Egipat

Za sada je poznato malo detalja: nafta je iscurela u Crveno more iz jedne od 180 naftnih platformi koliko ih poseduje Egipat. Hoteli su prijavili probleme, turisti odlaze… Ekološka katastrofa je već nastala.

Regioni na obali crvenog mora kod Hurgade i El Goune do sada su bili pošteđeni od terorističkih napada. Međutim sada se čini da bi mogli da budu pogođeni jednom drugom strahotom – naftom! „To je isti problem kao u Meksičkom zalivu. Havarija na bušotini na morskom dnu. U našem ronilačkom centru na severu Hurgade više ne možemo da ronimo – zbog nafte. Turisti više ne mogu da ulaze u more. Pogotovu ne na severu Hurgade. A u El Gouni su problemi još mnogo veći“, kaže vlasnica ronilačkog centra u Hurgadi.

El Gouna se nalazi 22 kilometara severnije, a naftna mrlja je tokom vikenda stigla iz pravca severa i zagadila Buza plažu. „Trenutno imamo pod kontrolom 80 odsto zagađene površine. Ovde u El Gouni je bilo nekih problema, ali smo brzo reagovali. Neko vreme smo morali da zabranimo ulazak u more“, priča jedan ronilac za Dojče vele.

Vlada tvrdi da je sanirala problem

Nafta je verovatno prošle nedelje iscurela kod naftne platforme nekoliko desetina kilometara severno od letovališta El Gouna. Vlada je o tome ćutala. A sada se razmere katastrofe povećavaju. Naročito je pogođen nacionalni park „Severna ostrva“ koji se nalazi nekih 100 kilometara severno od Hurgade. Tamo su pronađene mrtve, naftom umazane ptice.

Jedan predstavnik naftne kompanije izjavio je za agenciju AP da je naftna mrlja dužine 160 kilometara zagadila obalu crvenog mora. O kojoj količini nafte je reč – za sada nije poznato. Obalska straža govori o 30-40 barela. Komora za vodene sportove pak smatra da je reč o nekoliko hiljada barela. U jednom mejlu ta komora od svojih članova traži da skupljaju dokaze o šteti. Do sada je 12 hotela javilo da ima problema sa naftom na plaži. Vlada je saopštila da je situacija pod kontrolom, da je rupa zatvorena.

Međutim Amir Ali iz ekološke organizacije HEPCA sumnja u tu informaciju: „Još uvek čekamo reakciju Ministarstva ekologije. Nafta je i juče curela iz iste bušotine. Čak ne znamo ni kako se zove!“

Izvor: DW http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5726035,00.html?maca=ser-Blic Online-2569-xml-mrss

drugari,

ima li neko iskustva sa krstarenja Nilom? Meni je nesto to interesantno, a ovde niko jos ne prica o tome?

daj te neki komentar
:)

idi obavezno, ali nemoj da shvatis takav aranzman kao odmor jer to nije.
ali je zato sve drugo ;):):heart:
pre puta se dobro odmori i naspavaj da bi skupila snage za sledecih 10-15 nezaboravnih dana.
i nemoj mnogo da se raspitujes, gledas fotke onih koji su vec bili, dozivljaj ce ti biti bogatiji ako odes malo nepripremljena. moj muz nije hteo bukvalno nista da zna - posto ne voli more, mislio je da ce se smoriti, kupanje na brodu, malo u hurgadi, videce piramide i to je to. kad ono - sasvim je nesto deseto:lol: i zato se vratio odusevljen. ja sam unapred znala sve, maltene u minut gde cemo ici i sta videti, tako da nisam bila bas pod takvim utiskom kao sto je bio on. zbog toga je on, onako nezainteresovan, bolje prosao :)
uplati sve dodatne fakultativne izlete, jer bez toga - to nece biti to. :)
(i nemoj da ides kada su najvece vrucine)

idi obavezno, ali nemoj da shvatis takav aranzman kao odmor jer to nije.
ali je zato sve drugo ;):):heart:
pre puta se dobro odmori i naspavaj da bi skupila snage za sledecih 10-15 nezaboravnih dana.
i nemoj mnogo da se raspitujes, gledas fotke onih koji su vec bili, dozivljaj ce ti biti bogatiji ako odes malo nepripremljena. moj muz nije hteo bukvalno nista da zna - posto ne voli more, mislio je da ce se smoriti, kupanje na brodu, malo u hurgadi, videce piramide i to je to. kad ono - sasvim je nesto deseto:lol: i zato se vratio odusevljen. ja sam unapred znala sve, maltene u minut gde cemo ici i sta videti, tako da nisam bila bas pod takvim utiskom kao sto je bio on. zbog toga je on, onako nezainteresovan, bolje prosao :)
uplati sve dodatne fakultativne izlete, jer bez toga - to nece biti to. :)
(i nemoj da ides kada su najvece vrucine)

Hvala na preporuci, ici cu septembra. :)

Mada me sad ona vest o nafti skroz zabrinula

Ja moram na kratko (barem :D) da prekinem ovu raspravu i da zatražim odgovor od onih koji znaju nešto o tome:

Pošto sam uplatila Reginu u Hurgadi, počela sam da se raspitujem o hotelu (uplatila sam ga jer je pre nekoliko godina moj brat bio tamo i rekao da je hotel sasvim na mestu),
međutim na netu sam našla brdo jaaaako loših ocena hotela - navodno se raspada i ne zaslužuje ni jednu, a kamoli 4 *.
Kažu da je osoblje grozno, i da su sobe u raspadu-ali baš, videla sam slike - sve je trulo. :sad2:

Onda sam naišla na pozitivna mišljenja koja kažu da se hotel renovirao, promenio menadžera i da je zablistao, sada je i za 5*.

Potom sam ponovo naišla na loša mišljenja.

Pošto su mišljenja potpuno kontradiktorna, molim bilo koga ko je bio u tom hotelu ili čuo nešto o istom, da mi javi šta bih mogla da očekujem.

Pliz, javite mi, nije mi svejedno ako idem u hotel sa bubašvabama, kao što su neki pisali na TripAdvisor-u.
HELP!! :brus:

vec sam ti napisala...pitala sam vodica i rekao je doslovce..."Regina kao i uvek losa i bice samo jos gora "...izvini sto ti to kazem, ali i Safir navodno ima 4 a relano 2 zvezdice...nadam se da ces ti ipak bolje proci nego brojni turisti koji su doplacivali samo da se premeste...
Regina je inace u centru starog grada Hurgade tzv Sakale... i kao i svi hoteli u centru...znas vec :)

sto se tice bubasvaba ...ne verujem...ali komaraca je mucoooo , pa ponesi raid...da tamo ne kupujes...u najgoroj varijanti ce biti malo prljavo...mozda ne bi bilo lose da poneses vise peskira itd... a i hrana je znatno losija ove god...mada neces bas crci od gladi...uvek ima peciva ...

Da se i ja ukljucim. Smatram da ovde nije mesto politici i ne razumem osobe koje letuju u drzavama prema kojima imaju negativan stav. Ni meni se ne svidjaju ti obicaji (kupanje u odeci), ali to ne znaci da su te zene prljave i da mi se gade. Nisam nikad bila u Egiptu, ove godine cu prvi put i nadam se da se necu razocarati jer su brojni moji prijatelji letovali u Egiptu, Tunisu i Turskoj i imaju izuzetno prijatna iskustva. Ne razumem ni opste odusevljenje grckim "gostoprimstvom", jer ga bas nisam primetila.
Inace, ovo je komentar na post M-1980 posto nisam citirala.
Uzgred, meni ne bi bilo prijatno da me neki Englez ili Francuz nazove domorocem. To mi zvuci kao da sam pripadnik plemena koji igra oko vatre i jede ljude.

ahahaha :rotf:
shvati ti to kako hoces, ali najbolje je to sto ides pa ces videti...
do ove godine Egipat je bio super , od ove godine to bas ne bi moglo da se kaze...
toliko je bilo razocaranih ljudi... a najvise onih koji su dosli prvi put medju razocaranima ...

Poslednja izmena:
Za sada je poznato malo detalja: nafta je iscurela u Crveno more iz jedne od 180 naftnih platformi koliko ih poseduje Egipat. Hoteli su prijavili probleme, turisti odlaze… Ekološka katastrofa je već nastala.

Regioni na obali crvenog mora kod Hurgade i El Goune do sada su bili pošteđeni od terorističkih napada. Međutim sada se čini da bi mogli da budu pogođeni jednom drugom strahotom – naftom! „To je isti problem kao u Meksičkom zalivu. Havarija na bušotini na morskom dnu. U našem ronilačkom centru na severu Hurgade više ne možemo da ronimo – zbog nafte. Turisti više ne mogu da ulaze u more. Pogotovu ne na severu Hurgade. A u El Gouni su problemi još mnogo veći“, kaže vlasnica ronilačkog centra u Hurgadi.

El Gouna se nalazi 22 kilometara severnije, a naftna mrlja je tokom vikenda stigla iz pravca severa i zagadila Buza plažu. „Trenutno imamo pod kontrolom 80 odsto zagađene površine. Ovde u El Gouni je bilo nekih problema, ali smo brzo reagovali. Neko vreme smo morali da zabranimo ulazak u more“, priča jedan ronilac za Dojče vele.

Vlada tvrdi da je sanirala problem

Nafta je verovatno prošle nedelje iscurela kod naftne platforme nekoliko desetina kilometara severno od letovališta El Gouna. Vlada je o tome ćutala. A sada se razmere katastrofe povećavaju. Naročito je pogođen nacionalni park „Severna ostrva“ koji se nalazi nekih 100 kilometara severno od Hurgade. Tamo su pronađene mrtve, naftom umazane ptice.

Jedan predstavnik naftne kompanije izjavio je za agenciju AP da je naftna mrlja dužine 160 kilometara zagadila obalu crvenog mora. O kojoj količini nafte je reč – za sada nije poznato. Obalska straža govori o 30-40 barela. Komora za vodene sportove pak smatra da je reč o nekoliko hiljada barela. U jednom mejlu ta komora od svojih članova traži da skupljaju dokaze o šteti. Do sada je 12 hotela javilo da ima problema sa naftom na plaži. Vlada je saopštila da je situacija pod kontrolom, da je rupa zatvorena.

Međutim Amir Ali iz ekološke organizacije HEPCA sumnja u tu informaciju: „Još uvek čekamo reakciju Ministarstva ekologije. Nafta je i juče curela iz iste bušotine. Čak ne znamo ni kako se zove!“

Izvor: DW http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5726035,00.html?maca=ser-Blic Online-2569-xml-mrss

ma kakvi ...sreca sreca radost...civilizacija i kultura...nisu ni Englezi ni Francuzi ludi....nego sam ja sto ovde gubim vreme ...i objasnjavam se sa trbusnim plesacicama...najverovatnije :zcepanje: ..a za njih je tamo ipak raj....

:roll:
Domorodac je sinonim sa urođenik, a koristi se u značenju meštanin sa uvredljivom, pogrdnom konotacijom, za isticanje razlike u civilizacijskom stepenu razvoja.

A ti si u stvari mislila meštanin, bez ovakve konotacije? Nisi to imala na umu? O, izvini.
To onda mora da je jedino turističko mesto na kugli zemaljskoj gde ljudi idu na letovanje i odsedaju u hotelu u gradu u kojem i žive. Pošto su meštani, jel'...:roll:

Stvarno neću da se svađam i nastavljam na ovakvoj temi, glupo je da se upropasti. Sad ti dokazuješ da si se ustvari vrlo korektno izrazila, da imaš korektan stav prema njima, a raspitaćeš se sledeći put da li im je dozvoljen pristup u hotelu koji te zanima? Btw, sledeći put? Ićićeš opet?
Ja sam prvim postom u suštini rekla šta sam imala, da ne razumem ni tu nadobudnost, a ni taj mazohizam. A donekle imalo i edukativni karakter. Ono, vodič za turiste:
1.U Egiptu žive Arapi.
2. Arapi, kao i ostali muslimani različitog stepena fanatičnosti, takođe idu na godišnji odmor.
3. Ako ne trpite Arape i ostale muslimane, trebalo bi da razmislite o nekoj drugoj destinaciji.
Eto, da ne bude posle da nismo znali :lol:

kakve su ovo informacije...covece...ko bi rek'o??? ...stvarno sve novost do novosti...kao da si se juce vratila iz Egipta...puno ti hvala na prosvetljenju i korisnim i prakticnim savetima :mrgreen:

licno sam najvise razocarana nebrigom za nacionalno blago u muzeju...
koji niti je klimatizovan niti ociscen u ovom veku, niti okrecen...ma tuga jedna...
resetke kao u domu kulture u nekom zaseoku...
razumela bih da se sve to papreno ne naplacuje i da nije poseceno u tom broju u kom jeste...ali ovako to sve izgleda neverovatno...
sve statue su ispipane i zamascene od prepipavanja, staklene kutije se neprovide od prljavstine...ma STRASNO!!!...
ne znam sta UNESKO radi ako ne obilazi onaj cemer....i ako to ne kaznjava...
sve su prilike da bi oni sve to naradije prodali na buvljoj pijaci da im ne donosi toliko para...

e to im zameram vise od svega...i od toga sto su ocerupali piramide da bi zidali dzamije i tvrdjave i sto su Turci bombardovali Sfingu (?!!!!)... i svemu su ti muceni spomenici odoleli...ali ne znam dokle ce oni papirusi i tkanine i kedrovina da odoleva temperaturi i pipanju...to se stvarno pitam..

pa na kraju shvatih i zasto su stranci odnosili sve sto su mogli odatle...iako sam osudjuvala sve to...sada sam iz prve ruke videla da je trebalo da odnesu sve....

M-1980, užasno si negativna.. :dash:
Ne zameram ti, svako ima pravo na svoje mišljenje..

...Ali ima li IŠTA pozitivno u vezi Egipta po tvom mišljenju? :think:
I zašto si išla tamo više puta, ako je zaista sve tako crno?

OK.. tebi je vodič rekao za Reginu - ali kada, tj. koje godine i da li si sama tamo bila, pa da možeš sa tolikom sigurnošću to da mi kažeš?

I zanima me ima li mesto na ovoj planeti da si letovala i vratila se zadovoljna kući?

M-1980, užasno si negativna.. :dash:
Ne zameram ti, svako ima pravo na svoje mišljenje..

...Ali ima li IŠTA pozitivno u vezi Egipta po tvom mišljenju? :think:
I zašto si išla tamo više puta, ako je zaista sve tako crno?

OK.. tebi je vodič rekao za Reginu - ali kada, tj. koje godine i da li si sama tamo bila, pa da možeš sa tolikom sigurnošću to da mi kažeš?

I zanima me ima li mesto na ovoj planeti da si letovala i vratila se zadovoljna kući?

hm...pa ove godine...ne ynam sta je narocito dobro i lepo...bila sam u Hostmarku, on je dobar......zadovoljni su bili i u Meriotu... dobar espreso na putu za Kairo ..dobra ekipa nasih ljudi u hotelu...sve sami duhoviti ljudi, sa kojima nije bilo ovakvih prepucavanja, srecom...
u stvari ne znam na sta je ko navikao i sta ocekuje...ove godine za razliku od prethodnih su Egipcani poceli da se nabacuju ...ali ne samo za prodaju...nekako su postali agresivniji i bezobrazniji...generalno...nekim starijim gospodjama je to mnogo vise smetalo nego meni...mi smo se zezale kao...evo ide jedan pravi se da si mrtva (kao u crtanom filmu..Elmer...ako se neko seca)...]
to jeste smor kada hoces da odspavas i odmaras na plazi a na svakih 3 min te neko salece ...i jos odvrnu muziku ( za trbusni ples) do daske...i sl...ali prodje i to oko 2 h...

.. ah da evo..infrastruktura je znacajno bolja, i gradi se za sve pare...buja jednom recju..
postavili su gomile lezecih, pa je nekako bolji (bezbedniji ) saobracaj... sto ne vazi za Kairo gde je prava vestina preci ulicu...i uzasno ih puno gine u tom hokus-pokusu...

more je lepo i toplo, kulturni spomenici su velicanstveni...stvarno je sve prelepo sto je ostalo od Starog Egipta...i covek bi mislio da ce da sve to drze u svili i kadifi...kad eto...

u Kairu je jedino cista i lepa koptska cetvrt, i tu su i suveniri najlepsi... (mada je sve to made in P.R.C) ...i "papirus" koji se prodaje je u stvari kora od banane...hahaha

Zadovoljna sam bila do ove godine Hostmarkom, Sultan bay u El Guni nije bio los... U Turskoj Hillside Su je fenomenalan...i u Grckoj Rodos...moze bilo gde, mi smo bili u nekom Lomeniz hotelu... Rodos je bez greske :)

Zadovoljna sam bila do ove godine Hostmarkom, Sultan bay u El Guni nije bio los... U Turskoj Hillside Su je fenomenalan...i u Grckoj Rodos...moze bilo gde, mi smo bili u nekom Lomeniz hotelu... Rodos je bez greske :)

Eee, i ja sam zaljubljena u Tasos, al rek'o ove godine malo da promenim.. dosta su Grci dobili para od mene. :D
Najbliže arapima što sam bila je bilo u Turskoj, al oni imaju više evropskog u sebi..

I tako, ove godine idem u Hurgadu, svi koji su bili su zaljubljeni u Egipat, al ja znam kako god da se provedem, stalno ću se vraćati u Grčku..
No, to je neka druga tema.

Došla sam na forum da pokupim malo uveravanja da je Egipat OK, ali ti si me dosta uplašila.. :sad2:

Sad šta je tu je, videću sama kako je tamo. :)

Eee, i ja sam zaljubljena u Tasos, al rek'o ove godine malo da promenim.. dosta su Grci dobili para od mene. :D
Najbliže arapima što sam bila je bilo u Turskoj, al oni imaju više evropskog u sebi..

I tako, ove godine idem u Hurgadu, svi koji su bili su zaljubljeni u Egipat, al ja znam kako god da se provedem, stalno ću se vraćati u Grčku..
No, to je neka druga tema.

Došla sam na forum da pokupim malo uveravanja da je Egipat OK, ali ti si me dosta uplašila.. :sad2:

Sad šta je tu je, videću sama kako je tamo. :)

ma nemas cega da se plasis.... sve je u stvari onako avanturisticki vise...sto se bezbednosti tice sve je u redu...kod njih kriminal gotovo da ne postoji... nego su se prociganisali ili proromisali ako ti se vise svidja.....
ali sve od Starog Egipta je vredno cimanja....(kao sto recimo od novog nije skoro nista )

sto se tice nekih ne znam kakvih stomacnih tegoba isto nema potrebe da brines, mi smo izmedju ostalog jele kukuruz pecen na ulici i nista nam nije bilo...a sigurnosti radi ponesi aktivni ugalj...i resen problem :)

Poslednja izmena:
sto se tice nekih ne znam kakvih stomacnih tegoba isto nema potrebe da brines, mi smo izmedju ostalog jele kukuruz pecen na ulici i nista nam nije bilo...a sigurnosti radi ponesi aktivni ugalj...i resen problem :)

Nisu to ne znam kakve stomacne tegobe to su stomacne tegobe koje ima 7 od 10 evropskih turista i koje mogu biti vrlo nezgodne i vrlo lako mogu da ti upropaste letovanje , kao sto je to bio moj slucaj. A i te kako sam vodila racuna sta jedem i pogotovo sto pijem, pa sam sve jedno zavrsila sa 40 teperaturom i tri dana u problemu sa stomakom koji cak ni njihov lek koji je prvi za te stvari (antinal) nije resio nego su mi davali nesto jace (entocid) .

Zato nije da bas ne treba biti oprezan sta se jede i pije.

Ja cu preventivno ove godine piti antinal od prvog dana , da ne bi opet zavrsila na antocidu.
Ne radujem se tome sto moram tako da letujem al cu svakako da letujem.

Nasi lekovi tu ne pomazu.
Dzabe je piti probiotik, enterofuril....
Samo njihov antinal radi.

Jel ima medju vama jos neko ko je pio antinal prevetivno kao sto preporucuju vodici ???
Nisam nigde dobila objasnjenje sta je lek ....ne bi bas da se krkam necim ako ne treba ...

Malo sam googlala :

" Kao farmaceut sa dugogodišnjim iskustvom, mislim da mogu da dam najadekvatniji odgovor na pitanje iz ove teme.

Antinal (nifuroksazid) spada u grupu crevnih antibiotika, ima molekul veoma komplikovanog sastava i kao takav se ne resorbuje u crevima, ne dospeva u srce, mozak i ostale vitalne organe tj. ne deluje sistemski već samo lokalno u crevima. Iz creva se potpuno eliminiše, tako da je bezopasan i može se piti i preventivno.

Ukoliko se ne uzima preventivno a do infekcije dođe, najbolje ga je uzeti što je moguće pre, već u samom startu infekcije pri pojavi prvih simptoma. Pije se 4 puta dnevno (dakle na 6 sati) po 200mg, tako da dnevna doza iznosi 800mg. Ovu dozu ne bi trebalo prekoračivati. U slučaju preventive, dovoljno je uzimati 400mg dnevno. Za decu do 2 godine je mnogo pogodniji sirup od kapsula, a jedna kafena kašika sirupa se uzima na svakih 6 sati.

Potpuno je pogrešno verovanje da u Egiptu ne deluju naši lekovi. Prosto ne mogu da verujem da to neko može da izjavi. Zanima me na osnovu čega ljudi iznose takve tvrdnje? I u egipatskom (Antinal) i u "domaćem" (Enterofuryl, proizvodi ga Bosnalijek) se nalazi potpuno ista hemijska supstanca (nifuroksazid) odgovorna za dejstvo leka, u istom obliku i u istoj koncentraciji. Jedino po čemu se ova dva leka mogu razlikovati je kvalitet njihove izrade, a tu sumnjam da je on na egipatskoj strani. Tu je i razlika u ceni, Antinal košta 5 funti (oko 50 din.) dok je Enterofuryl 200mg oko 130 din.

Postoji i pakovanje Enterofuryla od 100mg, tada treba uzimati po 2 kapsule odjednom.

Naravno, uz crevni antibiotik kao preventivu najbolje je uzimati neki probiotik (Linex, Flonivin, Probiotik Ivančić) koji će crevnu floru održavati na zdravom nivou za vreme konzumiranja neuobičajene hrane i vode. "

Pored toga sam pronasla da je Entocit zapravno aktivni ugalj, tako da je neko ko je to gore napisao u pravu al sam ja ipak za to da se tamo kupi . Obzirom da mi je pomogao prosle godine imam ga i sad kod sebe i cim stignem kupicu jos.

Ljudi jel zna neko nesto o ovoj naftnoj mrlji, kazu da je bilo zabranjeno kupanje na plazama, kakva je situacija sada tamo?:poludeo:
Planiram ove godine da za medeni mesec obidjem malo Hurgadu, uplatio sam preko Spirita za hotel Elysees 5.septembar. Samo neznam sta se desava sa ovom naftnom mrljom, znam da su par njih odustali od hurgade ove godine, neznam sta je najpametnija da se uradi. :think:

Ljudi da li je neko od vas bio u hotelu SUN & SEA u Hurgadi?kakvi su vam utisci o hotelu i uopste o Hurgadi?meni je aranzman uplacen,polazak je 10.jula-i ne znam sta da mislim o ovom problemu sa naftom???

Nisu to ne znam kakve stomacne tegobe to su stomacne tegobe koje ima 7 od 10 evropskih turista i koje mogu biti vrlo nezgodne i vrlo lako mogu da ti upropaste letovanje , kao sto je to bio moj slucaj. A i te kako sam vodila racuna sta jedem i pogotovo sto pijem, pa sam sve jedno zavrsila sa 40 teperaturom i tri dana u problemu sa stomakom koji cak ni njihov lek koji je prvi za te stvari (antinal) nije resio nego su mi davali nesto jace (entocid) .

Zato nije da bas ne treba biti oprezan sta se jede i pije.

Ja cu preventivno ove godine piti antinal od prvog dana , da ne bi opet zavrsila na antocidu.
Ne radujem se tome sto moram tako da letujem al cu svakako da letujem.

Nasi lekovi tu ne pomazu.
Dzabe je piti probiotik, enterofuril....
Samo njihov antinal radi.

Jel ima medju vama jos neko ko je pio antinal prevetivno kao sto preporucuju vodici ???
Nisam nigde dobila objasnjenje sta je lek ....ne bi bas da se krkam necim ako ne treba ...

svake godine sam jela sve i nije bilo nikakvih narocitih stomacnih tegoba...sa druge strane u CG sam svake godine imala temperaturu, a jedne samo sto nisam zavrsila u bolnici...
valjda je pitanje kakve si srece...ili crevne flore..
u nasoj grupi niko nije imao problema, ai ni u drugima nisam srela nikoga kome je propalo letovanje zbog toga...
mada su u jednoj grupi bile 2 zene koje su isle na operaciju slepog creva...e to ti je zesci bedak...naprimer..:neutral:

Antinal ne treba piti preventivno ni kada idete u Egipat, a kamoli u Tunisu gde nisam cula da se bilo ko zalio na stomacne tegobe, a bila sam vise puta... Hrana je mnogo lepsa u Tunisu, jer je francuski uticaj primetan i kada je njihova kuhinja u pitanju. :D
Sto se tice Egipta, Antinal samo ako do tegoba dodje, preventivno se moze uzeti Probiotic.

Da li ovo cudo, Antinal ili slicno, treba piti i ako se ide u Tunis? :think:
Odustala sam od Egipta. :(

Pisala sam na temi o Tunisu, tamo nema te frke, nikad čula da je neko imao problema, niko nam nije preporučivao kad smo bili, pili smo povremeno i česmovaču i nije bilo nikakvih problema.

Ali, opet, to su individualne stvari, nekome pozli i u CG, ako si osetljiva pij neku preventivu, ne može da šteti.

Back