Milan.E
Iskusan
- Poruka
- 6.409
Smesko,
A ti bi bas o stidu i krstenju? Ha? Pa dobro... Vidi ovako...
Ti kao pripadnik JS ideologije mozes da govoris samo o krstenju u okviru JS zajednice.
Da si brizni zastupnik Hriscanstva to mozes da ponudis naivnima vernicima tudjih vera kojima nudis prelazak u pravu (svoju) veru.
Otuda, kao prvo, JS krstenje i Milan nemaju nikakvih dodirnih tacaka (srecom po obe strane).
A da smo imali. Ti bi mene mogao pitati (ako bih ti dozvolio): Milane, zasto se ti toga stidis?
I odgovor bi bio: Smesko - stidim se i pomisli da bih mogao prihvatiti tvoj nacin shvatanja da
praznom ceremonijalnom radjom (u 20/21 veku ne prihvacenom u okvirima ozbiljnosti zakona drzave)
moram izaci iz realnosti sveta i njegovih zakona i utesiti se uverenjem
da bi mene kao takvog bilo kakav Bog mogao smatrati dostojnim vecnog zivljenja u ponizenju
verovanja u ljude koji mi naplacuju taksu u tudje ime, bez ikakvog i icijeg odobrenja.
Jer moja bi krivica tada bila dupla:
- Prvo, zato sto nisam pitao bogove sta su, ko su, zasto su, i sta im treba.
- A drugo, zato sto sam se kanjao ljudima.
* Medjutim, za razliku od klasicno-evropskih ideolosko/religijskih opcija
koje svojim pripadnicima otvoreno i iskreno nude pripadnost u ime svoje ideologije,
pripadnici JS ideologije love svoje pripadnike zamkama u ime tudjih i ime tudjeg krstenja.
A tesko da to radite iz licno proracunate namere - jer bi vam dosadilo.
Znaci, negde vas je neko necim ucenio - pri postavljanju temelja JS ideologije.
A ti bi bas o stidu i krstenju? Ha? Pa dobro... Vidi ovako...
Ti kao pripadnik JS ideologije mozes da govoris samo o krstenju u okviru JS zajednice.
Da si brizni zastupnik Hriscanstva to mozes da ponudis naivnima vernicima tudjih vera kojima nudis prelazak u pravu (svoju) veru.
Otuda, kao prvo, JS krstenje i Milan nemaju nikakvih dodirnih tacaka (srecom po obe strane).
A da smo imali. Ti bi mene mogao pitati (ako bih ti dozvolio): Milane, zasto se ti toga stidis?
I odgovor bi bio: Smesko - stidim se i pomisli da bih mogao prihvatiti tvoj nacin shvatanja da
praznom ceremonijalnom radjom (u 20/21 veku ne prihvacenom u okvirima ozbiljnosti zakona drzave)
moram izaci iz realnosti sveta i njegovih zakona i utesiti se uverenjem
da bi mene kao takvog bilo kakav Bog mogao smatrati dostojnim vecnog zivljenja u ponizenju
verovanja u ljude koji mi naplacuju taksu u tudje ime, bez ikakvog i icijeg odobrenja.
Jer moja bi krivica tada bila dupla:
- Prvo, zato sto nisam pitao bogove sta su, ko su, zasto su, i sta im treba.
- A drugo, zato sto sam se kanjao ljudima.
* Medjutim, za razliku od klasicno-evropskih ideolosko/religijskih opcija
koje svojim pripadnicima otvoreno i iskreno nude pripadnost u ime svoje ideologije,
pripadnici JS ideologije love svoje pripadnike zamkama u ime tudjih i ime tudjeg krstenja.
A tesko da to radite iz licno proracunate namere - jer bi vam dosadilo.
Znaci, negde vas je neko necim ucenio - pri postavljanju temelja JS ideologije.