- Poruka
- 7.828
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
У ком смисли у лепом светлу?
На шта конкретно мислиш? Нисам баш то пратио. Какав закон је донет?
Довољно је да се возиш аутопутем или магастралом и видећеш табле с натписима, то је сваком ко дође у Србију уочљиво.
Које је то замлаћивање, не зна се ко је гори.
Довољно је да се возиш аутопутем или магастралом и видећеш табле с натписима, то је сваком ко дође у Србију уочљиво.
Види овако, ја од тебе нисам прочитао ништа, што има везе са књижевношћу. Надам се да си ме разумео.Pa tko kaže da je to pitanje književnosti?
Hrvatska vlada najavila je oštre poteze...
Nemate nikakvo pravo to radit...
.
Ако је то тако, онда је све што је писано латиницом српска књижевност.Ocigledno nije glavno pismo, glavno zastupljeno pismo u Srbiji je latinica.
Ако је то тако, онда је све што је писано латиницом српска књижевност.
Да ли је ико од вас, што расправљате о књижевности Дубровника, прочитао ишта од тих дела?
Видиш како све иде, када се примењује твоја аналогија.Pa da, Sekspir je sad Srbinda
То да ли је најсавршеније, не можеш ти да кажеш, као што не могу ни ја, већ мора неко ко се у то стварно разуме.Ja sam bukvalno citirao stihove iz djela Gundulica, i dao najsavrseniju analizu cijele tematike. Ali niko nece o tome da prica.
Ја сам можда, некада пре више од 20 година, можда прочитао неку песму од Гундулића. То је све. Не знам никога више из Дубровника да је био песник, писац или сличан уметник.
Оно што поуздано знам и видим, јесте да сви ви не знате како се утврђује припадност нечије књижевности и књижевног рада. Друго, видим да не знате како нешто може да постане засебна књижевност.
И када кажем "ви", не мислим само на тебе, већ и на остале учеснике у расправи.
Познајем само по имену. Не знам његова дела.Poznajes valjda Mavra Orbinija.
Ја исто знам где је Иван живео (мислећи на регију). То није суштина, јер се тако не одређује припадност одређеног аутора некој од књижевности.Ja sam objasnio veoma lijepo kako, po mjestu dje je covjek zivio i stvarao svoja djela.
Познајем само по имену. Не знам његова дела.
Ја исто знам где је Иван живео (мислећи на регију). То није суштина, јер се тако не одређује припадност одређеног аутора некој од књижевности.
Регија, покрајина, кнежевина и држава нису битни...Ivan Gundulic je zivio u nezavisnoj drzavi, pod imenom Raguza, ili Dubrovnik. Dakle ne regiji.
Moze se reci da pripada juznoslovenskoj knjizevnosti ako ti je to ljepse.
Регија, покрајина, кнежевина и држава нису битни...
Југословенска књижевност тешко да може да постоји, без обзира што је Југославија била држава.
Мора да ти се нацрта:Kazes nije bitno da li je regija ili drzava. Onda kazes da Jugoslovenska knjizevnost bi postojala da je danas drzava.
Мора да ти се нацрта:
Југословенска књижевност не постоји, без обзира што је Југославија била држава.
Није битно у којој регији, држави или краљевини писац живи. То не одређује књижевност, којој припадају његова дела.
Лука Дончић нема везе са овим што причамо и немој да банализујеш расправу. Не може да се прави такво поређење.A jel? Znaci Luka Doncic je Slovenacki ili Srpski kosarkas? Digao je tri prsta par puta, slusao lepu brenu, znaci srpski je kosarkas zvanicno jel da?![]()
Лука Дончић нема везе са овим што причамо и немој да банализујеш расправу. Не може да се прави такво поређење.
Није исто. Књижевници нису исто што и фудбалери. Књижевност није исто што и утакмица или репрезентација.Isto je to, da li pricamo o atleticarima, glumcima ili knjizevnicima. Pricamo o javnim licnostima koje su stvorile neka djela, i pripadaju nekim drzavama ili nasljedjima.
Види овако, ја од тебе нисам прочитао ништа, што има везе са књижевношћу. Надам се да си ме разумео.
Није исто. Књижевници нису исто што и фудбалери. Књижевност није исто што и утакмица или репрезентација.
Овде се види да не разумеш како се постаје део неке књижевности. Не разумеш основе.