Dresura pasa

Апорт је био тотални фијаско, водич га је тако погледао да сам стекла утисак како једва чека да га "измлати" због тога! Ја знам за фору да кад пас треба да залегне док хода поред водича јесте кад се изговори команда, псу притисну плећке ка доле и тиме натера да залегне у тренутку. Да ли и ти тако радиш?

Снимак бих баш волела да имам, ако ти није проблем, била бих ти захвална!

E ovako volim kad komuniciramo a ne da me neko zeza.E sad ja ocu da probam ovo sa vratima da zatvore:DKad pomislim da je moja VANDA (pokojna) skidala kapu sa glave skoci i skine mogla sto nebi ovi vrata zatvarali.Necu ih uciti al cu probati.

Па нико тебе не зеза, сви су овде ок! Можда само има оних који ово не схватају тако озбиљно као и ми, али не треба узети за зло. Ово радимо због оних који јесу озбиљни.

Реци ми, како учиш пса да облајава? Имала сам грдних проблема да натерам пса да лаје на команду "Глас!", уз лоптицу није хтео (не замери ми, била сам почетник), а боље да не знаш шта сам му радила да би лануо! Комично је, ништа брутално, наравно, али ме срамота да напишем.

Za pravog prijatelja ako treba donecu licno!!!!! Bice saljem ti ja kad obecam nesto a to mogu uradim.E da kako to ja radim mesto u kretanju?Za pocetak isto tako pretisnem je na grebenu a desnom rukom povodac povucem na dole.A ima caka i jos jedna al to onda ispada onako kazes mesto i padnes na psa i tu isprepadas i onda dobijes da tako kilavo ide i sav se zguri i iscekiva komandu mesto.Razumes me 100%.

Капирам, управо ми и то смета кад видим код пса, кад се плаши водича па све чека кад ће да залегне, малтене пузи, а не хода са вољом!

Паааа .... дувала сам му у фацу, онда би се он изнервирао и лануо би да престанем, а тада бих говорила "глас" и пуцкетала прстима. Значи, глас, дувка, глас, дувка и после је само остало "глас" :lol:
Ни на храну нисам могла да га натерам да лаје. Ни на маркера. Стане испред њега и ћути. Гледа га и чека.

Ja vezem psa i krenem kao da odlazi,m od njega a on onda pocne da cvili i dok ne zalaje nedam lopticu.A ima tu dosta caki za to,kako koji pali.Eto seve od tih njenih zivaca nije mogla da zalaje napeta je i tesko zalaje jer iscekiva.E nju sam isto tako vezao i tapkao lopticu u mestu i kad je zalajala dobila je.E onda opet nece cuti a ja krenem i kad zalaje a ja viknem glaas i dam lopticu bacimjoj direkt u usta jer tu nema promasaja ona skace za njom.I njen sin VUKI je na nju prvo je cutao i gledao a od mene sve otpada i vezem ga i isto kao mamu i sad da vidis kako laje sad vec u reviru sedne i av,av super.Sve zavisi od kera moras mu naci zicu.Ej imao sam pre ovcara nekog dzukca njega sam naucio kad kazem glas on laje dok ne kazem dosta jako je bio lajav i lako je ukapirao.Prvog psa sto sam naucio bio je jazavicar ii to sam ga naucio aport obicnu sapuriku sam stavio u usta i drzao pa pusti i tako po malo on ukapirao onda sapuriku uzmem obelezim je i stavim medju ostale i pustim ga da trazi i nadje.To je bio komsijin ker posle me grdio jer je ker razvlacio sapurike po dvoristu.Vikao je **** te on i kad te naucio sad ja skupljam sapurike:DE tu sam otkrio da mogu sa zivotinjama da radim proradio radni GEN.:D

Obuka006-1.jpg

A sa ovim sam imao muke uvek je izvlacio markera napolje.:DSta sam sa njim radio za slabinski deo sam ga stipao onako muski i upalilo je.kako ovaj oblajava!!!!!Koliko hoces 1,2,sata non stop.

Овај мој је био луд за рукавом, тешко му је падало што је морао да седи и гледа маркера, тај не би пустио рукав кад не бих викнула "пустиииии"!

E sad sa SEVE radim oblajavanje u reviru marker sa rukavom a ispod rukava loptica i onda marker samo malo pomeri ruku da loptica ispadne dole i to je to.Jer u reviru NIKAD ne dobija rukav bar kod mene.Ovo je caka koju nisam smeo da kazem:D:D:D

Joj sestro sto ima caka za pustanje loptice,rukava bilo cega al to ne govorim nikom(bez ljutnje)ovo ne govorim samo ja i brat znamo ma za 5 minuta pusta a ostaje raspolozeni dalje.:D;)

Не љутим се, остаје ми само да покушам да провалим која је то цака! Али о том-потом, кад будем имала пса.
Лепо смо попричали, али ја сад морам да легнем, дрма ме грип! Поздрављам те!

migora nisam stigla sve da procitam, ovo sto ti i mili pricate je napredni nivo za nas pocetnike, ali ono za pogled i salamu i za lopticu. svaka cast. stvarno mi ni u ludilu ne bi palo napamet.

hvala na savetima!

ne znam ni sta ocekuju vlasnici tih pasa, prvo ga upropaste a posle krive dresere kod kojih je pas bio nekoliko meseci, ni moja sestra ne zna da dresira pse pamoze da kontrolise psa koji moze da povuce stojadina, a sestra mi je teska 40 kila sa krevetom i dve snale

Tako i ova zena,nema sta da je vidis ali su stvarno pogresili sto su ga dali na dresuru.Nisu oni krivili dresere ali ja sam sto posto sigurna da je zbog njihovog nacina dresure postao agresivan.Moze lako da se nauci osnovnim komandama tipa dodji,miran,sedi itd.Mislim da je to sasvim dovoljno za lepo ponasanje van kuce.Ali eto,steta je vec nacinjena.Ja sam svog nemackog ovcara sama dresirala,u stvari nisam ga ni dresirala nego je tako sam od sebe naucio da reaguje na dodji sedi lezi,nisam se nesto ni trudila da ga naucim ali vremenom oni to sami shvate,pametnice su oni.

Mackic joj napravila si VELIKU gresku.Nisi smela da mu das keksic iz tvojih ruku MORA sam da ga dohvati i sad ce on cekati da mu ti das ponovo.joooj sta sad? Cekaj malo da se nesto saberem.Pa probaj ponovo al MORA sam da dovati i kad dovati napravi od tog tako veselje da je kao neznam sta uradio.Kapiras?To uradi ovako.Vrata kao prvo MORAJU al MORAJU biti ZATVORENA da prvo tako savlada da dovati keksic ili bilo sta,RUKOM tvojom lupkaj po vratima u visinoi tog keksa vicimu vrata---vrata i kad stavi sape ti ga malo pridrzi dok on skida keksic i tako radi dok se ne oslobodi.Al sa ZATVORENIM,vratima kad to ucvrsti onda MALO par cm,otvori i kad opet skine posle mozes postepeno otvarati vrata.probaj to.tako bi ja radio.Evo ja cu mog da probam napravicu klip pa ces videti kako sam ti reko.Al mislim da ovo mora da upali,samo da on sam skine i tu je on onda oslobodjen.Onako da si probala kad bi vrata lupnula poplasio bih se i znas sta bi bilo??Posle bi bilo bas krv znoj i suze:Dpozdrav i kreci P O L A K O;)

Kao prvo, slazem se da je ideja odlicna. (Mada, ko mene pita?!) Ali kapiram da je Tedi, isto kao moj Gizmo naucen da ne maznjava stvari recimo sa stola i da je to prosirio i na ostatak kuce. Moja matora budala bi d... prodala za kocku secera i kao mladjeg smo ga tako ucili da ceka dozvolu da nesto uzme cak i sa troseda. Izuzetak su nase ruke, pod i njegova cinija. Kapiram da je i Tedi prosao taj dril. Sad moze da se desi i da mu ta komanda posluzi kao izgovor za maznjavanje sa stola... Ako je kvarnjak kao ovaj moj, to bi mogao da bude problem. Ali opet naglasavam, odusevile su me ideje! Da je ovaj moj mladji, isto to bih probala jer smo i mi s njim celog veka kuburili sa promajom jer gospodin ume samo da otvori vrata. Ovako, zao mi da mucim mrcinu od 13 godina za nesto sto mu ionako nece jos tako dugo trebati. Eto, necemo dozvoliti da se muci i da, ne znam, piski po kuci. Kad to vise ne bude mogao, uspavacemo ga.

ako ti pas vec nece biti upotrebljivan u radu ja sam za to da se ne daje na dresuru gde ce biti odvojen od vlasnika nego ga u hodu ucis stvarima koje je potrebno da zna. intelegencija im ne hvali i uz nekoliko saveta moze da se dobije poslusan i dobar pas.

Никад нисам била за то да се пас даје неком другом на дресуру. Ако узимаш пса, онда треба и да га ти учиш, водиш, бринеш о њему, јер треба тебе да слуша а не другог који га, узгред речено, и истраумира и направи конфузију (ово говорим уопштено, не обраћам се никоме посебно). Значи, хоћеш послушног пса .... потруди се око њега!
Била сам у ситуацији код једног ротвајлера којег је држала девојка преко пута моје куће .... ништа их није слушао, наравно, није био агресиван али их није ни фермао .... некако их убедим за њихово и његово добро да га упишу на дресуру у клуб "Милиционар" што су и једва прихватили. Девојка га води, тотално апатична и незаинтересована, пас иде поред ње, ми се сви хватамо за главу, дресери луде, мислим да нешто горе у животу нисам видела. На крају су тог пса дали мени у руке да га водим, ишао је као бела лала, све је слушао, а мени непријатно што водим туђег пса. Епилог: девојка се екстра увредила и никад више није отишла са псом на полигон, пас је нестао и више се није појавио, јер је био склон бежању. Да је био у правим рукама био би сјајан материјал. Ето колико је добро да неко други васпитава твог пса, ако си већ одлучио да узимаш пса буди спреман и да му се посветиш, у сваком могућем облику.

kad pomenu bezanje mili nije to izolovani slucaj, video sam psa koji samo sto je stigao sa tromesecne dresure i decko da nam se pohvali kako ga pas slusa izvede ga na poljanu i ostavi ga da sedi i podigne ruku i pozove ga da dodje kad pas uvati bezaniju kao pustinjski vetar. trci juri trazi psa i stignemo ga kod ulaza u zgradu. on krenuo da mu pridje da ga stavi na povodnik kad psu pozelenese savio kismu i pokazao zube. jedva smo smirili psa

Back