NBS objavila koliko je dijaspora poslala novca u Srbiju za 6 meseci

Prva porodica Srbije.Ćale i Keva!!!

Prilozi

• PXL_171223_107586359-1200x799.jpg
    PXL_171223_107586359-1200x799.jpg
    119,6 KB · Pregleda: 2
A vidim ja kilometarski redovi ispred menjačnica
Tu se niko ne buni što radi jedan šalter
Ćute i mudruju
A onda sa dinarima udju u MAXI i kukaju što rade samo 2 kase
Ja to nigde nisam video , to znaci da zivis u nekom posebnom svetu...

Nema potrebe za redove ispred menjacnica, redovi su ispred bankomata dizu ljudi pare, ali ne ispred menjacnica...
Nekad budu preko puta notara zbog uplata na tekuci racun, ali to mi nije jasno , jer meni dodje za jednu komp komponentu 900 din da platim uplatnom mestu...a transfer preko neta je 0 dinara eventualno uslov da mora do 14h...neke banke..(znaci ako placaju 1000e i vise, njima dodje da je bolje da meni kazu ajd uplati mi nabrzaka i da im uplatim i pola pola da plate, ostace ima hiljadu din za rucak

Ali posto i moj cale voli da ima dokaz na papiru, i rad je da plati i 1000 rsd za taj dokaz, i da nije normalan, onda me ne cudi od ostalih , npr ceo komsiluk placa sad uplate struje preko banke, iako imaju uplatno mesto sa nizom provizijom, a znaju ali nece, posta je posta...a sto nisu u posti uplacivali dok je bilo dzabe u ED...Sviraju svi djokici , klasika Srpska..

Jos kad odstampas potvrdu , pise vazi i bez pecata i ima svoj elektronski broj, i da me seces ako nije veci dokaz odstampana potvrda uplate preko neta nego pecatirana priznanica na nekom salteru , to znam jer meni je salterusa promasila broj za jedan , njena greska, uplatnica je tacna, ali dzabe...pojeo vuk magarca, znaci uplatnica je totalno nevazeci dokument dok ne pokrenes sudsku parnicu...

U tom smislu je jaci dokument elektronski broj i potvrdjena elektronska uplata...garantovano je jaci argument i dokument..

Prosecna plata u Nemackoj BRUTO je 4027 evra,mi racunamo samo neto te je nemacki prosek nesto preko 3000 evra. Nemacka plata je 3puta veca ,sto je bolje jer je bila 5puta veca.
Nisam tamo radio,ne mogu da pisem sta je sve bolje osim plate a sta je losije osim klime.
Tek ako stotine hiljada nasih ljudi tamo resava egzistenciju i jos salje novac,redovno dolazi leti to je za postovanje,nisu digli ruke od Srbije.

Back