DUHOVNI RAT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Smesko,
A ti bi bas o stidu i krstenju? Ha? Pa dobro... Vidi ovako...
Ti kao pripadnik JS ideologije mozes da govoris samo o krstenju u okviru JS zajednice.
Da si brizni zastupnik Hriscanstva to mozes da ponudis naivnima vernicima tudjih vera kojima nudis prelazak u pravu (svoju) veru.
Otuda, kao prvo, JS krstenje i Milan nemaju nikakvih dodirnih tacaka (srecom po obe strane).
A da smo imali. Ti bi mene mogao pitati (ako bih ti dozvolio): Milane, zasto se ti toga stidis?

I odgovor bi bio: Smesko - stidim se i pomisli da bih mogao prihvatiti tvoj nacin shvatanja da
praznom ceremonijalnom radjom (u 20/21 veku ne prihvacenom u okvirima ozbiljnosti zakona drzave)
moram izaci iz realnosti sveta i njegovih zakona i utesiti se uverenjem
da bi mene kao takvog bilo kakav Bog mogao smatrati dostojnim vecnog zivljenja u ponizenju
verovanja u ljude koji mi naplacuju taksu u tudje ime, bez ikakvog i icijeg odobrenja.

Jer moja bi krivica tada bila dupla:
- Prvo, zato sto nisam pitao bogove sta su, ko su, zasto su, i sta im treba.
- A drugo, zato sto sam se kanjao ljudima.

* Medjutim, za razliku od klasicno-evropskih ideolosko/religijskih opcija
koje svojim pripadnicima otvoreno i iskreno nude pripadnost u ime svoje ideologije,
pripadnici JS ideologije love svoje pripadnike zamkama u ime tudjih i ime tudjeg krstenja.
A tesko da to radite iz licno proracunate namere - jer bi vam dosadilo.

Znaci, negde vas je neko necim ucenio - pri postavljanju temelja JS ideologije.

Otac nije Sveti Duh, iz istog razloga iz koga ti nisi ja. Ti si posebna ličnost, ja posebna.

"А када дође Утјешитељ, кога ћу вам ја послати од Оца, Дух Истине, који од Оца исходи, он ће свједочити за мене" (Јн. 15,26)

Vidiš, Hristos kaže - Utešitelj. Kojeg će On poslati od Oca...i koji će svedočiti za Njega.

A zašto ti misliš da je je Duh Sveti i Otac?

Dobar dan Srđane

Prvo i prvo da se mi dogovorimo oko nekih osnovnih stvari, može?

Bog jeste jedan BOG, tako?

Za Gospod Milana

Kažeš:
Smesko,
A ti bi bas o stidu i krstenju? Ha? Pa dobro... Vidi ovako...
Ti kao pripadnik JS ideologije mozes da govoris samo o krstenju u okviru JS zajednice.

Lacka mi kada me ubrajate u JS ali stvarno ne znam kako da ja vama inteligentnim filozofima obijasnim da ja nisam: pripadnik JS ideologije i ne mogu da govorim o krstenju u okviru JS zajednice
Šta je tu problem za vas inteligentne da svatite?

Kolega ja samo svedoči tom BIBLIJOM da BOG jeste jedan BOG ne TRI, ne Sveta Trojka ne Trojstvo u svemu isti, ravni i jednaki i naravno da svaki pravovernik treba da ima samo jednog Boga kojeg će obožavati svim srcem i svom dušom.

Još se nisi izjasnio ko te krstio i kako si kršten ali zato ti bi ovde da smaraš o JS. Stidiš se ideološke organizovane misli tvoga krštavanja al se ne stidiš da smaraš o ideologiji JS, čudni su mi ovi inteligentni ljudi (veliki filozofi, mnogo pišu al nepovezano i ništa konkretno).

Lacka mi kada me ubrajate u JS ali stvarno ne znam kako da ja vama inteligentnim filozofima obijasnim da ja nisam: pripadnik JS ideologije i ne mogu da govorim o krstenju u okviru JS zajednice
Šta je tu problem za vas inteligentne da svatite?

Ja bih shvatio i naravno verovao ti da ti sledeća rečenica nije ovakva...

Kolega ja samo svedoči tom BIBLIJOM da BOG jeste jedan BOG ne TRI, ne Sveta Trojka ne Trojstvo u svemu isti, ravni i jednaki i naravno da svaki pravovernik treba da ima samo jednog Boga kojeg će obožavati svim srcem i svom dušom.

a što svedoče gle slučajnosti...samo JS...

Sigurno da nije iz Biblije a nit po BIBLIJI!

A sada ti mi komentariši 5.Moj. 6,4. čuj, Izrailju: Gospod je Bog naš jedini Gospod.

Slediš li ti ovo BIBLIJSKO načelo ili ne slediš?

Sledim, rekoh ti već gore.

A ko ti je rekao da nije iz Biblije?
Ne možemo ovako, ne odgovaraš mi na pitanje argumentovano.
Ako tvrdiš da je to paganski element, navedi onda ime tog boga, religije...itd. odakle je preuzeto, pa da nastavimo diskusiju.
Zahtevao si KONSTRUKTIVNU i PRODUKTIVNU raspravu, a bez argumenata. Može li to?

Sledim, rekoh ti već gore.

A ko ti je rekao da nije iz Biblije?
Ne možemo ovako, ne odgovaraš mi na pitanje argumentovano.
Ako tvrdiš da je to paganski element, navedi onda ime tog boga, religije...itd. odakle je preuzeto, pa da nastavimo diskusiju.
Zahtevao si KONSTRUKTIVNU i PRODUKTIVNU raspravu, a bez argumenata. Može li to?

Ja reko! A reko sam zato što sam čito BIBLIJU više pute nego li ti tvoj brat jerohinac, dobri čovek Neo, goost i recimo Gospod Milan sve skupa na kamaru (na više jezika i naravno više izdanja).

Argumentovano da ti odgovorim, dobro evo argumentovano ću ti odgovoriti.
Ako u BIBLIJI ne piše da naš JEDINI Bog TROJIČAR onda slobodno mogu reći da nije iz BIBLIJE tačno? I da je to poganski elemenat a ne BIBLIJSKO (načelo) naučavanje.
I ne moram da studiram to pogasko štivo da bi znao šta nije u skladu sa BIBLIJOM jel da Srđane?
A ako nije iz BIBLIJE onda čije je, odakle je i od koga je?

A sad je red da mi argumentovano pojasniš citirani stih: 5.Moj. 6,4. čuj, Izrailju: Gospod je Bog naš jedini Gospod.

Dobro obriši mi taj post jer nemaš argumenata! idemo dalje

Dal ti Srđane poštuješ i ovo kao BIBLIJSKO načelo:
"prva je zapovijest od sviju: čuj Izrailju, Gospod je Bog naš Gospod jedini"

ili su to tebi neki poganski elementi?

Što si lagao da si pravoslavac?

Ja sam reko da sam kršteni Pravoslavac i nisam ni psovo a ni slago nit pogrdno se izražavo. I šta je tu sad problem zašto ja vama nisam KRŠTENI PRAVOSLAVAC?

Ja sam veći kršteni Pravoslavac nego li ti i taj ceo tvoj uigrani tim zajedno. PRAVOSLAVAC nit nekoga psuje nit po druge pljuje, nit vređa nit provocira, sve ceni i svakoga poštuje. Al ti misliš da je drugačije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back