Dubrovačka književnost je srpska i bazirana je na kosovskom zavetu!

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Језик наследенија.
До јуче сте се спрдали са архаичношћу и обликом срквенословенског.
Данас видимо да сте чак и крадуцкали из њега.
Упоран су у изједначавању језика са писменошћу.
Још ниси показао примере трећег преписа оне објаве о шверцу.
Фали ти тај трећи препис на фамозни дубровачки.
Iz crkvenoslavenskog su se razvile književnosti skoro svih slavenskih naroda. Samo su neki prije, a neki dosta kasnije razvili književnost na narodnim govorima.
Zna se da kod pravoslavaca je crkva smatrala da ima monopol na jezik književnosti i da je to samo za elitu. Na zapadu je crkva bila nositelj obrazovanja širokih masa, relativno govoreći.

Postoji samo zapis na dubrovačkom govoru one objave. Ne znam što ti nije jasno.

Što si ti našao spominjanja srpskog u dubrovačkim dokumentima, korespondenciju sa Srbijom? Ma bravo :lol:

Nema identifikacije nekog Dubrovčanina da je Srbin do pred kraj 19.st.
Identifikacije sa hrvatstvom podosta.
Screenshot_2024-04-14_19-42-17.png

Postoji samo zapis na dubrovačkom govoru one objave. Ne znam što ti nije jasno.
На дубровачком говору српског језика и писма.
У Дубровнику је латински службени језик а народни је српски.
Векове кореспонденције на та два језика и писма не може променити
твоја тврдња коју чак ниси ничим поткрепио.

На дубровачком говору српског језика и писма.
У Дубровнику је латински службени језик а народни је српски.
Векове кореспонденције на та два језика и писма не може променити
твоја тврдња коју чак ниси ничим поткрепио.
Tekst na dubrovačkom govoru, koji sam postavio u originalu, se najprije takav pročita s balkona općine a onda drugi tip isto ponovi na srpskom.
Sve piše, propala vam još jedna laž

Dosadan si. Poklopio sam te prvi put da si izgleda dobio amneziju ili se praviš blesav.
Не лажи! Лекизан ти је тражио факсимил документа на 'дубровачком' и
још му га ниси презентовао.
Блесавост је твоја особина, не бих се ја мешао ту.

Не лажи! Лекизан ти је тражио факсимил документа на 'дубровачком' и
још му га ниси презентовао.
Блесавост је твоја особина, не бих се ја мешао ту.
Lagati možeš svojoj majci, kod mene budalaštine ne prolaze.

Lagati možeš svojoj majci, kod mene budalaštine ne prolaze.
Па ко те ебе? Који си се рацку јављао?
Боље читај одломке Фабрисове посвете Меду Пуцићу, на дубровачком говору,
латинског писма а српског језика, које остављам на овој теми.

Srpsko svojatanje tuđega nije ništa novo, pisali su o tome još davno kao manu Srbima.
Danas je isto kao i tada, Srbi se i dalje sramote i nisu se pomaknuli s mjesta . Žele biti Hrvati po svemu cijenu.

Pogledajte prilog 1531126

Jbg!
Усташке будалаштине.
И дан данас се препознају по почетној фрази, 'цео свет', 'целоме свету'.
Тема о рату у Украјини препуна је таквих израза.
Ја ти поставим шта један Дубровчанин пише о другом а ти потураш ове психо случајеве,
попут полуделог србина Старчевића.
Отац новохрватске нације и њеног антисрпског разлога постојања је управо Србин Анте Старчевић.

Па ко те ебе? Који си се рацку јављао?
Боље читај одломке Фабрисове посвете Меду Пуцићу, на дубровачком говору,
латинског писма а српског језика, које остављам на овој теми.
Pucić pa Pucić, lik iz kasnog 19.st. koji je mislio da je Srbin je dokaz da stariji Dubrovčani koji pišu hrvatskim jezikom i predstavljaju se Hrvatima su zapravo griješili. Bili su Srbi samo im psmaniac nije stigao reći.

Pucić pa Pucić, lik iz kasnog 19.st. koji je mislio da je Srbin je dokaz da stariji Dubrovčani koji pišu hrvatskim jezikom i predstavljaju se Hrvatima su zapravo griješili. Bili su Srbi samo im psmaniac nije stigao reći.
Ajde napisi par rečenica na hrvatskom jeziku. Ovde se svi pitaju da li si uopšte Hrvat obzirom da konstantno pišeš srpskim jezikom.....

Ја још не видех документ у ком се Дубровчани називају Хрватима.
Да ћиташ пажљиво приметио би да је породица Пуцић једна од најстаријих у Дубровнику.
Такође би запазио и да Фабрис помиње насељавање Дубровника најплеменитијим припадницима српског рода.
Има ту свега, па и односа Дубровчана према Хрватству и Српству, потребама уједињења, замерања Хрватству
на кочењу тог пројекта тврдоглавим истицањем сопствене посебности.

Усташке будалаштине.
И дан данас се препознају по почетној фрази, 'цео свет', 'целоме свету'.
Тема о рату у Украјини препуна је таквих израза.
Ја ти поставим шта један Дубровчанин пише о другом а ти потураш ове психо случајеве,
попут полуделог србина Старчевића.
Отац новохрватске нације и њеног антисрпског разлога постојања је управо Србин Анте Старчевић.
Ma tko te šljivi ako nisi sposoban pratiti fabulu. Nisi ni prvi Srbin, a bome ni zadnji, što pokazuju pisanja koja sam postavio, koji bez dokaza ili sa izmišljotinama pokušava prisvojiti tuđe.

Medo Pucič da nije bio usamljenik među Hrvatima u Dubrovniku danas ne bi bio spominjan. Bio bi samo jedan od mnogih Srba tamo, ali ovako je primjer da srpska ideja nije imala šansu zaživjeti u Dubrovniku.

Ajde napisi par rečenica na hrvatskom jeziku. Ovde se svi pitaju da li si uopšte Hrvat obzirom da konstantno pišeš srpskim jezikom.....
O jbt, bas sam prije minutu obrisao post da je psmaniac samo klon koleta, jer te nema dok maniac se razbacuje glupostima u tvojem stilu. Ajde neću...

Kad ono evo tebe da pomogneš svojem klonu. :lol:

Ја још не видех документ у ком се Дубровчани називају Хрватима.
Да ћиташ пажљиво приметио би да је породица Пуцић једна од најстаријих у Дубровнику.
Такође би запазио и да Фабрис помиње насељавање Дубровника најплеменитијим припадницима српског рода.
Има ту свега, па и односа Дубровчана према Хрватству и Српству, потребама уједињења, замерања Хрватству
на кочењу тог пројекта тврдоглавим истицањем сопствене посебности.
Odi na stranice oko 75. Sve je odavno postavljeno

Ma tko te šljivi ako nisi sposoban pratiti fabulu. Nisi ni prvi Srbin, a bome ni zadnji, što pokazuju pisanja koja sam postavio, koji bez dokaza ili sa izmišljotinama pokušava prisvojiti tuđe.

Medo Pucič da nije bio usamljenik među Hrvatima u Dubrovniku danas ne bi bio spominjan. Bio bi samo jedan od mnogih Srba tamo, ali ovako je primjer da srpska ideja nije imala šansu zaživjeti u Dubrovniku.
Шта је то српска идеја? Они су рођени Срби, о томе пишемо.
Не о идејама усвојеним каснијим околностима, попут душевне болести Анте Старчевића.
Опет да си пажљиво читао приметио би да није усамљеник, набројани су српски родови од
давнина у Дубровнику.

O jbt, bas sam prije minutu obrisao post da je psmaniac samo klon koleta, jer te nema dok maniac se razbacuje glupostima u tvojem stilu. Ajde neću...

Velika je to misterija, imam nekoliko hrvatskih kanala na kablovskoj, kada god odem tamo svi pričaju na srpskom. Veruj mi, godinama pokušavam da navatam hrvatski i ne uspevam.
Sećam se kao dete sam gledao neku hrvatsku seriju, zaboravih ime, ali ništa nisam razumeo, pretpostavljam da su tamo pricali hrvatskim jezikom. Ali od tada nista, nula bodova. Zasto vi ljudi ne koristite svoj vec tudji jezik?

Циелом свиету је то познато.
Мени је вас суштински жао.
Количина 'непоћудстава' која морате користити у доказивању
будалаштина само је за жаљење.

Шта је то српска идеја? Они су рођени Срби, о томе пишемо.
Не о идејама усвојеним каснијим околностима, попут душевне болести Анте Старчевића.
Опет да си пажљиво читао приметио би да није усамљеник, набројани су српски родови од
давнина у Дубровнику.
Rođeni Srbi koji na upisima na sveučilišta po Europi pišu da su Hrvati, da pišu hrvatskim jezikom...

Bijesnite jer nemate dokaza za srpstvo u Dubrovniku. U očaju se pozivate na kancelariju za komunikaciju sa Srbima jer jesu Dubrovčani Srbi, samo ne znaju srpski već hrvatski .

Rođeni Srbi koji na upisima na sveučilišta po Europi pišu da su Hrvati, da pišu hrvatskim jezikom...

Bijesnite jer nemate dokaza za srpstvo u Dubrovniku. U očaju se pozivate na kancelariju za komunikaciju sa Srbima jer jesu Dubrovčani Srbi, samo ne znaju srpski već hrvatski .
Па дај нешто од тих дубровачких хрвата?
Бар су се дубровчани бавили писањем, има ли неки у деветнаестом веку
да овако као Пуцић и Фабрис о српству пишу о хрватству?

Velika je to misterija, imam nekoliko hrvatskih kanala na kablovskoj, kada god odem tamo svi pričaju na srpskom. Veruj mi, godinama pokušavam da navatam hrvatski i ne uspevam.
Sećam se kao dete sam gledao neku hrvatsku seriju, zaboravih ime, ali ništa nisam razumeo, pretpostavljam da su tamo pricali hrvatskim jezikom. Ali od tada nista, nula bodova. Zasto vi ljudi ne koristite svoj vec tudji jezik?
Srbi žele biti Hrvati, sram ih je šupljeg srpstva i zato prisvajaju sve od Hrvata.

Nije tako bilo do relativno nedavno, ni dubrovačka štokavica ni slavonska štokavica nije od Srba smatrana srpskom

0_InCollage_20240327_103728983_edit_116124760135926.jpg

Back