DUHOVNI RAT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
O kakvom raju na zemlji pišu svedoci, kad u samoj Bibliji piše:

Seje se telo telesno, a ustaje telo duhovno. Ima telo telesno, i ima telo duhovno.

Tako je i pisano: Prvi čovek Adam postade u telesnom životu, a poslednji Adam u duhu koji oživljuje.

Šta kažu svedoci, Biblija dokazuje da nema pakla?

23. I u paklu kad bese u mukama, podize oci svoje i ugleda izdaleka Avraama
i Lazara u narucju njegovom,
24. I povikavsi rece: Oce Avraame! Smiluj se na me i poslji mi Lazara neka
umoci u vodu vrh od prsta svog, i da mi rashladi jezik; jer se mucim u ovom
plamenu.

26. I preko svega toga postavljena je medju nama i vama velika propast, da
ovi koji bi hteli odovud k vama preci, ne mogu, niti oni otuda k nama da
prelaze.*

Matej 13:34...- Uvijek im je govorio u usporedbama...

Matej 13:34...- Uvijek im je govorio u usporedbama...

Mudrom logikom Kule stražare čupajući citate može se sve.
Ali čitajući Bibliju u celini može da se pročita šta je istina.

U Luka 16.1
LB) Luka glava 16
1 Reče još Isus svojim učenicima: Beše jedan čovek bogat koji imaše nastojnika, koga obediše kod njega da mu rasipa imanje.

Isus se obraća svojim učenicima i njima priča.Jel tako?
U celoj 16.glavi Isus priča svojim učenicima a ne narodu napolju.

Šta kaže za druge ?

LB) Marko glava 4
11 On im reče: Vama je dano da poznate tajne kraljevstva Božjega, a onima napolju sve u poređenjima biva,

Ti navodiš ovaj citat to jest isčupani deo rečenice kao argument:

LB) Matej glava 13
34 Sve ovo u poređenjima reče Isus narodu, a bez poređenja ništa mu ne govoraše,

Tvoj "citat" je osakaćen jer si najvažnije "zaboravio " da kopiraš.
Ajde probaj čitajući Bibliju da mudro i logično diskutuješ a ne kopirajući tekstove sa CD-a WTLIB.
Imam ga i ja .Mogu i ja da postavljam citate iz Kule stražare ali ti se to ne bi svidelo jer se na mnogim mestima vidi lepo kako Kula stražara manipuliše .

Sve iz "svoje"glave :)

wtlibcd-1.jpg
Mudri i razboriti rob daje svojima pravu hranu u pravo vrijeme. Što ti je čudno u tome?

Mudre Izreke 2:21 - Jer čestiti će živjeti na zemlji i neporočni će ostati na njoj.

Исаија 65,17. Јер, гле, ја ћу створити нова небеса и нову земљу, и шта је пре било неће се помињати нити ће на ум долазити.

Откривење 21,1. И видех небо ново и земљу нову; јер прво небо и прва земља прођоше, и мора више нема.

Ivan 1:1

Taj se biblijski redak često pogrešno tumači. U Jeruzalemskoj Bibliji on glasi: “U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga [grčki: ton theón] i Riječ bijaše Bog [theós].” Taj redak sadrži dva oblika grčke imenice theós (bog). Ispred prvog nalazi se riječ ton, odnosno jedan oblik grčkog određenog člana. ( Određeni član je riječ koja u grčkom pobliže određuje izraz uz koji se nalazi. Imenica uz koju se nalazi određeni član ukazuje na identitet, na osobu. ) Na tom se mjestu riječ theón odnosi na Svemogućeg Boga. Ali na drugom mjestu nalazimo imenicu theós bez određenog člana.

Je li tu član greškom ispušten ?

Ivanovo evanđelje bilo je napisano na pučkom grčkom (koine), u kojemu su postojala točno određena pravila za upotrebu određenog člana. Ako i subjekt i predikatna imenica imaju član, “oboje su određeni, identični, znače jedno te isto i jedno se može zamijeniti drugim”, kaže bibličar Archibald Thomas Robertson. On je za primjer uzeo Mateja 13:38, gdje stoji: “Polje [grčki: ho agrós] je svijet [grčki: ho kósmos].” Gramatički gledano, vrijedi i obratno: “Svijet je polje.”

No što ako subjekt ima određeni član, a predikatna imenica nema, kao što je to u Ivanu 1:1 ?

Bibličar James Allen Hewett u osvrtu na taj redak istaknuo je: “U takvoj konstrukciji subjekt i predikatna imenica nisu ni isti, ni jednaki, ni identični, ni išta u tom smislu.” Da bi to ilustrirao, Hewett se poslužio 1. Ivanovom 1:5, gdje piše: “Bog je svjetlo.” U grčkom tekstu “Bog” je ho theós, dakle ima određeni član. No imenica phos (svjetlo) nema ispred sebe nikakav član. Hewett objašnjava: “Uvijek se može reći da je Bog svjetlo, ali ne može se uvijek reći da je svjetlo Bog.” Slične primjere nalazimo u Ivanu 4:24 (“Bog je Duh”) i u 1. Ivanovoj 4:16 (“Bog je ljubav”). U oba retka subjekti imaju određeni član, a predikatne imenice (“Duh” i “ljubav”) nemaju. Prema tome u tim se recima subjekt i predikat ne mogu zamijeniti jedan drugim. Ti reci ne znače: “Duh je Bog” odnosno “ljubav je Bog”.

Tko je “Riječ”?

Brojni grecisti i prevoditelji Biblije priznaju da se u Ivanu 1:1 zapravo ne govori o tome tko je “Riječ”, nego kakva je “Riječ”. Prevoditelj Biblije William Barclay kaže: “Budući da Ivan ispred riječi theos nije upotrijebio određeni član, zaključujemo da je ona opisni izraz. (...) Ivan tu nije poistovjetio Riječ s Bogom. Jednostavno rečeno, on nije rekao da je Isus Bog.” Bibličar Jason David BeDuhn slično tome kaže: “Ako u grčkoj rečenici kakva je ona iz Ivana 1:1c ispred theos ne stavite određeni član, vaši će čitatelji zaključiti da ona znači ‘bog’. (...) Izostavljanjem određenog člana theos dobiva sasvim drugačije značenje od ho theos. (...) Prema Ivanu 1:1, Riječ nije Bog, jedan jedini, nego bog, to jest biće nalik Bogu.” Ili riječima Josepha Henrya Thayera, bibličara koji je radio na engleskom prijevodu Biblije American Standard Version: “Logos [Riječ] je bio božanske prirode, a ne Bog.”

Postovanje Logicaru,

Hvala ti sto si dao pravi naziv papirusa o kome govoris.
To si dobro ucinio. Ti si kopirao tekst koji si prilozio i ne mislim da je razumno da tebe drzimo odgovornim za svaku rec koja je u njemu.

Papirus o kome je rec potice verovano iz treceg veka. Mesto njegovog pronalaska nije odredjeno, jer postoje tri razlicite price gde je nadjen. Kupljen je od svercera u Kairu.

U papirusu 813, koji je na Sehadic dijalektu kojega neki naucnici odredjuju da je nastao u 6. veku, u Jovanu 1,1. nalazi se neodredjeni clan ispred imenici Bog.

Zbog toga izuzetka Jehovini svedoci su u svom prevodu dodali neodredjeni clan,

Medjutim, u Grckom jeziku u Jovanu 1,1, u svatri slucaja nalazi se imenica Theos i ona uvek znaci BOG.

Koliko su "prevodioci" Jehovinih svedoka bili kompetentni da daju kvalitetan prevod sa originalnog jezika to pokazuje tzv Daglas Walsh sudjenje u kom je pod zakletvom ispitivan treci predsednik Jehoivinih svedoka FREDERICK WILLIAMS FRANZ 1954, godine u Skotskoj.

Pre svega Franc nije dao imena prevodilaca njihove Biblije. Oniu su tajanstveni, a za to svakako ima velikog razloga.
Ipak je morao priznati da je on bio jedan od njih. kad ga je sudija zapitao da li je on studirao jevrejski, grcki i druge jezike, on je odgovorio da jeste,
Medjutim, kad je zapitao na kom univerzitetu je studirao? on je izjavi da je to privatno ucio.
Kad mu je ponudjeno da prevede jedan stih iz Biblije sa Jevrejskog jezika, odbio je da to ucini. Ocigledno je da su prevodioci Biblije Jehovinih svedoka bili nekvalifikovani ljudi. Neko rece da je jedan od njih bio grcki kuvar.

Jedan gnostik je rekao: "Whetred a god or an angel or whot I should call hima I do not knov."
"Bilo da je nekakav bog ili andjeo ili bilo kako da ga nazovem ja ne znam."
Ovako upravo i Jehovini svedoci kazu za Isusa da je nekakve vrste bog a nekad ga nazivaju i andjelom.

U vreme nastanka ovih papirusa, gnostiocizam je bvio dobro razvijen na bliskom istoku.
Zapravo gnostici su postojali i pre Hrista, bilo ih je za vreme apostola i kro kasnije vekove.
Najveci sukob sa gnosticima Crkva je imala u pocetku cetvrtog stoleca, dakle u vreme nastanka spomenutog papirusa.

Arije je bio isklucen iz Crkve 322. godine.

Prema tome, ko moze reci da neki prepisivaci i prevodioci tih dokumenata nisu bili gnostici?

Jehovini svedoci su usvojli gnosticko verovanje u Boga, oni su odbacili Hristovo Bozanstvo,
prema tome s pravom se moze reci da su Jehovini svedoci usvoilli gnosticko ucenje, a ne biblkijsko i prema tome svom verovanju prilagodili su i svoj prevod Biblije.

Mudrom logikom Kule stražare čupajući citate može se sve.
Ali čitajući Bibliju u celini može da se pročita šta je istina.

U Luka 16.1
LB) Luka glava 16
1 Reče još Isus svojim učenicima: Beše jedan čovek bogat koji imaše nastojnika, koga obediše kod njega da mu rasipa imanje.

Isus se obraća svojim učenicima i njima priča.Jel tako?
U celoj 16.glavi Isus priča svojim učenicima a ne narodu napolju.

Šta kaže za druge ?

LB) Marko glava 4
11 On im reče: Vama je dano da poznate tajne kraljevstva Božjega, a onima napolju sve u poređenjima biva,

Ti navodiš ovaj citat to jest isčupani deo rečenice kao argument:

LB) Matej glava 13
34 Sve ovo u poređenjima reče Isus narodu, a bez poređenja ništa mu ne govoraše,

Tvoj "citat" je osakaćen jer si najvažnije "zaboravio " da kopiraš.
Ajde probaj čitajući Bibliju da mudro i logično diskutuješ a ne kopirajući tekstove sa CD-a WTLIB.
Imam ga i ja .Mogu i ja da postavljam citate iz Kule stražare ali ti se to ne bi svidelo jer se na mnogim mestima vidi lepo kako Kula stražara manipuliše .

Pa nije baš tako kako tvrdiš.

Isus je u usporedbama govorio svima, pa tako i svojim učenicima.

Samo onda kada su željeli dodatno objašnjenje otkrivao im je značenje.

Na taj način se otkrivala iskrenost, poniznost i želja onih koji su htjeli saznati istinu.

A što se tiče biblijskog poglavlja Luka 16, Isus je započeo usporedbu upravo pričajući svojim učenicima, a nešto kasnije je govorio farizejima kada je spominjao usporedbu o Bogatašu i Lazaru.

U jednoj bilješci u Jeruzalemskoj Bibliji piše za tu biblijsku priču: “Prispodobno kazivanje, ne povijesni izvještaj.

Prema tome, nema potrebe da ˝ lupaš praznu slamu ˝.

Исаија 65,17. Јер, гле, ја ћу створити нова небеса и нову земљу, и шта је пре било неће се помињати нити ће на ум долазити.

Откривење 21,1. И видех небо ново и земљу нову; јер прво небо и прва земља прођоше, и мора више нема.

Što su to ˝novo nebo i nova Zemlja˝ ?

Želiš reči da će planeta biti uništena ?

Postovanje Logicaru,

Hvala ti sto si dao pravi naziv papirusa o kome govoris.
To si dobro ucinio. Ti si kopirao tekst koji si prilozio i ne mislim da je razumno da tebe drzimo odgovornim za svaku rec koja je u njemu.

Papirus o kome je rec potice verovano iz treceg veka. Mesto njegovog pronalaska nije odredjeno, jer postoje tri razlicite price gde je nadjen. Kupljen je od svercera u Kairu.

U papirusu 813, koji je na Sehadic dijalektu kojega neki naucnici odredjuju da je nastao u 6. veku, u Jovanu 1,1. nalazi se neodredjeni clan ispred imenici Bog.

Zbog toga izuzetka Jehovini svedoci su u svom prevodu dodali neodredjeni clan,

Medjutim, u Grckom jeziku u Jovanu 1,1, u svatri slucaja nalazi se imenica Theos i ona uvek znaci BOG.

Koliko su "prevodioci" Jehovinih svedoka bili kompetentni da daju kvalitetan prevod sa originalnog jezika to pokazuje tzv Daglas Walsh sudjenje u kom je pod zakletvom ispitivan treci predsednik Jehoivinih svedoka FREDERICK WILLIAMS FRANZ 1954, godine u Skotskoj.

Pre svega Franc nije dao imena prevodilaca njihove Biblije. Oniu su tajanstveni, a za to svakako ima velikog razloga.
Ipak je morao priznati da je on bio jedan od njih. kad ga je sudija zapitao da li je on studirao jevrejski, grcki i druge jezike, on je odgovorio da jeste,
Medjutim, kad je zapitao na kom univerzitetu je studirao? on je izjavi da je to privatno ucio.
Kad mu je ponudjeno da prevede jedan stih iz Biblije sa Jevrejskog jezika, odbio je da to ucini. Ocigledno je da su prevodioci Biblije Jehovinih svedoka bili nekvalifikovani ljudi. Neko rece da je jedan od njih bio grcki kuvar.

Jedan gnostik je rekao: "Whetred a god or an angel or whot I should call hima I do not knov."
"Bilo da je nekakav bog ili andjeo ili bilo kako da ga nazovem ja ne znam."
Ovako upravo i Jehovini svedoci kazu za Isusa da je nekakve vrste bog a nekad ga nazivaju i andjelom.

U vreme nastanka ovih papirusa, gnostiocizam je bvio dobro razvijen na bliskom istoku.
Zapravo gnostici su postojali i pre Hrista, bilo ih je za vreme apostola i kro kasnije vekove.
Najveci sukob sa gnosticima Crkva je imala u pocetku cetvrtog stoleca, dakle u vreme nastanka spomenutog papirusa.

Arije je bio isklucen iz Crkve 322. godine.

Prema tome, ko moze reci da neki prepisivaci i prevodioci tih dokumenata nisu bili gnostici?

Jehovini svedoci su usvojli gnosticko verovanje u Boga, oni su odbacili Hristovo Bozanstvo,
prema tome s pravom se moze reci da su Jehovini svedoci usvoilli gnosticko ucenje, a ne biblkijsko i prema tome svom verovanju prilagodili su i svoj prevod Biblije.

Ponovo navodiš hrpu netočnih podataka o nama.

Primjerice :

Kažeš : ˝ U papirusu 813, koji je na Sehadic dijalektu kojega neki naucnici odredjuju da je nastao u 6. veku, u Jovanu 1,1. nalazi se neodredjeni clan ispred imenici Bog. Zbog toga izuzetka Jehovini svedoci su u svom prevodu dodali neodredjeni clan, ˝

Netočno. Taj papirus je sam jedna kocka u cijeloj slagalici. Neodređeni član je dodan zbog mnoštva dokaza.
------------------------------------------------------
Kažeš : ˝ Medjutim, u Grckom jeziku u Jovanu 1,1, u svatri slucaja nalazi se imenica Theos i ona uvek znaci BOG. ˝

Netočno. Ne može se tvrditi da je imenica theos na kraju rečenice Ivana 1:1 osoba, pošto u grčkom jeziku nisu postojali niti određeni niti neodređeni članovi.

Zbog toga se ne zna da li je pisac mislio na osobu ili na karakteristiku ili svojstvo osobe.

Međutim, upravo saidski koptski prepis - koji sam naveo - dokazuje kako su rani kršćani gledali na zadnju imenicu u rečenici Ivana 1:1.
---------------------------------------------------------
Kažeš : ˝ Koliko su "prevodioci" Jehovinih svedoka bili kompetentni da daju kvalitetan prevod sa originalnog jezika to pokazuje tzv Daglas Walsh sudjenje u kom je pod zakletvom ispitivan treci predsednik Jehoivinih svedoka FREDERICK WILLIAMS FRANZ 1954, godine u Skotskoj. ˝

Netočno. Treči predsjednik je bio Nathan Knorr a ne Franz. Kompetencija je dovoljna, samo što se u javnost ne daju podatci pojedinaca, jer bi tada priznanje išlo čovijeku a ne Bogu.
Kažeš : ˝ Najveci sukob sa gnosticima Crkva je imala u pocetku cetvrtog stoleca, dakle u vreme nastanka spomenutog papirusa.˝

Razumijem da na sve moguće načine želiš omalovažiti ovaj pronađeni papirus, jer vam je ˝on trn u oku˝.
Kažeš : ˝ Prema tome, ko moze reci da neki prepisivaci i prevodioci tih dokumenata nisu bili gnostici? ˝

Zato što je to prepis kanonskog evanđelja po Ivanu, a ne nekog iz drugaoga ili trećega stoljeća.

Gnostici su u tim razdobljima pisali takozvana evanđelja po svemu i svakome, dok je ovo prepis Ivana, i zato ti tvrdnja ˝pada u vodu˝.

Netočno. Ne može se tvrditi da je imenica theos na kraju rečenice Ivana 1:1 osoba, pošto u grčkom jeziku nisu postojali niti određeni niti neodređeni članovi.

Toćno. θεός u svojstvu prideva znači "božanski", samo u komparativu, a pošto je ovde upotrebljena kao imenica, može da znači samo i jedino "Bog".

Toćno. θεός u svojstvu prideva znači "božanski", samo u komparativu, a pošto je ovde upotrebljena kao imenica, može da znači samo i jedino "Bog".

Budući da je grčka riječ θεός (theós) imenica u jednini u funkciji imenskog predikata koja stoji ispred glagola i nema ispred sebe određeni član, u ovim engleskim, francuskim i njemačkim prijevodima ispred imenice “bog” nalazi se neodređeni član (engleski: “a”; njemački: “ein”) ili se koriste izrazi koji znače da je Riječ bila božanske prirode. Za Boga kod kojeg se Riječ, ili Logos, prvobitno nalazila u grčkom se tekstu ovdje koristi izraz ὁ θεός, dakle imenica theós ispred koje se nalazi određeni član ho. Imenica uz koju se nalazi određeni član ukazuje na identitet, na osobu, dok predikatna imenica u jednini koja se nalazi ispred glagola i nema ispred sebe određeni član ukazuje na svojstvo osobe. Dakle, Ivanova izjava da je Riječ (Logos) bila “bog”, odnosno “božanske prirode”, ne znači da je Riječ bila Bog kod kojeg se nalazila. Tom se izjavom jednostavno ukazuje na određeno svojstvo Riječi (Logosa), ali se time Riječ ne poistovjećuje s Bogom.

Budući da je grčka riječ θεός (theós) imenica u jednini u funkciji imenskog predikata koja stoji ispred glagola i nema ispred sebe određeni član, u ovim engleskim, francuskim i njemačkim prijevodima ispred imenice “bog” nalazi se neodređeni član (engleski: “a”; njemački: “ein”) ili se koriste izrazi koji znače da je Riječ bila božanske prirode. Za Boga kod kojeg se Riječ, ili Logos, prvobitno nalazila u grčkom se tekstu ovdje koristi izraz ὁ θεός, dakle imenica theós ispred koje se nalazi određeni član ho. Imenica uz koju se nalazi određeni član ukazuje na identitet, na osobu, dok predikatna imenica u jednini koja se nalazi ispred glagola i nema ispred sebe određeni član ukazuje na svojstvo osobe. Dakle, Ivanova izjava da je Riječ (Logos) bila “bog”, odnosno “božanske prirode”, ne znači da je Riječ bila Bog kod kojeg se nalazila. Tom se izjavom jednostavno ukazuje na određeno svojstvo Riječi (Logosa), ali se time Riječ ne poistovjećuje s Bogom.

Naravno da poistovećuje. Sve što u sebi ima božansko, jeste Bog. "Rekoh vam: Bogovi ste!"

Naravno da poistovećuje. Sve što u sebi ima božansko, jeste Bog. "Rekoh vam: Bogovi ste!"

Pozdrav Serpentu

Hajd sad i ti umesto pitalica naravno ako možeš da mi izjasniš šta ti proistovečiš o božanstvima? ko je sve tebi Bog, kakvi su ti Boogovi i koji Bog kojim Bogovima Bog? izvoli, vidiš kako to JEHOVIN SVEDOK radi kada on daje svoja obijašnjenja bazirana na Bibliju, možeš li i ti isto tako pa da vidimo taj jedini kanal istine.
bdh.gif

Posebno za Miku

666.gif

Još čekam da se izjasniš po postavljenim pitanjima ili mislis da ako prećutiš svi će zabraviti šta sam ti tražio da proričeš?

Da ja to ponovim uz dodatno obijašnjenje, šta ti kažeš Mika dal je to pošteno?

Moliću fino budi toliko ljubazan pa izjasni meni i naravno ovom forumu pojam TROJSTVA pa navedi odakle je ta inspiracija? ako je Božija REČ moliću lepo da mi to citiraš a ako je to vizija nečijeg proroka moliću lepo da ga navedeš i citiraš šta je prorokovao, jednostavno zar ne?

Dakle još uvek čekam da mi neko bilo ko obijasni taj TRI Bogova bazirano na "REČ" izvoli slušam.

Poslednja izmena:
Ponovo navodiš hrpu netočnih podataka o nama.

Primjerice :

Kažeš : ˝ U papirusu 813, koji je na Sehadic dijalektu kojega neki naucnici odredjuju da je nastao u 6. veku, u Jovanu 1,1. nalazi se neodredjeni clan ispred imenici Bog. Zbog toga izuzetka Jehovini svedoci su u svom prevodu dodali neodredjeni clan, ˝

Netočno. Taj papirus je sam jedna kocka u cijeloj slagalici. Neodređeni član je dodan zbog mnoštva dokaza.

Logicaru, drago mi je da si ipak priznao istinu, da je neodredjeni clan DODAT. sto znaci da ga nije bilo.
------------------------------------------------------

Kažeš : ˝ Medjutim, u Grckom jeziku u Jovanu 1,1, u svatri slucaja nalazi se imenica Theos i ona uvek znaci BOG. ˝

Zbog toga se ne zna da li je pisac mislio na osobu ili na karakteristiku ili svojstvo osobe.

Dobro se zna da rec THEOS znaci BOG.
Međutim, upravo saidski koptski prepis - koji sam naveo - dokazuje kako su rani kršćani gledali na zadnju imenicu u rečenici Ivana 1:1.

To uposte se ne moze uzeti kao pravilo za hriscane prvih vekova. Za nas je vazno kako pise, a ne kako su pojedinci tumacili. Tako ste i vi JS iskvarili Bibliju svojim dodacima, jer to nije vise prevod nego komentar.

Kažeš : ˝ Koliko su "prevodioci" Jehovinih svedoka bili kompetentni da daju kvalitetan prevod sa originalnog jezika to pokazuje tzv Daglas Walsh sudjenje u kom je pod zakletvom ispitivan treci predsednik Jehoivinih svedoka FREDERICK WILLIAMS FRANZ 1954, godine u Skotskoj. ˝

Netočno. Treči predsjednik je bio Nathan Knorr a ne Franz. Kompetencija je dovoljna, samo što se u javnost ne daju podatci pojedinaca, jer bi tada priznanje išlo čovijeku a ne Bogu.

Pre svega Loguicari, zar mislis da je u ovom pitanju najvaznije da li je Franc bio treci ili cetvrti predsednik?
Zasto nam ne objasnis sta se to desilo na tom sudjenju? Sta je Franc priznao, a sta nije.
To je prica samo za vas, da ako bi priznali kako su nekvalifikovani bili "prevodioci" vase Biblije da bi slava isla ljudima. Kakva slava? Zbog cega zasluzuju slavu? Zog tolikih promasaja?
Znamo mi zasto Kula ne daje podatke o prevodiocima, upravo zato sto su nekvalifikovani za tako veliku odgovornost.

Ako bas mislis da nece da daju slavu coveku, nego Bogo pa zato nece da priznaju koje uradio posao, zasto je onda Franc priznao da je bio predsednik toga odbora? Zasto je priznao da je predsednik Jehovinih svedoka? Da li zbog toga da pisvoji slavu koja pripada Jehovi? Iznenadjujuce je kakve besmislene izgovore daje Kula strazara. Da su to kvalifikovane osobe i te kako bi Kula strazara pohvalila se kao sto se pohvalila sa onim spiritistom. D ali je i time dala slavu spiritistyi ili Jehovi?
----------------------
Kažeš : ˝ Najveci sukob sa gnosticima Crkva je imala u pocetku cetvrtog stoleca, dakle u vreme nastanka spomenutog papirusa.˝

Razumijem da na sve moguće načine želiš omalovažiti ovaj pronađeni papirus, jer vam je ˝on trn u oku˝.

Nisi u pravu! Ja postavljam pitanje ko je prepisivao te papiruse?
Imas li ikakav dokaz da to nije uradio neki od gnostika koji su cvetali u to vreme?
Kažeš : ˝ Prema tome, ko moze reci da neki prepisivaci i prevodioci tih dokumenata nisu bili gnostici? ˝

Zato što je to prepis kanonskog evanđelja po Ivanu, a ne nekog iz drugaoga ili trećega stoljeća.

Da Logicaru, ali ne mislis valjda da je to original Kanonskog Jevandjelja, nego prepis istoga.
Mi ne diskutujemo o Jovanu kao autoru Jevadjelja, nego o prepisivacima, a to nije isto,

Gnostici su u tim razdobljima pisali takozvana evanđelja po svemu i svakome, dok je ovo prepis Ivana, i zato ti tvrdnja ˝pada u vodu˝.

Sta sti ti to rekao?
Da je to prepisao Jovan?
Da li tvrdis da je Papirusu 813, koji je na Sehadic dijalektu, prepisao apostol Jovasn?
Koji dokaz imas za to?
Da li je Jovan govorio Sehadicki dijalekat?
Pa zar se ne secas da si u svom izvestaju rekao da prepisi poticu iz treceg ili cetvrtog stoleca?
Zar je zaista Jovan mogao da ga prepise posle svoje smrti dva do tri veka?
Zar ne vidis kakva je to besmislica?

Pitanje nije ko je autor Jevandjelja, nego ko ga je prepisao u ono vreme?

Šta znači "proistovečiš"?:eek:

bdh.gif

Poistovećuješ šta znači? E to znači da neko ovde piše nebuloze a da ni sam ne zna šta piše isto nako kao i nebuloza o TRIO Bogova, jednostavno zar ne?

Da se vratimo na temi razgovora i pojednostavim pitanje o TRIO Bogova.

Ima li koji nazovi Hrišćanin da mi navede odakle je ta inspiracija o "TRIO BOGOVIMA" ? ako je Božija REČ moliću lepo da mi to citira a ako je to vizija nečijeg proroka moliću lepo da ga navede i citira šta je taj prorok prorokovao,

Posebno za mog dragog pastora Miku

Dobro pročitaj pa izjasni o čemu se ovvde radi ili kakva je to uputa kao naredba?

"To stem the tide of church-leavers, pastors are being told to keep an eye on who’s attending services—and who isn’t.

Sahlin added that it’s also vital to be trained to help members reconnect. He suggested “Learning to Care,” a training curriculum developed by Ben Maxson, a former NAD stewardship director who is currently pastor at the Paradise Seventh-day Adventist Church in California, as a prerequisite for members seeking to go out and reclaim others."

Pitanje

Izjasni o kakvim uputama se ovde radi da ne izvlačimo pogrešne zaključke zašto ti ovde a drugi tamo negde bezstidno lažete kako bi ocrnili JS, drugo.

Još mi nisi odgovorio na moj post:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/500193-DUHOVNI-RAT?p=21434648&viewfull=1#post21434648

Dakle kako jedan Bog sam sebe postavlja?

http://forum.krstarica.com/showthread.php/500193-DUHOVNI-RAT?p=21439921&viewfull=1#post21439921

Prorok kaže: "The man Christ Jesus was not the Lord God Almighty" a ti pastor šta ti posvećene pionire naučavaš u tim subotnjim školama?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back