Mackic
Iskusan
- Poruka
- 5.350
Mackic, malo sam surfovala i cini mi se nasla resenje.
Otvori vrata recimo 15cm i zalepi keksic u visini njegove njuskice ili visoko tako da bi morao da se propne da bi dohvatio, zavisi kako zelis da ih zatvara. Dovedi ga u sobu i daj mu da nanjusi keksic. Odvedi ga u drugi kraj sobe i naredi mu da sedne. Reci "vrata" ili "zatvori (vrata)", i sigurno ce dotrcati da ponjupa keks i tako gurnuti vrata. Daj mu taj keksic i pohvali ga. Ponavljaj vise puta. Postavi keks i koristi istu naredbu kada se vracate iz setnje, tako da poveze ulazak (otvaranje) i zatvaranje vrata. Probaj i javi da li daje rezultate.![]()
Super, hvala ti puno, sigurno cu probati.
U pitanju su vrata od terase koja je konacno naucio da otvori ali nikako da ih zatvori.
I tako su oni Badija(tako se zove)dali na dresuru i bio je tamo valjda 2 meseca pa ga onda vrate kuci i tako opet bla bla bla...on je stvarno dresiran i poslusan ali postao je jako agresivan.Hoce i da ujede i bas mi je zao sto je sve tako ispalo.Oni su ga sigurno tukli ili ko zna sta radili tamo.Ipak je najbolje da ih sami dresiramo kako znamo i umemo pa makar i neuspeli u tome nego da ih prepustimo nekim"profesionalnim"dreserima koji ce da ga maltretiraju.Verovatno se slazete sa mnom.Mozda neko ima priliku da poznaje pouzdanog dresera ali ipak je najbolje da ga sami naucimo nekim osnovnim stvarima,zar ne?Pozz