Dresura pasa

kad pomenu bezanje mili nije to izolovani slucaj, video sam psa koji samo sto je stigao sa tromesecne dresure i decko da nam se pohvali kako ga pas slusa izvede ga na poljanu i ostavi ga da sedi i podigne ruku i pozove ga da dodje kad pas uvati bezaniju kao pustinjski vetar. trci juri trazi psa i stignemo ga kod ulaza u zgradu. on krenuo da mu pridje da ga stavi na povodnik kad psu pozelenese savio kismu i pokazao zube. jedva smo smirili psa

Шта му би?:confused: Јер сам власник радио са псом или су га дали на дресуру?

Mackic joj napravila si VELIKU gresku.Nisi smela da mu das keksic iz tvojih ruku MORA sam da ga dohvati i sad ce on cekati da mu ti das ponovo.joooj sta sad? Cekaj malo da se nesto saberem.Pa probaj ponovo al MORA sam da dovati i kad dovati napravi od tog tako veselje da je kao neznam sta uradio.Kapiras?To uradi ovako.Vrata kao prvo MORAJU al MORAJU biti ZATVORENA da prvo tako savlada da dovati keksic ili bilo sta,RUKOM tvojom lupkaj po vratima u visinoi tog keksa vicimu vrata---vrata i kad stavi sape ti ga malo pridrzi dok on skida keksic i tako radi dok se ne oslobodi.Al sa ZATVORENIM,vratima kad to ucvrsti onda MALO par cm,otvori i kad opet skine posle mozes postepeno otvarati vrata.probaj to.tako bi ja radio.Evo ja cu mog da probam napravicu klip pa ces videti kako sam ti reko.Al mislim da ovo mora da upali,samo da on sam skine i tu je on onda oslobodjen.Onako da si probala kad bi vrata lupnula poplasio bih se i znas sta bi bilo??Posle bi bilo bas krv znoj i suze:Dpozdrav i kreci P O L A K O;)

Slazem se, bolja je verzija da zapocne sa zatvorenim vratima, i da se pazi kada i zbog cega ga nagradjuje. Mada taj lepotan ne bi trebao da je plasljiv, narocito ne od zvuka zatvaranja vrata. Ne popustaj mu Mackic. ;) Ako ne voli keksic, postavi mali komad mesa ili granulu.. sta vec voli da klopa. Ostalo kao sto je opisao migora, skreci mu paznju na vrata i ponavljaj "vrata". Uspeces sigurna sam. :)

Saro ovde se ne slazem ja sa tobom.Kazes nebi trebalo da se boji zvuka. To je u redu ali sta je problem?Ima nesto sto nesme odma da mu se desi,u vezi vrata je,.Sta se desava kad se on nasloni na vrata?vrata se zatvaraju a on pada na noge i poplasi se,jos ako su otvorena malo vise od njegove kilaze se zatvaraju brze i tu prestaje njegovo skakanje.E zato ja kazem nek uci prvo na zatvorenim vratima da se navikne,posle on nece obracati paznju sto se zatvore.Tu se mora biti jako oprezan.Vezba je izgleda jako prosta al trazi puno strpljenja.Netreba lepiti nista na vrata samo uzeti nesto sto voli,i drzati u ruci na vratima i vikati mu hop,hop,vrata,i kad skoci dati mu.posle ce on skontati kad mu pokazes rukom na vrata i kazes vrata,e ONDA da je zalepljeno nesto na vratima da kad skoci zna zasto je skocio.A sad kad sve to ukapira kako da odradi a nema na vratima nista???:D

bscap0006-1.jpg

DSCI0009-1.jpg

Vezbamo koncentraciju,znaci glava gore a loptice NEMA!!

Ova tema je stvarno super,veoma je korisna,svaka cast ljudi.Ja trenutno i nemam nekih problema sa mojim,malo samo da budemo mirniji na povodcu..inace sve ok.I trenutno ga ucim da me gleda u oci i ceka komandu ide nam iznenadjujuce dobro,stvarno,mislila sam da ce mi to biti mnogo veci problem..

Па, добро, јер може онда неко од његових да нам да објашњење, чисто да знамо? Догг? Лосми? Стварно штета да изгубимо таквог човека, ко да није довољно што су нас Срђа и остали ветеринари напустили, још сад и ово.

Pozdrav ljudi

Ja bih samo da vam kažem da bi ste svakako,na bilo koji način trebali da ''vratite'' Migoru...
Mi smo iz istog mesta i verujte ljudi čovek je izuzetno stručan...
Ja takođe imam pse(nisu radni)i meni je mnogo pomogao savetima...
Pogledajte sve što je napisano....možda ga je neko nehotice povredio,neumesnim primedbama...
Migora je izuzetno ozbiljan i kategoričan čovek,i sigurno ne bi tek tako otišao...bez razloga.....
Vrlo se retko dešava da neko uopšte hoće da kaže bilo šta,a pogotovo ovakav stručnjak...
Ja sam pročitao samo deo onoga što je napisao.....ljudi za to daju silne novce....
Toliko od mene...

Ја сам дала све од себе да задржим таквог човека овде ... јер ценим све што пише, а верујем да нисам једина. Можда се нађе и неко ко га схвата сувише површно, али мислим да је он довољно рационалан и разуман да не падне на такву површност и да уме да процени коме су драгоцени његови савети. Верујем да има стварно добар разлог што нас је напустио и ако не жели више да пише, ја га разумем. Само би било фер да бар добијемо неко објашњење, ништа више.

Back