Bačen Molotovljev koktel na Kuću cveća

Samo pomahnitali, fašistički, srbomrzački, smradikalni polusvet može nazvati Tita ustašom.

Bio je veći Srbin nego što ćete vi ikada biti.
Od koga su otimali redom i kako su se ti obogatili npr.za vreme vladavine Nikole Pasica?
Da nije oduzimano mozda onima koji su se obogatili kroz razne mahinacije.
Pa ti digni spomenik hitleru u dvoristu.
Za ljubitelje lika i dela Josipa Broza:

04C49190-ED22-4126-AE39-F4643FD4B575.jpeg

1928.KPJ u Kraljevini je bila ilegalna. O cemu ti pricas?

Tito nije tad ni bio lider KPJ niti je bio prisutan tamo. Da su hteli rasturanje Jugoslavije nakon 1945. kojom logikom su dosli na vlast? Tako sto su izgubili rat? 🤣

Ako bi drezdenski kongres bio kljucan i odlucujuci, onda jugoslavija ne bi prezivela ni Drugi svetski rat.

Ne bi se formirala SFRJ 1945. i postala jedna od najstabilnijih država Evrope narednih 35 godina?

Dakle, pozivanje na 1928. kao na dokaz je da uzimas jedan dokument iz ilegalnog perioda partije i vestacki preslikavas na ceo 20. vek.

Naivno
Znaci nismo znali da idemo u raspad, ali znamo da je Kosovo i potencijalno Vojvodina out?

Zaboravila si kad je krenuo rat? 1991? Sankcije, nacionalizam, mesanje spolja? Kakve veze Tito ima? Ovo bih te pitao i da je bilo ko drugi bio na vlasti 11 godina ranije.

Ovom retroaktivnom konstrukcijom kojom se bavis, savetujem ti da bacis fokus na vlasti nakon Tita, dakle 80e, 90e pa i 2000e.
drezdenski kongres kpj imao je upravo te ciljeve
Da li bi titoisti kao kolega @Bojan_BRT i @stugots mogli da nam pobliže objasne recimo ovo?

45C8509F-C518-43B6-8B62-D74664915305.jpeg

Veliki problem sa Titom je sto priglupi ljudi imaju stav da je istina iskljuciva, tj ako je nesto istina, onda 100 1000 10 000 stvari nisu istine..

A onda sve te sitna verovanja koja pomazu ljudima da ne ispadnu glupani kao sto obicno jesu , da su neobjektivni kao sto obicno jesu , i da su uvek obojeni , tj pristrasni , kao sto uvek i jesu..

E zato je cela ta prica sa Titom problem kod Srba, koji su oduvek , znaci od Turaka a i pre turaka, bili skloni preuvelicavanju i lagariji , mitomaniji...

Zato se sada i ne postavlja pitanje zasto je nastresnica pala, , cak i mi titoisti to znamo , zato sto je Tito pogresio prilikom projektovanja, zato sto se radilo fuser i na stetu naroda Srbije i ostale bla bla teorije...

Svako ima danas pravo na svoju istinu , i svima sluzi njihova istina da osude tudje istine i da namecu svoje lazi..

Istina bi trebalo da bude najaca podloga jer bi mogla da bude povezana sa realnoscu , medjutim ljudi to ne zele..
Niko ne zeli da objektivno posmatra ni SFRJ ni Tita, narocito ne Srbi....
I onda idu sve ove ostale metode koriscenja, osuda, tudjih istina , uvaljivanje svoje i ceo paket..

Sto su ljudi gluplji , to im je istina manje znacajna, jer im je beskorisna...
Niti zivot bolje vode kad bi se znala istina koliki im je qujac i kakvi su u krevetu , jeste bas bi onda zene ostale sa njima, niti bi bili uspesni u poslu , jeste , takvi trubaduri , pa bolje kod Sime , em je vredan em cist em uredan..
A srbija se valja u gluposti i eliminise sve sto je pametnije vec vekovima, kroz pakost i komsijsku zlobu ili zavist....
Sve je dozvoljeno sto donosi pitchke i imanja....i ugled preko cascavanja komsija i poslovnih saradnika...
Kad je dzabe i sirce je slatko..

A cim pametniji ljudi vide da jedan narod ne postuje svoju istoriju ili deo perioda, automatski nema koristi od svih tih ljudi , jer uskracuju svoju vrednost..
|Isto kao sto sad pitaju ljudi da li ce kad ode Vucic doci bolji , nece....zasto nece, zato sto je narod pokazao da ne ceni bolje, da mu je ono sto je korupcija toliko drago i ugodno , i da se samo sagne i popushi do kraja i smrt i lose uradjeno i sve sto mu bilo ko natovari na bulju...
I ako nije potrebno poboljsanje, zasto bi iko nudio nesto skuplje narodu koji dozvoljava jeftino i fusher...

Kad su opisivali Kinu pre nekih 10 godina , kapitalisti zapada su napisali , komunizam nema nikakvih moralnih vrednosti niti principa dautvrdi istinu , pa je zato neodrziv i srusice se cim ga istina udari...

Komunizam moze itekako mnogo vise da poturi istinu u odnosu na kapitalizam, to izgleda samo kapitalisti sire tu pricu , evo Kina sad ima preko 20 velikih gradova u kojima je sve vidljivo , pa i pitanje da li ste za smanjenu privatnost radi povecanja bezbednosti , i kinezi hladno prihvataju taj socijalni dogovor...

Sa druge strane da bi mogli da zataskaju svoje kapitalisticke brljotine, a nije to potrebno , moze se realno reci kapital , visak vrednosti i ko te ebe, ali ebiga onda je uvredljivo , tj uvodi se uvredljivost kao nova kategorija koja nije isttina , nije laz, nego je pravo na svoju istinu , koja moze i mora da bude neobjektivna, ali je potrebna da resi problem glupaka...

Tako da postovanje tudjih vrednosti se resava bez da se uvodi ekskluzivnost istine, nego se uvodi postovanje i uvreda...tj nepostovanje..
Jedna od caka kapitalizma prema glupima je da se ukine ekskluzivnost istine i tek onda moze da se smire strasti , pa se zadrzava postojanje neke vrednosti , jer se postuju svacije vrednosti , bez obzira na istinitost...

Iz ovoga se naslucuje zasto su moderna vremena pogodnija zaprevarante i lazove, zasto su reklame toliko prevarantske i lazne,jer zele da ispostuju da bar nesto bude vrednost inace ce svet zakoraciti u totalnu dominaciju gluposti i njihove istine, koja nikad pa ni sad nije bitna i nije istina nego pogodna istina, i to je svima jasno ko god je sreo nekog glupljeg od sebe.....a svi su to iskustvo imali..

Mnogi nikad nisu sreli pametnije od sebe, jer ne mogu da podnesu to...

Sad kad bih pisao pametnima, ja bih napisao da iz ovoga sledi zakljucak da ljudi mnogo toga kod istine menjaju u zavisnosti od vrednosti koju im nesto donosi , i vrednovanja koje imaju prema necemu , i to je tacno , ali kad pricas sa glupima i glupima, onda to skoro uvek ne smes reci....
Zaboga da uvedes sumnju da su jajare i korumpirani i neobjektivni , da su cankolize , to te ne cini ni malo popularnim niti mogucim kandidatom za nekog casnog coveka...

Istina je jedna, istina ne zavisi od koristi i vrednosti koje pojedinac ima prema predmetu istine, , to su fore i fazoni ili kako se to kaze floskule na koje narod pristaje, i cini im se da su takvi pojedinici koji im nude takve floskule i zvake, cisti posteni i casni ljudi..

To se kaze, prema svecu i tropar, ako je neko primitivac i planinac ne prodaj mu umetnost, to je precenjeno kao prodaja njemu , nego sta da pojede popije i kako da se qurci...
Moc...

Vandalizam učinjen podstrekavanjem jednog očigledno poremećenog čoveka da učini ovakvo zlo i štetu najoštrije sankcionisati procesuiranjem do najsitnije karike u lancu nalogodavaca ma mu taj neko ustupio i krpetinu za bombu kojom je pričinio štetu.

Verujem da se klupko odgovornosti do sada već otkotrljalo .

Kada bi ovo prošlo tek tako, zataškavanjem, sutra će neka budaletina i vama frknuti kroz prozor bombu jer mu se može, a vaša frizura mu nije po volji.

Ko priziva anarhiju, ista mu u kući bila.
Niko ne misli da ovo ne treba da prodje nekaznjeno, i da je dozvoljeno bacati molotovljeve koktele kako se kom i gde prohte, ali u svemu ovome sto se dogadja u zemlji, mozda zaista najmanje treba da bude kaznjeno.

Čovek bio diktator u pravom smislu te reči, imao radni logor Goli Otok, jednopartisjki sistem, vlastitu partiju, sve medije i ima muzej grob u centru Beograda, diktaturom obezbedio sebi starost ...

Nasuprot njemu Vucic ima visepartijski sistem, nema logor, ... pa hoce da ga linčuju .... demokratijom sebe dovodi u opasnost.

Nadam se da Vučiću samo neće doci u glavu da krene putem Broza ...

“Ustaški članak”, čim se tebi titoisti neka činjenica ne sviđa.
Srpanj.

Ciji je to jezik? Bolje se bavi drzavom u kojoj zivis, ja za razliku od tebe zivim u Srbiji i ne kakim po svemu srpskom iz inostranstva.

Sreca pa takve kao ti je prirodna selekcija isutirala sa ovih prostora. Tamo si klasican dodjos pa ovde prosipas ustaski narativ.

Niko ne misli da ovo ne treba da prodje nekaznjeno, i da je dozvoljeno bacati molotovljeve koktele kako se kom i gde prohte, ali u svemu ovome sto se dogadja u zemlji, mozda zaista najmanje treba da bude kaznjeno.

Ne ide to baš tako, ovo mi se dopada i tu treba progledati kroz prste, a ovo ne podnosim i tu rokaj najjače.

Ili svakom isto ili pušćaj sve pa ko pretekne.

Ne ide to baš tako, ovo mi se dopada i tu treba progledati kroz prste, a ovo ne podnosim i tu rokaj najjače.

Ili svakom isto ili pušćaj sve pa ko pretekne.
Ne, taman posla, treba kazniti, samo kazem licno bih najmanju kaznu dala. Nije to da se ipak napada covek ili neko, ali dobro, to sam ja, ne mora da znaci da ce sud tako na to gledati.

Pogresno si me razumela.

Za ljubitelje lika i dela Josipa Broza:

Pogledajte prilog 1772099
E kad mi ovako lljudi dodju i pomenu Tita i onda daju ovako neke argumente, ili bas i strasnije, ali u svakom slucaju neke lokalne odnose ili uvlakaca ili doseljenih planinaca pa da budu veci partijasi od gradjana...onda je jasno da se od onda nije nista promenilo , isti ljudi su sa obe strane...nekad se uvlacili udbi i KP , sad se verovatno uvlace nekoj BIA i SNS ili ko god je na vlasti..

Ali to nije tema njihove primedbe, to uvlacenje nekad i sad, nego to povezu sa Titom...
I tu vidis sav jad i bedu i pored obrazovanja formalnog ...a ja to bolje znam od drugih , jer u okruzenju ljudi koji su sa velikim ocima, to je ono doktor nauka a osuse mu se usta kad je na 1km, od predsednika drzave, ili sefa neke partije...
I ne mozes od takvog dobiti coveka, cak i kad nisu sefovi partija u blizini...

Ja koji sam u svojim poslovnim aktivnostima i salterusa, znam da tu zamenim radnicu, dok sam radio taj posao , pa znam da sam za neke bog i batina, centarza uvlacenje i slihtanje, i vidim sve moguce logike kao i da sam predsednik drzave...samo ogoljenije i prizemnije...ali tu je sve, od tehnika kako da ih nateras dalizu patos, a sa ponosom, nije fora da ih kinjis, nego da su sretni i ponosni sto lizu patos...naravno ne radis to zato sto hoces nekog da ponizavas, ja sam prvi put to uradio cisto da proverim da li je tip koji mi je otkrio to stvarno u pravu za tako neverovatnu stvar ili je to samo blizu...

Tako da ako neko zeli da vadi kako je neka vlast losa zato sto se narod uvlaci vlasti i istovremeno je pljuje, a to je najcesci model kod Srba, zaplasen pa se uvlaci , a na drugom mestu pljuje i navodi sta je sve MORAO da radi , a niko ga nije terao , nego sve trcao bez vazduha koliko je bilo bitno da bude prvi da ga neko ne pretekne, a verujte mi da neki od njih stvarno misle da ce nekok da ih pretekne u tom uvlacenju , stvarno stvarno..i da su bas uzortani da to sto pre obave...

Ne, taman posla, treba kazniti, samo kazem licno bih najmanju kaznu dala. Nije to da se ipak napada covek ili neko, ali dobro, to sam ja, ne mora da znaci da ce sud tako na to gledati.

Pogresno si me razumela.
Sta je najmanja kazna za molotovljev koktel, to nije litar rakije....?
usmeni ukor uz osmeh i izvinjenje??

Ili 9 meseci zatvora, posto je 6 meseci rezervisano za lomljenje stakla na trafici, a ovo sa zapaljivim pa jos bacenim sredstvom je mnogo teza povreda javne bezbednosti....dakle minimalac od 9 meseci zatvora..

Back