NE, NIJE! Nema to nikakvog licemerstva, nego zelja da saznamo i ono sto do sada nisam znao i sto mi jos uvek nije potpuno jasno.
Kažeš : ˝ Drugo, nije tacno da je Arijevstvo pocelo u 4 veku, vec sam gore naveo da je Arije bio iskljucen 322. godine. ˝
322.n.e. je četvrto stoljeće, dok je pronađeni papirus iz 3. stoljeća, kada još Arijanizam nije postojao.
------------------------
Kažeš : ˝ Ti kazes da Bog Otac i Bog Sin nemaju istu sustinu ili prirodu, ali da imaju istu PRIRODU TITULE BOGA ˝
Ja kažem, a Biblija potvrđuje, da Otac i Sin nemaju istu prirodu bića, ali imaju istu prirodu titule.
------------------------
Kažeš : ˝ Prema tome ispada da je Bog YHWH stvarao i bogove, a ne samo ljude i andjelje? Da li je tako? Sta je to priroda titule? Kako po tituli mogu imati istu prirodu? ˝
Kao što jedan doslovni čovijek - koji je ujedno i Kralj -, kroz svoju krvnu lozu ima svoje sinove koji isto tako posjeduju titulu Kralja, nešto slično se može primjeniti i na Jehovu i Isusa.
Prema tome, ljudski sin koji ima oca za Kralja, ima pravo da isto tako posjeduje kraljevsku titulu, tako i Jehova sa titulom Boga ima Sina koji isto tako ima pravo posjedovati tu titulu.
Razumiješ li sada što znači ista priroda titule ?
-----------------------------
Kažeš : ˝ Pa onda kakva je razlika izmedju istog Boba po tituli i istog Boga po sustini? ˝
Razlika je između Oca i Sina ta što po prirodi bića nisu jednaki, pošto je Otac Stvoritelj a Sin stvorenje, no priroda titule je ista, objasnio sam već.
Međutim, ako u određenoj rečenici za Jehovu se govori da je Bog, za Sina će se uvijek reči da je Božji Sin, kako bi se naglasila razlika.
---------------------------------
Kažeš : ˝ Pa malo pre si rekao da imaju istu titulu. Nije li odnda Sin druge vrste Bog, razlicit od Oca? Drugo, ako je on Sin Bozji, pa ciju prirodu je mogao da ima nego Ocevu? ˝
Samo si napravi razliku u razumijevanju između prirode bića i prirode titule i mnogo toga će ti biti jasnije.
------------------------------
Kažeš : ˝ Ja verujem da je Hristos zajedno sa Ocem stvarao sve sto je stvoreno, i da On jeste i Stvoritelj, jer ako je stvarao onda sta bi drtugo i mogao da bude? ˝
Pa nije baš tako, jer kada bi uzeo primjer direktora koji diktira pismo tajnici, što bi rekao, da je to pismo zajedno od direktora i od tajnice, ili ?
Tajnica je isto sudjelovala u pisanju tog pisma, znači li to da je pismo njihovo zajedničko, ili ?
I zato se može reči da je Isus sudjelovao u stvaranju, ali nije stvarao, kao što to čini Jehova.
Sudjelovao je na način da je Jehova preko njega činio stvarstvo, kao direktor preko tajnice pismo.
--------------------------------
Kažeš : ˝ A zar vi ne propovedate da ce Hristos posle hiljadu godina da vlada na zemlji kao Car? Prema tome i vi verujete da je On vladar ili upravitelj. ˝
Poslije hiljadu godina da, ali trenutno još uvijek je sotona taj koji vlada nad Zemljom.
Kažeš : ˝ Pa tako i jeste, Bog Otac , Bog Sin i Bog Duh Sveti su zajedno stvarali nas svet. To je ono sto je Otac rekao: "Da nacinimo coveka kao sto smo mi."
Objasnio sam razliku između onoga koji stvara i onoga tko sudjeluje u stvaranju, slično kao sa direktorom i tajnicom.
Prema tome, Otac Jehova je Stvoritelj koji čini onaj prvi korak - stvara elemente za određenu namijenu -, a Sin Isus te elemente - uz pomoć Božje sile svetoga duha - oblikuje.
Zato se može reči da u stvaranju sudjeluje i Otac i Sin i sveti duh, ali kada se malo preciznije napravi uvid tada se jasno vidi tko je pravi i prvi Stvoritelj, a tko samo sudjeluje u oblikovanju.
A kada je rekao da načine čovjeka kao što smo mi, obračao se upravo Isusu, kao onome koji sudjeluje u stvaranju.
Kažeš : ˝ Ovo je opasno ucenje. Kada je to Bog predao valst Luciferu? Nije on vladar ovoga sveta, on samo vlada nad onima koji mu se predaju, ali ne sa celim svetom. To znaci da vi verujete da on i nad vama vlada posto ste i vi na ovom svetu? ˝
Pa pročitaj Luku 4:5-7, i tamo ćeš vidjeti kako sotona kaže da mu je predana vlast nad Zemljom.
Kaže se da je vladar ili bog ovoga svijeta upravo zato što je skoro kompletan svijet otuđen od istine i pravog Boga.
Normalno da sotona nema moć da vlada nad onima koji vrše Božju volju, bez obzira što to želi i što mu je to namijera.
--------------------------------
Kažeš : ˝ Bog nikada sotoni nije dao nikakvo pravo, on sve sto je dobio dobio je prevarom, prema tome niko mui to nije dao. ˝
Ako je dobio prevarom, tada mu je to Stvoritelj ipak omogučio, ili hoćeš reči kako je sotona mudriji od Boga, pa ga je nadmudrio ?
I zbog čega ga odmah Bog nije uništio zajedno sa Adamom i Evom i ispravio početak ljudske povijesti ?
Na koji je način dobio prevarom ?
Kažeš : ˝ I pored sotonine pobune i prevare, ipak je Bog vladar nase planete a nije sotona. ˝
Normalno da je Jehova vlasnik svega, pa tako i planete Zemlje, međutim trenutnu vlast nad ljudima ima sotona, i zato ga Biblija naziva bogom ovoga svijeta.