Duša ne postoji? Ma nemoj... Iznesite dokaz.

Nemaš pojma da je ideja boga paradoksalna.
Inače ,postojanje paradoksa isključuju mogućnost da je bog ikad postojao i da postoji i da će postojati.
Recimo iskaz:Bog je prvo sam sebe stvorio!z:cry:

Ili ono obratno - "bog nije sebe sam stvorio, bog postoji, bog oduvek postojao i postoji" - I to vernicima ima "logike", savrseno, dok istovremeno, kontradiktorno, vise na portalima i stranicama teorije evolucije, abiogeneze i teorije velikog praska, gde kao glavni "argument" navode to da NISTA NE MOZE ODUVEK DA POSTOJI VEC IMA TVORCA. Nista ne moze da postoji oduvek. Nit da nastne samo. Ups, pardon, osim njihovog tvorca. On MOZE a univerzum, eto NE MOZE. Kako zasto tako?
Pa eto, zato sto JA TAKO KAZEM ! TISINA TAMO !!!! - Necu. - Aha, ti si znaci militantni antiteista, ccc kakvi ste extremisti !!!!!!!!!

Парадокс значи неприхватљиво мишљење. За ку*ву је парадокс да верност мужу добра за жену.
За поштену жену то није парадокс.
Тако је за неморалног парадокс постојање Бога,
Причајући о Богу ти више говориш о себи него о самоме Богу

Нормално да може, Створио је тебе који си пао и ни Бог те више не може подићи.
На глупо питње глуп и одговор.
Да ли Бог може да не може? Неможе. Значи није свемоћан? Да ли би било мудро да размишљам тако ко ти?

Pise se ne moze a ne "nemoze". Da, nije svemocan i mudro bi bilo da razmisljas kao ja, jer ja za razliku tebe necu batinati i hejtovati gejeve, muciti zene psihickom torturom jer hoce nesto da uradi sa SVOJIM TELOM (abortira), necu neplacati porez kao tvoji velikani koje postujes koji su ti predstavnici boga i slicno....

Dakle, veoma je mudro. Samo jbg, vozices losiji auto kao ja, a neces zatamnjen Audi, e zbog toga nije mudro.

Rekao sam logicki da se dokaze, a ne da se dobacujete nekim frazama i izvrcete reci, kontekste i dodajete nove elemente i oduzimate stare.

Ja i kamen nismo isto. Bog nije stvorio mene, vec sam stvoren od spermatozoida oca i jajne celije majke, sto se i moze dokazati DNK testiranjima.

Kao sto bog nije stvorio ni psa nemackog ovcara, nego je nastao od vuka. A ni vuka nije bog stvorio.

Pusti suplje price, ja nisam "pao", nego sedim na kompjuterskoj stolici a nekada i lezim sa mobilnim u ruci i citam Forum. Mene lako moze da podigne svako ko bar ide u teretanu. Nisam ja neki zgoljavko, nemam ja 200kilograma.

Ne postoje glupa pitanja, samo postoje GLUPI ODGOVORI, ili nezadovoljstvo jedinog ostalog odgovora koji moze biti, a to se naravno nekom ne svidja jer direktno remeti confirmation bias.

Evo i dole sam jos jednu kontradikciju i licemerje verujucih izneo - U teoriji velikog praska, zamera se univerzumu da moze sam da nastane, iz necega (za sta ne znamo iz cega ili odakle a mozda neki i znaju ali mi laici ne znamo), ili mu se zamera iz drugih hipoteza da je oduvek i postojao - kao ne moze nista da oduvek postoji, mora biti stvoreno, ali zato nas bog moze oduvek da postoji i da nema tvorca.

To opet nije "glupo pitanje ili glup navod", vec veoma inteligentno pitanje i navod, a odgovor je jednostavan - logicka kontradikcija i odgovor koji se ne svidja verujucima, kao i iz nauke kada im se ne svidja neka stvar poput teorije evolucije, jer je ne razumeju dovoljno pa onda to negiraju i potiskuju navodeci da je to "glupa majmunska, samo teorija", dok je ovo njihovo zaista "samo dogma".

Dakle, mene moze cak i covek podici, ja retko kada padam, cak i po ovom snegu i ledu, nije me stvorilo izmisljeno bice koje je prostim praljudima bilo objasnjenje toga zasto grmi i pada kisa, zasto im umre malo dete (prost covek = prosta i fantasticna objasnjenja koja nemaju potporu i dokaze), i ovde rec nije o meni. Bog nece postojati ni da je mene ni da nije mene.
I za tvoju informaciju, ja nisam odgajan da ovako razmisljam, ja sam bio vernik jedan deo svog zivota. Kud svi tu i mali Mujo... Dok nije mali Mujo porastao.

Dakle, da li je bog svemocan da napravi toliko tezak KAMEN, kamen a ne bru zlija, da ga ne moze ni on sam podici?

Da se ne mucis - NE MOZE. I ne samo bog. Ne moze ni Tiranosaurus Rex, ne moze ni He-man, ne moze ni Mocni rendzer, ne moze ni Alah, ni Buda ni Zevs, ni Spageti Cudoviste.

Cak i da hipoteticki zazmurimo pa da neko moze, po cemu moze ovaj tvoj umisljaj a ne moze recimo ovaj Zevs, ili Raselov cajnik koji se okrece oko Saturna?

Dakle sve ukazuje na nemonivnost. Na neminovnost da covecanstvo mora da odraste, i da se privikne na nosu polako, ne moze vise u pelene i gace, sramota je.

Парадокс значи неприхватљиво мишљење. За ку*ву је парадокс да верност мужу добра за жену.
За поштену жену то није парадокс.
Тако је за неморалног парадокс постојање Бога,
Причајући о Богу ти више говориш о себи него о самоме Богу

Druze za tu "Rorsahovu imaginarnu mrlju" se vise interesuju verujuci a ne ateisti i nereligiozni, pa cak i agnostici mada i oni grese.

Ateista ne veruje da postoji bog, za njega bog ne postoji, i za sada sve tako i govori i biva, a boga nema pa nema, niti trunke dokaza. Nema cak ni "cuda" koja su sva raskrinkana kao npr beli fosfor za "blagodatni oganj".

Sa druge strane imamo 3 milijarde ljudi koji UPRAVO GOVORECI O BOGU govore o SEBI, a onda imamo i ovih drugih 3 milijardi ljudi koji govore da je to glupost i da je bog zapravo ovakav, i onda i oni govore o bogu GOVORECI O SEBI, i projektujuci na njega i njegove odlike licnosti svoje.

I da, treba li sada tebi neko da stavi na teret nesto recenicom - "@Grom, ti govoreci o Deda Mrazu govoris vise o sebi nego o samome Deda Mrazu".

Moze biti tacno, ako navedes da je Deda mraz seronj.a jer ti nije doneo ove godine poklon, sto bi znacilo da bi ti doneo nekom ko je bio obar, te da si postena licnost. Ali i dalje Deda mraz ne postoji.

Ili mozda postoji? z:shock: Mozda su sva deca u pravu a svi odrasli u krivu? Ma ko smo mi da zabranimo deci verovanje i da slucajno pomislimo da je to besmislica?

U svakom slucaju, za razliku dece i decijeg psihijatra, farmakoterapije, vama niko ne onemogucava da verujete, da iskazete svoje verovanje da idete po nekim verskim objektima i radite OKP radnje, imate OKP misli, prema tome ne treba nista da se ljutite oko kritike toga, jer je i kritika pravo drugih da kritikuju to nesto ostalo.
Gde niko ne kritikuje tebe licno sto zelis biti bas takav. Tvoje je pravo da zivis svoj zivot kako ti zelis, i ja t necu stajati na put.

Ма јел ти мислиш да ја имам нешто против тебе?
Да си ми ти жив и здрав, да те:D благослови Бог и буде ти милостив, па иако ти не верујеш у њега.

Smiri se šefe...Dela božija govore za njega...Po tome je Boža pravi Srbenda-ne dela na crveno slovo,a između
mu se ne radi...
Toliko o delima božijim...
Kad mu budem video delo,mož da dobije i jelo!
I bogovima po zasluzi!

Smiri se šefe...Dela božija govore za njega...Po tome je Boža pravi Srbenda-ne dela na crveno slovo,a između
mu se ne radi...
Toliko o delima božijim...
Kad mu budem video delo,mož da dobije i jelo!
I bogovima po zasluzi!

Е кад би то могло да се види без вере. Прво иде вера , па из вере дела па онда разумевање и виђење Божјих дела.
А ти би нешто пречицом...а? е па неће моћи, остаћеш слеп за Божја дела и разумевање.

"slep" ? Mislis nece biti psihotican u nekom delu svog zivota a ta psihoza da predje u tesku shizofreniju?

Mislis "slep", ono, kada ode u Jerusalim ostace i dalje zdrav a nece doziveti akutni psihoticni poremecaj, i imati audio-vizuelne halucinacije, sto su svi psihijatri sveta nazvali "Jerusalimski sindrom" ?

Btw, ako je neko od vas Azijat slucajno i ako ide u Pariz - takodje da se pazi. I tada je rast dusevnih bolesti, povecanja upadanja u teske depresije sa suicidom je prevelik, jer tada ljudi odlepe i misle da je Pariz nesto posebno najromanticnije, pa ako im se i tamo desi nesto lose ili prosecno prsnu, ne mogu to prihvatiti i misle da su najveci baksuzi te se ubiju.

"slep" ? Mislis nece biti psihotican u nekom delu svog zivota a ta psihoza da predje u tesku shizofreniju?

Mislis "slep", ono, kada ode u Jerusalim ostace i dalje zdrav a nece doziveti akutni psihoticni poremecaj, i imati audio-vizuelne halucinacije, sto su svi psihijatri sveta nazvali "Jerusalimski sindrom" ?

Btw, ako je neko od vas Azijat slucajno i ako ide u Pariz - takodje da se pazi. I tada je rast dusevnih bolesti, povecanja upadanja u teske depresije sa suicidom je prevelik, jer tada ljudi odlepe i misle da je Pariz nesto posebno najromanticnije, pa ako im se i tamo desi nesto lose ili prosecno prsnu, ne mogu to prihvatiti i misle da su najveci baksuzi te se ubiju.

Видим да имаш неку погрешну представу шта то значи бити духовно слеп.
Духовно видети значи видети умом. Не ради се ту ни о каквим халуцинацијама, утварама или слично већ се ради о умном разумевању духовног света. Као што ти гледаш очима овај свет па видиш дрвеће, реке итд. тако постоје детаљи у духовном свету који се виде умом. Умом човек види да оно што је вода на овом свету то је вера у духовном свету, Оно што је крв на овом свету то су осећања у духовном свету. О том виду причам а не о халуцинацијама и разним сликама које се могу видети у измењеним стањима свести.

Видим да имаш неку погрешну представу шта то значи бити духовно слеп.
Духовно видети значи видети умом. Не ради се ту ни о каквим халуцинацијама, утварама или слично већ се ради о умном разумевању духовног света. Као што ти гледаш очима овај свет па видиш дрвеће, реке итд. тако постоје детаљи у духовном свету који се виде умом. Умом човек види да оно што је вода на овом свету то је вера у духовном свету, Оно што је крв на овом свету то су осећања у духовном свету. О том виду причам а не о халуцинацијама и разним сликама које се могу видети у измењеним стањима свести.
Kad toliko fanatično veruješ,kako su te iz Laze pustili?
Iskoristio dan otvorenih vrata,pa se nisi ni vrnuo?z:cry::rotf::ok:

giphy.gif

Ateisti su "programirani da veruju u nesto" a ti nisi ? Haha, kakva ironija.
Пријатељу ј сам био прогамиран да будем атеиста, али сам се отргао и сада бирам у шта ћу да верујем. Тебе су твоји узори васпитали у шта ћеш да верујеш и ти се томе још ниси отргао.
Ти си робот који мисли да има слободну мисао и да он одлучује о својој вери.
Сећам се времена, има томе неких 17 година.када сам схватио да ја мислим онако како сам научен да мислим и да претходних тридесет и кусур година ја се никада нисам упитао јесу ли истина све оно за шта ја верујем да је истина, То питање ме је довело да почнем да откривам своје заблуде упаковане у рухо истине. Кад видим младе људе иу заблуди па није страшно има времена откриће да су у заблуди. Али кад видим људе попут Драгољуба: плаши ме да ће вечно остати у заблуди.

A ša s mene tiče-nemoj da se plašiš za mene...Tvoj je bog JHVE mali zeka za mog dobermana!
Moj strašni Godo ima i svemir i nemir i ne ybe buraniju dva posto...ne nego ni 0,0000000000002 %
jer je Ultima Grande za tog tvog iz Bajbl koji razdvoji malo Crveno morence na trečem kamičku od
zvezdice Sol...
Ej gromiću-ovaj pravi big-bengove-to mu kreativni hobi,pa sudara galaksije i singularitete,cepa Univerzume,
vlada jakim silama-nije to isprdak od božića...
Raj...Pakao...Pih...
El s čuo gromiću za entropijski led?
E vidiš-to je ledeni pakao koji rastače nerastočivo,koji komada i bogove i misli o njima-smrt Univerzuma ,smrt bogova!
Sozercovanje s ništavilom s mrakom od mraka!
Amin!

nikada mi nece biti jasno zasto ljudi insistiraju na svojim uverenjima i namecu ih onim koji razlicito misle

ko veruje da dusa postoji, neka veruje
sigurno za to ima razloga

ko ne veruje, opet OK, poverovace kad mu stignu dokazi ;)

to je kao kad bi se ubedjivali slep i onaj koji vidi i kad bi oni ukrstili svoje argumentacije
ne postoji bas nikakva sansa da se razumeju

nikada mi nece biti jasno zasto ljudi insistiraju na svojim uverenjima i namecu ih onim koji razlicito misle

ko veruje da dusa postoji, neka veruje
sigurno za to ima razloga

ko ne veruje, opet OK, poverovace kad mu stignu dokazi ;)

to je kao kad bi se ubedjivali slep i onaj koji vidi i kad bi oni ukrstili svoje argumentacije
ne postoji bas nikakva sansa da se razumeju

Ко је тај ко може некоме да наметне мишљење. Нема тога; ми можемо да се сагласимо са неким ако то морамо, али ћемо своје мишљење задржати и нећемо га променити. Човек има слободну вољу, и док он сам од своје воље не реши да промени мишљење нема ништа од туђег наговарања.
Много је људи који немају очи да виде шта пишем, али се нађу ретки који виде и одушевљени оним што су прочитали захваљују се на мом писању. Е ради таквих пишем а не ради Драгољуба и сличних. Што се мене тиче не морају ни да читају шта пишем ако већ не виде шта пишем. Али се ја не љутим на Драгољуба што одговара на моје писање јер и он има своју публику која му аплаудира кад ми добро одговори. Свако види онолико колико су му "очи" отворене.
Тако да никоме ја не намећем мишљење него пишем ради оних којима су очи отворене,
Ти ћеш док будеш читао ово мислити како сам глуп одговор дао а они ће видети да сам ти одлично одговорио и да сам сушту истину написао.
Ти мислиш да видиш, а сваки онај ко разуме шта пишем види да си слеп код очију.
Није ту ствар само у вери већ у начину како видимо свет и живот. Искрени верник има отворене духовне очи којима види духовне ствари, Он види један нови свет, свет Духа за који су они који не верују слепи.

Poslednja izmena:

Back