Dresura pasa

Mackic, malo sam surfovala i cini mi se nasla resenje.

Otvori vrata recimo 15cm i zalepi keksic u visini njegove njuskice ili visoko tako da bi morao da se propne da bi dohvatio, zavisi kako zelis da ih zatvara. Dovedi ga u sobu i daj mu da nanjusi keksic. Odvedi ga u drugi kraj sobe i naredi mu da sedne. Reci "vrata" ili "zatvori (vrata)", i sigurno ce dotrcati da ponjupa keks i tako gurnuti vrata. Daj mu taj keksic i pohvali ga. Ponavljaj vise puta. Postavi keks i koristi istu naredbu kada se vracate iz setnje, tako da poveze ulazak (otvaranje) i zatvaranje vrata. Probaj i javi da li daje rezultate. :D

Super, hvala ti puno, sigurno cu probati.:D:D
U pitanju su vrata od terase koja je konacno naucio da otvori ali nikako da ih zatvori.

DOOG prijatelju u pravu si moram se cuvati.nemogu da se suzdrzim takav sam odma reagujem kao DZOKI:D:D Evo bicu dobar nego sta kazes za to?Ja se nadam da ce se kuja proterati za mesec dana naj verovatnije,eeeeeee onda corba sa mirodjijom!!!!!Zelena corba:shock: Na rukav idu sa 2 meseca:twisted: besno malo cudo.Ej ja sam to i ranije hteo a nisam a neznam ni sam zasto sad bi imao psa koji grize sam svoju ''senku'';)Cuti i cekaj i spremi 870 evra za stene:D bez PDV-a.

E ja sam samo htela da ispricam nesto,nisam citala o cemu ste pricali jer ima mnogo ali ispricacu vam ovo onako,cisto informativno.Moja komsinica ima prelepog nemackog ovcara koji je bio velika maza i stvarno je bio dobrica.Ali sobzirom da je moja komsinica minijaturna zena morali su nesto da preduzmu vezano za njegovu disciplinu jeb je odvukao,pa mislim da bi poletela za njim:)I tako su oni Badija(tako se zove)dali na dresuru i bio je tamo valjda 2 meseca pa ga onda vrate kuci i tako opet bla bla bla...on je stvarno dresiran i poslusan ali postao je jako agresivan.Hoce i da ujede i bas mi je zao sto je sve tako ispalo.Oni su ga sigurno tukli ili ko zna sta radili tamo.Ipak je najbolje da ih sami dresiramo kako znamo i umemo pa makar i neuspeli u tome nego da ih prepustimo nekim"profesionalnim"dreserima koji ce da ga maltretiraju.Verovatno se slazete sa mnom.Mozda neko ima priliku da poznaje pouzdanog dresera ali ipak je najbolje da ga sami naucimo nekim osnovnim stvarima,zar ne?Pozz

ne znam ni sta ocekuju vlasnici tih pasa, prvo ga upropaste a posle krive dresere kod kojih je pas bio nekoliko meseci, ni moja sestra ne zna da dresira pse pamoze da kontrolise psa koji moze da povuce stojadina, a sestra mi je teska 40 kila sa krevetom i dve snale

Nije losa caka samo treba vislje staviti taj keks.A da nebude kontra reakcije kad se vrata zatvore i lupe? Da se ne poplasi! Nego ja bi drukcije probao.

Ne vredi sa keksicem, nista nismo uradili. Zalepila sam mu keksic na vrata a on je stao ispred, mahao repom i cas gledao u mene cas u keksic, onda je poceo da cvili i da sapom mlati po meni.:lol::lol: Na kraju sam mu skinula keksic i dala iz ruke, na njegovu radost.:lol:

Problem je sto on uvek dobija keksic iz ruke ili ga uzima sa poda, tj ne uzima ga ako mu keksic stoji negde drugde. Tako da je verovatno mislio da ne treba da ga uzima nego da saceka da mu ja dam.

Ne vredi sa keksicem, nista nismo uradili. Zalepila sam mu keksic na vrata a on je stao ispred, mahao repom i cas gledao u mene cas u keksic, onda je poceo da cvili i da sapom mlati po meni.:lol::lol: Na kraju sam mu skinula keksic i dala iz ruke, na njegovu radost.:lol:

Ne odustaj, vredi probati razne nacine. Mozda ce migora podeliti svoj predlog. :)

Што се мене тиче, ова тема неће никад бити закључана, таман посла! Тако једну добру, корисну тему затварати била би грехота.
Мигора, твоји савети су злата вредни, немој да падаш у ватру, већ сам процењујеш коме ћеш да даш свој савет и да ли ће тај исти савет бити од користи.
Од сада, сваки пост који буде ВАН ТЕМЕ, а нагиње ка провокацији биће брисан.

Da vam kazem ovako.Da nisam upoznao naseg moderatora Mili majkemi otisao bih odavde davno jos.Ta zena je stvarno na svom mestu!!!Korektna i razumna.Mili kad budes imala psa dovedi ga ja cu ti uraditi opstu poslusnost DZABE.Neboj se kod mene nema kako pisu mucenja pasa.Jer da sam ja mucio kojeg psa dali bi me moja SEVE gledala u oci?A sto ovde gleda u mene?
Ada01072007040-1.jpg

Ovo je sve radjeno preko loptice.Uvek je dobijala kad god glavu digne gore.
E to je ono sto ja kazem da ga treba nagraditi i na terenu,ulici bilo gde.Jednog sam imao nije hteo lopticu a bio je alav i to jako pa sam mu ''pljuvao''iaz mojih usta parcade nasecem salame i pljujem a on hvata e tako sam ga dobio.kad god izadjemo negde a ja naseckanu salamu po 3-4 komada u usta i kad god me pogleda ja pljunem e da vidis posle kako gleda u tebe nemozes mu pobeci glava non stop gore.Verujte mi (ko hoce) sa interneta nisam skino ni jednu caku(majkemi)sve sam probam.Evo moj kolega radi preko klika ide to sve lepo al dugo traje danas smo imali trening.

Хвала ти, Мигора, и на лепим речима и на понуди за дресуру. Морам да те подсетим - ја сам свог пса сама радила, хоћу рећи, показали су ми како а ја све то после спроводила у дело. И сви су били одушевљени, пас је феноменално слушао. Били смо и на телевизији, имам и снимак на видеу, једном ћу се наканити и пребацити на ЦД, па да други могу да виде. Форе знам, вољу имам, а све што је научио могу да захвалим лоптицама! Чак је и страх од воде савладао са лоптицом, а да не причам о скоковима у воду које је мрзео. Бациш му лопту, кад оно "фијууу, пљус!" и ето њега. Кад одемо на полигон, хоће да умре од среће што ће да ради, шта год је требало да уради, урадио је! Рукав је хватао са оклевањем и врховима зуба, но ту су ми Ђоле и Горан помогли, исправили су му то и после је тако хватао да ми је Ђоле показивао ране на руци! Ко ми не верује, нек пита горепоменуте особе.
Ја у раду са својим псом уживам, једва чекам могућност кад ћу опет да узмем пса и да радим са њим. Ништа лепше од тога. Сретан он, срећна и ја.
Мигора, твоје савете пажљиво читам и памтим, и упоређујем са оним што знам, тако да ћу сигурно следећег пса квалитетније урадити.

DSCI0016-1.jpg

Evo slike kako radi BELGIJANKA (moj uzgoj)Gde joj je glava u kojoj visini? E to je ono sto ja pricam paznja joj je 100% usmerena na vodica a to smo radili na moj predlog(ne hvalim se).taj decko je ucio od mene a i psa je nabavio od mene i radi kako mu kazem i eto rezultata.Neko ce pomisliti ovaj MIGORA je izmislio toplu vodu.Moras jednostavno da ''osetis psa.Kod mene trening ne traje dugo nek je 5 puta digo glavu 5 puta dobije lopticu i kraj.Pa posle da vidis celu semu po IPO programu ona ne pusta glavu dole jer iscekiva lopticu.Sad vec produzavam i na kraju vezbe joj dam lopticu i da vidis kad dreknem APORT neznas dali je pre otisla ili dosla i kad dodje a loptica je ceka pod BRADOM!!!!!
I stalno tako sad vec i ne stavljam pod bradu lopticu jer je to vec ucvrstila 100%.I to isto za dodji koristim lopticu i kad joj dreknem dodji i udarim lopticu ispred mene i kad dotrci lopticu bacim KROZ NOGE!!!!I tu dobijam na brzini,ponekad trazim da sedne ispred mene cisto radi provere ovako je stalno ubrzavam.mora da stalno iscekiva lopticu.I stalno je hvalim puno.danas je odradila neverovatnpo vezbali smo pun okret i sedanje u kretanju na brzini.

Sve ona lepo odradi i sad ja imam problem!! Sta?Kad joj viknem mesto u kretanju legne ona al mora da se dovuce (puzi)bar jos 50cm.A zasto zato sto iscekiva da joj bacim lopticu tako je radjena da sto pre legne,e sad je ja ispravljam i nasao sam caku cim viknem mesto ja se odma okrenem ka njoj i pritisnem joj glavu (ne jako) i posle par ponavljanja ne puzi vise i NE dajem lopticu u lezecem polozaju vec kad sedne e tu potvrdim(nagrada).
IMG_5670-1.jpg

IMG_5660-1.jpg

Evo i sa aportom joj je glava gore i bez aporta je glava gore jer je loptica pod bradom i tu joj usmeravam paznju.Joj kad mi je jednom skinula lopticuispod brade u kretanju pored verujte da sam se oznojo u momentu sta mi je proslo kroz glavu mogla mi je vilicu otkinuti jer ona za lopticom je nenormalna.
E sad pazite ona kao stene do 6 meseci sve je htela i ovo i ono al da se veze za jedan predmet nije htela.Ja gledam i mislim sta je sad ovo? zatvorim je u boks i uzmem lopticu i udaram u zid pored njenih vrata i tako iz dana u dan a ona pocela da laje,e sad je pustim napolje i bacam ponovo lopticu o zid i jednom kao nisam uhvatio a ona otrcala i uzela e sad nece da pusti,a ja rekoTOOOO!!!Otvorio sam te devojcice i eto sad......
Znaci imala je to u sebi samo je trebalo probuditi i to sam uradio.E to mi je sad caka samo ga zatvori ili vezi i zezaj ga pa mu posle daj i to je to.
nadam se da vas ne smaram i izvinite na duzini teksta jer sam se sad otvorio.Zahvalite Mili-ju.A za ono da zatvori vrata treba da zna prvo HOP!!

Екстра савет! Баш сам се питала шта радите кад пас не показује толику заинтересованост за лоптицу. Иначе сам и ја практиковала ту фору држања лоптице под брадом.

Мигора, да те питам нешто - приметила сам код једног пса на оној утакмици, тј. водича кад му каже у покрету "место или лези", не сећам се тачно команде, али то је то, пас залегне али са страхом и још ово "иде поред водича и само гледа кад да залегне, не иде онако са радошћу него страхом". Водича познајем лично али нећу да га именујем. Капирам да је пас испрепадан. Да ли је то могуће и шта је ту лоше урађено?

Mackic joj napravila si VELIKU gresku.Nisi smela da mu das keksic iz tvojih ruku MORA sam da ga dohvati i sad ce on cekati da mu ti das ponovo.joooj sta sad? Cekaj malo da se nesto saberem.Pa probaj ponovo al MORA sam da dovati i kad dovati napravi od tog tako veselje da je kao neznam sta uradio.Kapiras?To uradi ovako.Vrata kao prvo MORAJU al MORAJU biti ZATVORENA da prvo tako savlada da dovati keksic ili bilo sta,RUKOM tvojom lupkaj po vratima u visinoi tog keksa vicimu vrata---vrata i kad stavi sape ti ga malo pridrzi dok on skida keksic i tako radi dok se ne oslobodi.Al sa ZATVORENIM,vratima kad to ucvrsti onda MALO par cm,otvori i kad opet skine posle mozes postepeno otvarati vrata.probaj to.tako bi ja radio.Evo ja cu mog da probam napravicu klip pa ces videti kako sam ti reko.Al mislim da ovo mora da upali,samo da on sam skine i tu je on onda oslobodjen.Onako da si probala kad bi vrata lupnula poplasio bih se i znas sta bi bilo??Posle bi bilo bas krv znoj i suze:Dpozdrav i kreci P O L A K O;)

Mili vidi ovako znam na koga mislis!! Nije bitno imam snimak cele utakmice snimio moj brat.Oces da ti posaljem kopiju da gledas??
E to ti je SABLONSKI RAD tacno zna pas kad treba da legne ui sve ostalo jer on samo to radi tu semu kretanja pa od toliko treninga zna tacno.E sad sto onako leze?Pa tu je radila noga!!I kad sklanja glavu od vodica taj-ta je bilo cimanja al iz sve snage znas ono dodji pa ga cimne muski da mu glavu otkine.Totalno te razumem a i ti mene koliko vidim.A jesil primetila kako odlazi po aport?

Back