Никад нисам била за то да се пас даје неком другом на дресуру. Ако узимаш пса, онда треба и да га ти учиш, водиш, бринеш о њему, јер треба тебе да слуша а не другог који га, узгред речено, и истраумира и направи конфузију (ово говорим уопштено, не обраћам се никоме посебно). Значи, хоћеш послушног пса .... потруди се око њега!
Била сам у ситуацији код једног ротвајлера којег је држала девојка преко пута моје куће .... ништа их није слушао, наравно, није био агресиван али их није ни фермао .... некако их убедим за њихово и његово добро да га упишу на дресуру у клуб "Милиционар" што су и једва прихватили. Девојка га води, тотално апатична и незаинтересована, пас иде поред ње, ми се сви хватамо за главу, дресери луде, мислим да нешто горе у животу нисам видела. На крају су тог пса дали мени у руке да га водим, ишао је као бела лала, све је слушао, а мени непријатно што водим туђег пса. Епилог: девојка се екстра увредила и никад више није отишла са псом на полигон, пас је нестао и више се није појавио, јер је био склон бежању. Да је био у правим рукама био би сјајан материјал. Ето колико је добро да неко други васпитава твог пса, ако си већ одлучио да узимаш пса буди спреман и да му се посветиш, у сваком могућем облику.