Нормално да може, Створио је тебе који си пао и ни Бог те више не може подићи.
На глупо питње глуп и одговор.
Да ли Бог може да не може? Неможе. Значи није свемоћан? Да ли би било мудро да размишљам тако ко ти?
Pise se ne moze a ne "nemoze". Da, nije svemocan i mudro bi bilo da razmisljas kao ja, jer ja za razliku tebe necu batinati i hejtovati gejeve, muciti zene psihickom torturom jer hoce nesto da uradi sa SVOJIM TELOM (abortira), necu neplacati porez kao tvoji velikani koje postujes koji su ti predstavnici boga i slicno....
Dakle, veoma je mudro. Samo jbg, vozices losiji auto kao ja, a neces zatamnjen Audi, e zbog toga nije mudro.
Rekao sam logicki da se dokaze, a ne da se dobacujete nekim frazama i izvrcete reci, kontekste i dodajete nove elemente i oduzimate stare.
Ja i kamen nismo isto. Bog nije stvorio mene, vec sam stvoren od spermatozoida oca i jajne celije majke, sto se i moze dokazati DNK testiranjima.
Kao sto bog nije stvorio ni psa nemackog ovcara, nego je nastao od vuka. A ni vuka nije bog stvorio.
Pusti suplje price, ja nisam "pao", nego sedim na kompjuterskoj stolici a nekada i lezim sa mobilnim u ruci i citam Forum. Mene lako moze da podigne svako ko bar ide u teretanu. Nisam ja neki zgoljavko, nemam ja 200kilograma.
Ne postoje glupa pitanja, samo postoje GLUPI ODGOVORI, ili nezadovoljstvo jedinog ostalog odgovora koji moze biti, a to se naravno nekom ne svidja jer direktno remeti confirmation bias.
Evo i dole sam jos jednu kontradikciju i licemerje verujucih izneo - U teoriji velikog praska, zamera se univerzumu da moze sam da nastane, iz necega (za sta ne znamo iz cega ili odakle a mozda neki i znaju ali mi laici ne znamo), ili mu se zamera iz drugih hipoteza da je oduvek i postojao - kao ne moze nista da oduvek postoji, mora biti stvoreno, ali zato nas bog moze oduvek da postoji i da nema tvorca.
To opet nije "glupo pitanje ili glup navod", vec veoma inteligentno pitanje i navod, a odgovor je jednostavan - logicka kontradikcija i odgovor koji se ne svidja verujucima, kao i iz nauke kada im se ne svidja neka stvar poput teorije evolucije, jer je ne razumeju dovoljno pa onda to negiraju i potiskuju navodeci da je to "glupa majmunska, samo teorija", dok je ovo njihovo zaista "samo dogma".
Dakle, mene moze cak i covek podici, ja retko kada padam, cak i po ovom snegu i ledu, nije me stvorilo izmisljeno bice koje je prostim praljudima bilo objasnjenje toga zasto grmi i pada kisa, zasto im umre malo dete (prost covek = prosta i fantasticna objasnjenja koja nemaju potporu i dokaze), i ovde rec nije o meni. Bog nece postojati ni da je mene ni da nije mene.
I za tvoju informaciju, ja nisam odgajan da ovako razmisljam, ja sam bio vernik jedan deo svog zivota. Kud svi tu i mali Mujo... Dok nije mali Mujo porastao.
Dakle, da li je bog svemocan da napravi toliko tezak KAMEN, kamen a ne bru zlija, da ga ne moze ni on sam podici?
Da se ne mucis - NE MOZE. I ne samo bog. Ne moze ni Tiranosaurus Rex, ne moze ni He-man, ne moze ni Mocni rendzer, ne moze ni Alah, ni Buda ni Zevs, ni Spageti Cudoviste.
Cak i da hipoteticki zazmurimo pa da neko moze, po cemu moze ovaj tvoj umisljaj a ne moze recimo ovaj Zevs, ili Raselov cajnik koji se okrece oko Saturna?
Dakle sve ukazuje na nemonivnost. Na neminovnost da covecanstvo mora da odraste, i da se privikne na nosu polako, ne moze vise u pelene i gace, sramota je.