M-1980
Iskusan
- Poruka
- 6.821
E to
Nisu ispupcenja, nego udubljenja![]()
pa to i kazem ...to su vidljivo udubljenja jer ispupcenja nemaju navedene karakteristike...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E to
Nisu ispupcenja, nego udubljenja![]()
pa to i kazem ...to su vidljivo udubljenja jer ispupcenja nemaju navedene karakteristike...
Osim ako se gleda malo drukcije
Evo ja sad gledam i vidim ispupcenja, iako sam do malopre gledao udubljenja....na toj istoj fotkifotci
![]()
definitivno je opticka varka, ali zato pogledas morf. karak. to ti kazem
Pa da, zato sto znamo morfoloske karakteristike mozemo nesto da naslutimo, ali na osnovu same slike i nikakvih informacija pored toga mozemo da se poprilicno zbunimo.
Sto se tice fotki sa Marsa...ja ih ne bi nazvao zbunjujjucim....o bih ostavio sa Veneru, za Titan i tako to....
U stvari, za zbunujuce ili za "izuzetno" bih kazo za ono sto je dobijeno kopanjem po Marsu![]()
Pa jes, na Titanu ima kojesta
Kao na primer atmosfera
Jes, za nas prilicno otrovna, ali za neke druge oblike zivota mozda i ne.
Inace, ja bih pre rekao da se sastoji od tecnog metana....a ne zaledjenog...insam siguran sad, treba proveriti, a mene to sad mrzi
U svakom slucaju, zaledjenog ili ne, Titan je vro zanimljiv svet.
ok drugi put...idem da malo odspavam.....laku noc
celo svemir je zanimljiv svet...bez sumnje
Za nibiru sam veoma lepo napisao na onoj zakljucanoj temi....ali nisam dobio odgovor,iako je walburga postovala izmedju mog posta i zakljucavanja teme![]()
Odgovor neces ni dobiti, mene ne voli, pa nece da mi dokazuje, a verovatno i tebe ne voli, pa nece da dokazuje ni tebi![]()
Trebalo bi da znas da je obicno trazenje gramaticke greske u sagovornikovom tekstu znak intelektualne nemoci i nedostatka argumenata.ali hajde da ne pricamo o gramatici.Prvo, Nibiru se piše velikim slovom, to se još učilo u nižim razredima osnovne škole.
Drugo, idi na onu temu, 2012. i pogledaj šta si ti napisao. Ti si na toj zaključanoj temi rekao kako ne postoji zdezda toliko blizu Sunca da bi u svojoj orbiti imala planetu koja se približava Plutonu. Ja nisam ni rekla da se Nibiru vrti oko neke zvezde, nego da se vrti oko Sunca po najekscentričnijoj mogućoj putanji. I prema sumerskim mitovima, a i prema Zahariju Sičinu planeta Nibiru nema nikakve veze sa zvezdom Proxima Centauri, tako da je tvoje "objašnjenje" potpuno besmisleno.
Odavno je poznato da se iza Plutona nalazi patuljak-planeta Eris . Dalje,iza Erisa se nalaze razni drugi trans-neptunijanci znatno manje velicine,a iza toga je Kuperov pojas.Планета Нибиру има веома ексцентричну путању и она се креће по највећој могућој елипси у односу на Сунце. Када је најдаља од Сунца онда је она негде близу Плутона, иза њега
Nadam se da shvatas kolika je ovo glupost...Задњи пут она је била у орбити Земље
Ja nisam ni rekla da se Nibiru vrti oko neke zvezde, nego da se vrti oko Sunca po najekscentričnijoj mogućoj putanji.
I tu si i pogresila
Al cek, sta to znaci najeksenctricnija moguca putanja?
Vidis, ja sam vec rekao - VIDELI bi je.....
AL nje nesto nema....
Ne ide ti ta astronomija bas , a?
Pa videli bi je da je iole zapazenijih dimenzija, tipa Merkur i vise. Ili bi skontali njen gravitacioni uticaj na druge planete. Ali ako je dovoljno mala, ne bi je skontali.
Ovo su putanje onoga sto znamo da prolece oko sunca blizu nas. Odnosno ovo su orbite potencijaln opasnih asteroida. Mislim sve je to od 10-ak do par stotina metara u precniku, i ma ih jos ko zna koliko za koje ne znamo.
Ali definitvni, da pored nas proleti bilo koji objekat planetarnih razmera, skontali bi.
Otprilike kao da gadjas kosnicu kamenom a da pcele ne skontaju pri tom....
Trebalo bi da znas da je obicno trazenje gramaticke greske u sagovornikovom tekstu znak intelektualne nemoci i nedostatka argumenata.ali hajde da ne pricamo o gramatici.
sada sam pogledao tvoj post i priznajem previd.Medjutim:
Odavno je poznato da se iza Plutona nalazi patuljak-planeta Eris . Dalje,iza Erisa se nalaze razni drugi trans-neptunijanci znatno manje velicine,a iza toga je Kuperov pojas.
Tu nema mesta ni za kakvu Nibiru.
Nadam se da shvatas kolika je ovo glupost...
Ja nisam ni rekla da se Nibiru vrti oko neke zvezde, nego da se vrti oko Sunca po najekscentričnijoj mogućoj putanji.