DVANAESTA PLANETA

Bla, truć - kao da ti je Koštunica familija.
Koji je odgovor na pitanje?
Treba li da citiram tebe samu?

.
Ni je BLATRUĆ nego Wikipedija. A za Korteza i špance su verovali da su bogovi zbog oklopa i šlemova koje su nosili. Mislili su da su vanzemaljci-bogovi. I opet me vređaš i daješ mi kvalifikacije-da sam Koštunicina familija. To je tipično kada neko nema argumenata- pribegava vređanju i skretanju sa teme.

//Pa što ga nije napravio sa crnkinjom, ako je svejedno?
Hoću da kažem - da se to oduvek cenilo (bela boja kože, plava kosa, plave oči,...)
.//

Baš šuketaš. Napravio ga je robinji. Jel sada treba da opravdavam zašto se Mehmedu pre više od pet vekova sviđala više njegova mama nego neka crnkinja??? Stvar ukusa . Nekim belcima se sviđaju baš crnkinje. (Pa šta? Bouvi je bio oženjen crnkinjom Iman a Robert De Niro je oduvek otvoreno pričao da mu se više sviđaju crnkinje ) A nekim belcima se više sviđaju plavuše..I to nema ama baš nikakve veze sa vanzemaljskim poreklom. Presto nasleđuje prvorođeni sin. Imao je on dece i sa drugim ženama. Zato služi harem.

//Inke su očekivale bele Bogove, Grci imaju plavokose Bogove (a današnji su Romi),...///

Možda i jesu. Ja ne tvrdim da vanzemaljci nisu imali svetlu kožu a ne tvrdim ni da nisu imali neku drugu boju. Ja samo tvrdim da nisu bili bogovi.

//Religiozne priče.
To nema veze sa istorijom
.//

Ima veze još kako. Istoričari i arheolozi su na osnovu tih priča našli mnoge dokaze. A i ti se pozivaš na njih-prema tome kada ti odgovara onda se pozivaš na njih a kada to pobija tvoju teoriju onda nemaju veze sa istorijom.

Poslednja izmena:
Ma kakav Kur'an?
Kao da je on napisan u vakuumu,a ne na osnovu drevnijih spisa...
Sveto Pismo:
"...
4. ali onijeh što samo preživaju
ili što samo imaju papke razdvojene, ne jedite,
kao što je kamila, jer preživa
ali nema papaka razdvojenih;
da vam je nečista.
...
7. I svinja, jer ima papke razdvojene
ali ne preživa: nečista da vam je."

- - - - - - - - - -

Opet izvrtanje.
Od mene dosta o tome.

Nisam znala da Sveto pismo zabranjuje da se jede svinjetina. Zašto je onda jedu hrišćani? Znam da muslimani ne jedu svinjetinu jer je zabranjena po Kuranu.
Bez obzira ko je uveo zabranu njena svrha za to podneblje stoji.

Ma, šta znači "isti jedinstveni genetski kod"?
Aminokiseline su, valjda, iste u celom ovom Svemiru?
Sva hemijska jedinjenja su ista, svuda.
Šta bi ti očekivala od neke vanzemaljske vrste - da bude zasnovana na potpuno drugačijoj hemiji i biologiji u odnosu na Zemaljske?
Da im ne bude osnov Ugljenik, nego neki drugi element?

To ti je - što je babi milo, to joj se i snilo.
Oni koji proturaju evoluciju, proturaju priče o tome da smo svi isti.

Na Madagaskaru, koji je nekada bio ili sastavni deo Edenskog vrta, ili pored njega - postoje jedinstvene biljne vrste, koje su njihove, ili vode poreklo od njihovih vrsta.
10 familija i 260 rodova biljaka je endemsko.

Pogledaj predavanja Tome Terzina gde je on objasnio šta je genetski kod i njenu funkciju . Možda najzad uspeš da razumeš genetiku i kako to funkcioniše. I on nipošto nije evolucionista. Ali je naučnik , molekularni biolog i kreacionista. Nisi me ti ubedio da odustanem od teorije evolucije nego molekularna biologija.

A to -Što je babi milo...- se odnosi pre na tebe nego na mene. Ti bez ikakvog argumenta postavljaš tvrdnje koje uopšte ne stoje i napravio si čitavu konstrukciju na nepostojećim činjenicama.
Slažem se da su neke stvari nedokazive ali one koje jesu dokazive kada se dokažu onda su to dokazane činjenice i nema šta da se špekuliše.
Ja sam za razliku od tebe proučila činjenice i odustala sam zbog njih od evolucionističke teorije , iako mi je bila "MILA" i duboko je usađena u mene ceo moj život.

Poslednja izmena:
Tu "ideju" su obradili još drevni spisi na sanskritu, u kojima se pominju gradovi na nebu, u obliku točkova.

Nikakav neiscrpan izvor energije nije potreban - iz sopstvenog zvezdanog sistema se može kretati pomoću potisne sile koju stvara emitovanje energije-prostora od strane zvezda.
Ako se nabace i dodatni motori - tim bolje i brže.
Kada se postigne odredjena brzina, ostatak radi inercija.

Put jeste spor i trajao je vekovima (oko 1750 godina).

Naravno da su ovakve svemirske stanice (ili samo jedna) pravljene u Svemiru.

Prolazak pored neke planete bi bio jako malo verovatan - sem ukoliko to oni nisu želeli.
Svemir, pa i prostor unutar zvezdanog sistema - je jedna velika praznina, sa tačkicama koje predstavljaju planete.

Nikakva gravitacija ne postoji, a ovakve stanice silu teže dobijaju okretanjem oko sopstvene ose (centrifugalnom silom).
I time neće privući nikakvo drugo telo, sem ukoliko neko ne naleti zbog ukrštanja putanja.

I stari ljudi ih i jesu videli i opisali:
https://forum.krstarica.com/showthread.php/141074-Zabranjena-istorija#8

Ne vidim da za naše sijalice treba neiscrpna energija.

Nikakav ozonski štiti ne treba - štiti ih metalna oplata okolo.
A eko sistem se podrazumeva - pa zbog kiseonika su morali poneti biljke, vodu za piće, životinje za hranu,...

Krenuli su - jer su morali.
Na put je pošla cela jedna rasa.
I doselila se ovde.
I tu ostala.

Cela rasa se doselila? Gde su? Gde im je brod? Šta jedu? Šta piju? Za ovih par hiljada godina mi smo naselili zemljinu kuglu. Oni se ne razmnožavaju? Recimo da kontrolišu svoju populaciju... ali je onda van pameti da dozvole da se čovečanstvo ovako raširi. Jer oni su po tebi došli u ogromnom broju da se nasele na našu planetu. Mi im zauzimamo mesto i trošimo resurse. Bacamo atomske bombe...uništavamo planetu na koju su oni smislili da se nasele.
Znam da je jedini logičan odgovor da su oni među nama i da su se utopili u ostatak čovečanstva. Morali bi nam biti jako jako jako slični da bi to uspeli. Posebno što ti tvrdiš i da se razmnožavaju sa nama- tačnije ti verovatno misliš da se oni razmnožavaju samo sa belom rasom. Ne vidim zašto bi se razmnožavali samo sa belom rasom ako su kako ti tvrdiš u prošlosti mogli da se pare sa neandertalcima.
A po tvojoj teoriji smo ja i moja porodica direktni potomci vanzemaljaca sa našom plavom kosom i plavim očima. Posebno ja jer pored svega imam i izuzetno retku krvnu grupu, i hladne ruke i noge, i nizak pritisak, a i prilično sam pametna. Bar tako ti tvrdiš u tvojoj teoriji da su to karakteristike vanzemaljaca.. Ja znam da i tamnokosi sa tamnim očima imaju moju retku krvnu grupu i hladne ruke i nizak pritisak a i pametni su . Tvoja teorija ne valja.

Meni je Sičinova teorija realnija. Recimo da je postojao taj točak koji je prošao blizu našeg Sunčevog sistema i da su vanzemaljci sa Siriusa svratili, pogledali i otišli nazad na svoj točak To mogu da svarim. Ali da se jedna cela rasa naselila na Zemlju i ostala- to ne mogu. Znam da postoje teorije (a i ti si to spominjao) da imaju gradove pod zemljom...pa pod moram... pa na nepristupačnim mestima...Takva mogućnost postoji samo ako su ostavili nešto kao istraživačku stanicu da nas proučavaju. Ali da su se trajno naselili na ta mesta to ne verujem. Takva i tolika civilizacija ne može da prođe neprimećena.

Pisala sam i o tvojoj teoriji kako taj točak funkcioniše ali to je van ove teme i upustila bih se u raspravu koja je toliko špekulisanja da je jednostavno besmislena. Tako da sam taj deo izbrisala. Lari Niven je to odlično odradio pa ako te interesuju špekulacije na tu temu- pročitaj knjigu.

Evolucionisti još tragaju za "karikom koja nedostaje" između majmuna i homo erektusa. Mora biti prelazni oblik a nije još pronađen. A direktni potomak majmuna je drugi majmun.
Pronalaženje "karike koja nedostaje" je zapravo običan senzacionalizam. Ako se ukloni sav taj jeftini senzacionalizam koji celu prati priču, naše znanje o evoluciji organizama raste iz dana u dan - i samo naučno gradivo koje opisuje te procese postaje sve bogatije. Proučavanje evolutivnih procesa je izuzetno kompleksna nauka i ogroman deo toga nema veze sa tim senzacijama o "kariki" pa ni sa evolucijom coveka, nego sa mikrobiološkim mehanizmima kojima se omogućava selekcija i koje predstavljaju sam osnov evolucije gde je evolucija čoveka samo jedan mali deo. Pre nego što detaljno i sa 100% preciznošcu budemo u stanju da tačno objasnimo evoluciju čoveka, biće potrebno još mnogo iskopina fosila.

.
Ni je BLATRUĆ nego Wikipedija. A za Korteza i špance su verovali da su bogovi zbog oklopa i šlemova koje su nosili. Mislili su da su vanzemaljci-bogovi. I opet me vređaš i daješ mi kvalifikacije-da sam Koštunicina familija. To je tipično kada neko nema argumenata- pribegava vređanju i skretanju sa teme.

Zbog oklopa i šlemova?
Da su majnmuni obukli oklope i šlemove - da li bi i od njih pomislili da su bogovi?

"Legenda kaže da je bog Kecalkoatl predstavljen kao stari, beli, pravedni, dobrodušni bog s velikom bradom. Vladao je u Tuli, a njegov brat mu je zavideo na tome. Vođen zavišću, njegov zli brat ga je napio i doveo mu devojke u postelju. Kecalkoatl se ogrešio, i kad je toga postao svestan, proterao je sebe u sušne delove Jukatana. Upravo iz ovog razloga se Kecalkoatl slavi kao Kukulkan – bog Čičen Ice, majanskog grada. Dao je obećanje da će se posle nekog vremena vratiti i ponovo preuzeti vlast.

Asteci su verovali da se svi događaju ponavljaju u ciklusu od 200 godina, pa su, kada je došlo vreme, očekivali povratak ovog boga. Ovo se dešavalo za vreme vladavine Montezume II, koji je bio bojažljiv i veoma religiozan. Za vreme ratova sa drugim plemenima 1519, Montezuma je primio vest da su se u luci Verakruz iskrcali bradati, beli ljudi. Verujući da je zapravo Ernan Kortes bog Kecalkoatl koji je došao da im pomogne, Montezuma II se predao bez ikakvih otpora i borbe."

Možda i jesu. Ja ne tvrdim da vanzemaljci nisu imali svetlu kožu a ne tvrdim ni da nisu imali neku drugu boju. Ja samo tvrdim da nisu bili bogovi.

.

Otkud bela rasa cenjena širom sveta?

"Na prvim arhivskim fotografijama s kraja XIX. i početka XX. stoljeća Ainui više nalikuju bijelcima nego pripadnicima žute rase, no danas su te karakteristične crte uslijed miješanja s Japancima i drugim susjednim naro­dima u nestajanju, baš kao i njihova arhajska kultura.

Zagonetna rasa

Ono što je posebno zaintrigiralo zapadne istraživače bilo je to da su Ainui posjedovali gotovo europske crte lica. Kako su se i izgledom i jezikom sa­svim razlikovali od naroda u čijem su okruženju živjeli, mnogi euro­pski i japanski istraživači smatrali su Ainue posebnim, dalekim i izoliranim ogrankom bijele rase kojoj pripadaju Europljani i velik dio stanovništva zapadne Azije. Oni su svoje tvrdnje uglav­nom temeljili na kavkazoidnim karakteristikama Ainua: izduženo lice, bujna, neobuzdana, čupava kosa, gusta brada koju nakon nekog uzrasta više nisu šišali, istaknut nos, oblik i boja očiju koje su bile duboko usađene i otvorene, snažna, mišićava i dlakava tijela. Sve ih je to vrlo razlikovalo od pripadnika žute rase. Također su imali prirodno dostojanstveno držanje tijela čime su odudarali od uglavnom skromnog držanja Japanaca."

Ima veze još kako. Istoričari i arheolozi su na osnovu tih priča našli mnoge dokaze. A i ti se pozivaš na njih-prema tome kada ti odgovara onda se pozivaš na njih a kada to pobija tvoju teoriju onda nemaju veze sa istorijom.

Na ovo se odnosilo:

"Bog jeste izabrao jedan narod - i to jevrejski.
Prvo je sklopio ugovor sa Avramom a kasnije obnovio sa Mojsijem.
Kada je poslao Potop-spasao je Noja sa porodicom-koji je pripadnik tog naroda.
U njemu je rođen Spasitelj Isus Krist.
Odatle se raširilo Krišćanstvo koje je i sve ostale narode preko Isusa učinilo njegovim narodom."

To nije istorija, već religijsko ubedjenje u nešto.

1. Jevreji su bela rasa, cela bela rasa, a ne ovi danas, ovih nekoliko miliona (uglavnom) Hazara Judaista.
Bela rasa ima najviše gena pravih Rasa i smatra se potomcima istih (iako njihove gene, ali u manjem broju - imaju i druge dve rase).
Bog Jevreja (Jovan, JHVH) je Bog bele rase, oni su bili njegovi sledbenici, a kako je njegov najvažniji simbol četvorokraka zvezda (Krst) - to su belci (Jevreji) Kršćani.
2. Sa Mojsijem sigurno nije sklopio nikakav sporazum, makar zato što je dotični tada već mnogo godina bio mrtav. (kao i u Abramovo vreme)
3. JHVH nema nikakve veze sa Potopom - Potop je nastao zbog uticaja Nibirua, prilikom njegovog prolaska kroz unutrašnji deo Sunčevog sistema.
Priča o Noju i njegovim sinovima je samo simbolična priča o geografskom rasporedu bele rase posle Potopa.
4. Ne znam koga je Isus spasao i u kome je to rodjen?
5. Ispade da je Isus izmislio Kršćanstvo :D
Ajd' da ne govorimo o tome, da je ono postojalo hiljadama godina pre Isusa, ali brate (pardon - sestro):
pa Jovan je Isusa uveo u Kršćansku zajednicu, kojoj je bio na čelu.
O tome ti pišu Jevandjelja.

- - - - - - - - - -

Nisam znala da Sveto pismo zabranjuje da se jede svinjetina. Zašto je onda jedu hrišćani? Znam da muslimani ne jedu svinjetinu jer je zabranjena po Kuranu.
Bez obzira ko je uveo zabranu njena svrha za to podneblje stoji.

Koje "to" podneblje - kada se jede svuda u svetu?
A i tada se jela.

- - - - - - - - - -

Pogledaj predavanja Tome Terzina gde je on objasnio šta je genetski kod i njenu funkciju . Možda najzad uspeš da razumeš genetiku i kako to funkcioniše. I on nipošto nije evolucionista. Ali je naučnik , molekularni biolog i kreacionista. Nisi me ti ubedio da odustanem od teorije evolucije nego molekularna biologija.

A to -Što je babi milo...- se odnosi pre na tebe nego na mene. Ti bez ikakvog argumenta postavljaš tvrdnje koje uopšte ne stoje i napravio si čitavu konstrukciju na nepostojećim činjenicama.
Slažem se da su neke stvari nedokazive ali one koje jesu dokazive kada se dokažu onda su to dokazane činjenice i nema šta da se špekuliše.
Ja sam za razliku od tebe proučila činjenice i odustala sam zbog njih od evolucionističke teorije , iako mi je bila "MILA" i duboko je usađena u mene ceo moj život.

Šta je to egzaktno u molekularnoj biologiji?
Sama si navela koliko sličnosti u genima čovek ima sa evolucionistički dalekim vrstama životinja.
Sami rezultati MB se razlikuju od unapred postavljene evolucionističke šeme, na osnovu fosila.
Šta preteže?
Šta je tačnije?
Ko to odredjuje?
Čime se to meri?

Ne - što je babi milo, to joj se i snilo - je prava definicija te "nauke".

Cela rasa se doselila? Gde su? Gde im je brod? Šta jedu? Šta piju? Za ovih par hiljada godina mi smo naselili zemljinu kuglu. Oni se ne razmnožavaju? Recimo da kontrolišu svoju populaciju... ali je onda van pameti da dozvole da se čovečanstvo ovako raširi. Jer oni su po tebi došli u ogromnom broju da se nasele na našu planetu. Mi im zauzimamo mesto i trošimo resurse. Bacamo atomske bombe...uništavamo planetu na koju su oni smislili da se nasele.
Znam da je jedini logičan odgovor da su oni među nama i da su se utopili u ostatak čovečanstva. Morali bi nam biti jako jako jako slični da bi to uspeli. Posebno što ti tvrdiš i da se razmnožavaju sa nama- tačnije ti verovatno misliš da se oni razmnožavaju samo sa belom rasom. Ne vidim zašto bi se razmnožavali samo sa belom rasom ako su kako ti tvrdiš u prošlosti mogli da se pare sa neandertalcima.
A po tvojoj teoriji smo ja i moja porodica direktni potomci vanzemaljaca sa našom plavom kosom i plavim očima. Posebno ja jer pored svega imam i izuzetno retku krvnu grupu, i hladne ruke i noge, i nizak pritisak, a i prilično sam pametna. Bar tako ti tvrdiš u tvojoj teoriji da su to karakteristike vanzemaljaca.. Ja znam da i tamnokosi sa tamnim očima imaju moju retku krvnu grupu i hladne ruke i nizak pritisak a i pametni su . Tvoja teorija ne valja.

Meni je Sičinova teorija realnija. Recimo da je postojao taj točak koji je prošao blizu našeg Sunčevog sistema i da su vanzemaljci sa Siriusa svratili, pogledali i otišli nazad na svoj točak To mogu da svarim. Ali da se jedna cela rasa naselila na Zemlju i ostala- to ne mogu. Znam da postoje teorije (a i ti si to spominjao) da imaju gradove pod zemljom...pa pod moram... pa na nepristupačnim mestima...Takva mogućnost postoji samo ako su ostavili nešto kao istraživačku stanicu da nas proučavaju. Ali da su se trajno naselili na ta mesta to ne verujem. Takva i tolika civilizacija ne može da prođe neprimećena.

Pisala sam i o tvojoj teoriji kako taj točak funkcioniše ali to je van ove teme i upustila bih se u raspravu koja je toliko špekulisanja da je jednostavno besmislena. Tako da sam taj deo izbrisala. Lari Niven je to odlično odradio pa ako te interesuju špekulacije na tu temu- pročitaj knjigu.

Ko kaže da su došli ovde da se nasele?
Ti se ono baviš medicinom?
Onda čudna pitanja za nekog, ko se razume u ovo što ću napisati....

Šta bi prvo uradili neki vanzemaljci, po dolasku u naš zvezdani sistem?
Pobili sve starosedeoce i naselili se na Zemlji?
Logično.
Al' za malog Pericu.

Prvo - inteligentna rasa, koja uspe da sagradi brodove za medjuzvezdana putovanja,. sigurno nije sastavljena od divljaka, već od civilizovanih bića.

Drugo - koliko god nova planeta bila slična, sigurno ne pruža identične uslove za život, kao njihova matična.
A najvažniji problem su - virusi i bakterije.
Ono što je domorodačkim inteligentnim oblicima bezopasno ili pomalo opasno - za došljake može da bude smrtonosno.
Otkud naziv Boginje za bolest, koja je sada aktuelna?
Zato što su je doneli Bogovi.
Za njih je bezopasna, pa tako i za belu rasu, ali je za one, koji su dugo bili izolovani od belaca - Američke Indijance, bila smrtonosna (a oni su većinski žuta rasa).
Šta uništava belu rasu?
Kuga.
Bolest domorodaca, koja sigurno za njih nije bila smrtonosna.
Šta je opasno za crnce?
Ebola.
itd.

Njihova planeta je imala na nebu dva sunca, ali je svetlost svakog od njih bila slabija od Sunčeve.
Zato ne mogu da se izlažu direktnim Sunčevim zracima bez zaštite (otuda legenda o Vampirima).
I dan danas postoje izrazito beli ljudi, koji ne smeju da se izlažu Sunčevoj svetlosti duže od nekoliko minuta (pisao već o tome).

Pritisak, sila teže, ... sigurno nisu isti.
Zato oni nisu ni hteli da se nasele NA Zemlji - već da samo koriste njene resurse (vodu pre svega, rude, ...)
Živeli su u svojim svemirskim gradovima sve do njihovog uništenja.
TADA su morali da se nasele ovde dole.
(i o tome pisao u mojoj temi)

itd.

Šta je to egzaktno u molekularnoj biologiji?
Sama si navela koliko sličnosti u genima čovek ima sa evolucionistički dalekim vrstama životinja.
Sami rezultati MB se razlikuju od unapred postavljene evolucionističke šeme, na osnovu fosila.
Šta preteže?
Šta je tačnije?
Ko to odredjuje?
Čime se to meri?

Ne - što je babi milo, to joj se i snilo - je prava definicija te "nauke".

Evo primer:
Po molekularnoj filogeniji (evoluciona istorija grupe organizama), dobijaju se potpuno različita filogenetska stabla, u zavisnosti od toga - koji se molekuli uzimaju za poredjenje.
"Čak kada različiti molekuli mogu da se kombinuju da daju jedinstveno drvo, rezultat je često bizaran: istraživanje iz 1996. godine, koje je koristilo 88 proteinskih sekvenci grupisalo je zečeve sa primatima umesto sa glodarima; analiza 13 gena u 19 životinjskih vrsta iz 1998. godine svrstala je morske ježeve madju hordate (kičmenjake); a drugo istraživanje iz 1998. godine zasnovano na 12 proteina postavlja krave bliže kitovima, nego konjima."

.

Direktni potomci vanzemaljaca su - vanzemaljci.
Odnosno - pravi, originalni, vodozemački Rasi.
Sa sve svojim ravnim stopalima, plovnim kožicama izmedju prstiju, većim brojem zuba, mačkastom (zečjom, vučjom) usnom, bledom bojom, duguljastom lobanjom, "hladnom" plavom krvi, bez malja, bez kose,...

I opet, posle ovoga, ti ćeš napisati kako tvrdim da su pripadnici bele rase direktni potomci vanzemaljaca.
Nisu.
Oni su mešanci i to mešanci koji imaju većinski gene Zemljana.
Iz prostog razloga - jer je to najbolji način da mogu da prežive na Zemlji.
Samo što imaju više Raskih (vanzemaljskih) gena od druge dve rase.

I to što neko ima tamniju kosu, a nema rezus protein - nije ništa čudno.
Ne moraju sve osobine Rasa da se ispolje kod njihovih mešanaca.
Neki imaju i svetlu kosu i svetle oči i "negativan" Rh i sve ostalo - a neki ponešto od toga.
Imaš i svetlokosih i svetlookih crnaca - pa šta?
http://esoreiter.ru/index.php?id=21-04-2017-144100.html&dat=combo

Ostali su izolovaniji, pa se zadržala ova odlika pravih Rasa (ako se tako može govoriti o kosi, koju oni i nemaju).
Kao što su Severnoamerički Indijanci ostali izolovani posle Potopa (mali broj preživelih), pa se kod njih, iako su po svemu ostalom žuta rasa - javlja odsustvo malja po telu.

Poslednja izmena:
Pronalaženje "karike koja nedostaje" je zapravo običan senzacionalizam. Ako se ukloni sav taj jeftini senzacionalizam koji celu prati priču, naše znanje o evoluciji organizama raste iz dana u dan - i samo naučno gradivo koje opisuje te procese postaje sve bogatije. Proučavanje evolutivnih procesa je izuzetno kompleksna nauka i ogroman deo toga nema veze sa tim senzacijama o "kariki" pa ni sa evolucijom coveka, nego sa mikrobiološkim mehanizmima kojima se omogućava selekcija i koje predstavljaju sam osnov evolucije gde je evolucija čoveka samo jedan mali deo. Pre nego što detaljno i sa 100% preciznošcu budemo u stanju da tačno objasnimo evoluciju čoveka, biće potrebno još mnogo iskopina fosila.

Slažem se sa tobom. Cela planeta evoulira -sav živi svet.

Ko kaže da su došli ovde da se nasele?
Ti se ono baviš medicinom?
Onda čudna pitanja za nekog, ko se razume u ovo što ću napisati....

Šta bi prvo uradili neki vanzemaljci, po dolasku u naš zvezdani sistem?
Pobili sve starosedeoce i naselili se na Zemlji?
Logično.
Al' za malog Pericu.

Prvo - inteligentna rasa, koja uspe da sagradi brodove za medjuzvezdana putovanja,. sigurno nije sastavljena od divljaka, već od civilizovanih bića.

Drugo - koliko god nova planeta bila slična, sigurno ne pruža identične uslove za život, kao njihova matična.
A najvažniji problem su - virusi i bakterije.
Ono što je domorodačkim inteligentnim oblicima bezopasno ili pomalo opasno - za došljake može da bude smrtonosno.
Otkud naziv Boginje za bolest, koja je sada aktuelna?
Zato što su je doneli Bogovi.
Za njih je bezopasna, pa tako i za belu rasu, ali je za one, koji su dugo bili izolovani od belaca - Američke Indijance, bila smrtonosna (a oni su većinski žuta rasa).
Šta uništava belu rasu?
Kuga.
Bolest domorodaca, koja sigurno za njih nije bila smrtonosna.
Šta je opasno za crnce?
Ebola.
itd.

Njihova planeta je imala na nebu dva sunca, ali je svetlost svakog od njih bila slabija od Sunčeve.
Zato ne mogu da se izlažu direktnim Sunčevim zracima bez zaštite (otuda legenda o Vampirima).
I dan danas postoje izrazito beli ljudi, koji ne smeju da se izlažu Sunčevoj svetlosti duže od nekoliko minuta (pisao već o tome).

Pritisak, sila teže, ... sigurno nisu isti.
Zato oni nisu ni hteli da se nasele NA Zemlji - već da samo koriste njene resurse (vodu pre svega, rude, ...)
Živeli su u svojim svemirskim gradovima sve do njihovog uništenja.
TADA su morali da se nasele ovde dole.
(i o tome pisao u mojoj temi)

itd.

Ti kažeš da su došli da se nasele- copi-past
//Krenuli su - jer su morali.
I doselila se ovde.
I tu ostala.//
Cela jedna rasa su milioni....milijarde....i to se ne bi primetilo? Čak i da su izumrli zbog nečega našli bi smo ostatke.

Da, ja sam se bavila medicinom. Tvoje povezivanje boginja sa bogovima je smešno.
Odakle ti ideja da su boginje bezopasne za belu rasu? Obzirom da kažeš da znaš da su boginje sada aktuelne zar nisi čuo da se umire od malih boginja-rubeole?? A umiralo se i u prošlosti dok nisu uvedene obavezne vakcine.... Baš šuketaš. A variola vera?
Odakle ti ideja da kuga uništava samo belu rasu?
Odakle ti ideja da je Ebola opasna samo za crnce?
Nemaš poooojma. Perica kojeg spominješ je za tebe Ajnštajn.

Čak si i vampire ubacio u špekulaciju Postoji bolest koja u kliničkoj slici ima preosetljivost na sunčevu svetlost i nedostatak nekih materija u organizmu zbog kojih su ljudi koji su oboleli imali jaku želju da piju krv. Zbog raspadanja eritrocita ti bolesnici su bili jako malokrvni i samrtnički bledi. Ta bolest napada i nervni sistem i ti ljudi su bili i agresivni. Takođe je bilo karakteristično da su takvi ljudi upadali u stanje obrmulosti slično dubokoj komi. Odatle običaj zabijanja kolca da bi bili ljudi sigurni da su mrtviI jer se očigledno dešabalo da su se "vraćali iz mrtvih" . Izazivač je bacil koji je srećom vrlo redak. I naravno da se prenosio ujedom isto kao i besnilo. Mislim da je upravo narodna mudrost zabijanje kolaca doprinelo tome da se ta bolest iskoreni.

Ti beli ljudi koje spominješ da su osetljivi na sunčevu svetlost su obično iz severnih zemalja gde ima manje sunca. Ta osobina nema veze sa vanzemaljcima. I ja sam osetljivija na sunčevu svetlost od nekog ko živi u Africi ili srednjoj Americi. Navodna osetljivost na sunčevu svetlost ne bi sprečilo vanzemaljce da nasele severne predele planete .

Što se tiče toga da su vanzemaljci inteligentna i civilizovana bića koja ne bi pobila starosedeoce- podsećam te da su ovde zatekli neandertalce i ljude koji su bili na tako niskom stupnju razvoja da teško da se mogu nazvati civilizacijom a pri tom ih je bilo malo. Čisto sumnjam da bi ih grizla savest. Nemaju moralnih dilema ni danas kada otimaju i vrše eksperimente nad nama iako smo daleko civilizovaniji-pa zašto bi u davna vremena kada smo bili još daleko od toga? MI smo civilizovani i napredni pa šta smo uradili abordžinima i indijacnima u ne tako davnoj prošlosti??? Šta se sve dešava danas u svetu pa i na ovim prostorima? Ti smatraš da su ljudi za koje veruješ da imaju manje vanzemaljskih gena- manje vredni ( i sigurna sam da misliš da si inteligentan i civilizovan) Zar misliš da bi oni divljake koji nemaju nimalo njihovih gena smatrali važnim?
Tvoja teorija ne valja

Poslednja izmena:
Ti ono reče - da ne veruješ u evoluciju?

Dakle - a posle te karike, ko ide?
Crnci?[/QUOTE

Ja uzimam u obzir SVE naučne činjenice na koje naiđem. Zbog novih naučnih saznanja do kojih je došla molekularna biologija u zadnjih 20 godina prihvatila sam da život na zemlji nije mogao da nastane spontano sam od sebe. Očigledno je da je život stvoren sa mogućnošću da se razvija i verujem u naučne dokaze tog razvoja. Nije cela teorija evolucije pogrešna . I ona se razvija i istražuje.

Za sada su naučnici zaključili da je čovečanstvo poteklo iz severoistočne Afrike-i da su prvi ljudi bili crni. Tokom evolucije su se pod uticajem različite klime ishrane i uslova života razvile četiri rase.

Poslednja izmena:
Zbog oklopa i šlemova?
Da su majnmuni obukli oklope i šlemove - da li bi i od njih pomislili da su bogovi?

"Legenda kaže da je bog Kecalkoatl predstavljen kao stari, beli, pravedni, dobrodušni bog s velikom bradom. Vladao je u Tuli, a njegov brat mu je zavideo na tome. Vođen zavišću, njegov zli brat ga je napio i doveo mu devojke u postelju. Kecalkoatl se ogrešio, i kad je toga postao svestan, proterao je sebe u sušne delove Jukatana. Upravo iz ovog razloga se Kecalkoatl slavi kao Kukulkan – bog Čičen Ice, majanskog grada. Dao je obećanje da će se posle nekog vremena vratiti i ponovo preuzeti vlast.

Asteci su verovali da se svi događaju ponavljaju u ciklusu od 200 godina, pa su, kada je došlo vreme, očekivali povratak ovog boga. Ovo se dešavalo za vreme vladavine Montezume II, koji je bio bojažljiv i veoma religiozan. Za vreme ratova sa drugim plemenima 1519, Montezuma je primio vest da su se u luci Verakruz iskrcali bradati, beli ljudi. Verujući da je zapravo Ernan Kortes bog Kecalkoatl koji je došao da im pomogne, Montezuma II se predao bez ikakvih otpora i borbe."

Da. I? Evo dodaću da su španci bili ljudi bele rase . Pa šta? Verujem i da su vanzemaljci imali belu kožu ali to ne znači da su bili bogovi. Nađeno je dosta slika urezanih u kamenu gde su predstavljeni u skafanderima, kako lete, ili drže alate koji nisu postojali u to vreme. A oklopi liče na skafandere.
Ovo sve i dalje ne dokazuje da su belci potomci vanzemaljaca-bogova. Onda bi i Acteci i Maje bili beli. Njihove civilizacije su nestale ali potomci još uvek žive u Južnoj Americi i tipični su indijanci.

Evo primer:
Po molekularnoj filogeniji (evoluciona istorija grupe organizama), dobijaju se potpuno različita filogenetska stabla, u zavisnosti od toga - koji se molekuli uzimaju za poredjenje.
"Čak kada različiti molekuli mogu da se kombinuju da daju jedinstveno drvo, rezultat je često bizaran: istraživanje iz 1996. godine, koje je koristilo 88 proteinskih sekvenci grupisalo je zečeve sa primatima umesto sa glodarima; analiza 13 gena u 19 životinjskih vrsta iz 1998. godine svrstala je morske ježeve madju hordate (kičmenjake); a drugo istraživanje iz 1998. godine zasnovano na 12 proteina postavlja krave bliže kitovima, nego konjima."

Očitan je kompletan ljudski DNK lanac i upoređen sa ostalim DNK lancima. Takođe je analizirana molekularna struktura gena i ćelija. Podatci koje navodiš su stari. Rekla sam da se proboj u toj oblasti desio u zadnjih 20 godina-dakle posle 1998 . U međuvremenu su napravili miša sa ćelijama ljudskog mozga.
Pogledaj predavanja Terzina- puno toga ćeš naučiti i shvatiti.

Direktni potomci vanzemaljaca su - vanzemaljci.
Odnosno - pravi, originalni, vodozemački Rasi.
Sa sve svojim ravnim stopalima, plovnim kožicama izmedju prstiju, većim brojem zuba, mačkastom (zečjom, vučjom) usnom, bledom bojom, duguljastom lobanjom, "hladnom" plavom krvi, bez malja, bez kose,...

I opet, posle ovoga, ti ćeš napisati kako tvrdim da su pripadnici bele rase direktni potomci vanzemaljaca.
Nisu.
Oni su mešanci i to mešanci koji imaju većinski gene Zemljana.
Iz prostog razloga - jer je to najbolji način da mogu da prežive na Zemlji.
Samo što imaju više Raskih (vanzemaljskih) gena od druge dve rase.

I to što neko ima tamniju kosu, a nema rezus protein - nije ništa čudno.
Ne moraju sve osobine Rasa da se ispolje kod njihovih mešanaca.
Neki imaju i svetlu kosu i svetle oči i "negativan" Rh i sve ostalo - a neki ponešto od toga.
Imaš i svetlokosih i svetlookih crnaca - pa šta?
http://esoreiter.ru/index.php?id=21-04-2017-144100.html&dat=combo

Ostali su izolovaniji, pa se zadržala ova odlika pravih Rasa (ako se tako može govoriti o kosi, koju oni i nemaju).
Kao što su Severnoamerički Indijanci ostali izolovani posle Potopa (mali broj preživelih), pa se kod njih, iako su po svemu ostalom žuta rasa - javlja odsustvo malja po telu.

Belci NEMAJU više gena vanzemaljaca od crnaca indijanaca ili žute rase. SVE rase imaju 8 % vanzemaljskih gena koji su neaktivni i ne utiču ni na šta - očitano i mapirano i snimljeno. Svi ti vanzemaljski geni su na istom mestu u DNK lancu i potpuno su jednaki u svakom segmentu.TAČKA

Tvoja teorija o Rasima ne valja. Ne postoji ništa osim tvojih špekulacija što potkrepljuje tvoju teoriju ali zato ima gomila dokazanih naučnih činjenica koji je ruše. Dokazano - znači neosporno. Neosporno je samo ono što može da se izmeri, dokaže, uporedi. Ako nađeš molekul koji ima dva atoma vodonika i jedan atom kiseonika to je neosporno voda. I možeš da filozofiraš koliko god hoćeš ali to će i dalje biti voda.

Rekla sam ti još na početku naše rasprave da ti slobodno možeš da zadržiš svoja uverenja a da ću ja zadržati moja. To što neko odabere da je zemlja ravna ploča ( to je sada moderno-vraćamo se u srednji vek ) ne znači da to i jeste. Tako i ti ignorišeš sve naučne dokaze da bi tvoja teorija opstala. Moje teorije stoje samo dok ne naiđem na nešto što me uveri da grešim. Dograđujem i korigujem ako treba. Sa Sičinovom teorijom sam se prvi put srela kada sam pročitala knjigu ali mi je vrlo uverljiva - za sada. Tvoja teorija je sve neuverljivija što je više dokazuješ. Pozivaš se na činjenice koje su netačne ili one činjenice koje stoje tumačiš na sasvim pogrešne načine. O nekim oblastima nemaš pojma ali se raspravljaš kao da si stručnjak a pri tome ne znaš osnovne stvari. Niko ne može da vlada svim oblastima - ti sve znaš najbolje. Ja ne znam. Ja se oslanjam na one koji znaju. Ako me nešto interesuje - ja pitam onoga ko zna. Tako sam otkrila molekularnu biologiju i ogroman pomak u toj nauci. Morala sam da promenim deo onoga što sam znala o evoluciji ali to ne znači da treba da se odbaci cela nauka. Takođe nas čeka još mnogo toga što će se tek otkriti. Imamo tehnologiju i kompjutere. Videćemo....

Poslednja izmena:
Ti kažeš da su došli da se nasele- copi-past
//Krenuli su - jer su morali.
I doselila se ovde.
I tu ostala.//
Cela jedna rasa su milioni....milijarde....i to se ne bi primetilo? Čak i da su izumrli zbog nečega našli bi smo ostatke.

"Doselila se ovde" - u ovaj zvezdani sistem.
Koliko ih je bilo? - postoje neki podaci na osnovu kojih se to može odokativno izračunati, ali je sigurno da to nisu bile milijarde osoba.
Sem toga, mnogo njih je izginulo u ratovima, a sami nebeski gradovi su uništeni u jednom takvom sukobu, pre možda 4700-5000 godina.

Da, ja sam se bavila medicinom. Tvoje povezivanje boginja sa bogovima je smešno.
Odakle ti ideja da su boginje bezopasne za belu rasu? Obzirom da kažeš da znaš da su boginje sada aktuelne zar nisi čuo da se umire od malih boginja-rubeole?? A umiralo se i u prošlosti dok nisu uvedene obavezne vakcine.... Baš šuketaš. A variola vera?
Odakle ti ideja da kuga uništava samo belu rasu?
Odakle ti ideja da je Ebola opasna samo za crnce?
Nemaš poooojma. Perica kojeg spominješ je za tebe Ajnštajn.

Dobro.... zašto se ta bolest zove Boginje?
Da čujem zvanično objašnjenje.

A boginje jesu bezopasne za belu rasu, pravu.
Inače bi Španski Konkistadori svi odreda pomrli, kao i Indijanci kojima su doneli tu bolest.
Nešto nisam čuo da je to slučaj, kao ni da su dotični bili vakcinisani ( a očigledno nisu oboleli).
I to Španci (Romani).

To, što danas u Srbiji poneko umre od Boginja....
Reci mi - žive li u Srbiji samo svetlokosi, svetlooki belci?
Ima li možda i nekih drugih?
Ima li možda migranata (ili ih je samo 4.000, kao što zvanično saopštavaju, a samo 2.000 njihove dece ide u naše "škole"; dece, koja ne čine ni 10 % njihovog ukupnog broja, a ni sva nisu prihvatila školsku obuku).
Zašto se ne saopštavaju imena tih umrlih lica?
Zašto ih je (obolelih) najviše na Kosovu, pa je odatle krenulo ka severu?

Gde sam ja to napisao da kuga uništava samo belu rasu?
Najopasnija je za belu rasu.
Ebola najopasnija za crnce.
Koji put, ali koji put - treba da ponovim:
Svi ljudi na planeti Zemlji su većinski Zemljani (Neandertalci).
Bela rasa ima najviše gena nekadašnjih vanzemaljaca (Rasa), pa onda crnci, pa žuta rasa.
Dosadilo mi je više da pišem jedno te isto i da mi ti opet spočitavaš kako sam rekao da su potpuno zasebne genetske grupe - koje nemaju ništa zajedničko.
Pa - i Perica bi do sada shvatio...

Poslednja izmena:
Čak si i vampire ubacio u špekulaciju Postoji bolest koja u kliničkoj slici ima preosetljivost na sunčevu svetlost i nedostatak nekih materija u organizmu zbog kojih su ljudi koji su oboleli imali jaku želju da piju krv. Zbog raspadanja eritrocita ti bolesnici su bili jako malokrvni i samrtnički bledi. Ta bolest napada i nervni sistem i ti ljudi su bili i agresivni. Takođe je bilo karakteristično da su takvi ljudi upadali u stanje obrmulosti slično dubokoj komi. Odatle običaj zabijanja kolca da bi bili ljudi sigurni da su mrtviI jer se očigledno dešabalo da su se "vraćali iz mrtvih" . Izazivač je bacil koji je srećom vrlo redak. I naravno da se prenosio ujedom isto kao i besnilo. Mislim da je upravo narodna mudrost zabijanje kolaca doprinelo tome da se ta bolest iskoreni.

Ti beli ljudi koje spominješ da su osetljivi na sunčevu svetlost su obično iz severnih zemalja gde ima manje sunca. Ta osobina nema veze sa vanzemaljcima. I ja sam osetljivija na sunčevu svetlost od nekog ko živi u Africi ili srednjoj Americi. Navodna osetljivost na sunčevu svetlost ne bi sprečilo vanzemaljce da nasele severne predele planete .

Opisuješ mi ljude koji imaju problema sa izlaganjem Sunčevom svetlošću...
A razlog za te probleme je?
Koji?
Bacil?
Svašta.
Svuda gde ima izrazitih belaca imaš i ljudi sa problemima izlaganja Suncu.
Moja tetka ne sme dugo da se izloži Suncu, jer dobije osip po koži.
Nije iz Skandinavije i nema nikakav bacil, ne pije krv i ne pada u stanje obamrlosti.

I reč je bila o pravim Rasima (vanzemaljcima), a ne o njihovim mešancima.
Zbog njih je nastala priča o vampirima.
A i Stokerova propagandna agenda protiv njih.

- - - - - - - - - -

Što se tiče toga da su vanzemaljci inteligentna i civilizovana bića koja ne bi pobila starosedeoce- podsećam te da su ovde zatekli neandertalce i ljude koji su bili na tako niskom stupnju razvoja da teško da se mogu nazvati civilizacijom a pri tom ih je bilo malo. Čisto sumnjam da bi ih grizla savest. Nemaju moralnih dilema ni danas kada otimaju i vrše eksperimente nad nama iako smo daleko civilizovaniji-pa zašto bi u davna vremena kada smo bili još daleko od toga?

Ma, ko otima ljude za eksperimente?
Odakle ti takva ideja?
Bolje ti te otimače potraži na drugoj strani...

- - - - - - - - - -

MI smo civilizovani i napredni pa šta smo uradili abordžinima i indijacnima u ne tako davnoj prošlosti??? Šta se sve dešava danas u svetu pa i na ovim prostorima? ]

Pa, ako ste civilizovani i napredni - što ste to (šta god) uradili Aboridžinima i Indijancima?
Onda niste ni civilizovani, ni napredni.

Ja nikome nisam učinio ništa nažao, a ni moj narod.

- - - - - - - - - -

Ti smatraš da su ljudi za koje veruješ da imaju manje vanzemaljskih gena- manje vredni ( i sigurna sam da misliš da si inteligentan i civilizovan) Zar misliš da bi oni divljake koji nemaju nimalo njihovih gena smatrali važnim?
Tvoja teorija ne valja

Ne - nego ti lupaš gluposti.
Istorijske činjenice su takve kakve jesu i ja ih neću menjati da bi se nekome svidele.
A neću više ni da demantujem podmetanja s tvoje strane.

Back