Egipat

bio prosle godine, hotel 5 zvezdica, sve ukljuceno pa cak i turski gastarbajteri iz nemacke, koji su se ponasali kao razularena gomila...
u restoranima, su se prosto otimali za hranu, trcali ko muve bez glave, prosipali tanjire u guranju .. .. uzas pravi ....
pre smo bili u tunisu i egiptu, gde je za ocekivati mozda bilo da ce biti losija usluga, ali u stvari bila je mnogooo bolja :D
posebno smo zadovoljni bili u tunisu, hotel takodje 5 zvezdica, mada svi kazu da je to 4 evropske zvezdice, mir, lepota, gospodje u dugim haljinama na veceri....
a u turskoj, kao u radnickom restoranu, turci priprosti, nametljivi u prodavnicama... katastrofa....
tursku ne preporucujem !

bazene imaš svuga, pa i u svom gradu, a na letovanju ti je valjda bitnije more i plaža od bazena.
conti ima jednu od najboljih plaža.
jeste malo stariji hotel, ali su sobe ogromne, kao i terase, sve su sa pogledom na more.
hrana je dobra, usluga odlična
bazen je bio jedan, čist je

Sve ovo stoji i ja i ne volim bazene ali deca imaju drugacije misljenje, pogotovo ako ima slajdova i sl.
Hvala na informacijama.

Јао, ја не знам шта ћу са тим Египтом, нигде ми летовање није било као тамо, па ме још и цене маме, а с друге стране од те авантуре ме одвраћају, не само догађања (мало-мало да нешто искрсне), него и претумбавања аранжмана и термина који јасну указују на то да агенције имају проблем да попуне групе за Египат. :sad2:И већ 100 пута сам рекла да сигурно нећу тамо, а опет крајичком ока пратим ценовнике, не могу да одолим.:rumenko: Оставила сам све за последњи моменат, па како буде.:confused:

Па овако, оно што ја знам је рекла-казала, јер само читам на нету, ништа или скоро ништа нисам директно проверила, јер за сада само читам утиске и ценовнике. Али ево шта се шушка - да неке агенције спајају поласке да би напуниле авионе, па да због тога већ 2-3 пута померају датуме поласка, како би се ускладиле, а опет чула сам и да неки скроз одустају од 15-дневних аранжмана. Такође, неке поласке потпуно отказују. И све то без обзира што су неки људи већ уплатили те аранжмане. У сваком случају, за оне који не могу на годишњи кад би хтели, све то делује мало несигурно. :confused:

Па овако, Аргус и Спирит су ти који наводно спајају групе (мада су ме код једног субагента убеђивали да то није тачно) и због тога су 3 пута померали термине и скраћивали боравак. У Аргусу је било неких отказивања полазака, знам да су то углавном били пролећни поласци, али и даље је изгледа климаво. Wayout је укинуо понуду за 15 дана и сада раде само 11/12 дана. И такође било је неких интрига око те нове агенције, United, те радиће - те неће радити, те раде али још не продају аранжмане итд. Ваљда су на крају почели са радом. Већина агенција је углавном рани букинг продужила све до сада, видећемо шта ће бити у јуну са ценама, ваљда ћемо из тога схватити каква је потражња. То је укратко оно што сам ја читала. За Контики ништа не знам, они ваљда продају, али мени су они углавном прескупи, па само прелетим њихове понуде.

Све ми је нешто сумњиво, ја све чекам и овде да нешто сазнам из прве руке, знам да има љубитеља Египта, али се до сада нико није оглашавао.:D

Ja sam danas u 16 h u agenciji United na razgovoru sa vlasnikom ili glavnim menadzerom nisam razumela bas najbolje sta je covek.
Idem sa arapinom koji zivi u Bg po prijateljskoj liniji.
Planiram preko njih u Tabu sve sto danas od informacija budem dobila rado cu podeliti sa vama.
Uglavnom tu sam agenciju dobila po preporuci te arapske linije u Bg i nadam se da da ce to proci ok.
Da nije taj put do njih nikada se ne bi usudila da krecem u tu avanturu al posto ulazim u agenciju na sporedna tzv prijateljska vrata i znam koga cu da ubijem ako nesto ne prodje ok mislim da cu biti hrabra i krenuti preko njih.

Nisam donela odluku, donecu je posle tog sastanka danas.
Do sad sam putovala sa raznima i sa svima imas neki problem.
Samo je wayout ispostovao sve bez greske i ja sam stvarno jako zadovoljna saradnjom i njihovim poslovanjem.

bio prosle godine, hotel 5 zvezdica, sve ukljuceno pa cak i turski gastarbajteri iz nemacke, koji su se ponasali kao razularena gomila...
u restoranima, su se prosto otimali za hranu, trcali ko muve bez glave, prosipali tanjire u guranju .. .. uzas pravi ....
pre smo bili u tunisu i egiptu, gde je za ocekivati mozda bilo da ce biti losija usluga, ali u stvari bila je mnogooo bolja :D
posebno smo zadovoljni bili u tunisu, hotel takodje 5 zvezdica, mada svi kazu da je to 4 evropske zvezdice, mir, lepota, gospodje u dugim haljinama na veceri....
a u turskoj, kao u radnickom restoranu, turci priprosti, nametljivi u prodavnicama... katastrofa....
tursku ne preporucujem !

Ako vec nisi uplatila sugerisem da promenis mesto letovanja u Turskoj.

Hebes ga, kasno, Dala depozit jos na Sajmu turizma, a pre vise od mesec dana SVE uplatila. Za Alanju sam cula da je fensi mesto, za svoj hotel sve najbolje. Jedan tip bio tamo vec 7 puta, odusevljen, inace iz Opatije je, pa sigurno zna sta je dobro. Moj hotel ima 4*, svugde sam proverila i utisci su odlicni, od 5* ga deli samo to sto nema sopstvenu plazu, mada je Kleopatrina plaza na 5 minuta, a centar 15-20 laganice do tamo. Kaze da je hotel supermoderan, usluga odlicna, hrana izuzetna, cisto... Upoznala sam vlasnika, on ima dva hotela jedan pored drugog. Jedino sto sam lose cula to je da je tamo uzasno sparno, ali taj period pocinje u avgustu, a ja putujem za mesec dana.

Poslednja izmena:
Ako mene pitas Turska je tri svetlosne godine ispred Egipta u pogledu civilizovanosti, cistoce i turizma.
Samo nije ni sva Turka fensi.
Naravno kategorizacija hotela je prilicno odredjujuca kao i mesto.
Alanja nije fensi...Alanja je Alanja.
Videces vec sama nema u Alanji nista fensi.
Belek je fensi, Antalija je fensi, kemer je prelep al Alanja je mesto na moru i to je sve.

Napisi koji je hotel ako nije tajna.
Bila sam u botaniku hotel je super al je more uzasno.
Kamenje na ulasku u plazu pokvarilo je to letovanje.

Al to sam vec sve pisala na temi o turkoj ako te ne mrzi pretrazi malo.

Sto se tice agencije United obecala sam vam kraci izvestaj.
To cu uraditi ujutru preumorna sam i jedva kucam pa kad se naspavam natenane cu.
Ono sto mi je ipak najjaci dozivljaj i moram odmsh da podelim sa vama su dve stvari.

1. Cena izleta u Petru - 210 evra :eek: po osobi
2. Pored aerodromske takse uvedena je jos jedna taksa za gorivo od 20-30 evra u zavisnosti od agencije koja se placa po osobi.

Tako pored cene letovanja treba spremiti pare i za : takse 37E +20(ili 30)E + 15$ viza...

Ako mene pitas Turska je tri svetlosne godine ispred Egipta u pogledu civilizovanosti, cistoce i turizma.
Belek je fensi, Antalija je fensi, kemer je prelep al Alanja je mesto na moru i to je sve.

To cu uraditi ujutru preumorna sam i jedva kucam pa kad se naspavam natenane cu.
Ono sto mi je ipak najjaci dozivljaj i moram odmsh da podelim sa vama su dve stvari.

2. Pored aerodromske takse uvedena je jos jedna taksa za gorivo od 20-30 evra u zavisnosti od agencije koja se placa po osobi.

Tako pored cene letovanja treba spremiti pare i za : takse 37E +20(ili 30)E + 15$ viza...

Lepo ti ja rekoh ajd samnom na Sardiniju..:manikir:

...:tongue2:

Naravno da nije tajna... Hotel je Grand Zaman Garden i cena mu je prilicno visa nego u ostalim hotelima sa 4*, mislim da je ovaj 4*+... Kazu da je najbolji u samoj Alanji, a da je na 5 minuta rajska Kleopatrina plaza. Onako odokativno, zakljucila sam da je hotel kao bombonica, a i mnogi pisu sve naj... Moja prijateljica ide u Botanik i ne placa mnogo vise od mene, ali ja, poucena iskustvom iz Tunisa, nisam htela nikakav rizort sa kukuruzima okolo, nego da sam u sred srede. Prvo sam planirala Bodrum, ali sam se predomislila zbog hladne vode, Antalija sa svojih 1 500 000 st, + turisti nije dolazila u obzir. Kusadasi me nije privlacio i ja bup... izabrah Alanju.

Poslednja izmena:
Ja sam cula da su u Egiptu musavi i nekulturni. Za Tunis jedino mogu da kazem nikad vise. Nista mi se ne svidja, jedino je hrana zaista odlicna, ali to me ne interesuje.

Musavi? Hha ha ha, e slatko si me nasmejala, aj da si rekla prljave ulice, ne vode racuna o higijeni ali ovo -musavi-:hahaha:
Mnogi imaju predrasuda o Arapima, ja sam isto imala dok nisam uvidela da se i pet puta dnevno kupaju a za kupatilo imaju posebne papuce...

A jeli ovo tema Turska ili Egipat?

Musavi? Hha ha ha, e slatko si me nasmejala, aj da si rekla prljave ulice, ne vode racuna o higijeni ali ovo -musavi-:hahaha:
Mnogi imaju predrasuda o Arapima, ja sam isto imala dok nisam uvidela da se i pet puta dnevno kupaju a za kupatilo imaju posebne papuce...

A jeli ovo tema Turska ili Egipat?

U pravu si, ja sam se vozila lokalnim sinobusom u Tunisu i ni na trenutak nisam osetila da neko bazdi na znoj. Ono musavi je samo figurativno.

Ajd i ja, "zaštitnica Egipta":lol: da kažem koju...

Egipćani uopšte nisu musavi, tamnoputi jesu i siromašni jesu, ali to je Afrika pa ne možemo ni očekivati nešto drugo. Oni imaju mnogo bolju kulturu higijene od nas, bila sam ljudima u kući i znam šta pričam. Nekoliko dana u Kairu sam provela sa srednjim slojem Egipćana koji se ni po čemu ne razlikuju od nas.
Celokupan utisak je jadan jer većina stanovništva živi na ivici bede i generalno su siromašna država, ali za afričke pojmove imaju odličan standard.
Mene boli kad neko ružno priča o Egiptu jer ga ja volim zbog piramida, za mene je Egipat sveta država, kolevka civilizacije. Oduvek sam fascinirana faraonima i njihovim uređenjem države. U njihovo vreme Evropljani ne da nisu bili civilizovani nego se nisu ni ispileli...
Ako ćemo o musavosti nacije, u životu nisam videla šugavije ljude od Britanaca, ali ja takav utisak imam na osnovu letovanja po grčkim ostrvima. Prljavi i nekulturni, bahati, šugavi, ali ne mogu suditi o celoj naciji na osnovu toga...

Evo, čisto da potkrepim priču nekim fotkama:

Missim Eli stala si na forumu u zastitu drzave.
Koji uzaludni posao.
Znas sta mene sve zaboli ( srce dusa mozak...)kad procitam da se ovde pise pa kad malo ukljucim glavicu plavicu shvatim da me zapravo jedino guza zabole sta ovde neko o necemu pise ja imam svoj stav i cao.

Bojim se da ovim preganjanjem o tome sta je Egipat i kakav je ne cinite dobro temi.
Uvek ce biti ljudi koji vole Egipat i dive se kolevki civilizacije i uvek ce biti onih koji ne vide nista dobro i toj prici.
Klonim se ekstremnih u svakom pogledu.
Razlikujem Egipat kroz istoriju i savremeni Egipat.
Nije nepostovanje istorije ako kazes da je savrmeni Egipat ruzan.
Nemoj da banalizujemo stvar.

Dakle ja licno ne volim arape.
Sta cu ne volim i tacka.
Mislim da su ruzni ljudi, da su musavi, i da su idi mi dodji mi u svakom pogledu.
Ne verujem im i ne zelim ih u svojoj blizini.

Volim more koje ima Egipat, volim klimu, volim hotel u kome cu da letujem.
Dakle sta sam ja sad ? Ljubitelj ili ne ljubitelj drzave Egipat???

Za mene je Egipa turisticka destinacija kao i mnoge druge.
Tu idem iz krajnje poslovnih razloga.
Vi imate - ocu kupim!
1+1=2 prosta matematika.

Ako me neko pita kako je tamo ja kazem fino je al znam i za finija mesta.
Ako me neko pita dal bi zivela tamo - kazem ni mrtva
Ako me neko pita hocu opet ici- moj odgovor je da.

Toliko od mene nezastitnice Egipta.
Odmah da kazem sto se mene tice svaka diskusija na temu Egipta je zavrsena.
Mogu da cakulam o hotelu, moru, plazama, prirodnim lepotama al o Egipcanima njihovoj zemlji vise ni rec od mene necete cuti.

Poslednja izmena:
Mirka, pa ovo je tema o Egiptu. Znači pričamo o svemu, ne samo o moru i letovanju.

Nisam ni mislila da će Egipat zavoleti neko ko ga ne voli iz samo njemu znanih razloga. Pišem zašto ga ja volim i kakav je moj utisak o Egiptu.
Ja nikog ne volim na osnovu njegove nacionalnosti pa ne mogu da kažem da Arape volim ili ne volim, kao što ne mogu da kažem da volim ili ne volim Srbe ili Hrvate ili Amere. U svakom žitu ima kukolja i nikad ništa ne generalizujem. Samo to htedoh reći.

U Egiptu ni ja nikad ne bih živela. Ali ja ne bih nigde drugo na kugli zemaljskoj živela osim u NS-u. A to sam ja i ljudi me smatraju ludom zbog toga. Šta im ja mogu...:think:

Ja takođe obožavam Crveno more i mislim da nema konkurenciju. Ali druga su priča plaže i prirodne lepote. Ja ne volim go pesak, bez zelenila i trunke prirodnog hlada, ali TAKVO more još nisam nigde videla...

Prema tome, samo ti uživaj u njihovim hotelskim kompleksima pa ćeš nam pričati kako je bilo. Naročito nas interesuje Petra, ali to na drugoj temi. Mm i ja takođe planiramo da obiđemo ceo taj deo, ja želim da vidim Jordan, Maroko, ma sve. Iako su Arapi, privlači me Afrika samo tako. Mistična i topla...mmmm...

E da, ako te ikad put nanese, obavezno obiđi Aleksandriju. Svideće ti se sigurno!:super: Totalni kontrast prljavom Kairu. Mnogo više liči na Evropu nego na Afriku.
Ja sam se zaljubila.:heart:

Taba je u Azijskom delu Egipta.
Kazu da je to sasvim drugacije od svega!
Ujedno kazu da tamo vaze sasvim druga pravila nego u Hurgadi ili Sarmu a pogotovo u odnosi na Kairo.
Sto znaci da za njih ne vazi sve ono na sta smo navikli od Egipcana.
Nisam sigurna da sam shvatila sta to znaci.
Idem da vidim sta je i kako je.
Uplatila sam more.
Ostaje da se spakujem.

Petra mi je u planu al jos nije sigurno da li cemo ici jer je jako skup izlet i prakticno treba da odvojim oko 650 evra za nas troje sto mi je u ovom trenutku mnogo.
Imam 2 meseca da vidim kako i sta cu.

Ako ko ne voli, Elli, da generalizuje, to sam ja i kao takva vazim na ovom forumu. Pu...pu... daleko bilo da mrzim ljude na osnovu nacije, religije ili rase. Ono musavi bilo je figurativno, takvih ima i kod nas. Ali, ja sam prvi put imala tu ''cast'' da se bolje upoznam sa Arapima i to onim modernijim, tj. Tunizanima i stekla sam vise nego los utisak. Od ljudi na recepciji s kojima sam morala da se preganjam oko neceg sto sam platila, njihovih obecanja (ludom radovanja), evo sad ce ... za par minuta, pa osedis cekajuci. Lazu, lazu, lazu...a obecaju... Konobari kradu, zakidaju, varaju (nisu ni u CG bolji), taksisti ljubazni, pa te prevare onako na finjaka, trgovci dosadni do zla boga, u bazaru mi se zamantalo u glavi... Hebi ga, ako su takvi Tunizani, kakvi su Egipcani. I zato od Turaka mnogo vise ocekujem.
O Egiptu vise ni ne razmisljam ni kao o potencijalnoj turistickoj destinaciji. I ne mogu da budem niciji zastitnik, za razliku od tebe, pa ni neki dusebriznik Srbije. Ima i ovde stvari koje me izludjuju i ljudi, ukljucujuci i one na forumu.
P.S. I sta ovo znaci?
''E da, ako te ikad put nanese, obavezno obiđi Aleksandriju. Svideće ti se sigurno! Totalni kontrast prljavom Kairu. Mnogo više liči na Evropu nego na Afriku''.
Malo je kontradiktorno.

Poslednja izmena:
Turci si, veruj mi, dal svojom voljom ili silom prilika tj zbog dobrog poslovnog osecaja, mnogo napredovali.
Desice ti se i tamo da te dave al sa turcinom na recepciji zavrsis stvar odmah i sad.
Znas na cemu si, nema laznih obecanja, sta se moze moze se, sta ne moze, ne moze i tacka.
Nema neprijatnih situacija u hotelima, nema baljenja nad tudjim zenama dok svoju pokrivas do poslednjeg cm.
Zar, feredza i burka zakonom su zabranjeni u Turskoj.
Neces sretati zabradjene zene, nece se takve kupati po bazenima.
U turskoj ces imati problem druge vrste - pomahnitale i besne ruse al ono sto si videla u Tunisu u Turskoj nema.
Tj ima al ne u regiji u kojoj ces letovati.

Godinama sam letovala tamo zavolela i tursku i turke nista mi nije smetala druga verosipovest niti bilo sta od njihove vere jer nije bilo toliko ocigledno i toliko nam se ta razlicitost nije nabijala na nos.
U egiptu gde god krenes vidis koliko su drugaciji.
Ne mozes da se ne osetis drugacijim kad setas u kupacem a pored tebe se sunca jedna zabradjena i sa rukavicama dok njen muz pusta bale na tvoje obline.
Imam sliku ko ne veruje...slikano slucajno al ako treba prilozicu.

Kako krocis nogom iz aviona shvatis da si na drugom kontinenu, medju narodom druge veroispovesti, navika, obicaja...
Ja sam da budem iskrena pocela da ne volim egipcane na sasvim drugi nacin.
Al necu da sirim pricu, obecala sam samoj sebi da cu se drzati price o Egiptu kao turistickoj destinaciji, jer za mene to je egipat.
Odbijam da vidim realnu sliku Egipta, odbijam da znam bilo sta van hotela..
Samo tako mogu iznova tamo da se vracam.

Back