Egipat

U vezi sa crevnom florom..

Ja, nažalost, imam jaaako osetljiv stomak (nekada me užasni grčevi dovode do padanja u nesvest).
Tako da sam navikla da nosim svuda sa sobom, a pogotovo kao preventivu na putovanjima, uzimam LINEX (nekada znan kao Flonivin, a davno kao Bactisuptil).

Meni je on najbolji za stomak, ali mislim da ću poslušati sve ovde i ipak u Egiptu kupiti i Antinal, da popijem ukoliko osetim stomačni problem.

Nadam se da će mi to biti dovoljno. :D

P.S. (najviše me plaši da, npr, odemo u Gizu, a tamo me uhvate grčevi - pretpostavljam da toaleta tamo nema :) ) :eek:

U vezi sa crevnom florom..

Ja, nažalost, imam jaaako osetljiv stomak (nekada me užasni grčevi dovode do padanja u nesvest).
Tako da sam navikla da nosim svuda sa sobom, a pogotovo kao preventivu na putovanjima, uzimam LINEX (nekada znan kao Flonivin, a davno kao Bactisuptil).

Meni je on najbolji za stomak, ali mislim da ću poslušati sve ovde i ipak u Egiptu kupiti i Antinal, da popijem ukoliko osetim stomačni problem.

Nadam se da će mi to biti dovoljno. :D

P.S. (najviše me plaši da, npr, odemo u Gizu, a tamo me uhvate grčevi - pretpostavljam da toaleta tamo nema :) ) :eek:

ima u egiptu mnogo jaca i bolja verzija tog leka zove se nesto na a antipal ili antisal uglavnom mnogo je bolji od naseg linexa i turisticki agenti preporucuju nasim turistima da piju taj lek preventivno da izbegnu bilo kakve probleme sa crevnim bakterijama .

idem u egipat u avgustu preko argusa,hotel sany days el palasio-Hurgada
trebaju mi info o hotelu,temperaturi,cenama,izletu do piramida
hvala unapred

Sto se hotela tice pogledaj Holidaycheck,Trip Advisor... sto se temperature tice izuzetno je vruce u avgustu tamo su visoke temperature i u oktobru,a piramide zaista treba videti jer su prelepe,ako idete u Hurgadu nemojte to da propustite i moj savet je ne ulaziti u Keopsovu piramidu je posle silnih zagusljivih hodnika kroz koje morate da prolazite sagnuti i da idete uzbrdo, a nema ni trunke vazduha dolazite u jednu prostoriju gde se nalazi jedna mermerna ploca i nista vise ostale prostorije su zakljucane bar je tako bilo pre par godina kad sam ja bila,tako da bi na vasem mestu to preskocila,srecan put i lep provod.

Koliko sam ja čula, ne sme se više ulaziti u piramide. :(
Moj brat je tamo bio, čini mi se, 2005-e, i nisu smeli da ulaze.
A ni da se penju po istim, ali to valjda ne sme već duuugo.

Sme, i jedno i drugo.

almeps.jpg

Ako dodjete u sred noci ostacete gladni, ako agenti nisu javili da vam ostave sendvice.
Sobu cete dobiti u najudaljenijem delu hotela, 200 metara kroz hodnike i stepenista.
Sa plaze ce vas terati pistaljkom u 18,15.
Cekacete u redu za veceru, kao u vojsci.
Davace vam flasu vode po sobi, (ne osobi) iako ste uplatili all inclusive.
Jescete za masnim i prljavim stolovima gde je neko jeo 2 sekunde pre vas.
Agenti ce vas varati za sve zivo, od "fakultative" do kartica za net.
Glavni agent je zenska osoba od 120 kilograma, udata za Arapina, koja zivi tamo vec 8 godina i kad se posvadjate sa njom ona u hotel dodje sa muzem, zakaze vam sastanak kod ulaznih vrata i vi gledate kako se njen muz "grli i ljubi" sa policajcom koji drzi automat na stolu pored metal-detektora. Onda vam jednostavno zapreti policijom i vi se smirite.
Na plazi u baru jedan aparat za vodu i red od 50 ljudi da tu vodu pije.
Case za sokice i vodu od jedan decilitar.
Rusi... na stotine. Gladni, zedni, odvratni.
Pivo u plasticnim casama (radi bezbednosti) koje smrde da vam se povraca.
Kad dobijete stomacne grceve, zovete "slonicu", ona vam kaze da sutra(?) idete na kliniku a da sada odete u apoteku i kupite lek. Sutra se ne javlja i kada je vi dobijete (sa recepcije hotela u kom ste, jer se na vas broj ne javlja) ona kaze da vas zove ceo dan ali ne moze nikako da vas dobije.
Antinal je smesan lek, ko vam ga preporuce recite mu da je lazov.
Trazite u apoteci anti-septic i anti-spasmolitic Dotasin ili tako nekako, koji je protiv grceva i koji deluje i na gram-positive i na gram-negative bakterije.
Ako deca dobiju te grceve, svakih 3-5 minuta ce da vriste od bolova a vi cete izaci napolje, pusiti i plakati...
Iz sobe ce vas isterati u 12 iako let imate u ponoc, pa ce vam traziti 50 eura da vam dozvole da ostanete u sobi do 18 casova.
Sobu ce vam spremati kad stignu, a pravdace se time da ste vi u 8 ujutru spavali a da je sobar kucao i nije mogao da vas probudi ili nesto slicno.
Kada shvatite da ste dali 320,000 dinara za hotel sa 5 zvezdica, to cete da kazete "slonici" a ona ce vam reci da je kategorizacija u Egiptu drugacija.

Ako hocete jos da nabrajam, sacekajte da se malo oporavim od letovanja.

To kako ste se proveli na letovanju je stvarno strasno i takve agencije koje imaju takve vodice treba zatvoriti jedino sto se napustanja sobe tice to nije krivica agencije to je pravilo u svim hotelima na svetu da se sobe napustaju u 12h i da mora da se doplati ako hocete da ostanete duze.

Koliko sam ja čula, ne sme se više ulaziti u piramide. :(
Moj brat je tamo bio, čini mi se, 2005-e, i nisu smeli da ulaze.
A ni da se penju po istim, ali to valjda ne sme već duuugo.

Ja sam bila 2004. sto se penjanja tice to ni tada nije moglo, a da se udje to je moglo jedino ne mogu da se unose kamere i fotoaparati.

Sto se hotela tice pogledaj Holidaycheck,Trip Advisor... sto se temperature tice izuzetno je vruce u avgustu tamo su visoke temperature i u oktobru,a piramide zaista treba videti jer su prelepe,ako idete u Hurgadu nemojte to da propustite i moj savet je ne ulaziti u Keopsovu piramidu je posle silnih zagusljivih hodnika kroz koje morate da prolazite sagnuti i da idete uzbrdo, a nema ni trunke vazduha dolazite u jednu prostoriju gde se nalazi jedna mermerna ploca i nista vise ostale prostorije su zakljucane bar je tako bilo pre par godina kad sam ja bila,tako da bi na vasem mestu to preskocila,srecan put i lep provod.

Kakva preporuka: "Kad odete u Egipat, preskočite piramide". :eek:

Da li je neko ove god tj ovih dana (pocetak leta)bio u hotelu steigenberger al dau beach.Kakva je plaza,voda,jer je dobra za bebu,i naravno kakav je hotel,kakvo je osoblje...
I jos jedno pitanje jer je neko isao u taj hotel preko argus toursa?Kakvi su im vodici?Veliko hvala.

Ako dodjete u sred noci ostacete gladni, ako agenti nisu javili da vam ostave sendvice.
Sobu cete dobiti u najudaljenijem delu hotela, 200 metara kroz hodnike i stepenista.
Glavni agent je zenska osoba od 120 kilograma, udata za Arapina, koja zivi tamo vec 8 godina i kad se posvadjate sa njom ona u hotel dodje sa muzem, zakaze vam sastanak kod ulaznih vrata i vi gledate kako se njen muz "grli i ljubi" sa policajcom koji drzi automat na stolu pored metal-detektora. Onda vam jednostavno zapreti policijom i vi se smirite.
Kad dobijete stomacne grceve, zovete "slonicu", ona vam kaze da sutra(?) idete na kliniku a da sada odete u apoteku i kupite lek. Sutra se ne javlja i kada je vi dobijete (sa recepcije hotela u kom ste, jer se na vas broj ne javlja) ona kaze da vas zove ceo dan ali ne moze nikako da vas dobije.
Trazite u apoteci anti-septic i anti-spasmolitic Dotasin ili tako nekako, koji je protiv grceva i koji deluje i na gram-positive i na gram-negative bakterije.
Ako deca dobiju te grceve, svakih 3-5 minuta ce da vriste od bolova a vi cete izaci napolje, pusiti i plakati...
Iz sobe ce vas isterati u 12 iako let imate u ponoc, pa ce vam traziti 50 eura da vam dozvole da ostanete u sobi do 18 casova.
Sobu ce vam spremati kad stignu, a pravdace se time da ste vi u 8 ujutru spavali a da je sobar kucao i nije mogao da vas probudi ili nesto slicno.
Kada shvatite da ste dali 320,000 dinara za hotel sa 5 zvezdica, to cete da kazete "slonici" a ona ce vam reci da je kategorizacija u Egiptu drugacija.

:zcepanje:

Zelim da znam u kom si hotelu bio :zcepanje:

I preko koje agencije ???

Meni bi smesno jer je napisano ljuto al sa puno duha.

Aj dosapni mi za agenciju a on nek kaze bar u koji je hotel isao jer me jako zanima .
Nisam tako rigidna po pitanju egipta al sa dobrim delom posta se slazem.
Istina desavaju se slicne stvari i u Turskoj .....samo je spisak kraci .

Dozivela sam i da dodjem u tri ujutru u hotel ,i da budem smestena na magistrali iako se hotel zove Botanik ( sto implicira kakav je hotel) , i prljave stoljnjake u Steli di Mare koje znojavi konobar trese predamnom, i tucu za hranu sa arapima koji kao da nisu jeli nnikad (mada ni rusi nisu nista kultivisaniji) , i tu flasu vode koja me beskrajno zasmejavala prosle godine u egiptu , i da mi se vodic ne javlja cak i da ne znam ko mi je vodic ( jedne godine smo ga videli samo u autobusu ka aerodromu za kuci ) kao i to da umirem od stomaka i temperature al da egipcanin apotekar ne radi i nece da radi jos tri dana ...

Tako da razumem covekovu ogorcenost i veliki deo posta mi je dobro poznat ali na to se valjda spremis svake godine kad uplacujes letovanje preko kontikija, fibule ...ma nije ni vazno kod koga ...kad uplacujes letovanje u nasoj zemlji gde prava ne postoje samo obaveza da se letovanje plati u dinarima po kursu neke imaginane banke ....a kad platis ....onda prestajes da budes vazan i onda nisu oni vise tu zbog nas turista nego mi zbog njih ....

Znam da ima i postenih turistickih radnika - negde , i ljudi koji dobro i pravo rade svoj posao , samo ja na zalost nikako da natrcim na te :(

Dajte kazite koja je agencija u pitanju i ko je "slonica". I vi imate pravo da ovde to kazete, a i mi imamo pravo da budemo upozoreni ;)

Ja stigla sinoć iz Hurgade, 12 dana, Kontiki.

Super je bilo, sve preporuke za hotel Continental.
Nije evropskih 5*, ali nije ni daleko od toga i čini mi se bolji od ostalih u toj klasi u Hurgadi (Hilton, Steigenberger Beach...). Ni mali ni veliki, sve ima što može da ti padne na pamet, i sve je na 5 min hoda. Plaža odlična, more čisto i toplo, peškiri obezbeđeni, gustina ležaljki kako treba, a ne kao u Hiltonu k'o sardine na plaži. Muzike ima samo na bazenu, i to diskretno, na plaži samo slušaš more. Klopa vrhunska, ožderavali smo se kao da smo iz gladi utekli.
Sobe velike, sa velikim terasama, čisto, uredno, osoblje uslužno, nemam nijednu zamerku.
Izleti: jedan za ronjenje sa bocom i jedan za snorkling (površinsko ronjenje sa disaljkom) i brčkanje na Rajskom ostrvu. E, na to bi čovek mogao svaki dan, sad mi je jasno što se svi iz Egipta vraćaju crvene guzice k'o u pavijana :lol:
Pustinja - prosečno, bolji i sadržajniji je izlet u Saharu u Tunisu. Bar meni, jer mi se ne sviđa preterano ova kamenita Istočna pustinja, peskovita Sahara je bolja. Inače, klasično, veranje po kamenim dinama, beduinsko selo, kamile, džipovi....
Luksor - odličan izlet, ali nije za ovo doba godine, prevruće je. Da li je to zbog blizine doline Nila, ne znam, ali vlažnost je velika, čak sam i ja, koja odlično podnosim vrućinu, u jednom trenutku pomislila da neću izdržati. Greota.
Zbog toga sam ipak odustala od izleta u Kairo, i zato što je organizovan kao jednodnevni, sa posetom Gizi i muzeju, takoreći bez obilaska grada. Planiram da što pre odem na ono krstarenje Nilom, u neku kasnu jesen ili zimu, pa ću da ponovim Luksor i da vidim sve što treba po malo podnošljivijoj temperaturi.

Jedino što me je razočaralo je šoping, sve neka ciganija i kinezija, suveniri bedak živi, milion statuica Ramzesa, Nefretiti, piramida i obeliska od gipsa, mesinga i stakla, što šljaštavije to bolje, pomešano sa LV tašnama za 2 evra. Ne možeš ni one njihove marame i tunike da izbunariš, a da nisu neke polusintetičke, jedva sam našla par pamučnih. Jedino su peškiri vrh, i oni ukrasni prekrivači za krevet i to u baš prodavnicama koje samo to imaju.

Što se agencije tiče, nije bilo problema, vodiči su bili super. Jedini problem je bio čarter, Aviogeneks, kasnio je 7 sati u odlasku (prvo pomeranje leta su nam javili telefonom, mada su tu samo Beograđani imali koristi, ovi koji su dolazili izdaleka su već bili u putu), ostalo smo blejali na aerodromu. U povratku je kasnio oko sat. Naravoučenije: treba proveriti sa kim se leti. U agenciji su tvrdili "nikad više sa njima", mada sam rezervisana prema tome.

Blejaža na terasi...:aha:
Pogledajte prilog 82827
Stanardna dvokrevetna soba i bazen, odmah iza bazena je plaža
Pogledajte prilog 82828 Pogledajte prilog 82829

Poslednja izmena:

Back