Dubrovačka književnost je srpska i bazirana je na kosovskom zavetu!

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Како Гундулићева дела могу да буду део препорода, када се тај препород догодио неких 250 година касније?

Зар Хрвати нису имали песника пре 16. века?

Procitana, analizirana i proslavljena su njegova djela u tom periodu preporoda, sta ti nije jasno?

Da li su Srbi imali pjesnika prije 16. vijeka?

Procitana, analizirana i proslavljena su njegova djela u tom periodu preporoda, sta ti nije jasno?
Није ми јасно како нешто може да буде део препорода, који настаје 250 година, након овог првог. За мене је део препорода нешто што садржински и временски одговара том препороду.
Da li su Srbi imali pjesnika prije 16. vijeka?
Не знам. Пошто се тврди да Србија постоји од 2006. године, вероватно да нису имали ништа.

Није ми јасно како нешто може да буде део препорода, који настаје 250 година, након овог првог. За мене је део препорода нешто што садржински и временски одговара том препороду.

Pa kako onda kosovske pjesme, koje poticu isto vjekovima prije 19. v. bili dio ,,srpskog nacionalnog preporoda"?

Не знам. Пошто се тврди да Србија постоји од 2006. године, вероватно да нису имали ништа.

Pa imas li svoj stav, ili si NPC?

Pa kako onda kosovske pjesme, koje poticu isto vjekovima prije 19. v. bili dio ,,srpskog nacionalnog preporoda"?
Ти се тиме бавиш. Ја не.
Pa imas li svoj stav, ili si NPC?
Ја имам свој став, али видим да форсира нешто што није уобичајено.

To niti postoji, niti ima veze sa temom.
Има везе са темом. Да би могао да тумачиш књижевност и да је читаш, мораш да знаш правопис и језик.

У твојим постовима не постоји правилан ред речи у реченици.

Има везе са темом. Да би могао да тумачиш књижевност и да је читаш, мораш да знаш правопис и језик.

У твојим постовима не постоји правилан ред речи у реченици.

Ne priznajem nikakav pravopis uveden u 19. v. zborim narodnijem jezikom svojijeh predaka. Ti si sve forma bez sustine.

Живимо у 21. веку.

Чојство ми не дозвољава да кажем шта си ти.

Da zivimo u 21. v. u doba kada svako moze za sebe uredit kako ce pisat, kako ce svoj jezik zvat itd.

Da imas Cojstva (opet crnogorski dijalekt - "pravilno" vi streberi bi rekli ,,covestvo") ti bi se bavio konkretnom temom a ne okolisao kao miš.

Da zivimo u 21. v. u doba kada svako moze za sebe uredit kako ce pisat, kako ce svoj jezik zvat itd.
У 21. веку постоји правопис и правила писања.
Da imas Cojstva (opet crnogorski dijalekt - "pravilno" vi streberi bi rekli ,,covestvo") ti bi se bavio konkretnom temom a ne okolisao kao miš.
Да. Ја имам чојства и баш зато не желим да одговорим на твоје увреде и провокације. Иначе, бавим се темом и лепо сам поставио два нормална питања, а након тога сам почео да добијам увреде и провокације.

Back