DRAMA U VALJEVSKOJ GRAČANICI Policija uhapsila 20 vernika

Aj podseti me, molim te, kada je počela izgradnja te brane?

Већ сам писала о томе, ко ти крив када не пратиш тему од почетка. Поред тога што сам написала, када је све то почело, цитирала сам и овај БИТАН детаљ:

На овом месту треба подсетити да је у време започињања радова на брани Ровни један човек одлучно одбио да се сагласи са овим „пројектом“. Био је то тадашњи експерт института `Јарослав Черни` из Београда, професор Јован Перић.

:think:

Ко није видео место где се налази манастир `Грачаница` не зна шта је лепа природа. Грех је потопити и манастир и тај прелепи крај...:(

gracanica-1.jpg

gracanica-2.jpg

dsc01357-1.jpg

p6050086-1.jpg

Poslednja izmena:
Већ сам писала о томе, ко ти крив када не пратиш тему од почетка. Поред тога што сам написала, када је све то почело, цитирала сам и овај БИТАН детаљ:

Znači, u vreme narodnih i patriotskih vlasti.

Koje su čitavu priču i započele, i gurale, i sagradile branu, koju ove nenarodne i nepatriotske završavaju, jel tako?

Па дааааааааа...... саградиће СНС-дилетанти ЈОШ ЛЕПШИ И ЈОШ СТАРИЈИ МАНАСТИР..........:dash:

:D od muke...sagradiće još stariji , mda.

Svi znamo od kad amero kauboji imaju uopšte istoriju , ove gazde naših života ...te stoga nije teško zaključiti otkud naređenje ovim našim kukavnim namesnicima da uništavaju sve svetinje i svedoke naše vekovne istorije .

Ta kaubojima je najstarija istorija treće koleno u koje spada baba kurrva i deda lopov robijaš, te nije teško zaključiti koji ih kompleksi pucaju kad vide ovako nešto uzvišeno, lepo, dostojanstveno i neprolazno :)

kisela nedaleko odatle kod sela stubo je napravljen novi manasir, preseljene su ikone i ostalo

daj malo slike novog objetka i prirode. ili krijes? zasto?

ps zidaju se nove crkve i manastiri, neki su cak velelepni kao u trebinju. jel ne treba da se podizu?

da se iole razumes u umetnost, znao bi da freskopisanje srednjevekovnih zoografa nikada nece niti moze biti dostignuto u novim vremenima.

Zato je od sustinskog znacaja da se svi ti srednjevekovni spomenici srpske i pravoslavne hriscanske kulture u Srbiji sacuvaju .

Ali sta ja pricam, vama naprednjacima je to nebitno, vama su bitne starlete, kilo pecenja i sifon belog da ima da se pojedu na reprezentaciju, da zaposlite pola familije na racun drzave....

Kultura i pravoslavlje su vam zadnja rupa na svirali

Ко није видео место где се налази манастир `Грачаница` не зна шта је лепа природа. Грех је потопити и манастир и тај прелепи крај...:(

gracanica-1.jpg

gracanica-2.jpg

dsc01357-1.jpg

p6050086-1.jpg

Naježih se na same fotografije , a sećam se onog osećaja kad sam bila tamo...grešna sam priznajem jer je to zaista bilo odavno .

Taj osećaj smirenosti, naprosto vanvremenskog treperenja nečeg neobjašnjivog u vazduhu dok te i sama priroda opija , a tek onaj osećaj u samom manastiru, teško je rečima opisati u ovom formatu.

Ko to sam osetio nije nema pojma šta je propustio.

Nije ni čudo što tolike hijene i zveri kidišu na ovaj naš prostor i neumorne su da ga unište, degradiraju i zbrišu sa mape.

To je to.

Država uzurpirana na svim nivoima.

Uništavaju svetinje, uništavaju ljude.

- - - - - - - - - -

Sad i ti lupetas , ako je nadlezni organ SPC potpisao da manastir moze da ide na raspolozenije ribicama i recnim rakovima , ne moze *******i rezim biti kriv za to , ako manastir nece da brane oni kojima je po zakonu pripadao , ako se nijedno strucno udruzenje poput zavoda za zastitu spomenika , ANUS-a ,istoricara umetnosti i slicnih ne oglasava po tom pitanju , zbog cega bi taj Sasa Antic i JP Kolubara morali da glume vece isposnike od patrijarha i Sinoda i da oni spasavaju manastir ?
Takodje to ko je papista u SPC je njihova unutrasnja stvar , koja sigurno nije u nadleznosti vlasti , bilo koje , sta sad treba svaki dogovor i ugovor sa SPC da se ponistava na osnovu necije slobodne procene dal je neki pop jeretik ili nije , pa ne ide to tako ...

Sve što si napisao je teško lupetanje ali na jednu posebnu budalaštinu moram da reagujem:

To što ti nazivaš anusaom se nije oglasilo ni po pitanju skandala od projekta BG na vodi tako da moja tvrdnja od sveopštoj uzurpaciji time dobija dodatnu potvrdu.

da se iole razumes u umetnost, znao bi da freskopisanje srednjevekovnih zoografa nikada nece niti moze biti dostignuto u novim vremenima.

Zato je od sustinskog znacaja da se svi ti srednjevekovni spomenici srpske i pravoslavne hriscanske kulture u Srbiji sacuvaju .

Ali sta ja pricam, vama naprednjacima je to nebitno, vama su bitne starlete, kilo pecenja i sifon belog da ima da se pojedu na reprezentaciju, da zaposlite pola familije na racun drzave....

Kultura i pravoslavlje su vam zadnja rupa na svirali

Шта један СНС-овац зна о томе...... ти СНС-пуноглавци сигурно не могу да схвате зашто су у Бг историчари уметности плакали када су чули да су Шиптари запалили Богориду Љевишку, то је њима нејасно и несхватљиво... зато их ја и сматрам да су само машине за фекалије - једу и се*ру ---- и то је то..........и не би било никаквих проблема када не би себе стављали на положаје и одлучивали о важним споменицима културе и уметности Србије и Срба........

kisela nedaleko odatle kod sela stubo je napravljen novi manasir, preseljene su ikone i ostalo

daj malo slike novog objetka i prirode. ili krijes? zasto?

ps zidaju se nove crkve i manastiri, neki su cak velelepni kao u trebinju. jel ne treba da se podizu?

И треба да се зидају! Исто тако НЕ ТРЕБА ни једна да се руши.....ПОТАПА!!!

Шта се са тобом у последње време дешава?

Понекад ми се учини да ти је неко хаковао тај налог и да неко други сада пише у твоје име:confused:

Poslednja izmena:

– Долазила је девојка која је пуних 15 година била у инвалидским колицима, а након свете тајне је проходала. Пет бездететних породица је после посете добило потомке – наставља он. Ипак, од оних који су се дрзнули да својом земаљском руком дирају ову светињу, решени да је руше, многи су настрадали напрасном смрћу, многи су се и разболели.

valjevska-gracanica-ikona-650x368.jpg
Скинуте иконе (Фото: Фејсбук)​

– Један од двојице инжењера који су пројектовали брану, потписавши да се сруши ова богомоља, свашта је доживео. Две године пре него што ћу ја отићи, дошао је у манастир и купио тамјан, брикете и кадионицу. Стао је на улаз цркве и прекрстио се, а у том тренутку експлодирала му је кадионица. Увео сам га у цркву и понудио столицу да седне. Рекао ми је да је он пројектовао брану и да у то време није знао да се манастир налази на том терену. Међутим, чак и када је сазнао, није хтео да повуче свој потпис са пројекта. Тада су почеле да му се догађају невоље. Многобројна породица му се распала. Старији чланови су напрасно умрли.

Развео се од жене, која је одвела двоје деце, а једно је остало са њим, али се озбиљно разболело. Зато је дошао у манастир за који је чуо да се у њему догађају чуда. Хтео је да моли за помоћ. Очитане су му молитве и он је отишао. Није се више појављивао – завршио је овај свештеник.

*********************************​

ОБАВЕЗНО ПОГЛЕДАЈТЕ видео!!!

Bog se javi!

A bezboznici SNS-ovski kad krenu da im se desavaju nesrece nek se sete ovog manastira cije su rusenje potpisali i dozvolili!

– Један од двојице инжењера који су пројектовали брану, потписавши да се сруши ова богомоља, свашта је доживео. Две године пре него што ћу ја отићи, дошао је у манастир и купио тамјан, брикете и кадионицу. Стао је на улаз цркве и прекрстио се, а у том тренутку експлодирала му је кадионица. Увео сам га у цркву и понудио столицу да седне. Рекао ми је да је он пројектовао брану и да у то време није знао да се манастир налази на том терену. Међутим, чак и када је сазнао, није хтео да повуче свој потпис са пројекта. Тада су почеле да му се догађају невоље. Многобројна породица му се распала. Старији чланови су напрасно умрли.

Развео се од жене, која је одвела двоје деце, а једно је остало са њим, али се озбиљно разболело. Зато је дошао у манастир за који је чуо да се у њему догађају чуда. Хтео је да моли за помоћ. Очитане су му молитве и он је отишао. Није се више појављивао – завршио је овај свештеник.

- - - - - - - - - -

27E je posednut nik.

– Долазила је девојка која је пуних 15 година била у инвалидским колицима, а након свете тајне је проходала. Пет бездететних породица је после посете добило потомке – наставља он. Ипак, од оних који су се дрзнули да својом земаљском руком дирају ову светињу, решени да је руше, многи су настрадали напрасном смрћу, многи су се и разболели.

valjevska-gracanica-ikona-650x368.jpg
Скинуте иконе (Фото: Фејсбук)​

*********************************​

ОБАВЕЗНО ПОГЛЕДАЈТЕ видео!!!

Испод видеа, можете да видите један коментар који гласи овако:

Отац Жељко је убрзо након овог обраћања протеран из своје парохије.Директива стигла из екуменског врха СПЦ-а.

Испод видеа, можете да видите један коментар који гласи овако:
Отац Жељко је убрзо након овог обраћања протеран из своје парохије.Директива стигла из екуменског врха СПЦ-а.

Videli smo ko papi
. Baš onaj što je potpisao.

Proteruju i šikaniraju pošteno i sposobno sveštenstvo baš kao i sve ostale sposobne i poštene ljude u Srbiji.

To je to.

Država uzurpirana na svim nivoima.

Uništavaju svetinje, uništavaju ljude.

- - - - - - - - - -

Sve što si napisao je teško lupetanje ali na jednu posebnu budalaštinu moram da reagujem:

To što ti nazivaš anusaom se nije oglasilo ni po pitanju skandala od projekta BG na vodi tako da moja tvrdnja od sveopštoj uzurpaciji time dobija dodatnu potvrdu.
Sta je tesko lupetanje , da je SPC pristala da se manastir iseli , ne samo pristala nego crno-na belo potpisali jos 91. godine i danas se toga drze ,kao i i da je povukla svestenstvo kao i ikone ,oltare,kadionice i kako se vec zove taj ostali mobilijar iznutra . :think:
Za to sigurno nije kriv Vucic , ako u Sinodu SPC i Akademiji nema nikoga da digne glas protiv ovakvih suludih akcija ,ili recimo BG na vodi ,onda nesto sa tim institucijama ,intelektualcima i strucnjacima nije u redu .
Koliki god on skot i sociopata bio nece nikog oterati u konclager ako javno prozbori nesto protiv njegovih fiks ideja .

Poslednja izmena:
Sta je tesko lupetanje , da je SPC pristala da se manastir iseli , ne samo pristala nego crno-na belo potpisali jos 91. godine i danas se toga drze ,kao i i da je povukla svestenstvo kao i ikone ,oltare,kadionice i kako se vec zove taj ostali mobilijar iznutra . :think:
Za to sigurno nije kriv Vucic , ako u Sinodu SPC i Akademiji nema nikoga da digne glas protiv ovakvih suludih akcija ,ili recimo BG na vodi ,onda nesto sa tim institucijama ,intelektualcima i strucnjacima nije u redu .
Koliki god on skot i sociopata bio nece nikog oterati u konclager ako javno prozbori nesto protiv njegovih fiks ideja .

Да ли `91 или 2003?

Уговор потписан пре 12 година​

– Апсолутно не постоји никакав спор између ЈП `Колубара` и СПЦ јер је још 15. јуна 2003. године између овог ЈП и СПЦ коју је заступао тадашњи епископ шабачко-ваљевски Лаврентије потписан уговор о размени непокретности. По том уговору објекат Ваљевске Грачанице уступљен је нама, док смо ми за потребе СПЦ у оближњем селу Брезовице изградили на површини од 1,2 хектара нову цркву, парохијски дом, кућу за свештеника, продавницу, летњиковац и јавну чесму – каже директор `Колубаре` Миодраг Марковић.

Да ли `91 или 2003?

Nije ni bitno , negde na vestima su spominjali i tu 91. godinu , poenta je da je potpisao nadlezni episkop SPC i da ga do dana danasnjeg SPC nije osporila ,niti trazila reviziju tog ugovora ,niti sada trazi .
Dakle ako se SPC slozila i dan danas se slaze da manastir spava sa ribama ,onda ne moze sad za to biti kriv Vucic ili rukovodstvo JP Kolubara , ustvari moze nekako simbolicki i posredno al je mnogo veca odgovornost na SPC za ovaj konkretan slucaj .

И треба да се зидају! Исто тако НЕ ТРЕБА ни једна да се руши.....ПОТАПА!!!

Шта се са тобом у последње време дешава?

Понекад ми се учини да ти је неко хаковао тај налог и да неко други сада пише у твоје име:confused:

ocito neko od nas dvoje nije sav svoj.

ja sam na nalogu gde sam i bio, oduvek

reagujem na ovakvim temema kada se zaobilaze i precutkuju cinjenice. tema je pocela sa vucic rusi manastire i tako su gurali ceo dan. branu nisu ni spomenuli, nisu ni spomenuli novu crkvu. cista manipulacija u ds i ldp maniru zato tii se i cudim, sa kim si se uhvatila

a tek gluposti o nivou brane tj kotama. tek tu su pokazali diletantiyam i losu nameru.

zato ti se cudim jos vise

ako ne verujes pitaj me nesto ovde ili na pp, da vidimo ko to kucka.

Videli smo ko papi
. Baš onaj što je potpisao.

Proteruju i šikaniraju pošteno i sposobno sveštenstvo baš kao i sve ostale sposobne i poštene ljude u Srbiji.

:tick: pa kad neko i zucne nešto , sledi mu izbacivanje i apsolutna medijska blokada !

Ti k'o da se odjednom javljaš sa marsa ili si i sam prebegao kod ovih, drugog objašnjenja nema na ova lupetanja :roll:

1991. glavni žbir u Srbiji je još uvek bio
što reče jedan SNS aktivista.

Хајд` да си поменуо неког другог, али где ископа тог човека.:roll:
Омануо си.

Poslednje vojno angažovanje imao je za vreme NATO agresije, 1999. godine kada se poštujući svoj visoki čin i zvanje i iako nije imao ratni raspored - dobrovoljno javio u ministarstvo odbrane i stavio se na raspolaganje vojnim vlastima. Bio je aktiviran i do kraja NATO agresije nosio je uniformu iako mu nije odobrena želja da ode na front.

...за разлику од неких који су се ПРОДАЛИ, а неки ДЕЗЕРТИРАЛИ :aha:

Back