Душа

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Djabe sam ja pisao gore???

Bitne su tvoje pobude.

Ko gaji greh i takve misli nema prastanja.

Ko svesno cini gteh nema pokajanja.

Covek koji se stvarno pokaje i vise to ne cini ce dobiti oprostenje.
Ili covek koji njije namerno ucinio greh.

Planirati greh i gajiti ga nema oprostenja.

Pa nemora sve da pise.

Trebas da pozanjes celu sliku ne samo njen jedan deo.

Ako su na slici, konji i jahaci, psi, lisica,, suma, dan itd.

A ti vidis samo kerove, onda nemozemo da znamo sta je stavrno na slici.

Jeste da je rec o lovu, ali ti trazis da negde u uglu pise jos da je lov inace ne priznajes da je na slici lov lisice???

Pa nemora sve da pise.

Trebas da pozanjes celu sliku ne samo njen jedan deo.

Ako su na slici, konji i jahaci, psi, lisica,, suma, dan itd.

A ti vidis samo kerove, onda nemozemo da znamo sta je stavrno na slici.

Jeste da je rec o lovu, ali ti trazis da negde u uglu pise jos da je lov inace ne priznajes da je na slici lov lisice???

Ма иди...
Кад се прича о "курварству" и "идолопоклонству" онда је то веома експлицитно. Кад треба једно људско "жао ми је, кајем се", онда се то не може написати.
Стекао сам ја целу слику. Јеврејска религија је базирана на расизму, или бар тешком шовинизму, и оно што им се касније догодило се може и у том светлу посматрати. То се види сасвим лепо у Старом завету, који је после наметан нејеврејима кроз хришћанство, а за Талмуд (који неки зилоти иначе криве за све) не знам, нити ме много занима.

Само кретен може да верује да су неки чобани знали више о вишим сферама од оних који су зидали пирамиде.
И да, наравно то важи и за живот душе после смрти.
(Извињавам се онима који једноставно мисле да ће увредити претке, а ко каже да су се преци тиме уопште много бавили, ако случајно мисли другачије од онога како проповеда Књига. Нека такви и прилагођавају Библију, која је иначе пуна контрадикција и мржње)

Djabe sam ja pisao gore???

Bitne su tvoje pobude.

Ko gaji greh i takve misli nema prastanja.

Ko svesno cini gteh nema pokajanja.

Covek koji se stvarno pokaje i vise to ne cini ce dobiti oprostenje.
Ili covek koji njije namerno ucinio greh.

Planirati greh i gajiti ga nema oprostenja.

pa i ja cu iskreno da se pokajem na samrtnickoj postelji i vise nikad, nikad necu ciniti greh....znaci samo par sekundi ce me deliti od raja

Уосталом, слике говоре као хиљаде речи

ancient-egypt.jpg

14064.jpg

To nije iskreno pokajanje. Ko tako misli on se nikada nece iskreno pokajati.
To je igranje sa grehom.
To je planiranje greha i gajenje greha.
To je kao da kazes, ja cu samo malo sebi da pucam u glavu a pre toga cu zvati hitnu pomoc a kada vidim da su tu onda cu da pucam.

Posle pucanja nema pomoci.

Tako ko planira tako kao ti, taj se nece nikada stvarno pokajati.

Ljjudi neznaju sta je pokajanje, inace pa nebi postavljali ovkava pitanja.

Medjutim igra reci ili igra pistoljem nije opasna sve dok on ne pukne.

Poslednja izmena:
Твоје речи немају никакву тежину јер се ни творац твоје религије није искрено покајао због својих недела.

Већ сам рекао убиство Египћанина. Такође скривање пред законом. Ако је речено "Богу Божије, цару царево" требало је да изађе пред фараона и окаје своје грехе, односно прими казну за преступ, ма каква она била.
За остало питај Јерохинца, или читај тему Библија, шта знамо...

Kako da izadje pred onoga koji je i sam gori od Mojsija 1000 puta???

Pored ostalog, ti imas danasnje naocare kada posmatras odgvornost ko je pred kim trebao da izadje.

A u drugom smislu opet ne danasnje nego neke cudne?

Da Mojsije Izadje pred Faraona koji je naredio da se sva Izrailjska muska rodjena deca, bebe ubijaju???

Pred faraona koji je plivao u izrailjskoj krvi?

Cudni su ovi zahtevi???

Ako neko izadje pred zakon, onda treba da ima sigurnost da ce mu pravilno suditi.

A ako je neko vec 40 godina bio prognan pa smrcu platio svoje krivice ne usavsi u zemlju kojojs e toliko nadao, neznam sta jos da ga kaznimo?

Nebi me cudilo da zahtevas da srpske borce i komndante izvedu na hrvatski sud.

Po pravdi koju zahtevas za Mosjija, trebalo bi tako, ili?

Poslednja izmena:
Библија каже да постоји живот после смрти и подземни светови рај и пакао. Говори да постоји Шеол (Хад) као један пакао и да постоји Гехена (огњено језеро) као други и главни пакао у коме не пате само душе већ и тела док се не униште.
Православље ме томе учи, јер је православље истраживало Библију откад постоји, скоро 2000 година и наравно да ће њему веровати које је старије него некоме ко је почео да проучава Библију у 18. веку и данас.

Да ли би ти више веровао човеку од 60 година који је пун искуства и знања или младићу од 20 година?

Biblija kaže mnogo štošta, tako da moraš imati uključen bullshit filter. Čuj, pravoslavlje me uči da postoje pakao i ognjeno jezero, znači to mora da je tačno? Glupost, možda bi mogao da počneš da istražuješ van Biblije, jer istinsko znanje ne počiva na autoritetu nego na validnim činjenicama i dokazima.
E da, dal cu verovati nekome od 60 ili 20 godina zavisi o kakvom se pitanju radi, ako me zanima kakvo je bilo stanje u školstvu za vreme SFRJ pitaću čiku od 60god, a ako me zanima koji je najbolji web browser ili mobilni provajder, pitaću momče od 20god

NEMORAS BRATE BUBNJAR DA GA POVUCES, NISAM NI TO TRAZIO OD TEBE, NEGO DA SE SAMO MALO UPOZNAS STA KAZE BIBLIJA NA TO; I DA TO IMA GLAVU I REP.

PA NEMORA SVAKO DA PRIHVATI ISTINU.

POZDRAV BRATE!

Ја сам упознао Библију и она каже да рај и пакао постоји. У том упознавању ми је помогла Православна црква, јер кад бих то урадио сам, дошао бих до погрешних закључака. Е то је проблем данашњих секти. z;)

Ako.

Postoji, ali na kraju, kada isus dodje.
Unitsenje gresnika u ognju.
Ne gde se sada ljudi pecu, kuvaju a djavo lozi.

Ето проблема. Погрешно разумевање. Ако постоји пакао (не после другог доласка, него овај обични) како могу да се људи пеЧу када су духови без телесног осећаја? Шта Дизни и Холивуд урадише, цццц.

Ja znam da pravoslavni nemogu vise da izdrze staru sliku predstave pakla, jer ne pije vise vodu pa prilagodjavaju novu.

Ali ono koje sam ja ucio na pravoslavnoj veronauci glasi ovako:

Gresnici ce biti osudjeni na vecne muke, na vecni oganj.
Ali se ovde ne misli na materijalni oganj, vec na neki tajanstveni, kojic ce goreti i zeci, ali nece spaljivati i unistavati.

Pakao posle Hristovog dolaska je oganj koji ce u jednom trenutku izgoreti greh i gresnike.
Nece se peci citavu vecnost.
To nije Holivud, nego Biblija.

Off 19:20 I bi uhvaćena zver, i s njom lažni prorok koji učini pred njom znake kojima prevari one koji primiše žig zverin i koji se poklanjaju ikoni njenoj: živi biše bačeni oboje u jezero ognjeno, koje gori sumporom.

Off 20:14 I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.

Ja znam da pravoslavni nemogu vise da izdrze staru sliku predstave pakla, jer ne pije vise vodu pa prilagodjavaju novu.

Ali ono koje sam ja ucio na pravoslavnoj veronauci glasi ovako:

Gresnici ce biti osudjeni na vecne muke, na vecni oganj.
Ali se ovde ne misli na materijalni oganj, vec na neki tajanstveni, kojic ce goreti i zeci, ali nece spaljivati i unistavati.

Pakao posle Hristovog dolaska je oganj koji ce u jednom trenutku izgoreti greh i gresnike.
Nece se peci citavu vecnost.
To nije Holivud, nego Biblija.

Off 19:20 I bi uhvaćena zver, i s njom lažni prorok koji učini pred njom znake kojima prevari one koji primiše žig zverin i koji se poklanjaju ikoni njenoj: živi biše bačeni oboje u jezero ognjeno, koje gori sumporom.

Off 20:14 I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.

Схвати разлику између правог пакла који је после Христовог доласка и пакла који је сад. У паклу после Христовог доласка ће да се муче и тело и душа, а у овоме само душа, јер дух не може да гори и да се пече (али ако узмемо метафорички, горење душе у паклу не значи праву ватру него горење у својим греховима у смислу мучење душе, не знам како, нисам био у паклу z:mrgreen: ).
Ти тврдиш да је душа после смрти несвесна и да спава. Тврдиш и да не постоји Шеол, подземни свет који се дели на рај и пакао. Тврдиш да људи после смрти не живе, да нема живота, јер спавају. Ово је све одлика псеудохришћанских секти као што су адвентисти и ЈС. Православна црква тако не учи.

Што се тиче Огњеног језера, ту се слажемо. Постојаће после страшног суда и то ће бити прави Пакао јер и сам стих у Откровењу каже: смрти и пакао ће бити бачени у огњено језеро. У том језеру неће бити анхилације, већ ће бити заувек мучени. То је друга смрт. Смрт је потпуна одвојеност од Бога, од Његове љубави. Ту ће осећати само Његов гнев и вечито ће се мучити. Адам кад је згрешио, он је умро. ''У тај дан кад окусиш јабуку, умрећеш.'' Јел он заиста физички умро кад је појео јабуку? Није. Он је умро духовно. Он се одвојио од Бога, од његове љубави, а то је смрт.

Poslednja izmena:
To je ucenje biblije ne ucenje sekti.

Po tebi ispadose nekoliko pakla.

Nermam nista protiv da verujes ta pogresna nebiblijska ucenja...

Sto se tice Adama. Rec je o smrti kojom smo mi ljudi trebali da umremo za vecnost, od koje nas je Hrtistos spasio.
Zato sto je Bog nasao unapred zamenu za ljude Isusa, Adam i Eva nisu umrli odma.
Oni su platili svoj deo svojom smrcu, ali Isus danas je spasio vecne smrti svojom zrtvom na krstu.

Poslednja izmena:
Ako je tako onda se pokaj kad god planiras.
Kada pocinjes da ubijas?

Мене питаш?

Kako da izadje pred onoga koji je i sam gori od Mojsija 1000 puta???

Не знаш ти ништа о древном Египту. Затрован си пропагандом.
Осим тога, хришћани нису одбијали римске судове, ишли су на муке...
Сам Христос такође није бежао...

Ne pitam to tebe.

Odakle ti zans za Mojsija i ubistvo Egipcanina?

Ako si to uzeo u obzir zasto onda ne uzmes izvestaje o Faraoni u egipcanima u obzir sa tog istog izvora?

To je ucenje biblije ne ucenje sekti.

Po tebi ispadose nekoliko pakla.

Nermam nista protiv da verujes ta pogresna nebiblijska ucenja...

Sto se tice Adama. Rec je o smrti kojom smo mi ljudi trebali da umremo za vecnost, od koje nas je Hrtistos spasio.
Zato sto je Bog nasao unapred zamenu za ljude Isusa, Adam i Eva nisu umrli odma.
Oni su platili svoj deo svojom smrcu, ali Isus danas je spasio vecne smrti svojom zrtvom na krstu.

Не, то је православно учење које се бави проучавањем Библије вековима, док је то твоје настало пре 200 година од стране протестанских секти са запада. Наравно, са запада ништа добро не долази, па ни учење Библије.

Nazalost to tvoje ucenje nema veze sa Biblijom.

Ponasas se kao svedok.

Sve sto sam rekao potvrdio sam jasno Biblijom.
Nemoze se opovrgnuti.
Dakle nikavim citatima nekih sekti koja me ne znaimaju vec Biblijom.
,
Iz tvojih reci se vidi tvoja nemoc protiv navedenog, kada pocinjes da koristis reci sekte kako bi na taj nacin obezvredio receno, jer drugacije i nemoezs.

I onda se ti prepires sa svedocima a slican si im???

Braca po metodi i nacinu.

A onda uvredila svraka vranu da joj je rep dugacak?

Rekao sam ti nekoliko puta da me briga kako ces da verujes, tvoj problem.
Ali te boli nepobitna istina pa pocinjes vredjanjem kad drugacije nemozes.

Veruj sta god hoces ti ces videti.
Tvoj problem.
Svako dobro.

Poslednja izmena:
Duša (Khalil Gibran)

I Vrhovni Bog izdvoji Dušu iz svog bića i u njoj sazda Ljepotu.

Darova joj nježnost jutarnjih lahora, miris poljskog cvijeća i blagost mjesečeve svjetlosti.

Podari joj pehar radosti i reče:Iz njega ćeš piti samo kada prošlost zaboraviš i budućnost zanemariš.Zatim joj podari pehar tuge i reče:
Iz njega ćeš piti da bi shvatila suštinu životne radosti.

Zatim u nju uvede Ljubav koja Dušu napušta sa prvim tragom pohote, i uvede u nju dražesnost koja iz nje nestaje sa prvom riječju uznositosti.

I obdari je znanjem nebeskim da je vodi putevima Istine.

I spusti u njene dubine sposobnosti da vidi što se ne da vidjeti.

I stvori u njoj emocije koje prate vizije i himere.

I odjenu je ruhom čežnje koje anđeli od duginog treperenja satkaše.

Potom u nju stavi tamu sumnje koja je sjenka svjetlosti.

Onda uze Gospod oganj srdžbe, i vjetar što puše iz pustinje neznanja, i pijesak sa obale mora egoizma, i zemlju ispod nogu vremena i sazda čovjeka.

Dade mu slijepu snagu što bjesni u bezumlju i pokorava se uživanjima.

I udahnu mu život koji je sjenka smrti.

I Vrhovni Bog se osmjehnu, pa zaplaka, osjeti bezgraničnu ljubav, te sjedini čovjeka i njegovu Dušu.

Ne pitam to tebe.

Odakle ti zans za Mojsija i ubistvo Egipcanina?

Ako si to uzeo u obzir zasto onda ne uzmes izvestaje o Faraoni u egipcanima u obzir sa tog istog izvora?

Тако типично.
Одакле знаш за Гандалфа?! Ако ти не верујеш да је Господар Прстенова истина, односно права историја, како може да ти се свиди или не свиди Гандалф (или Саурон, Саруман...). Ерго, може да се изнесе свој суд о ликовима књижевног дела. Ако одређени број људи озбиљно схвата неко дело, може се изнети и свој суд о њима. (Узгред, ви сте мени први почели да "судите" - толико о ономе "не суди да ти не би било суђено").

Библија је контрадикторна по неколико линија. Требало би да су сви људи једнаки пред Богом, без обзира на нацију. Ако ћеш да трврдиш да је исти однос "Бога" описаног у Библији према Јеврејима и Египћанима или Кананцима, онда си много глуп или много безобразан. То не заслужује да буде названо Богом, с великим словом, то може бити само племенски бог. Ако је тако, немам ништа против, ја имам Перуна :)
Контрадикторна је позиција тзв. робова Јевреја. Мало-мало па је неко "први до фараона" или "уз краља" током "вавилонског ропства". Је ли можда Спартак био први до римског конзула, је ли га саветовао или га овај било како питао за мишљење?! Не. Дакле, Јевреји нису могли бити оно што се обично сматра робовима - оруђа која говоре.

Не слагање са историсјким и природним чињеницама је јасно. Свет је много старији од 6.000 година. Способнији опстају, свиђало се то теби или не. Нема ниједног писаног документа у Египту који уопште помиње Јевреје. Енциклопедије као што је Ларус, где се историји приступа "старински" уопште не помињу Јевреје у Египту или у бронзано доба. Модернији приступ је да се разматра имају ли митови неке основе. Па молим лепо, у исти ред са Тројом, узимањем Махабхарате као описа долазака Арија у Индију, етнологијом која поветује Србе са древним слојевима - што ће рећи мож' да бидне, не мора да значи.

Back