DZIP / SUV

Старе дачије су биле боље. Први логани су се показали као најбољи. 1.4 и 1.6 бензинци и 1.5 дизелаш. Сваки је био добар. Не могу то да тврдим за ове 1.0 TCi.

Tesla Cybertruck i Toyota Land Cruiser
Dva noviteta, biće zanimljivo pratiti kako će proći na tržištu.

IMG_6360.jpeg
IMG_6363.jpeg

Nahvalise nov Land Cruiser, jedino sto smanjili kubikazu i dodali elektricne pomocne motore, sto svi znate da je trend u auto industirji. Navodno tvrde da ce to da "vuce" i "izvlaci" ko stari model. Sto se tice Cyberteck, da ne komentarisemo spoljasnost, jer je ocigledno napravljen drugacije, ali pogledajte neki video test, svasta nesto su napakovali od inovacija

Ma daj molim te električni motori i voda :lol:

Nisam još imao prilike da ga vidim u dealership, ali japanci uopšte nisu naivni. Videćemo kako će se pokazati na nekom testu. Jedino to smanjivanje cilindara kod velikih auta je stvarno irritantno. Možda oni zaista idu dobro sa tom elektricnom pomoći, ali zvuk je očajan.
Nekada davno sam na leasing vozio neki X1 BMW-a, sve super, nema šta nema (sto bi stari beogradski preprodavci kola rekli: “ sve u fulu, osim koze i klime” 😂), ali zvuk, užasan!
Cetiri cilindra sa turbo punjačima, a čuje se ko opel 1.6
To mi je bio zadnji BMW 🙃

Nahvalise nov Land Cruiser, jedino sto smanjili kubikazu i dodali elektricne pomocne motore, sto svi znate da je trend u auto industirji. Navodno tvrde da ce to da "vuce" i "izvlaci" ko stari model. Sto se tice Cyberteck, da ne komentarisemo spoljasnost, jer je ocigledno napravljen drugacije, ali pogledajte neki video test, svasta nesto su napakovali od inovacija
Mene interesuje kako ce se popravljati sitna ostecenjai ogrebotine na karoseriji s obzirom da je Sajber napravljen od panela nerdjajuceg celika, tu nema peglanja, kit i farbanje. Morace da se menjaju komplet paneli.

Ako se ne varam japanci su izbacili neki tricilindrični 1.5 ccm tu vidiš da im nisu dobre namere. A bore se ko lavovi da unište sve starije automobile normalne konstrukcije.
Pretpostavljam da ti mali “prckavci’ motori imaju nekog smisla u velikim, zagusenim gradovima?
Takodje mislim da tako malih motora nema u ponudi u USA. Ovde jedva prodju i četiri cilindra, o većinom svi prvo odaberu V6 ako mogu da plate.
V8 je postala retkost i nalaze se samo u najskupljim modelima.

Pretpostavljam da ti mali “prckavci’ motori imaju nekog smisla u velikim, zagusenim gradovima?
Takodje mislim da tako malih motora nema u ponudi u USA. Ovde jedva prodju i četiri cilindra, o većinom svi prvo odaberu V6 ako mogu da plate.
V8 je postala retkost i nalaze se samo u najskupljim modelima.
Kad bude cena goriva kao kod nas vozicete i vi 1.0-1,2 sa 3-4 cilindra samo tako.

Po Africi i Australiji modeli iz 80tih i 90tih i dalje drze cenu i trazeniji su od novih. Razlog, nemaju gomilu elektronike koja zahteva servise sa modernom opremom.

Po Africi i Australiji modeli iz 80tih i 90tih i dalje drze cenu i trazeniji su od novih. Razlog, nemaju gomilu elektronike koja zahteva servise sa modernom opremom.
Ovde nema više tih starih, tj nema ih u toj meri. Servisi za Toyota su jako pristupačni, i toliko puno gadget-a proizvode za njih, da zaista pozelis da ih kupis.
Mi imamo FJ Cruiser, za koga imas svašta nešto da kupis, plus održavanje je dž, recimo mali servis sa menjanjem ulja je $60-$90. Inače, ovaj model je bio neka “utešna” verzija kad je L.Cruiser prestao da se proizvodi. Iz meni nepoznatog razloga, postao je super popularan, i prodajna vrednost mu je toliko na ceni da nam nude u Toyota skoro isto novca kao kad je bio potpuno nov.
Jedva čekam da vidim nov L.Cruiser, možda ga i zamenim.

IMG_6365.jpeg

Zato sto i dalje postoji problem sa snabdevanjem, mada ni cena nije duplo visa, rekao bih 30% visa nego pre pandemije. Ranije su dileri imali pune parkinge sada imaju po 2-3 nova automobila i nema pogadjanja, ako ti neces ima ko hoce.

kad je L.Cruiser prestao da se proizvodi. Iz meni nepoznatog razloga, postao je super popularan, i prodajna vrednost mu je toliko na ceni da nam nude u Toyota skoro isto novca kao kad je bio potpuno nov.
Jedva čekam da vidim nov L.Cruiser, možda ga i zamenim.
Land Cruiser nikad nije prestao da se proizvodi. Samo nije bilo uvoza J300 u US zbog slabe prodaje. Mislim da su godišnje prodavali oko 1500 Land Cruisera serije J200. Sada je izbačena nova verzija J250. To je u stvari evropski model Land Cruiser Prado.
Videćemo, gledao sam ga probao nisam. Ovo su sve pre produkcijski modeli tako da moze da bude nekih sitnih izmena.
Šta ja znam, mora da se vidi taj motor kako će se pokazati. Ultra glupost je što su isto kao i kod J300 peta vrata iz komada, nisu podeljiva. I sa staklom sa petim vratima su nešto hteli. Umesto da naprave peti prozor kao kod 4Runner-a oni ga namestiše da se otvara ka spolja...
Kao što rekoh treba to videti. pogotovu motor. Cena za J250 će biti drastično manja u odnosu na J200 i J300.

Back