DREKAVAC!?

Karakondzula:
karakondzula.jpg

Karak*rac nisam nasao. :mrgreen:

Ovo je mitsko bice poznatije pod imenom - "TASTA" :mrgreen:

Drekavac pocinje na DR kao i Dragon, Drakula.. oni su dakle nasi rodjaci i potomci prvobitnog crvenog zmaja , ako vas napadnu pustite ih da vam ispiju krv i bice posle dobri prijatelji sa vama, kao umiljati psi, children of the night. Njima treba samo vasa energija, kad vam drecanjem dignu adrenalin... krv postaje tada zdravija i ukusnija, svi vampiri ne ubijaju nikad, onda bi ostali bez hrane, oni zele samo energiju ili krv zivih ljudi, na vama je da budete sirokogrudi i da ih usluzite i budete zahvalni ako vas preobrate u besmrtnu dimenziju postojanja.

Drekavac pocinje na DR kao i Dragon, Drakula.. oni su dakle nasi rodjaci i potomci prvobitnog crvenog zmaja , ako vas napadnu pustite ih da vam ispiju krv i bice posle dobri prijatelji sa vama, kao umiljati psi, children of the night. Njima treba samo vasa energija, kad vam drecanjem dignu adrenalin... krv postaje tada zdravija i ukusnija, svi vampiri ne ubijaju nikad, onda bi ostali bez hrane, oni zele samo energiju ili krv zivih ljudi, na vama je da budete sirokogrudi i da ih usluzite i budete zahvalni ako vas preobrate u besmrtnu dimenziju postojanja.
Necu ja da ih usluzujem ... Valjda imaju kafice za to :P

Jako interesantno.

Da li si citao knjigu "Putovanja Petra Selemila" od Samisoa?

Znala sam, da sam besmrtna! A sad znam i zasto! :mrgreen:

Sta, jel su te drekavci ili vampiri ujeli.. opisi detaljno..

^
nisam citao tu knjigu...
jedino sam citao Drakulu od Bram Stokera, ubrzo posle mi je broj 451 postao omiljen... (if you know what i mean)

^^
ne mogu drekavci u kafice.. oni su stvoreni za ljudske vampire, drekavci su zivotinje-vampiri.. polomili bi tamo sve flase i case, ruke bi im bile krvave.

Inspektor Ljupce Draguljce je drekavac koji proizvodi cudne zvuke....

pkc-greska.gif

Abraksas je bog koji sadrzi dve pretpostvljene suprotne strane, dobro i zlo..u jednom..

Jos da dodam da je Golum / Smeagol u LOTRu dvostruka licnost isto kao gore pomenuti.

Samael i Lilit bili par, i rodili Kaina, a i Pana koji su verovatno isto.Nefilimi i Titani.
Hermes/Merkur. je Samael. Znak blizanaca vlada Merkurom. Stoga Tom i Isus Hristos.
Samael je Zmaj , Lucifer. tako da su L i L daju T za Tiamat Templare.

Gollum was a Stoor Hobbit[1] of the River-folk, who lived near the Gladden Fields.[2] Originally known as Sméagol, he was later named Gollum after his habit of making "a horrible swallowing noise in his throat".[3] His life was extended far beyond its natural limits by the effects of possessing the One Ring, and he became obsessed with the Ring that had enslaved him, to the point that he pursued the Ring for the rest of his life after losing it to Bilbo Baggins.

During his centuries under the Ring's influence, he developed a split personality: "Sméagol" still vaguely remembered things like friendship and love, while "Gollum" was a slave to the Ring who knew only treachery and violence. In The Two Towers, Samwise Gamgee named the good personality "Slinker", and the bad personality "Stinker". The two personalities often quarrelled when Gollum talked to himself (as Tolkien puts it in The Hobbit, "through never having anyone else to speak to") and had a love/hate relationship.

Poslednja izmena:
Ja sam video Drekavca svojim ocima. Visok je metar ipo, ima crnu dlaku preko celog tela, prosao je pored mene kao metak dok sam nocu boravio u sumi, bio je jako brz i snazno je treskao nogama o zemlju, butine su mu abnormalno razvijene a lice mu nisam video. Zasto me nije napao? Ne znam. A pre deset godina smo drustvo i ja culi u dubini sume u gluvo doba noci kako se neko dere tako zalosnim krikom "MOAN". Moguce da je to bio obican covek. Jedina stvar koja veze ova dva primera su: (u prvom) gadjao sam sisarkama kola sa alarmom sakriven u sumi, (u drugom) sitnim kamenjem smo gadjali jednog lika i kad je poceo da nas juri pobegli smo u sumu. Inace ja sam iz Majdanpeka a ljudi su videli Drekavca i u obliznjem selu Debeli Lug. Da li je to jedan te isti ili ih ima vise, da li postoji ili ne, ne zna se jer niko nije zainteresovan za " Lov na Drekavce ". Inace po ovim sumama je vidjena i Shumska majka (Muma Padure) :bye:

Nema više ''natprirodnih'' ''čudovišta''...Utekoše od užasa rata tehnologije,mada su ta 2 ista tehnologija samo služi da se poboljša način ratovanja pa ako pretekne za civile.Danas je svet bez njih strašnije mesto.

v218349p0.jpg

Meštane sela Drvar u istoimenoj opštini već duže vreme plaši nepoznata zver, koja se oglašava jezivim kricima.

Banjalučke "Nezavisne novine" pišu da meštani tvrde da su u strahu, ali da najviše postoji bojazan za decu koja sama više ne smeju ni do škole.

Meštanin Jovan Trninić tvrdi da je video senku neobičnog životinjskog bića, ali da nisu mogli odgonetnuti šta je u pitanju.

"Ti krici su nemogući, a ko luta i šta luta po ovom našem kraju - niko ne zna", ispričao je Trninić koji kaže da se neprijatni zvuci čuju periodično, i danju i noću.

Da je reč o verovatno čudnoj pojavi, potvrdio je listu i sekretar Lovačkog udruženja iz Drvara koji kaže da kruže priče o neidentifikovanoj zveri, koja ispušta neprijatne zvukove i plaši meštane.

Ovih dana je udavljeno oko 20 pasa, uglavnom lovačkih.

Vojin Bašić, predsednik drvarskog Lovačkog udruženja, za "Nezavisne" je rekao da nisu sigurni da li je u pitanju drekavac ili neka druga čudna zver, ali da meštani potvrđuju da silazi do sela i ispušta čudne zvuke.

"Lovci su organizovali odlazak u Drvar Selo, ali su imali problem sa psima, koji nisu željeli na tu teritoriju", navodi on.

Bašić kaže da krici podsećaju na mešavinu dečjeg plača I zavijanja.

List piše da je jedan policajac pucao na ovo "mitološko biće", međutim prema izjavi Ivice Vrdoljaka, portparola MUP-a Livanjskog kantona, prijava građana nije bilo.

Iz Lovačkog udruženja "Zmijanje" u Banjaluci veruju da je, prema opisu zvukova, reč o šakalu.

Prema predanju, drekavac je malo, dlakavo stvorenje, koje neprestano gazi na sopstveno krzno, a potom urla mešavinom plača i vučjeg zavijanja. Veoma se plaši svetlosti iako, navodno, ne može biti uništeno dok ne nađe mir.

Nema dokaza da drekavci zaista postoje, a prema predanjima oni napadaju ljude koji se kasno noću zateknu u blizini groblja ili šume, tako što ih zajašu i teraju da ih nose sve do prvih jutarnjih sati.

(Tanjug)

http://www.mondo.rs/s218349/Info/ex-YU/Drekavac_seta_Drvarom.html

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zanimljivo, zar ne :think:

Inače, u verovanju Starih Slovena, drekavci su mitska bića koja novija tumačenja opisuju kao duše umrle nekrštene dece, а u stаrijim predаnjimа to su duše umrle vаnbrаčne dece. Uz neizbežno drečаnje, velike glаve i duge tаnke vrаtove, odlikuje ih i nezgodnа osobinа dа često iz virovа ili vrbаkа zаskаču prolаznike kаdа se predveče vrаćаju iz vodenice.

Back