- Poruka
- 17.686
Pusaci smrde.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sa kojim parama da se izgradi ? Jel ti imaš nešto u toj tvojoj glavi ? Neko ko puši - za cigarete troši svoj novac i kada ne bi pušio potrošio bi ga na nešto drugo recimo, čokoladu itd.. Kakve blage veze ima nečiji lični novac sa izgradnjom stanova i sportskih hala?Nije to pitanje demagogu glavno, no ovo: ako se toliko ****** za jedan dan, to znači godišnje se u Srbiji ****** i izduva u vazduh oko 1, 2 milijarde evra.
Za te pare mogu u Srbiji da se izgledi 10 hiljada stanova, i 100 sportskih hala.
Ali šta će nam, bolje je te pare izduvati i kukati što nam više ne daju da duvamo .
Pusaci smrde.
![]()
Sa kojim parama da se izgradi ? Jel ti imaš nešto u toj tvojoj glavi ? Neko ko puši - za cigarete troši svoj novac i kada ne bi pušio potrošio bi ga na nešto drugo recimo, čokoladu itd.. Kakve blage veze ima nečiji lični novac sa izgradnjom stanova i sportskih hala?
Pa dobro i ja bi kaznjavao za bacanje opusaka verovatno i vise od 2500
I ja sam pušač, isto tako nisam baš strastven - paklica dnevno a često ni toliko. Uvažavam one koji kažu da im smeta dim od cigarete. Nikada ne pušim pred takvim ljudima ili u stanovima u kojima žive oni koji ne puše.Ja sam pušač. Doduše ne bih sebe okvalifikao kao nekog strastvenog jer pušim pola kutije dnevno, ne pušim u kući, autu, na radnom mestu...
Aj da se setimo vremena prohibicije u Americi...Nije isto al ima puno sličnosti...I da , ja bih uveo da kutija cigara košta ko u Evropi, 5 evrića pa izvolte....
Tačno tako. Za bacanje smeća i opušaka po ulicama ista kazna kao i za pušenje na nedozvoljenom mestu.
I ja sam pušač, isto tako nisam baš strastven - paklica dnevno a često ni toliko. Uvažavam one koji kažu da im smeta dim od cigarete. Nikada ne pušim pred takvim ljudima ili u stanovima u kojima žive oni koji ne puše.
Ne znam da li znaš da je prva moderna kampanja protiv pušenja uobličena u Americi uoči Prvog svetskog rata. Rat je omeo tu kampanju a onda je uzela maha u vreme prohibicije u Americi, alkohol je navođen i kao krivac što ljudi puše.Tražila se i kompletna zabrana cigareta. Zbog fijaska sa zabranom alkohola u tadašnjoj Americi nije uspela ni kampanja protiv duvanskog dima.
Najzanimljiviji je podatak da su prvi zakon o zabrani pušenja na javnim mestima, zatvorenim prostorima, radnom mestu.... u savremenom svetu doneli Nacisti u Nemačkoj 1938. godine. Kampanja protiv pušenja je u nacističkoj Nemačkoj dostigla nivo nacionalne stvari, ključni elemenat “rasne higijene”, stvaranja novog društva i ideologije jer, kako se govorilo, pušenje je komunistička navika. Javni šampion akcije zabrane pušenja je bio sam Hitler iako je kao mlad čovek bio strastveni pušač, pušio je najmanje dve kutije dnevno.Jednom je sam priznao da je morao da prestane da puši jer nije imao para ali je kasnije izmislio novu priču. Čak je javno govorio da je jedan od razloga njegovog uspeha i pobede nacizma bilo upravo to što je prestao da puši. Kasnije su neki drugi primetili da bi za čovečanstvo bilo bolje da Hitler nije prestao da puši. A još zanimljivije je to što su u nacističkoj Nemačkoj organizovana i mnoga naučna istraživanja pa su nemački lekari 1936. godine formulisali takozvano “pasivno pušenje”, koje je kao teorija danas ključni argument zabrana pušenja.
Boru su cigarete ucinile impotentnim.![]()
Nisu, nisu...Ebe čiko redovno...![]()
...ne pušim u kući, autu, na radnom mestu...
Jel' to mozda vezano za ovu tvoju raniju izjavu...
... pusis samo u krevetu, a?![]()
Pa kod mene se krevet nalazi u kući...Neznam gde su tebi tvoj namestili, dal pod neku nastrešnicu ili u neku drugu zgradu koja nije u sastavu kuće...![]()
Ah da, ti si civil... sorryNo teza o smradu duhanskog dima ostaje.
Neki dan ulazim kod lika i s vrata mu govorim "kako smrdi dim ovdje, covjece, daj izraci ovu plinsku komoru" a on iskreno iznenadjen "de ne zezaj, pa izracio sam, nemoguce da smrdi..."
On jadan uopce i ne osjeti, culo mirisa se naviknulo i mozak misli da je sve u redu... kad ono...
Zanimljivo je da se političari uvek sete zabrane pušenja kada je velika kriza i kada raznim zabranama žele da prikriju sopstvene moralne praznine. Amerika i Velika Britanija su šampioni zabrane pušenje zbog navodne brige o zdravlju ljudi, posebno dece, a istovremeno su direktno odgovorne za ubistva nekoliko miliona ljudi širom sveta. To je licemerstvo bez presedana.Ovo za Adolfa nisam znao..
Al nebitno...Kao doskorašnji poslodavac nekih 30-ak ljudi, i ako sam sam pušač, stimulisao sam zaposlene da nepuše na radnom mestu. Naravno, oni koji su to i dalje radili nisu trpeli nikakve konsekvence, al su morali da puše u posebnoj prostoriji. Nećeš verovati, al od 20-ak pušača 11 je presalo.
Kažem, pušač sam, razumem one koji ne puše i kojima smeta duvanski dim.
Ono što sam ja hteo da kažem da ni jedna zabrana nije donela ništa dobro, u smislu da se nešto drastično promeni.
Bolji rezultat bi, barem po meni, donela neka aktivnija kampanja za prevenciju pušenja, nego ovakav zakon.
Slažem se...Ma kako ti ovo glupo zvučalo, al ja kao pušač, osećam miris koji ostaje od duvanskog dima...
Iz tog razloga sam i pobrojao mesta na kojima ne palim cigaretu.
Prvo zbog dece, a onda zbog svih ostalih, uključujući i sebe.
Često kad mi dođu ljudi u goste ne mogu da se načude kako ( da li sam rekao i da mi je supruga pušač) se kod nas u kući ne oseća miris od cigareta.
A ako išta mrzim to je kad ujutro uđem u auto i zapuhne me miris duvana.
Vazi sto cu ista da im platim,nek mi napisu kaznu.
Zanimljivo je da se političari uvek sete zabrane pušenja kada je velika kriza i kada raznim zabranama žele da prikriju sopstvene moralne praznine. Amerika i Velika Britanija su šampioni zabrane pušenje zbog navodne brige o zdravlju ljudi, posebno dece, a istovremeno su direktno odgovorne za ubistva nekoliko miliona ljudi širom sveta. To je licemerstvo bez presedana.
Isto tako u Srbiji se ne donosi zakon radi zaštite zdravlja ljudi nego dodvoravanju EU i prema instrukcijama birokratije iz Brisela koja sugeriše da je takozvano pasivno pušenje još i gore od samog pušenja, što je najobičnija budalaština i nešto što nikada nije dokazano, čak šta više, najozbiljniji istraživanje je dalo rezulatate da takozvano pasivno pušenje nije štetno, pa čak i za samo pušenje se u tom iztraživanju tvrdi da nije toliko štetno koliko se prezentuje javnoti.
Uostalom svaka zabrana pa tako i pušenja na javnim mestima je istovremeno i veliki posao. Nije reč samo o kaznama nego i čitavom spletu raznih pravila koje izvlače novac od građana
(Nisi)
Gle, sad bu ti rekel nekaj kaj nisi znao o meni - i ja sam bio pusac, okorjeli. Prosjek je bio nekih 30-35 cigareta na dan, i tako godinama.
I mogu ti reci da je bacanje tog smeca jedna od najboljih stvari sto sam za sebe uradio u zivotu.