DUHOVNI RAT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U redu, no razmisli malo, ako bi državna služba upozoravala na opasnost od erupcije vulkana - a da postolje ljudi koji žive uokolo njega - tko bi preživio, loš, dobar ili poslušan ?

Može neka osoba biti dobra, ali ako nije poslušna Božjoj volji, tada u očima samoga Boga nije niti dobra.

U Bibliji imamo mnoštvo primjera koji pokazuju da je Bogu bitan način obožavanja i vršenja njegove volje, a ne samo opčenita dobrota unutar ljudske duše.

Preživeo bi onaj ko ima dva grama mozga, jer to nema veze sa tim da li je neko dobar, loš ili poslušan, već sa zdravim razumom.

Da li je dobar onaj koji je slušao "Božiju volju" i klao kanaansku decu, ili je dobar onaj ko nije klao kanaansku decu?

Onda je Biblija samo isprazan politički pamflet nevredan pažnje.

Sve što zajednica savjetuje - a ima temelj u Božjoj Riječi - ja prihvaćam zato što želim, a ne zato što moram.

A neka osoba, koja je pripadnik određene religijske denominacije, ako ne želi živjeti u skladu sa načelima te organizacije, da li je licemjer ili iskreni vjernik te vjere ?

Zato što želiš, naravno. Ali nemaš ni ti ni organizacija apsolutno nikakvo pravo da savete tvoje zajednice namećete kao jedine ispravne.

Kako Jehovini Svjedoci gledaju na zlostavljanje dijece ?
-------------------------------------------------------------------------------
Što ako kršteni odrastao kršćanin seksualno zlostavlja dijete ? Je li grešnik toliko zao da mu Jehova nikada neće oprostiti ?

To nije obavezno slučaj. Isus je rekao da se ’hula na svetoga Duha‘ ne može oprostiti. A Pavao je rekao da za one koji usprkos tome što poznaju istinu svojevoljno prakticiraju grijeh nema više žrtve za grijehe. No Biblija nigdje ne kaže da se nekom odraslom kršćaninu koji seksualno zloupotrebljava dijete — bilo da se radi o incestu bilo o nečem drugom — ne može oprostiti. Zaista, njegovi se grijesi mogu oprati ukoliko se iskreno od srca pokaje i obrati svoje vladanje. Međutim, on se možda još uvijek mora boriti s neispravnim tjelesnim nagonima koje je razvio. A mogu postojati i posljedice koje se ne mogu izbjeći. Ovisno o zakonu zemlje u kojoj živi, zlostavljač će vjerojatno morati odslužiti zatvorsku kaznu ili se suočiti s drugim mjerama koje poduzima država. Skupština ga neće zaštititi od toga. Štoviše, taj je čovjek otkrio ozbiljnu slabost koja će se odsada morati uzeti u obzir. Ako izgleda da se kaje, bit će ohrabren da duhovno napreduje, sudjeluje u službi propovijedanja, te da čak ima udjela u Teokratskoj školi propovijedanja i na Službenom sastanku u točkama kojima se ne poučava. Ipak, to ne znači da će on ispunjavati uvjete da služi na položaju odgovornosti u skupštini.

Koji su biblijski razlozi za to ?

Jedan od razloga jest to što starješina mora biti osoba koja se ”samosvladava“. Istina, nitko od nas nema savršeno samosvladavanje. No predani odrastao kršćanin koji upadne u grijeh seksualnog zloupotrebljavanja djece otkriva neprirodnu tjelesnu slabost. Iskustvo pokazuje da takva odrasla osoba može isto tako zlostavljati i drugu djecu. Istina, nije uvijek slučaj da osoba koja je seksualno zlostavljala dijete ponovi svoj grijeh, no mnogi to čine. A skupština ne može čitati srca da bi odredila tko je, a tko nije sklon tome da ponovo zlostavlja djecu. Stoga se Pavlov savjet Timoteju može s posebnom snagom primijeniti u slučaju krštene odrasle osobe koja je seksualno zlostavljala djecu: ”Ruku odmah ne meći ni na koga, niti pristaj u tudje grijehe“. Da bi se zaštitila naša djeca, muškarac poznat kao onaj koji je seksualno zlostavljao djecu ne ispunjava preduvjete za odgovorni položaj u skupštini. Štoviše, on ne može biti pionir niti služiti u bilo kojoj drugoj vrsti specijalne, punovremene službe.

Neki bi mogli pitati: ’Nisu li neki počinili i druge vrste grijeha i naizgled se pokajali, samo da bi kasnije ponovili svoj grijeh ?‘

Da, to se događa, no postoje drugi faktori koji se trebaju uzeti u obzir. Ako se, naprimjer, neki pojedinac pokušava na nemoralan način približiti drugoj odrasloj osobi, ta bi osoba trebala biti u stanju oduprijeti se njegovim ili njezinim pokušajima. Djecu je mnogo lakše prevariti, zbuniti ili zastrašiti. Biblija govori o tome da djetetu nedostaje mudrosti. Isus je koristio djecu kao primjer ponizne bezazlenosti. Bezazlenost djeteta uključuje i potpuni nedostatak iskustva. Djeca su većinom otvorena, žele udovoljiti te su stoga ranjiva da ih zloupotrijebi intrigantna odrasla osoba koju poznaju i kojoj vjeruju. Stoga skupština ima pred Jehovom odgovornost da zaštiti svoju djecu. Dobro odgojena djeca uče biti poslušna svojim roditeljima, starješinama i drugim odraslima te ih poštovati. Bila bi to šokantna perverzija ako bi jedna od osoba kojima je povjeren autoritet zloupotrijebila to bezazleno povjerenje djeteta kako bi nju ili njega zavela ili prisilila da se podloži spolnom činu. Oni koji su na takav način bili seksualno zlostavljani često se godinama bore kako bi nadvladali emocionalnu traumu koja je rezultat toga. Zato je osoba koja seksualno zlostavlja dijete predmet ozbiljnog skupštinskog ukora i ograničenja. Ono što je važno nije njegov položaj kao osobe kojoj je povjeren autoritet, već neokaljana čistoća skupštine. Ako se osoba koja je seksualno zlostavljala dijete iskreno pokaje, ona će priznati mudrost primjenjivanja biblijskih načela. Ako uistinu nauči gnušati se nad onim što je zlo, ona će prezirati ono što je učinila i boriti se kako bi izbjegavala ponavljanje svog grijeha. Nadalje, ona će sigurno zahvaliti Jehovi na veličini njegove ljubavi zbog koje jedan pokajnički grešnik, kao što je ta osoba, još uvijek može obožavati našeg svetog Boga i nadati se da će biti među ’pravednicima‘ koji će zauvijek nastavati na Zemlji.

Možda mu njegov Bog i oprosti, ali robijaši neće.:mrgreen:

Vidiš, čak i robijaši, ubice, pljačkaši i ostali imaju kodeks: u decu ne diraj, ili si zauvek najebo ko žut. Nema povratka u normalno društvo pedofilima, nikad više. I šta, po vama, zlostavljano dete može opet da vidi ili dolazi u kontakt sa svojim zlostavljačem? Jesi li svestan kakve to dodatne traume izaziva kod deteta?

Ne, jer razmišljam. Ne dozvoljavam da mi bilo kakva organizacija nameće svoja besmislena pravila, kao na primer zabranu primanja transfuzije krvi, zabranu druženja sa ne-članovima ili bivšim članovima organizacije, propisuje način odevanja itd.

Aha tu smo SUPER! a koja organizacije tebe to zavela pa se ovde kao CINIK ponašaš kada ti se kaže ono što ti nisi kadar svatiti?

O transfuzija tebe muči jelda! pa dobro CINIKU jedan koji JEHOVIN SVEDOK je tebe ubedio da ne primaš jednom mesečno transfuziju? što se mene tiče možeš je primati i jednom nedeljno ako to tebi paše i odgovara, razumeš o čemu ja ovde govorim?
Isto tako šta to tebe tangira što neko svata drugačije uredbu pa se čuva od kurvarstva od KRVI i tako redom po toj uredbi kako je navedeno. Dakle gde ti tu vidiš problem, ja ga ne vidim osim ako tebe nisu ubedili da si pod monopolom i na tebi je odrediti ko će i kada će primati te transfuzije.
Kolega SERPENTU ja se ne bi družio sa tobom niti sa Glasnikom a pogotovo ne sa posvećenim pastorom MICOM ni pod razno! Ama da me na silom svi vi sa monopolom gonjate i zarad toga proganjate.
O čemu ti ovde mlaviš da se čijim članovima propisuje način odevanja? protumači odakle ti ta informacija i ko to tebe slago?

Vidi zato se odaješ za CINIKA, zašto? Zato što si sa monopolom pa bi taj tvoj monopol da forsiraš: Te moraš transfuzije Te moraš raditi što ja radim Te likuj one koje ja likujem itd. jadno i bedno! pa gde ti je onda sloboda biranja ako se mora tvojim određenim MONOPOLOM. Još jednom kojim KANALOM dolazi taj tvoj monopol?

Zato što želiš, naravno. Ali nemaš ni ti ni organizacija apsolutno nikakvo pravo da savete tvoje zajednice namećete kao jedine ispravne.

Zato si ti tamo gde jesi a JEHOVINI SVEDOCI tamo gde treba da je jedan Bogobojazni sledbenik Gospoda našega Isusa Hristosa, jednostavno zar ne.

A šta je sada sa tim TRANSFUZIJAMA zar to nije nametanje sa vaše strane?
E a šta je sa onim da moram se družiti sa svim uličnim klošarima jer eto da im bože moj ne povredim osećanja?

Ko to određuje i čijim MONOPOLOM da ja ili drugi moraju otići na to vaše bogosluženje?

Poslednja izmena:
Preživeo bi onaj ko ima dva grama mozga, jer to nema veze sa tim da li je neko dobar, loš ili poslušan, već sa zdravim razumom.

Da li je dobar onaj koji je slušao "Božiju volju" i klao kanaansku decu, ili je dobar onaj ko nije klao kanaansku decu?

Onda je Biblija samo isprazan politički pamflet nevredan pažnje.

Ili možda ti ne razumiješ dovoljno Bibliju pa tako razmišljaš.

Biblijski izvještaj o kralju Šaulu ističe koliko je poslušnost važna.

Jednom je prilikom Jehova zapovjedio Šaulu da istrijebi Amalečane, koji su prije toga napali Izraelce bez ikakvog povoda. Šaul nije smio poštedjeti čak ni njihovu stoku. U neku ruku, on je poslušao Jehovu tako što je “pobio Amalečane od Havile do Šura”. Kad je Samuel došao k njemu, kralj Šaul bio je oduševljen zbog pobjede i rekao je: “Blagoslovljen da si od Jehove! Izvršio sam riječ Jehovinu.” Pa ipak, suprotno jasnim uputama koje je dobio, on i njegov narod poštedjeli su kralja Agaga i “najbolju stoku sitnu i krupnu i stoku ugojenu i ovnove i sve što je bilo dobro”. Da bi opravdao svoju neposlušnost, kralj Šaul je rekao: ‘Narod je poštedio najbolju stoku sitnu i krupnu da je žrtvuje Jehovi, Bogu tvojemu’.

1. Samuelova 15:10,11 - I riječ Jehovina došla je Samuelu: “Žao mi je što sam postavio Šaula za kralja, jer se odvratio od mene i riječi moje nije izvršio.”

Da li bi ti poslušao Boga, ili bi postupio slično kao Šaul ?

Ili možda ti ne razumiješ dovoljno Bibliju pa tako razmišljaš.

Biblijski izvještaj o kralju Šaulu ističe koliko je poslušnost važna.

Jednom je prilikom Jehova zapovjedio Šaulu da istrijebi Amalečane, koji su prije toga napali Izraelce bez ikakvog povoda. Šaul nije smio poštedjeti čak ni njihovu stoku. U neku ruku, on je poslušao Jehovu tako što je “pobio Amalečane od Havile do Šura”. Kad je Samuel došao k njemu, kralj Šaul bio je oduševljen zbog pobjede i rekao je: “Blagoslovljen da si od Jehove! Izvršio sam riječ Jehovinu.” Pa ipak, suprotno jasnim uputama koje je dobio, on i njegov narod poštedjeli su kralja Agaga i “najbolju stoku sitnu i krupnu i stoku ugojenu i ovnove i sve što je bilo dobro”. Da bi opravdao svoju neposlušnost, kralj Šaul je rekao: ‘Narod je poštedio najbolju stoku sitnu i krupnu da je žrtvuje Jehovi, Bogu tvojemu’.

1. Samuelova 15:10,11 - I riječ Jehovina došla je Samuelu: “Žao mi je što sam postavio Šaula za kralja, jer se odvratio od mene i riječi moje nije izvršio.”

Da li bi ti poslušao Boga, ili bi postupio slično kao Šaul ?

Vidi, nema tu govora o nekakvoj reči božijoj, već o istrebljivanju konkurentskih naroda i osvajanju njihovih teritorija. A da sam bio tamo u to vreme, "svešteniku" ili "proroku" koji bi mi naredio da ubijam decu, lično bih zabio mač u pogano grlo.

Nitko ništa ne nameće, nego se ljudima objavljuje istina, a oni mogu i nemoraju poslušati i prihvatiti.

Da si ti uvjeren da znaš istinu, da li bi se potrudio da je podjeliš sa ostalima ili bi je držao samo za sebe ?

Možeš da kažeš samo kako ti veruješ da je to istina, ne da zaista znaš istinu.

Nemam nikakvih iluzija da znam istinu, ali ako bih došao na tako suludu ideju, možda bih napisao knjigu ili napravio sajt, pa ako oćeju da čitaju, neka čitaju, ako nećeju, nećeju...

Vidi, nema tu govora o nekakvoj reči božijoj, već o istrebljivanju konkurentskih naroda i osvajanju njihovih teritorija. A da sam bio tamo u to vreme, "svešteniku" ili "proroku" koji bi mi naredio da ubijam decu, lično bih zabio mač u pogano grlo.

Znači, ne bi poslušao Boga, nego bi učinio po svome ?

Što misliš, kako bi Bog reagirao na tvoj postupak ?

Vidiš, ako ne razumiješ razloge za određena postupanja u Bibliji, tada dolazi do toga da ni nevjeruješ toj knjizi da je od Boga.

...i dok bih brisao mač, pitao bih "Ima li još neko da prorokuje nešto?"

(užurbano odmahivanje glavom)

:mrgreen:

Tebi je prihvatljivo ubijanje dece jer je to "božija volja"? Da li bi ti lično poslušao to naređenje i ubijao decu jer si dobio naređenje od boga?

Možeš da kažeš samo kako ti veruješ da je to istina, ne da zaista znaš istinu.

Nemam nikakvih iluzija da znam istinu, ali ako bih došao na tako suludu ideju, možda bih napisao knjigu ili napravio sajt, pa ako oćeju da čitaju, neka čitaju, ako nećeju, nećeju...

Što misliš, da li bi te ljubav ako je imaš, poticala da poduzmeš inicijativu i ideš ljudima - primjerice da imaš lijek za rak - ili bi sve četiri u zrak, i napisao na vratima kuće tu informaciju ?

Nitko ništa ne nameće, nego se ljudima objavljuje istina, a oni mogu i nemoraju poslušati i prihvatiti.

Da si ti uvjeren da znaš istinu, da li bi se potrudio da je podjeliš sa ostalima ili bi je držao samo za sebe ?

istinu ne možeš djeliti, niti istinu možeš dobiti od nekog.
djeliti možeš samo laž, jer do istine se dolazi neposrednim uvidom, a ne posrednim saznanjem.

...i dok bih brisao mač, pitao bih "Ima li još neko da prorokuje nešto?"

(užurbano odmahivanje glavom)

:mrgreen:

U redu, s ovim svojim odgovorom i stavom, direktno si se svrstao protiv Božje zapovjedi, što znači protiv samoga Boga, te ustvari pokazuješ prema Bibliji prezir.

1. Samuelova 15:26 - Ali Samuel je rekao Šaulu: “Neću se vratiti s tobom, jer si odbacio riječ Jehovinu i zato je Jehova odbacio tebe da više ne budeš kralj nad Izraelom.”

Što misliš, da li bi te ljubav ako je imaš, poticala da poduzmeš inicijativu i ideš ljudima - primjerice da imaš lijek za rak - ili bi sve četiri u zrak, i napisao na vratima kuće tu informaciju ?

Naravno da bih lek za rak oglasio na sva zvona, posle spreovedenih odgovarajućih istraživanja.

I ne odgovori ti na pitanje:

Tebi je prihvatljivo ubijanje dece jer je to "božija volja"? Da li bi ti lično poslušao to naređenje i ubijao decu jer si dobio naređenje od boga?

U redu, s ovim svojim odgovorom i stavom, direktno si se svrstao protiv Božje zapovjedi, što znači protiv samoga Boga, te ustvari pokazuješ prema Bibliji prezir.

1. Samuelova 15:26 - Ali Samuel je rekao Šaulu: “Neću se vratiti s tobom, jer si odbacio riječ Jehovinu i zato je Jehova odbacio tebe da više ne budeš kralj nad Izraelom.”

Tebi je prihvatljivo ubijanje dece jer je to "božija volja"? Da li bi ti lično poslušao to naređenje i ubijao decu jer si dobio naređenje od boga? Da ili ne?

istinu ne možeš djeliti, niti istinu možeš dobiti od nekog.
djeliti možeš samo laž, jer do istine se dolazi neposrednim uvidom, a ne posrednim saznanjem.

Ivan 18:37...- Svatko tko je na strani istine sluša moj glas.

Ivan 8:31,32 - “Ako ostanete u mojoj riječi, zaista ste moji učenici, i upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi.

Proučavajući Božju Riječ Bibliju dobiva se uvid u istinu.

Naravno da bih lek za rak oglasio na sva zvona, posle spreovedenih odgovarajućih istraživanja.

Meni je prihvatljivo sve što je Božja volja, bez obzira što mi neke stvari oko njegovog nauma ili postupaka mogu biti manje razumljive.

Zar nije slično kao i u situaciji sa Abrahamom, kada je trebao prinesti Izaka na žrtvu ?

Zar i on nije tada razumio Božju volju, ali ipak je pokazao vjeru i poslušnost u to da Bog zna što radi i zašto to čini ?

Zar ga zbog vjernosti i poslušnosti nije nazvao prijateljem, i podario mu blagoslov da će se preko njegovog potomstva mnoštvo toga ostvariti ?

Koji monopol, kakav kanal, kakvo određivanje transfuzije krvi, o čemu pričaš ti, aman zaman?

Nije ni čudo da ti ništa ne svataš, CINIK ostaje CINIK!

Nego kada smo kod MONOPOLA ovako:

Kojim monopolom bi ti na silu dao JEHOVINIM SVEDOCIMA transfuzije?

KANAL! a da kanal je to kroz šta vaš sve to znanje dolazi, recimo MONOPOL dolazi kroz kanal, svataš?
Ili Adventistički posvećeni KANAL jeste : "There is one straight chain of truth without one heretical sentence in that which I have written."

Šta ti SERPENTU misliš ko je Adventizmu KANAL u lancima bez jedne jedine jeretične rečenice? Ne znaš! pitaj pastora MICU on to najbolje zna.

WILL WE KNOW THE EXACT DAY AND HOUR OF CHRIST'S COMING? EGW - YES: "As God has shown me in holy vision…we heard the voice of God like many waters, which gave us the day and hour of Jesus' coming." (Early Writings, pp.15,34,285).

Svataš kojim kanalom dolazi taj MONOPOL jer je sveta vizija ili da ti još jednom ponovim?

Pune su ludnice serijskih ubica i ubica dece koji tvrde da su čuli božiji glas koji im je naredio da rade to što su radili. Nema nikakve razlike između njih i onih koji su čuli božiji glas i istrebili cele narode zbog teritorija i resursa, jer se samo o tome radilo. Što pre to shvatiš, to će ti prihvatljivost ubijanja dece biti sve manja. To što si ti napisao spada u domen psihopatologije.

Nije ni čudo da ti ništa ne svataš, CINIK ostaje CINIK!

Nego kada smo kod MONOPOLA ovako:

Kojim monopolom bi ti na silu dao JEHOVINIM SVEDOCIMA transfuzije?

KANAL! a da kanal je to kroz šta vaš sve to znanje dolazi, recimo MONOPOL dolazi kroz kanal, svataš?
Ili Adventistički posvećeni KANAL jeste : "There is one straight chain of truth without one heretical sentence in that which I have written."

Šta ti SERPENTU misliš ko je Adventizmu KANAL u lancima bez jedne jedine jeretične rečenice? Ne znaš! pitaj pastora MICU on to najbolje zna.

WILL WE KNOW THE EXACT DAY AND HOUR OF CHRIST'S COMING? EGW - YES: "As God has shown me in holy vision…we heard the voice of God like many waters, which gave us the day and hour of Jesus' coming." (Early Writings, pp.15,34,285).

Svataš kojim kanalom dolazi taj MONOPOL jer je sveta vizija ili da ti još jednom ponovim?

Odakle ti, za ime sveta, ideja da mene bilo šta o advetistima interesuje? Nema nikakve razlike između njih i JS, mormona, ili bilo koje od 11 000 hrišćanskih sekti.

Ne radi se tu o sili, nego pitanju života i smrti, odnosno da li će neko dete ili odrastao čovek da umre ili preživi zbopg odbijanja ili neodbijanja transfuzije krvi zbog imbecilne dogme nametnute od strane totalitarne organizacije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back