Egipat

Jel u Hurgadi može da se ide na plaže drugih hotela??

Ima li neko slike plaže Regina hotela u Hurgadi? :think:

ne u Reginu....ne u Safir, ne u Sun& Sea...
Egipat je ove godine znatno losiji nego prthodnih...
Hoteli nisu obnavljani, hrana je znacajno siromasnija i jako je puno domorodaca u hotelima...sa sve calmama i burkama...se kupaju u bazenima i moru :(...bljak...

ne u Reginu....ne u Safir, ne u Sun& Sea...
Egipat je ove godine znatno losiji nego prthodnih...
Hoteli nisu obnavljani, hrana je znacajno siromasnija i jako je puno domorodaca u hotelima...sa sve calmama i burkama...se kupaju u bazenima i moru :(...bljak...

E, ja ovo ne razumem.
Ok, imaš trip sa Arapima, smetaju ti čalme i burke, bljak-fuj....neću uopšte da ulazim u razloge zašto, ali......ti znaš da je Egipat arapska zemlja? Ti znaš da Arapi nisu isključivo kelneri, već takođe i turisti?

Zašto bi se iko ko ima taj i takav trip sa Arapima smucao i uopšte interesovao za arapske zemlje? Jel' to neka paranoja da si ti, ili bilo koji drugi srpski turista za male pare glavom kraljica Viktorija, pa očekuje da vidi lokalca samo dok ga hladi lepezom i poslužuje?

Ali nisi jedina, mnogo sam ljudi srela koji, ako baš ne preziru, ono mrze Arape i uredno svake godine letuju po Egiptu i Tunisu. Izmiče mi logika.

E, ja ovo ne razumem.
Ok, imaš trip sa Arapima, smetaju ti čalme i burke, bljak-fuj....neću uopšte da ulazim u razloge zašto, ali......ti znaš da je Egipat arapska zemlja? Ti znaš da Arapi nisu isključivo kelneri, već takođe i turisti?

Zašto bi se iko ko ima taj i takav trip sa Arapima smucao i uopšte interesovao za arapske zemlje? Jel' to neka paranoja da si ti, ili bilo koji drugi srpski turista za male pare glavom kraljica Viktorija, pa očekuje da vidi lokalca samo dok ga hladi lepezom i poslužuje?

Ali nisi jedina, mnogo sam ljudi srela koji, ako baš ne preziru, ono mrze Arape i uredno svake godine letuju po Egiptu i Tunisu. Izmiče mi logika.

Logika je tu sasvim jasna, čini mi se.
To ti je ukorenjeno u našem narodu - da mrze ono od čega imaju koristi.
Npr. većina mrzi zapad - Ameriku, Nemačku, itd, a svi nose džins, piju koka-kolu, voze se nemačkim kolima..
Ne razumem to, al i ne pokušavam.. :think:

Ja, na primer prvi put sada idem u Egipat, i to kao što sam pisala već, iz razloga da bih upoznala njihovu kulturu i ispoštovala tu kolevku civilizacije.
Pa nisu ni Grci tako divni ljudi, ali kad idem tamo, ja ih poštujem jer sam gost u njihovoj zemlji, jedem njihove specijalitete, ne trčim u McDonald's i tako dalje..
Tako da se neću ni žaliti na burke, marame, džamije.
A ako mi zaista bude smetalo, neću ponovo ići tamo, i biću objektivna - u redu, nije mi se svidelo to, to i to, ali zato mi se svidelo nešto drugo.

Ni ja ne razumem tu netrpeljivost prema ljudima u čiju zemlju ideš.. :dontunderstand:

Uf deco, pa sad ste malo zasli u dubokoumne rasprave.
Ja isto ne volim arape , mislim da su prljavi i da zive po duplim standardima sto ne odobravam , jezim se onog sto svoje zene pokrivaju a tudje skidaju pogledom , al to mi nije dovoljan razlog da sebe libim odlaska tamo.

Kako bi znala da ih ne volim da ih nisam videla.
Kako bi znala da me nerviraju da nisam dosla u razne situacije sa njima.
Ne volim ni sto imam problem sa stomakom tamo , al da se razumemo za manje novce , takvog letovanja nema.

I tu je logika jasna , zazmurim na to sto ne volim da bi uzela to sto volim.
Al moram svaki put da ih pljucnem pa nek ide zivot.
I sto ih vise gledam to ih vise ne volim.
I prosle godine sam rekla da se u tu cigan malu vracati necu al evo me opet idem ove godine i opet pricam da sledece necu a zivi bili pa videli ako se opet nadje neki extra hotel po razumnoj ceni - ima garant opet da idem .

Al nema trika da mi ikad budu makar simpaticni.
odbijam !

Al cuj termin domorodac :roll:
Missim i ja ih ne ljubim al ne bi ih nikad nazvala domorocima :roll:

Neki od tih domorodaca sigurno zive i bolje i luksuznije od pola nas ovde.
Mozda i srecnije.
Mozda cak savremenije ( mozda)

Mirka, nije poenta uopšte u tome da li ih neko ne voli i zašto.
Poenta je da je potpuno očekivano sresti Arape u arapskoj zemlji i da bi bilo potpuno neprirodno da je drugačije. Iščuđavati se nad čalmama u Egiptu je smešno. Plus je svim tim primorskim zemljama najveći procenat turista upravo iz ostalih arapskih zemalja. Mislim, ajde kad se neko sa tim tripom gnuša Arapa kad otputuje, ne znam, u Brisel, ali reći tipa "ma super je Egipat, ali je hotel bio pun Arapa" pa to je cirkus :lol:

Kako si sama rekla, za te novce ćeš da se pritrpiš. Da nisi (evropska) sirotinja, išla bi negde gde ti ništa ne bi smetalo.
Upravo zato me ovakvi stavovi i iritiraju, što svaki srpski golja misli da za 500 evra može da glumi englesko plemstvo, štrca evropski kolonijalizam i očekuje kraljevski beli geto iz istog perioda.

Shvatila sam ja dobro sta si htela da kazes , nego mi je bilo nebulozna ideja da negde ides samo ako volis "domoroce" . Pa sam se stavila kao primer da mozes i da ih ne volis a da ides tamo.

Tuzna je cinjenica da je Egipat lux destinacija samo u Srbiji.
Mene nekad mrko gledaju kad kazem gde idem :roll:

Onda kad ti sto me mrko gledaju napabirce malo kinte da se iz Sutomora presele u Hurgadu ( kao moj dever npr) onda oni punih usta pricaju gde su bili i kako od tog na ovaj svijet bolje nema.

I odma vise nisu dziberi iz Koteza nego faca iz Srbije :roll: koja ima kinte za lux letovanje.

Kakvih sve letovalista i mora ima tuga mi je i da mislim.
A znam da i tamo za nesto vise novca moze da se ode i da se provede jednako dobro kao i u egiptu , kao sto moze da se nadje i hiljadu mana.

Lako je ljudima da nadju manu i da pljunu po svemu.
Za neke nista nije dovoljno dobro , sem njih samih naravno.

Da bi se proveo kao engleska kraljica potrebno je da krenes otvoren prema svetu i spreman da uocis lepotu onoga sto vidis.

I meni to nekad tesko polazi za rukom, obicno lepotu spoznam kad sve prodje.
Velika mana .
Cini me nesrecnijom nego sto jesam.

E, ja ovo ne razumem.

pa ne, ne znam da su i gosti, jer do sada nisu bili...bar ne u hotelima u kojima sam ja bila...(od sada cu se dobro raspitati)
ako tebi ne smeta da se kupas u bazenu u kojima oni ostave sve sto pokupe usput ( i u WC-u recimo ) meni smeta...

i ne mrzim Arape nego tu odvratnu , jezivu odecu..protiv koje imam sve a pogotovo nehigijenu!!
ako ces da ti objasnjavam sta trazim u Egiptu iako me ne zanima arapska kultura...bas mi je zao...ali me mrzi da nabrajam...
to sto se sve to sto mene zanima sada pukim nesrecnim slucajem nalazi u njihovim rukama...je nesto za cim iskreno zalim....i to objektivno...

a ti mozes da govoris ovako jedino ako tamo nisi bila...kao sto je verovatno ...
ovim bih te pozdravila :bye:

Poslednja izmena:
Logika je tu sasvim jasna, čini mi se.
To ti je ukorenjeno u našem narodu - da mrze ono od čega imaju koristi.
Npr. većina mrzi zapad - Ameriku, Nemačku, itd, a svi nose džins, piju koka-kolu, voze se nemačkim kolima..
Ne razumem to, al i ne pokušavam.. :think:

Ja, na primer prvi put sada idem u Egipat, i to kao što sam pisala već, iz razloga da bih upoznala njihovu kulturu i ispoštovala tu kolevku civilizacije.
Pa nisu ni Grci tako divni ljudi, ali kad idem tamo, ja ih poštujem jer sam gost u njihovoj zemlji, jedem njihove specijalitete, ne trčim u McDonald's i tako dalje..
Tako da se neću ni žaliti na burke, marame, džamije.
A ako mi zaista bude smetalo, neću ponovo ići tamo, i biću objektivna - u redu, nije mi se svidelo to, to i to, ali zato mi se svidelo nešto drugo.

Ni ja ne razumem tu netrpeljivost prema ljudima u čiju zemlju ideš.. :dontunderstand:

odkle vama ideja o netrpeljivosti??...oni su sasvim pristojni...uopste uzev...ali calme su jezive i odvratne...apsolutno...cak zastrasujuce...

Al cuj termin domorodac :roll:
Missim i ja ih ne ljubim al ne bi ih nikad nazvala domorocima :roll:

Neki od tih domorodaca sigurno zive i bolje i luksuznije od pola nas ovde.
Mozda i srecnije.
Mozda cak savremenije ( mozda)

mi'sim...to sa domorocima je bila sala...ali ja bas mnogo ocekujem od ljudi :roll:

a to kako zive...to mozda tebi jeste masta...ali lako mozes da je ostvaris, jer oni bas jedva cekaju...
ima tamo dosta nasih koje su se usrecile...i primetila sam da ne postavljavaju pitanja kao ovde...sve radjaju i radjaju...ne pitaju za uslove, novac, zelje cestitke, kilograme....sreca, sreca, radost!!! :)

Poslednja izmena:
a za sve dusebrizne, nabolje bi bilo da posete iskljucivo Kairo na 10-ak dana... to je prava tura...pa da onda dodju ovde da se prave pametni....

iznela sam svoje misljenje i iskustvo, jer nekim ljudima kao i meni moze zaista da smeta to sto sam iznela..............
posto je ovo ipak pdf o putovanjiam a ne o tome sta vi mislite da je isparavno i lepo u onome sta sam rekla... iliti nepotrebnom naklapanju...
cini mi se da ima pdf i za to...ako nema otvorite jedan crveni krst i polumesec (ovo obavezno naglasite da se vidi kako ste politicki korektne, molim) :rumenko: :lol:

Poslednja izmena:
drugari,

ima li neko iskustva sa krstarenja Nilom? Meni je nesto to interesantno, a ovde niko jos ne prica o tome?

daj te neki komentar
:)

to je otprilike najbolja ideja, ako ides na veliku turu...i ako ti je cilj da obidjes sto vise...
sa druge strane, ako zelis da se suncas\kupas...nece biti puno prilike ...
zavisi sta ti je prioritet...
ako se odlucis za obilaske , spremi novac...
obilazak piramida ce ti biti ukljucen u cenu, ali ulazak u piramide nece i to u Keopsovu je oko 15e, a u Kefrenovu nesto manje od 5e (moze samo u jednu )...
obilazak muzeja je ukljucen u cenu, ali ulazak u sobu sa mumijama nije i to je oko 15e...nemoj da se iznenadis prljavstinom i tome sto nije klimatizovan...ponesi vodu sa sobom jer ispred svih lokacija sve kosta strostruko...a i moras da se cenjkas (mada tu neces morati)..
u Dolini kraljeva su ulasci u 3 grobnice uracunati u cenu, ali ako hoces u Tutankamonovu...to se eksta placa takodje...
u tu turu je uracunat i hram Hatsepsut i kolosi Memnona...Karnak ili (i) Memfis hram....mislim da se ni tu nista ne doplacuje...pogledaj dobro koji su obilsci fakultativni ..
Ako razmisljas o Aleksandriji...nemoj...nema nista pod milim bogom..sve je sruseno i u moru...postoji samo jedna katakomba...ali ne zna se ko je tu sve bio sahranjen (nema cak ni organskih ostataka)...
ovo otprilike pokriva veliku turu...sve ostalo poput Asuana, Abu Simbola, Amarne (mada mislim da je i ona razrusena...)...mislim da ne, ali ako da...onda jos bolje :)
srecan put!

Poslednja izmena:
a za sve dusebrizne, nabolje bi bilo da posete iskljucivo Kairo na 10-ak dana... to je prava tura...pa da onda dodju ovde da se prave pametni....

iznela sam svoje misljenje i iskustvo, jer nekim ljudima kao i meni moze zaista da smeta to sto sam iznela..............
posto je ovo ipak pdf o putovanjiam a ne o tome sta vi mislite da je isparavno i lepo u onome sta sam rekla... iliti nepotrebnom naklapanju...
cini mi se da ima pdf i za to...ako nema otvorite jedan crveni krst i polumesec (ovo obavezno naglasite da se vidi kako ste politicki korektne, molim) :rumenko: :lol:
Blah :roll:

Dusebrizne su bas kao i ti iznele svoj stav.
Ne mozes ocekivati da te podrze isto kao sto i ti njih ne cujes.
Sustina je da si se izrazila ruzno prema Arapima kao da si od boga data a mogla si to isto da kazes i daleko korektnije ( politicki konkretno ako bas hoces) i da onda prodjes bez nesporazuma. Bas zato sto i jesi na pdf putovanja a ne na nekom drugom.

Kad sam se prosle godine vratila iz Stele imala sam zamerku kao ti , Arapi u bazenu, na rucku , na plazi ....pun ih je hotel bio i bilo je krajnje neprijatno nekom ko ih nevoli kao sto ih ja ne volim al sam birala mesta gde ih nema, jela kad oni ne jedu ......zarad svog odmora sam nasla KOMPROMIS sa arapima .....to je kljucna rec za zivot na bilo kojoj tacki kule zemaljske pa i u egiptu.

Ako razmisljas o Aleksandriji...nemoj...nema nista pod milim bogom..sve je sruseno i u moru...postoji samo jedna katakomba...ali ne zna se ko je tu sve bio sahranjen (nema cak ni organskih ostataka)...
Eto koliko se mišljenja i ukusi ljudi razlikuju.
Ja sam zaljubljena u Aleksandriju i uvek svima preporučujem da je obiđu.
Iznenadiće se kada vide tu mešavinu evropskih i arapskih kultura. Mnogo je čistija od Kaira, ljudi su "moderniji", tj. mnogo manje ima zabrađenih žena.
Grad je prelep, sa širokim bulevarima pored mora, Aleksandrijska Biblioteka se mora videti jer je fantastična, ima puno spomenika i interesantnih lokacija.
Znači, nešto potpuno drugačije od očekivanog.
Iako je Kairo za mene mističan grad i bez obzira što je prljav za naše pojmove, ja kad tamo odem ne znam gde bi pre - u muzej, na krstarenje, do piramida ili da prosto šetam ulicama i osećam potpuno drugačiju kulturu....:worth:

Eto koliko se mišljenja i ukusi ljudi razlikuju.
Ja sam zaljubljena u Aleksandriju i uvek svima preporučujem da je obiđu.
Iznenadiće se kada vide tu mešavinu evropskih i arapskih kultura. Mnogo je čistija od Kaira, ljudi su "moderniji", tj. mnogo manje ima zabrađenih žena.
Grad je prelep, sa širokim bulevarima pored mora, Aleksandrijska Biblioteka se mora videti jer je fantastična, ima puno spomenika i interesantnih lokacija.
Znači, nešto potpuno drugačije od očekivanog.
Iako je Kairo za mene mističan grad i bez obzira što je prljav za naše pojmove, ja kad tamo odem ne znam gde bi pre - u muzej, na krstarenje, do piramida ili da prosto šetam ulicama i osećam potpuno drugačiju kulturu....:worth:

Hvala i M i EliNS.

Ja se uvek smorim na odmorima, jer mi je kupanja i suncanja preko glave recimo 5-6 tog dana :eek:, tako da mi je ovo super stvar.

Hvala vam na sugestijama :)

Blah :roll:

Dusebrizne su bas kao i ti iznele svoj stav.
Ne mozes ocekivati da te podrze isto kao sto i ti njih ne cujes.
Sustina je da si se izrazila ruzno prema Arapima kao da si od boga data a mogla si to isto da kazes i daleko korektnije ( politicki konkretno ako bas hoces) i da onda prodjes bez nesporazuma. Bas zato sto i jesi na pdf putovanja a ne na nekom drugom.

Kad sam se prosle godine vratila iz Stele imala sam zamerku kao ti , Arapi u bazenu, na rucku , na plazi ....pun ih je hotel bio i bilo je krajnje neprijatno nekom ko ih nevoli kao sto ih ja ne volim al sam birala mesta gde ih nema, jela kad oni ne jedu ......zarad svog odmora sam nasla KOMPROMIS sa arapima .....to je kljucna rec za zivot na bilo kojoj tacki kule zemaljske pa i u egiptu.
domorodac je isto sto i mestanin od domicil kao zavicaj na latinskom...ne vidim po cemu je rec pogrdna ili ruznija od neke druge??? (a bas sam htela da izbegnem...pametovanje)

ako mislis na deo gde sam iskreno zgadjena kupanjem u odeci kao da su u srednjam veku...to je tako kako je...ne povlacim...
posto su oni bili normalni i izgledali i obacili se normalno sve do 80íh...mislim da im bas ne gadjam u tradiciju...

Poslednja izmena:
http://www.wayfaring.info/2007/03/1...ientness-in-our-days-the-alexandrian-library/
evo osmotri novu A. biblioteku....mene licno nije dojmila....ali pogledaj jer je to jedino sto ces tamo videti...pa ako ti izgleda zanimljivo ...
sto se tice bulevara to takozvana Kornis ulica...tako oni nazivaju sve ulice pored obale....to su ostaci kolonijaalnih zgrada i onih koje su sazudali evropljani za vreme Mehmed Alije...(procvat pamucne industrije)...vecinom je ruinirano...ali pretpostavljam da je nekada bilo lepo ...

Prilozi

• IMG_4328.jpg
    IMG_4328.jpg
    44,6 KB · Pregleda: 5
domorodac je isto sto i mestanin od domicil kao zavicaj na latinskom...ne vidim po cemu je rec pogrdna ili ruznija od neke druge??? (a bas sam htela da izbegnem...pametovanje)

ako mislis na deo gde sam iskreno zgadjena kupanjem u odeci kao da su u srednjam veku...to je tako kako je...ne povlacim...
posto su oni bili normalni i izgledali i obacili se normalno sve do 80íh...mislim da im bas ne gadjam u tradiciju...

:roll:
Domorodac je sinonim sa urođenik, a koristi se u značenju meštanin sa uvredljivom, pogrdnom konotacijom, za isticanje razlike u civilizacijskom stepenu razvoja.

A ti si u stvari mislila meštanin, bez ovakve konotacije? Nisi to imala na umu? O, izvini.
To onda mora da je jedino turističko mesto na kugli zemaljskoj gde ljudi idu na letovanje i odsedaju u hotelu u gradu u kojem i žive. Pošto su meštani, jel'...:roll:

Stvarno neću da se svađam i nastavljam na ovakvoj temi, glupo je da se upropasti. Sad ti dokazuješ da si se ustvari vrlo korektno izrazila, da imaš korektan stav prema njima, a raspitaćeš se sledeći put da li im je dozvoljen pristup u hotelu koji te zanima? Btw, sledeći put? Ićićeš opet?
Ja sam prvim postom u suštini rekla šta sam imala, da ne razumem ni tu nadobudnost, a ni taj mazohizam. A donekle imalo i edukativni karakter. Ono, vodič za turiste:
1.U Egiptu žive Arapi.
2. Arapi, kao i ostali muslimani različitog stepena fanatičnosti, takođe idu na godišnji odmor.
3. Ako ne trpite Arape i ostale muslimane, trebalo bi da razmislite o nekoj drugoj destinaciji.
Eto, da ne bude posle da nismo znali :lol:

Ja moram na kratko (barem :D) da prekinem ovu raspravu i da zatražim odgovor od onih koji znaju nešto o tome:

Pošto sam uplatila Reginu u Hurgadi, počela sam da se raspitujem o hotelu (uplatila sam ga jer je pre nekoliko godina moj brat bio tamo i rekao da je hotel sasvim na mestu),
međutim na netu sam našla brdo jaaaako loših ocena hotela - navodno se raspada i ne zaslužuje ni jednu, a kamoli 4 *.
Kažu da je osoblje grozno, i da su sobe u raspadu-ali baš, videla sam slike - sve je trulo. :sad2:

Onda sam naišla na pozitivna mišljenja koja kažu da se hotel renovirao, promenio menadžera i da je zablistao, sada je i za 5*.

Potom sam ponovo naišla na loša mišljenja.

Pošto su mišljenja potpuno kontradiktorna, molim bilo koga ko je bio u tom hotelu ili čuo nešto o istom, da mi javi šta bih mogla da očekujem.

Pliz, javite mi, nije mi svejedno ako idem u hotel sa bubašvabama, kao što su neki pisali na TripAdvisor-u.
HELP!! :brus:

Da se i ja ukljucim. Smatram da ovde nije mesto politici i ne razumem osobe koje letuju u drzavama prema kojima imaju negativan stav. Ni meni se ne svidjaju ti obicaji (kupanje u odeci), ali to ne znaci da su te zene prljave i da mi se gade. Nisam nikad bila u Egiptu, ove godine cu prvi put i nadam se da se necu razocarati jer su brojni moji prijatelji letovali u Egiptu, Tunisu i Turskoj i imaju izuzetno prijatna iskustva. Ne razumem ni opste odusevljenje grckim "gostoprimstvom", jer ga bas nisam primetila.
Inace, ovo je komentar na post M-1980 posto nisam citirala.
Uzgred, meni ne bi bilo prijatno da me neki Englez ili Francuz nazove domorocem. To mi zvuci kao da sam pripadnik plemena koji igra oko vatre i jede ljude.

Poslednja izmena:

Back