daxt
Elita
- Poruka
- 17.079
Steta sto unistavaju ovaj manastir, bas je lep.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Steta sto unistavaju ovaj manastir, bas je lep.
Aj podseti me, molim te, kada je počela izgradnja te brane?
На овом месту треба подсетити да је у време започињања радова на брани Ровни један човек одлучно одбио да се сагласи са овим „пројектом“. Био је то тадашњи експерт института `Јарослав Черни` из Београда, професор Јован Перић.
Већ сам писала о томе, ко ти крив када не пратиш тему од почетка. Поред тога што сам написала, када је све то почело, цитирала сам и овај БИТАН детаљ:
Па дааааааааа...... саградиће СНС-дилетанти ЈОШ ЛЕПШИ И ЈОШ СТАРИЈИ МАНАСТИР..........![]()
kisela nedaleko odatle kod sela stubo je napravljen novi manasir, preseljene su ikone i ostalo
daj malo slike novog objetka i prirode. ili krijes? zasto?
ps zidaju se nove crkve i manastiri, neki su cak velelepni kao u trebinju. jel ne treba da se podizu?
Ко није видео место где се налази манастир `Грачаница` не зна шта је лепа природа. Грех је потопити и манастир и тај прелепи крај...
![]()
![]()
![]()
![]()
Већ сам писала о томе, ко ти крив када не пратиш тему од почетка. Поред тога што сам написала, када је све то почело, цитирала сам и овај БИТАН детаљ:
![]()
Sad i ti lupetas , ako je nadlezni organ SPC potpisao da manastir moze da ide na raspolozenije ribicama i recnim rakovima , ne moze *******i rezim biti kriv za to , ako manastir nece da brane oni kojima je po zakonu pripadao , ako se nijedno strucno udruzenje poput zavoda za zastitu spomenika , ANUS-a ,istoricara umetnosti i slicnih ne oglasava po tom pitanju , zbog cega bi taj Sasa Antic i JP Kolubara morali da glume vece isposnike od patrijarha i Sinoda i da oni spasavaju manastir ?
Takodje to ko je papista u SPC je njihova unutrasnja stvar , koja sigurno nije u nadleznosti vlasti , bilo koje , sta sad treba svaki dogovor i ugovor sa SPC da se ponistava na osnovu necije slobodne procene dal je neki pop jeretik ili nije , pa ne ide to tako ...
da se iole razumes u umetnost, znao bi da freskopisanje srednjevekovnih zoografa nikada nece niti moze biti dostignuto u novim vremenima.
Zato je od sustinskog znacaja da se svi ti srednjevekovni spomenici srpske i pravoslavne hriscanske kulture u Srbiji sacuvaju .
Ali sta ja pricam, vama naprednjacima je to nebitno, vama su bitne starlete, kilo pecenja i sifon belog da ima da se pojedu na reprezentaciju, da zaposlite pola familije na racun drzave....
Kultura i pravoslavlje su vam zadnja rupa na svirali
kisela nedaleko odatle kod sela stubo je napravljen novi manasir, preseljene su ikone i ostalo
daj malo slike novog objetka i prirode. ili krijes? zasto?
ps zidaju se nove crkve i manastiri, neki su cak velelepni kao u trebinju. jel ne treba da se podizu?
– Један од двојице инжењера који су пројектовали брану, потписавши да се сруши ова богомоља, свашта је доживео. Две године пре него што ћу ја отићи, дошао је у манастир и купио тамјан, брикете и кадионицу. Стао је на улаз цркве и прекрстио се, а у том тренутку експлодирала му је кадионица. Увео сам га у цркву и понудио столицу да седне. Рекао ми је да је он пројектовао брану и да у то време није знао да се манастир налази на том терену. Међутим, чак и када је сазнао, није хтео да повуче свој потпис са пројекта. Тада су почеле да му се догађају невоље. Многобројна породица му се распала. Старији чланови су напрасно умрли.
Развео се од жене, која је одвела двоје деце, а једно је остало са њим, али се озбиљно разболело. Зато је дошао у манастир за који је чуо да се у њему догађају чуда. Хтео је да моли за помоћ. Очитане су му молитве и он је отишао. Није се више појављивао – завршио је овај свештеник.
– Долазила је девојка која је пуних 15 година била у инвалидским колицима, а након свете тајне је проходала. Пет бездететних породица је после посете добило потомке – наставља он. Ипак, од оних који су се дрзнули да својом земаљском руком дирају ову светињу, решени да је руше, многи су настрадали напрасном смрћу, многи су се и разболели.
Скинуте иконе (Фото: Фејсбук)
– Један од двојице инжењера који су пројектовали брану, потписавши да се сруши ова богомоља, свашта је доживео. Две године пре него што ћу ја отићи, дошао је у манастир и купио тамјан, брикете и кадионицу. Стао је на улаз цркве и прекрстио се, а у том тренутку експлодирала му је кадионица. Увео сам га у цркву и понудио столицу да седне. Рекао ми је да је он пројектовао брану и да у то време није знао да се манастир налази на том терену. Међутим, чак и када је сазнао, није хтео да повуче свој потпис са пројекта. Тада су почеле да му се догађају невоље. Многобројна породица му се распала. Старији чланови су напрасно умрли.
Развео се од жене, која је одвела двоје деце, а једно је остало са њим, али се озбиљно разболело. Зато је дошао у манастир за који је чуо да се у њему догађају чуда. Хтео је да моли за помоћ. Очитане су му молитве и он је отишао. Није се више појављивао – завршио је овај свештеник.
ОБАВЕЗНО ПОГЛЕДАЈТЕ видео!!!
Отац Жељко је убрзо након овог обраћања протеран из своје парохије.Директива стигла из екуменског врха СПЦ-а.
Испод видеа, можете да видите један коментар који гласи овако:
Отац Жељко је убрзо након овог обраћања протеран из своје парохије.Директива стигла из екуменског врха СПЦ-а.
Sta je tesko lupetanje , da je SPC pristala da se manastir iseli , ne samo pristala nego crno-na belo potpisali jos 91. godine i danas se toga drze ,kao i i da je povukla svestenstvo kao i ikone ,oltare,kadionice i kako se vec zove taj ostali mobilijar iznutra .To je to.
Država uzurpirana na svim nivoima.
Uništavaju svetinje, uništavaju ljude.
- - - - - - - - - -
Sve što si napisao je teško lupetanje ali na jednu posebnu budalaštinu moram da reagujem:
To što ti nazivaš anusaom se nije oglasilo ni po pitanju skandala od projekta BG na vodi tako da moja tvrdnja od sveopštoj uzurpaciji time dobija dodatnu potvrdu.
Sta je tesko lupetanje , da je SPC pristala da se manastir iseli , ne samo pristala nego crno-na belo potpisali jos 91. godine i danas se toga drze ,kao i i da je povukla svestenstvo kao i ikone ,oltare,kadionice i kako se vec zove taj ostali mobilijar iznutra .![]()
Za to sigurno nije kriv Vucic , ako u Sinodu SPC i Akademiji nema nikoga da digne glas protiv ovakvih suludih akcija ,ili recimo BG na vodi ,onda nesto sa tim institucijama ,intelektualcima i strucnjacima nije u redu .
Koliki god on skot i sociopata bio nece nikog oterati u konclager ako javno prozbori nesto protiv njegovih fiks ideja .
Уговор потписан пре 12 година
– Апсолутно не постоји никакав спор између ЈП `Колубара` и СПЦ јер је још 15. јуна 2003. године између овог ЈП и СПЦ коју је заступао тадашњи епископ шабачко-ваљевски Лаврентије потписан уговор о размени непокретности. По том уговору објекат Ваљевске Грачанице уступљен је нама, док смо ми за потребе СПЦ у оближњем селу Брезовице изградили на површини од 1,2 хектара нову цркву, парохијски дом, кућу за свештеника, продавницу, летњиковац и јавну чесму – каже директор `Колубаре` Миодраг Марковић.
Да ли `91 или 2003?
И треба да се зидају! Исто тако НЕ ТРЕБА ни једна да се руши.....ПОТАПА!!!
Шта се са тобом у последње време дешава?
Понекад ми се учини да ти је неко хаковао тај налог и да неко други сада пише у твоје име![]()
Sta je tesko lupetanje , da je SPC pristala da se manastir iseli
Videli smo ko papi. Baš onaj što je potpisao.
Proteruju i šikaniraju pošteno i sposobno sveštenstvo baš kao i sve ostale sposobne i poštene ljude u Srbiji.
Sta je tesko lupetanje , da je SPC pristala da se manastir iseli , ne samo pristala nego crno-na belo potpisali jos 91. godine i danas se toga drze ,kao i i da je povukla svestenstvo kao i ikone ,oltare,kadionice i kako se vec zove taj ostali mobilijar iznutra .![]()
Za to sigurno nije kriv Vucic , ako u Sinodu SPC i Akademiji nema nikoga da digne glas protiv ovakvih suludih akcija ,ili recimo BG na vodi ,onda nesto sa tim institucijama ,intelektualcima i strucnjacima nije u redu .
Koliki god on skot i sociopata bio nece nikog oterati u konclager ako javno prozbori nesto protiv njegovih fiks ideja .
pa kad neko i zucne nešto , sledi mu izbacivanje i apsolutna medijska blokada !
1991. glavni žbir u Srbiji je još uvek biošto reče jedan SNS aktivista.
Poslednje vojno angažovanje imao je za vreme NATO agresije, 1999. godine kada se poštujući svoj visoki čin i zvanje i iako nije imao ratni raspored - dobrovoljno javio u ministarstvo odbrane i stavio se na raspolaganje vojnim vlastima. Bio je aktiviran i do kraja NATO agresije nosio je uniformu iako mu nije odobrena želja da ode na front.