DUHOVNI RAT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nezna on to.
Odakle da zna kad ne cita Bibliju nego samo kulu.
Biblija kaze da ce u poslednje dane ljudi postati rugaci.
Smesko je zivi primer.
Covek koji nema postovanje prema nicema pa ni prema Bogu a kamoli ljudima.

Mudri logicaru ovo tvoje pitanje ime veliku vrednost
A ja cu ti na njega odgovoriti drugim pitanjima:

1.Da li su Izraelci mogli pod bilo kojim uvjetom biti vjerni Bogu, ako nisu bili verni ARONU KAD IM JE GRADIO ZLATNO TELT?

2. Da li su Izraelci mogli pod bilo kojim uvjetom biti vjerni Bogu, Ako nisu sledili Arona koji ih je pripremao da se vrate u Egipat?

3. Da li su Izraelci mogli pod bilo kojim uvjetom biti vjerni Bogu, ako nisu slusli prvosvestenika? Ako jesu, DA LI JE ISUS POGRESIO STO GA NIJE SLUSAO?

4. Da li je apostol Pavle pogresio sto nije slusao verske vodje koji su ga tuzili kod sudioje Fista, Feliksa i cara Agripe? Ako je pogresio onda je on veliki gresnik.

Vidis. Logicartu, ja tebi ne zamerim, ti si tako naucen, formimran i tako si odrastao, verujuci da je Upravno telo Bozji predstavnik i da ga bezuslovno treba slusati.

Brate dragi, bojim se da oni nemaju veze sa Bogom kako upravljaju zajednicom. To su pravnicke smicalice i zablude koje vam je vesto servirao
Ruterford sa svojim pomocnikom jevrejskim advokatom, a vas dobre, postene ljude su ubedili da je to Bozji glas.

Logicaru brate, Jehova ne gresi niti oni koji slede Jehovu prave grsku za greskom, jer to je najbolji dokaz da su na pogresnom putu.

Ja bih tebi kao bratu savetovao, otvaraj oci dok ne bude suvise kasno. Ne sledi nikoga ko je pokazao nesigurnost, nestabilnost i tolike promasaje.

Ako dozvolimo da nas zlonamerne ili neupucene vodje vode stramputicom, one ce za to snositi odgovornost, ali to nam nece pomoci ako smo im dozvolili da nas vode pogresnim putem.

Prema tome, nisu staresine u Brooklynu ravne Mojsiju, ali Aronu jesu. Oni vode stado natrag u Egipat, a ti mislis da su oni Mojsijevi naslednici.

U prva četiri navedena pitanja imaš pogrešne primjere.

U prva dva pitanja, odgovor je da je Mojsije bio posrednik između Boga i ljudi, dok je Aron bio samo Mojsijev pomoćnik.

Kada su Korah i ostali napravili pobunu protiv Mojsija i Arona, Božja Riječ govori da su s tim ustvari radili pobunu protiv samoga Boga, pošto su oni bili Božji zastupnici.

Što se tiče trećeg i četvrtog pitanja, tada su već odavno bili iskvareni i od Boga odbačeni svećenici, dok je Isus i Pavao, ustvari ˝ Izrael Božji ˝ bio prihvaćen kao novi zastupnik Boga.

No, ustvari zanimljivi ste mi, jer se uvijek okrečete cinizmu - što označava napad na osobe ili organizirane zajednice - ako ne možete odgovoriti na biblijska pitanja.

Da li je Kula stražara od pre petnaestak godina dovoljno aktuelna?

1. 1. 1997 str. 11 odl. 18 Neka svi slave Jehovu! ***
18 Posebno javno predavanje koje su početkom 1920-ih predstavili Jehovini svjedoci nosilo je naslov ”Milijuni koji sada žive neće nikada umrijeti“. U ono je vrijeme ta izjava možda odražavala pretjerani optimizam. No danas se to može izjaviti s punim uvjerenjem. Sve veće svjetlo koje se prosipa na biblijska proročanstva kao i bezakonje ovog umirućeg svijeta snažno ukazuju na to da je kraj Sotoninog sustava vrlo, vrlo blizu! Izvještaj o Spomen-svečanosti za 1996. pokazuje da je bilo 12 921 933 prisutnih, od kojih je samo 8 757 (0,068 posto) pokazalo da ima nebesku nadu, uzimajući simbole. Obnova pravog obožavanja uskoro će završiti. No nemojmo nikada biti nemarni u tom djelu. Da, u Ageju 2:4 stoji: ”Budi hrabar sav narode zemaljski, govori Gospodin, i radite; jer sam ja s vama, govori Gospodin nad vojskama.“ Budimo odlučni da nikakva sklonost materijalizmu ili svjetovnom načinu razmišljanja nikada ne umanji našu revnost za Jehovino djelo! (1. Ivanova 2:15-17).

Da se razumemo,da li ti kao Jehovin svedok veruješ da je "verni i mudri sluga" Jehovin kanal kojim ovaj DANAS dostavlja duhovnu hranu?
I ovaj primer iz 1995 da li smatraš za istinit ili "prevaziđen" i "zastareo".

Da li ti se čini da na toj tvojoj stazi to svetlo žmirka.Malo svetli ovako malo onako.
Da li može da se Bog predomišlja i nekoliko puta za istu stvar promeni ?

Da li znaš ko je taj koji ljudima donosi svetlo?
Zovu ga lučonoša ,neki ga zovu i lucifer ,sotona đavo...mnoga imena ima.

Mnogo svetla dobijaju Jehovini svedoci.
Zar nije mudro a i logično proveriti to svetlo i od koga dolazi?

Da je od Boga da li bi žmirkalo i svaki put bilo izokrenuto?

Kako je to samo lijepo vidjeti da se revno brinete za nas.

Međutim, poanta je u tome što ne razumijete istinu, i zato postavljate iskrivljena biblijska razmišljanja.

Potpuno je točna izjava da milijuni koji sada žive nikada neće umrijeti, pošto se to odnosi na one koji žive u vremenu kraja.

A ostalo što si pisao može se prokomentrirati sa definicijom koju sam već mnoštvo puta pisao.

The Oxford English Dictionary suvremenog cinika opisuje kao ”osobu koja je sklona druge grditi ili im pronalaziti mane. (...) Sklona je sumnjati u iskrenost ili dobrotu ljudskih motiva i postupaka, što obično daje do znanja izrugivanjem i sarkazmom; to je izrugivač koji drugima stalno pronalazi mane.“

SMESKO,

PA TO PITANJE NAJPRE POSTAVI SAM SEBI. TVRDIS DA NISI JEHOVIN SVEDOK,(a mi znamo da nas otvoreno lazes)
ALI AKO NISI CIJI SI ONDA JAHAC? MAGARECI!

ZASTO SE NE IZJAJSNIS, ILI TE JE SRAMOTA TVOJIH SVETACA IZ BROOKLYNA PA NE ZELIS DA IH PRIZNAS ZA SVOJE DUHOVNIKE.
UPEAVU SI, NI JA IH NE BIH PRIZNAO.

”Cinik je osoba koja nikad ne vidi dobre strane drugog čovjeka, dok loše uvijek primjećuje. Ona je nalik sovi, budna u mraku, slijepa na svjetlu, vreba štetočine, a svoju lovinu nikada ne smatra plemenitom.“ Ovu se izjavu pripisuje Henryu Wardu Beecheru, američkom svećeniku iz 19. stoljeća.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/500193-DUHOVNI-RAT?p=21619217&viewfull=1#post21619217 Ako može odgovor na postavljena pitanja !?

Dr. Alvan Lamson u svojoj knjizi The Church of the First Three Centuries kaže da je učenje o Trojstvu “poteklo iz izvora koji nema apsolutno nikakve veze sa židovskim i kršćanskim Pismima, a razvili su ga i na kršćanstvo nakalemili oci platonisti”. Tko su bili ti “oci platonisti”? Bili su to otpadnički svećenici oduševljeni učenjima poganskog grčkog filozofa Platona.

U jednom protestantskom djelu stoji: ”Riječ Trojstvo ne može se naći u Bibliji... Do 4. stoljeća to nije bila službena nauka crkvene teologije” (The Illustrated Bible Dictionary).

The Encyclopedia of Religion (Enciklopedija religije) priznaje: ”Današnji teolozi se slažu u tome da se nauka o Trojstvu ne može naći u hebrejskoj Bibliji.” A New Catholic Encyclopedia također kaže: ”Nauka o Svetom Trojstvu ne naučava se u S[tarom] Z[avjetu].”

Dovoljno rečeno da od vas treba bežati glavom bez obzira, kao i od svakog ko tvrdi da ima monopol na istinu.

Istina je samo jedna.

Nije bitno što ljudi prihvaćaju, nego je bitno što Bog prihvaća.

Efežanima 5:10 - Ispitujte što je ugodno Gospodinu!

Ne može svaka religijska denominacija biti ispravna i istinita, jer Bog prihvaća čisto obožavanje na način koji je opisao u Bibliji.

Prema tome, svi oni koji ne žive po biblijskim zakonima i načelima, ne mogu ugoditi Bogu.

Isto tako, svi koji stavljaju filozofiju, tradiciju i razvodnjenu istinu ispred čiste biblijske istine, ne štuju Boga na način njemu prihvatljiv.

Prava religija ujedinjuje ljude
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Iako religije u pravilu razjedinjuju čovječanstvo, obožavanje jedinog pravog Boga ima snagu ujedinjavati ljude. Kad je Izrael bio Božji izabrani narod, mnoge je iskrene ne-Židove privuklo pravo obožavanje. Naprimjer, Ruta je odbacila bogove svog moapskog naroda te je rekla Noemi: ”Tvoj je narod moj narod, i tvoj je Bog moj Bog“. Do prvog stoljeća n. e. mnogi su ne-Židovi postali obožavatelji pravog Boga. Kasnije, kad su Isusovi apostoli počeli putovati i prenositi dobru vijest po svijetu, i druge su se iskrene osobe priključile obožavanju pravog Boga. ’Od svojih ste se idola obratili Bogu da robujete živom i pravom Bogu‘, napisao je apostol Pavao.

Ima li obožavanje pravog Boga i danas isto takvu snagu koja ujedinjuje ?

Skeptici tvrde da je pogrešno govoriti o ”pravoj religiji“ ili o ”pravom Bogu“, možda zato što ne znaju na temelju čega bi to čovjek mogao spoznati istinu. Međutim, tražitelji istine iz raznih dijelova svijeta uvidjeli su da se način obožavanja Boga ne smije odrediti na osnovi osobnih sklonosti. Jedino je Stvoritelj svega — Jehova Bog — dostojan našeg obožavanja. On je pravi Bog i ima pravo odrediti kako ga se treba obožavati. Kako bi nas obavijestio o svojim zahtjevima, Jehova nam se obratio putem svoje Riječi, Biblije. Danas je gotovo svakome na Zemlji dostupna cijela Biblija ili neki njen dio. Osim toga, Božji Sin je rekao: ”Ako ostanete u mojoj riječi (...) upoznat ćete istinu“. Dakle, istina se može upoznati. Milijuni iskrenih ljudi iz mnogih religija tu su istinu hrabro prigrlili i sad su ujedinjeni u pravoj religiji.

Svjetsko jedinstvo u naše vrijeme!
-------------------------------------------------
Jedno značajno proročanstvo u biblijskoj knjizi Sofonije govori o ujedinjavanju ljudi koji potječu iz različitih sredina. U tom proročanstvu Jehova Bog kaže: ”Tada ću promijeniti jezik narodima u čist jezik, da bi svi prizivali ime Jehovino i služili mu složnim ramenima“.

Kad se to trebalo dogoditi ?

Sofonija 3:8 kaže: ”Čekajte me, govori Jehova, do dana kad ću se podignuti na plijen; jer je sud moj da saberem narode i pokupim kraljevstva, da izlijem na njih gnjev svoj, svu žestinu jarosti svoje, jer će oganj revnosti moje proždrijeti svu zemlju.“ Da, dok Jehova skuplja narode, ali prije nego izlije svoj gnjev na njih, on mijenja jezik krotkim osobama u čist jezik. To se događa sada, budući da je već u toku skupljanje naroda za Harmagedon, rat velikog dana Boga Svemogućega. Kako bi ujedinio svoj narod, Jehova mu daje čist jezik. Taj čist jezik uključuje ispravno razumijevanje istine iz Biblije o Bogu i njegovim naumima. Govoriti čist jezik znači vjerovati u istinu, poučavati druge o njoj te živjeti u skladu s Božjim zakonima i načelima. Znači i kloniti se politike koja stvara razdore među ljudima i iskorijeniti iz srca sebične stavove poput rasizma i razjedinjavajućeg nacionalizma, koji obilježavaju ovaj svijet. Sve osobe iskrena srca koje ljube istinu mogu naučiti taj jezik. Razmotri kako pet osoba spomenutih u prethodnom članku — nekad tako dalekih po pitanju vjerskih uvjerenja — sada ujedinjeno obožava jedinog pravog Boga, Jehovu.

Ujedinjeni u pravoj religiji
-----------------------------------
Kad je Fidelia, pobožna rimokatolkinja, kupila svojoj kćeri Bibliju za školu, zamolila je svog svećenika da joj iz Biblije objasni što se dogodilo s njeno petero umrle djece. ”Kako sam se razočarala!“ kaže ona. Kad su je posjetili Jehovini svjedoci, i njima je postavila slično pitanje. Nakon što je iz svoje Biblije pročitala što je istina o stanju mrtvih, shvatila je da ju je crkva prevarila. Saznala je da mrtvi nisu svjesni ničega i da stoga ne pate ni u limbu niti bilo gdje drugdje. Fidelia se riješila svih religioznih slika i kipova, napustila je crkvu i započela proučavati Bibliju. Zadnjih deset godina ona nalazi zadovoljstvo u poučavanju drugih o istini iz Biblije.

Tara se iz Katmandua preselila u zemlju s malo hinduističkih hramova. Zbog toga je posjetila jednu metodističku crkvu u nadi da će zadovoljiti svoje duhovne potrebe. Ali nije našla odgovor na svoje pitanje u vezi s ljudskim patnjama. Zatim su Jehovini svjedoci stupili s njom u kontakt i ponudili joj da s njima proučava Bibliju. Tara kaže: ”Shvatila sam da Bog ljubavi ne može biti kriv za patnju u svijetu. (...) Oduševila sam se izgledom života u novom svijetu mira i sloge“. Tara se riješila hinduističkih kipova i slika, prestala je držati vjerske običaje iz svoje domovine te je sada istinski sretna što kao Jehovin svjedok pomaže drugima da zadovolje svoje duhovne potrebe.

Kad su Jehovini svjedoci prvi put posjetili Panyu u Bangkoku, on se kao budist bavio gatanjem, pa je razumljivo da su ga oduševila biblijska proročanstva. Panya priča: ”Kad sam saznao zašto je današnja situacija u svijetu drugačija od onoga što je Bog prvobitno naumio te kako će Bog ispraviti štetu nastalu zbog onih koji odbacuju njega i njegov suverenitet, kao da je koprena spala s mojih očiju. Svaki detalj u vezi s biblijskom porukom skladno se uklapao. Zavolio sam Jehovu kao osobu, što mi je dalo poticaj da radim ono što sam znao da je ispravno. Dobio sam žarku želju da pomognem drugima uvidjeti razliku između ljudske i Božje mudrosti. Prava je mudrost zaista promijenila moj život.“

A Virgil je s vremenom počeo gajiti ozbiljne sumnje u vezi sa svojim religioznim uvjerenjima. Umjesto da se moli Bogu da pomogne crncima i za organizaciju koju je smatrao rasističkom, jer je, po svemu sudeći, poticala mržnju prema bijelcima, on se molio Bogu da upozna istinu, što god i gdje god bila. ”Kad sam se probudio sljedećeg jutra, nakon što sam se prethodne večeri usrdno molio Bogu“, prisjeća se Virgil, ”u kući sam pronašao časopis Kula stražara. (...) Mora da ga je netko ubacio ispod vrata.“ Ubrzo je počeo intenzivno proučavati Bibliju s Jehovinim svjedocima. On nastavlja: ”Prvi put u životu osjetio sam zadovoljstvo. (...) U meni se pojavio tračak nade.“ Nedugo nakon toga Virgil se pridružio onima koji ljudima pružaju jedinu pravu nadu, utemeljenu na Božjoj Riječi, Bibliji.

Charu iz Latinske Amerike zadivila je Svjedokinja Gladys koja joj je, vidjevši da ima poteškoća sa svojom malom djecom, priskočila u pomoć tako što ju je vozila do tržnice. S vremenom je Charo prihvatila Gladysinu ponudu da besplatno proučava Bibliju. Kad je Charo iz svoje Biblije saznala da ne idu svi dobri ljudi na nebo, nego da će Jehova blagosloviti i ljude na Zemlji, i to vječnim životom, bila je presretna. Charo i sama već 15 godina prenosi ovu nadu drugim ljudima.

Zamisli čitavu Zemlju nastanjenu iskrenim ljudima koji su ujedinjeni u obožavanju Jehove, jedinog pravog Boga! To nije samo mašta. To je nešto što je Jehova obećao. Bog je preko svog proroka Sofonije objavio: ”Ostaviću u tebi narod nevoljan i siromašan, i on će se uzdati u ime Jehovino. (...) Neće činiti bezakonja niti će govoriti laži, niti će se naći u ustima njihovim jezik prijevaran (...) i neće biti nikoga da ih plaši“. Ako te privlači ovo obećanje, primi k srcu biblijsku opomenu: ”Tražite Jehovu svi koji ste krotki u zemlji, koji činite što je naredio; tražite pravdu, tražite krotkost, eda biste se sakrili na dan gnjeva Jehovina“.

IZVOR :http://www.watchtower.org/c/index.html

Istina je samo jedna.

Nije bitno što ljudi prihvaćaju, nego je bitno što Bog prihvaća.

Efežanima 5:10 - Ispitujte što je ugodno Gospodinu!

Ne može svaka religijska denominacija biti ispravna i istinita, jer Bog prihvaća čisto obožavanje na način koji je opisao u Bibliji.

Prema tome, svi oni koji ne žive po biblijskim zakonima i načelima, ne mogu ugoditi Bogu.

Isto tako, svi koji stavljaju filozofiju, tradiciju i razvodnjenu istinu ispred čiste biblijske istine, ne štuju Boga na način njemu prihvatljiv.

Ma važi. Paz' da ti ne poverujem.:lol:

Prava religija ujedinjuje ljude
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Iako religije u pravilu razjedinjuju čovječanstvo, obožavanje jedinog pravog Boga ima snagu ujedinjavati ljude. Kad je Izrael bio Božji izabrani narod, mnoge je iskrene ne-Židove privuklo pravo obožavanje. Naprimjer, Ruta je odbacila bogove svog moapskog naroda te je rekla Noemi: ”Tvoj je narod moj narod, i tvoj je Bog moj Bog“. Do prvog stoljeća n. e. mnogi su ne-Židovi postali obožavatelji pravog Boga. Kasnije, kad su Isusovi apostoli počeli putovati i prenositi dobru vijest po svijetu, i druge su se iskrene osobe priključile obožavanju pravog Boga. ’Od svojih ste se idola obratili Bogu da robujete živom i pravom Bogu‘, napisao je apostol Pavao.

Ima li obožavanje pravog Boga i danas isto takvu snagu koja ujedinjuje ?

Skeptici tvrde da je pogrešno govoriti o ”pravoj religiji“ ili o ”pravom Bogu“, možda zato što ne znaju na temelju čega bi to čovjek mogao spoznati istinu. Međutim, tražitelji istine iz raznih dijelova svijeta uvidjeli su da se način obožavanja Boga ne smije odrediti na osnovi osobnih sklonosti. Jedino je Stvoritelj svega — Jehova Bog — dostojan našeg obožavanja. On je pravi Bog i ima pravo odrediti kako ga se treba obožavati. Kako bi nas obavijestio o svojim zahtjevima, Jehova nam se obratio putem svoje Riječi, Biblije. Danas je gotovo svakome na Zemlji dostupna cijela Biblija ili neki njen dio. Osim toga, Božji Sin je rekao: ”Ako ostanete u mojoj riječi (...) upoznat ćete istinu“. Dakle, istina se može upoznati. Milijuni iskrenih ljudi iz mnogih religija tu su istinu hrabro prigrlili i sad su ujedinjeni u pravoj religiji.

Svjetsko jedinstvo u naše vrijeme!
-------------------------------------------------
Jedno značajno proročanstvo u biblijskoj knjizi Sofonije govori o ujedinjavanju ljudi koji potječu iz različitih sredina. U tom proročanstvu Jehova Bog kaže: ”Tada ću promijeniti jezik narodima u čist jezik, da bi svi prizivali ime Jehovino i služili mu složnim ramenima“.

Kad se to trebalo dogoditi ?

Sofonija 3:8 kaže: ”Čekajte me, govori Jehova, do dana kad ću se podignuti na plijen; jer je sud moj da saberem narode i pokupim kraljevstva, da izlijem na njih gnjev svoj, svu žestinu jarosti svoje, jer će oganj revnosti moje proždrijeti svu zemlju.“ Da, dok Jehova skuplja narode, ali prije nego izlije svoj gnjev na njih, on mijenja jezik krotkim osobama u čist jezik. To se događa sada, budući da je već u toku skupljanje naroda za Harmagedon, rat velikog dana Boga Svemogućega. Kako bi ujedinio svoj narod, Jehova mu daje čist jezik. Taj čist jezik uključuje ispravno razumijevanje istine iz Biblije o Bogu i njegovim naumima. Govoriti čist jezik znači vjerovati u istinu, poučavati druge o njoj te živjeti u skladu s Božjim zakonima i načelima. Znači i kloniti se politike koja stvara razdore među ljudima i iskorijeniti iz srca sebične stavove poput rasizma i razjedinjavajućeg nacionalizma, koji obilježavaju ovaj svijet. Sve osobe iskrena srca koje ljube istinu mogu naučiti taj jezik. Razmotri kako pet osoba spomenutih u prethodnom članku — nekad tako dalekih po pitanju vjerskih uvjerenja — sada ujedinjeno obožava jedinog pravog Boga, Jehovu.

Ujedinjeni u pravoj religiji
-----------------------------------
Kad je Fidelia, pobožna rimokatolkinja, kupila svojoj kćeri Bibliju za školu, zamolila je svog svećenika da joj iz Biblije objasni što se dogodilo s njeno petero umrle djece. ”Kako sam se razočarala!“ kaže ona. Kad su je posjetili Jehovini svjedoci, i njima je postavila slično pitanje. Nakon što je iz svoje Biblije pročitala što je istina o stanju mrtvih, shvatila je da ju je crkva prevarila. Saznala je da mrtvi nisu svjesni ničega i da stoga ne pate ni u limbu niti bilo gdje drugdje. Fidelia se riješila svih religioznih slika i kipova, napustila je crkvu i započela proučavati Bibliju. Zadnjih deset godina ona nalazi zadovoljstvo u poučavanju drugih o istini iz Biblije.

Tara se iz Katmandua preselila u zemlju s malo hinduističkih hramova. Zbog toga je posjetila jednu metodističku crkvu u nadi da će zadovoljiti svoje duhovne potrebe. Ali nije našla odgovor na svoje pitanje u vezi s ljudskim patnjama. Zatim su Jehovini svjedoci stupili s njom u kontakt i ponudili joj da s njima proučava Bibliju. Tara kaže: ”Shvatila sam da Bog ljubavi ne može biti kriv za patnju u svijetu. (...) Oduševila sam se izgledom života u novom svijetu mira i sloge“. Tara se riješila hinduističkih kipova i slika, prestala je držati vjerske običaje iz svoje domovine te je sada istinski sretna što kao Jehovin svjedok pomaže drugima da zadovolje svoje duhovne potrebe.

Kad su Jehovini svjedoci prvi put posjetili Panyu u Bangkoku, on se kao budist bavio gatanjem, pa je razumljivo da su ga oduševila biblijska proročanstva. Panya priča: ”Kad sam saznao zašto je današnja situacija u svijetu drugačija od onoga što je Bog prvobitno naumio te kako će Bog ispraviti štetu nastalu zbog onih koji odbacuju njega i njegov suverenitet, kao da je koprena spala s mojih očiju. Svaki detalj u vezi s biblijskom porukom skladno se uklapao. Zavolio sam Jehovu kao osobu, što mi je dalo poticaj da radim ono što sam znao da je ispravno. Dobio sam žarku želju da pomognem drugima uvidjeti razliku između ljudske i Božje mudrosti. Prava je mudrost zaista promijenila moj život.“

A Virgil je s vremenom počeo gajiti ozbiljne sumnje u vezi sa svojim religioznim uvjerenjima. Umjesto da se moli Bogu da pomogne crncima i za organizaciju koju je smatrao rasističkom, jer je, po svemu sudeći, poticala mržnju prema bijelcima, on se molio Bogu da upozna istinu, što god i gdje god bila. ”Kad sam se probudio sljedećeg jutra, nakon što sam se prethodne večeri usrdno molio Bogu“, prisjeća se Virgil, ”u kući sam pronašao časopis Kula stražara. (...) Mora da ga je netko ubacio ispod vrata.“ Ubrzo je počeo intenzivno proučavati Bibliju s Jehovinim svjedocima. On nastavlja: ”Prvi put u životu osjetio sam zadovoljstvo. (...) U meni se pojavio tračak nade.“ Nedugo nakon toga Virgil se pridružio onima koji ljudima pružaju jedinu pravu nadu, utemeljenu na Božjoj Riječi, Bibliji.

Charu iz Latinske Amerike zadivila je Svjedokinja Gladys koja joj je, vidjevši da ima poteškoća sa svojom malom djecom, priskočila u pomoć tako što ju je vozila do tržnice. S vremenom je Charo prihvatila Gladysinu ponudu da besplatno proučava Bibliju. Kad je Charo iz svoje Biblije saznala da ne idu svi dobri ljudi na nebo, nego da će Jehova blagosloviti i ljude na Zemlji, i to vječnim životom, bila je presretna. Charo i sama već 15 godina prenosi ovu nadu drugim ljudima.

Zamisli čitavu Zemlju nastanjenu iskrenim ljudima koji su ujedinjeni u obožavanju Jehove, jedinog pravog Boga! To nije samo mašta. To je nešto što je Jehova obećao. Bog je preko svog proroka Sofonije objavio: ”Ostaviću u tebi narod nevoljan i siromašan, i on će se uzdati u ime Jehovino. (...) Neće činiti bezakonja niti će govoriti laži, niti će se naći u ustima njihovim jezik prijevaran (...) i neće biti nikoga da ih plaši“. Ako te privlači ovo obećanje, primi k srcu biblijsku opomenu: ”Tražite Jehovu svi koji ste krotki u zemlji, koji činite što je naredio; tražite pravdu, tražite krotkost, eda biste se sakrili na dan gnjeva Jehovina“.

IZVOR :http://www.watchtower.org/c/index.html

http://jehovinisvedoci.blogspot.com/2012/01/bio-sam-jehovin-svedok.html

:lol:

Najbolje su ispovjesti onih koji prihvate život po biblijskim načelima, no u jednom trenutku više ne žele živjeti po njima, pa tada napuste organizaciju i onda pljuju po njoj.

Matej 15:8 - ‘Narod me ovaj poštuje usnama svojim, ali srce mu je daleko od mene.

To je isto kao kada osoba prihvati određeni posao u firmi, s tim što se prije toga dobro upozna sa pravilima, ali ipak u jednom trenutku ne želi poštovati pravila pa dobije ili da otkaz.

Normalno, teško je povjerovati u to da će onda ta osoba biti blagonaklona prema toj firmi, nego će zasigurno o njoj prićati sve i svašta, samo da opravda sebe i svoje postupke.

Slično je i sa onima koji se isključe, bilo da samovoljno odu ili da su izbačeni iz zajednice.

Takve osobe uvijek krive i kritiziraju druge, dok kod sebe nikada ne vide problem, nego samo žrtvu.

Prema tome, u tim primjerima nema ništa novo, samo se postavljaju da se potkopa prava kršćanska religija, Jehovini Svjedoci.

Ivan 15:18 - Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije vas.

U prva četiri navedena pitanja imaš pogrešne primjere.

U prva dva pitanja, odgovor je da je Mojsije bio posrednik između Boga i ljudi, dok je Aron bio samo Mojsijev pomoćnik.

Kada su Korah i ostali napravili pobunu protiv Mojsija i Arona, Božja Riječ govori da su s tim ustvari radili pobunu protiv samoga Boga, pošto su oni bili Božji zastupnici.

Što se tiče trećeg i četvrtog pitanja, tada su već odavno bili iskvareni i od Boga odbačeni svećenici, dok je Isus i Pavao, ustvari ˝ Izrael Božji ˝ bio prihvaćen kao novi zastupnik Boga.

No, ustvari zanimljivi ste mi, jer se uvijek okrečete cinizmu - što označava napad na osobe ili organizirane zajednice - ako ne možete odgovoriti na biblijska pitanja.

Pozdrav

Šta oni znaju o Mojsiju kao posredniku i njegovom bratu Aronu kao pomoćniku kad takve informacije ne dolaze tim njihovim kanalom, te informacije se mogu saznati samo iz Biblije ali oni ne čitaju Bibliju da čitaju ne bi ni postavili takva pitanja.
Kako svi ovde vidimo najbolje njima radi taj cinizam, ismejavanje kao rugači iz zadnjeg vremena. Evo zato ih svi izbegavaju i neće da se druže sa njima, a i ko pametan da se druži sa takvim karakterima, evo jedno iskustvo pa neka svako izvlači svoj zaključak kakav im je to taj duh:

I used to ask Adventists in my local Church these questions, instead of getting answers to my valid questions, their faces got red, they got angry, defensive and even abusive. Why not just answer my questions? Why the need to get angry and abusive? What spirit is leading these people?"

Ali pošto mislimo da ipak nisu svi kao Glasnik i posvećeni pastor Mica nadamo se iz ovog primera:
But I am asking these questions here on topix because I am still hopefully there exists a single Adventist who is mature enough to stay away from insulting me and just directly answer my questions instead. Is there any Adventist here like that who can just answer me maturely and avoid the insults?

Zato i pitam da proverimo ima li ili nema i kod njih dovoljno odraslih da bez CINIZMA odgovore na pitanje:

Šta ste vi Adventisti svatili iz Marka 12,29 ili
Da nam čitate Jovana 1,1 do pet(5) iz te vaše Adventističke posvećene biblije.

Dovoljno rečeno da od vas treba bežati glavom bez obzira, kao i od svakog ko tvrdi da ima monopol na istinu.

Pozdrav
Ama dragi moj SERPENTU nisi svatio što ti je rečeno, šteta što tebe zabole ako ti neko kaže: Božiji narod je jedan!

Vidiš dragi moj SERPENT kako se to sve lepo slaže, jedan narod jedan Bog jedna vera jedno krštenje! svataš? nigde i niko osim onih koji propadaju ne tvrde da ima TRI Boga ili TRI naroda koji je monopol nada ostalima, razumeš? A kada je reč od bežanja onda se treba bežati od tih što su sa monopolnim karakterom TROJSTVA, zašto? Zato što nit znaju šta govore nit znaju šta naučavaju, sve im pod plaštom pokriveno i pod pokrovom kao velika tajna sakriveno.

Da ne likujem kao oni sa monopolom evo pitanje:

Šta si ti svatio iz Marka 12, 29 ili tebe kao SERPENTA i za to zabole kao i za sve ostalo? izvolte slušam.

Kao i uvek do sada ako ko želi ćuti nešto edukativno nešto konstruktivno, neka tada dobro obrati pažnju šta jedan JEHOVIN SVEDOK napiše! za svaku pohvalu, zato ih podržavam, zato sam stao na njihovu stranu a ne na vašu. Iskreno rečeno ne volim CINIZAM ni CINIKA! ne volim ni LAŽI niti one koji me LAŽU a ko to pametan takve i da voli, jednostavno zar ne?

Poslednja izmena:
Ne bilo kakava dela, naravno, ali ako je dobar čovek, naravno da nije bitna vrsta vere ili obožavanja.

Ako je tako, zašto je Krist zapovijedio svojim sljedbenicima da propovjedaju i čine učenike, ako nije bitna vjera nego samo ljudska dobrota ?

Onda bi taj zadatak bio bez smisla, pošto bi Bog spašavao i nagrađivao dobre, a kažnjavao loše, bez obzira na vjeroispovjest.

I zbog čega je zabranjivao Izraelu druženja sa ostalim narodima, kada je mogao umijesto toga da kaže da se ne druže samo sa lošim i zlim ljudima, bez obzira na naciju i vjeru ?

Ako je tako, zašto je Krist zapovijedio svojim sljedbenicima da propovjedaju i čine učenike, ako nije bitna vjera nego samo ljudska dobrota ?

Onda bi taj zadatak bio bez smisla, pošto bi Bog spašavao i nagrađivao dobre, a kažnjavao loše, bez obzira na vjeroispovjest.

I zbog čega je zabranjivao Izraelu druženja sa ostalim narodima, kada je mogao umijesto toga da kaže da se ne druže samo sa lošim i zlim ljudima, bez obzira na naciju i vjeru ?

Kao i svaki osnivač nove vere, težio je da je proširi.

Naravno da Bog kažnjava loše i nagrađuje dobre, ako izuzmemo decu obolelu od raka, na primer, ili decu koja crkavaju od gladi u Africi, bez obzira na veroispovest, ili i nije pravi Bog, već ljubomorni i zli Demiurg.

Hrist se družio sa carinicima, spasio od kamenovanja ženu koja dotad nije ni čula za njega, i naredio da ljubimo bližnjeg svog kao samog sebe, ne naglasivši ko je bližnji.

Zašto onda dozvoljavaš da te svedoci lažu?

Pazi da ti neko ne poveruje, daj primer jedan moliću lepo!

A potom odma da mi kažeš ko tebe to slagao da Bog nije osoba ili ličnost odnosno da nije jedna duša? Hajd da čujem kojim kanalom si ti došao da istine. Šta god sam te pito nisi dao komentar zato izvlačim zaključak da si debelo izmanipulisan i nisi dorastao za takve diskusije. Uostalom još mi nisi rekao čiji si ti igrač i kojim kancom bez i jedne jedine jeresne rečenice svedočiš?
Hajd odgovori na neko pitanje da vidimo šta ti to umeš i znaš a i one koje podržavaš bolje upoznamo ili tebe to baš zabole što ne razumeš ne svataš ili ne znaš?
Pokaži kojim kanalom dolazi taj monopol ja od tebe još ništa pametno čuo nisam, hajd slušam ali da me ne lažeš jer LAŽE nikako ne trpim, jednostavno zar ne?

Kao i svaki osnivač nove vere, težio je da je proširi.

Naravno da Bog kažnjava loše i nagrađuje dobre, ako izuzmemo decu obolelu od raka, na primer, ili decu koja crkavaju od gladi u Africi, bez obzira na veroispovest, ili i nije pravi Bog, već ljubomorni i zli Demiurg.

Hrist se družio sa carinicima, spasio od kamenovanja ženu koja dotad nije ni čula za njega, i naredio da ljubimo bližnjeg svog kao samog sebe, ne naglasivši ko je bližnji.

U redu, no razmisli malo, ako bi državna služba upozoravala na opasnost od erupcije vulkana - a da postolje ljudi koji žive uokolo njega - tko bi preživio, loš, dobar ili poslušan ?

Može neka osoba biti dobra, ali ako nije poslušna Božjoj volji, tada u očima samoga Boga nije niti dobra.

U Bibliji imamo mnoštvo primjera koji pokazuju da je Bogu bitan način obožavanja i vršenja njegove volje, a ne samo opčenita dobrota unutar ljudske duše.

Ne, jer razmišljam. Ne dozvoljavam da mi bilo kakva organizacija nameće svoja besmislena pravila, kao na primer zabranu primanja transfuzije krvi, zabranu druženja sa ne-članovima ili bivšim članovima organizacije, propisuje način odevanja itd.

Sve što zajednica savjetuje - a ima temelj u Božjoj Riječi - ja prihvaćam zato što želim, a ne zato što moram.

A neka osoba, koja je pripadnik određene religijske denominacije, ako ne želi živjeti u skladu sa načelima te organizacije, da li je licemjer ili iskreni vjernik te vjere ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back