Mej bregami
Buduća legenda
- Poruka
- 45.258
I ta je na crkvenoslavenskom.Јел рачунаш текстове пре Турака или не?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I ta je na crkvenoslavenskom.Јел рачунаш текстове пре Турака или не?
Што би то било пропаганда?Ti pises cirilicom i zoves se krstas, tvoj cijeli identitet je srpska propaganda.
Па како што, народне су. Припадају овом народу.Ne razumijem stalno spominjanje guslarskih pjesama.
Не, то није тачно. Ако мени не верујеш упореди неки црквенословенски текст с натписима или записима.I ta je na crkvenoslavenskom.
Ма ајде, то је неозбиљно тако посматрати.9/10 ljudi na internetu sto pisu cirilicom su iskompleksirani nacionalisti.
Сви они који пишу ошишаном латиницом су неписмени.9/10 ljudi na internetu sto pisu cirilicom su iskompleksirani nacionalisti.
Како објављивани на другачијем језику? То је немогуће. Ако су епске песме испеване на народном језику а записане на 'славеносрпском' (а то сигурно нису) губила би се и рима и десетерац.
Јел рачунаш текстове пре Турака или не?
Буњевци су икавци, ваљда?
Da, ali nisu samo Bunjevci tako pisali, u Slavoniji je na štokavskoj ikavici u to vrijeme bujala književnost.Буњевци су икавци, ваљда?
У ком смисли у лепом светлу?Ako vi sebe želite predstavljat u lijepom svijetlu u kontekstu Otomanske invazije, samo dajte, baš nas briga...
На шта конкретно мислиш? Нисам баш то пратио. Какав закон је донет?Međutim, vi jednostavno nemate pravo donijet zakon kojim hrvatsku književnost proglašavate srpskom, a to je vaša država napravila...
To je akt agresije...
Добро, али какве то има везе с епским песмама које ја наводим као пример, које нису писане на икавици ( можда има нека, али мислим на велику већину). У том делу те не пратим.Da, ali nisu samo Bunjevci tako pisali, u Slavoniji je na štokavskoj ikavici u to vrijeme bujala književnost
Ма ајде, то је неозбиљно тако посматрати.
Шта ти називаш славеносрпским, јел ту убрајаш 'Вуков језик'?Što sam mislio, dok na Hrvati izdaju na svojem jeziku, Srbi sa crkvenoslavenskoga prelaze na izmišljeni slavenosrpski umjesto na svoj jezik.
Па ћирилица је српско писмо, што би била 'српска пропаганда'? Ја пишем ћирилицом и шта сад треба да сматрам да је то српска пропаганда?To je jedno objektivno posmatranje.
Па ћирилица је српско писмо, што би била 'српска пропаганда'? Ја пишем ћирилицом и шта сад треба да сматрам да је то српска пропаганда?
Чекај, па ко су ти људи? Ја сам сад мало затечен, јел се у Славонији говорило икавицом ( мислим на људе који су из тог краја)?Da, ali nisu samo Bunjevci tako pisali, u Slavoniji je na štokavskoj ikavici u to vrijeme bujala književnost
Где ти налазиш те податке?Ocigledno nije glavno pismo, glavno zastupljeno pismo u Srbiji je latinica.
Где ти налазиш те податке?
Прво, не правим се луд, немој да си безобразан. Друго, не очекујеш ваљда да на нету неко куца претрагу на страним сајтовима ћирилицом.Zivio sam u Srbiji, glavno zastupljeno pismo na internetu i uzivo je latinica (kao i na ovom forumu). Jel se pravis lud?
Прво, не правим се луд, немој да си безобразан. Друго, не очекујеш ваљда да на нету неко куца претрагу на страним сајтовима ћирилицом.
Да.Dakle tvrdis li da je cirilica glavno zastupljeno pismo u Srbiji?
Латиницу.
Evo na ulazu u Beograd:Латиницу.
Evo na ulazu u Beograd:
Pogledajte prilog 1441706
Znaci kada siris propagandu o latinici/cirilici u Srbiji, sto ne bi o drugim stvarima?