Ja stigla sinoć iz Hurgade, 12 dana, Kontiki.
Super je bilo, sve preporuke za hotel Continental.
Nije evropskih 5*, ali nije ni daleko od toga i čini mi se bolji od ostalih u toj klasi u Hurgadi (Hilton, Steigenberger Beach...). Ni mali ni veliki, sve ima što može da ti padne na pamet, i sve je na 5 min hoda. Plaža odlična, more čisto i toplo, peškiri obezbeđeni, gustina ležaljki kako treba, a ne kao u Hiltonu k'o sardine na plaži. Muzike ima samo na bazenu, i to diskretno, na plaži samo slušaš more. Klopa vrhunska, ožderavali smo se kao da smo iz gladi utekli.
Sobe velike, sa velikim terasama, čisto, uredno, osoblje uslužno, nemam nijednu zamerku.
Izleti: jedan za ronjenje sa bocom i jedan za snorkling (površinsko ronjenje sa disaljkom) i brčkanje na Rajskom ostrvu. E, na to bi čovek mogao svaki dan, sad mi je jasno što se svi iz Egipta vraćaju crvene guzice k'o u pavijana

Pustinja - prosečno, bolji i sadržajniji je izlet u Saharu u Tunisu. Bar meni, jer mi se ne sviđa preterano ova kamenita Istočna pustinja, peskovita Sahara je bolja. Inače, klasično, veranje po kamenim dinama, beduinsko selo, kamile, džipovi....
Luksor - odličan izlet, ali nije za ovo doba godine, prevruće je. Da li je to zbog blizine doline Nila, ne znam, ali vlažnost je velika, čak sam i ja, koja odlično podnosim vrućinu, u jednom trenutku pomislila da neću izdržati. Greota.
Zbog toga sam ipak odustala od izleta u Kairo, i zato što je organizovan kao jednodnevni, sa posetom Gizi i muzeju, takoreći bez obilaska grada. Planiram da što pre odem na ono krstarenje Nilom, u neku kasnu jesen ili zimu, pa ću da ponovim Luksor i da vidim sve što treba po malo podnošljivijoj temperaturi.
Jedino što me je razočaralo je šoping, sve neka ciganija i kinezija, suveniri bedak živi, milion statuica Ramzesa, Nefretiti, piramida i obeliska od gipsa, mesinga i stakla, što šljaštavije to bolje, pomešano sa LV tašnama za 2 evra. Ne možeš ni one njihove marame i tunike da izbunariš, a da nisu neke polusintetičke, jedva sam našla par pamučnih. Jedino su peškiri vrh, i oni ukrasni prekrivači za krevet i to u baš prodavnicama koje samo to imaju.
Što se agencije tiče, nije bilo problema, vodiči su bili super. Jedini problem je bio čarter, Aviogeneks, kasnio je 7 sati u odlasku (prvo pomeranje leta su nam javili telefonom, mada su tu samo Beograđani imali koristi, ovi koji su dolazili izdaleka su već bili u putu), ostalo smo blejali na aerodromu. U povratku je kasnio oko sat. Naravoučenije: treba proveriti sa kim se leti. U agenciji su tvrdili "nikad više sa njima", mada sam rezervisana prema tome.
Blejaža na terasi...
Pogledajte prilog 82827
Stanardna dvokrevetna soba i bazen, odmah iza bazena je plaža
Pogledajte prilog 82828 Pogledajte prilog 82829