ДРАГОЉУБ ДРАЖА МИХАИЛОВИЋ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
quote_icon.png
Оригинал поставио vučji čopor

Оно што ти је обрисано из поста :lol:
Онај ко по својој фунцији може и треба да на такве ствари реаугује, Добро Дошли.
Видео сам ко је обрисао и све ми је јасно!
Јасно ми је и да је твоја функција на овом Форуму да: прво провоцираш а потом цинкариш (троуглић) и на крају се сладиш (погледај твој смајли на горњем посту).
Шта рећи: Јаднооооо!

quote_icon.png
Оригинал поставио vučji čopor

Оно што ти је обрисано из поста :lol:

Видео сам ко је обрисао и све ми је јасно!
Јасно ми је и да је твоја функција на овом Форуму да: прво провоцираш а потом цинкариш (троуглић) и на крају се сладиш (погледај твој смајли на горњем посту).
Шта рећи: Јаднооооо!

Па ако си видео, чему онда питање ?
Опет погрешно, лажно и злонамерно опањкавање Добро Дошли.
Моја реакција на Бандијев пост је била оно што сам написао овде, а не никакво "цинкарење".
Смајли је био реакција на Бандијев одговор у коме се прави да невешт:cool:

Poslednja izmena:
Већ истог дана, уследио је немачки позив лично ујка-Дражи.
Немци као да су очекивали четничку понуду за сарадњом. Видећемо и како је ујка-Дража одреаговао на немачки позив.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BR. 2
NEMAČKI POZIV DRAŽI MIHAILOVIĆU ZA SASTANAK I PREGOVORE O SARADNJI
Kopija Beograd, 30. oktobra 1941.
Generlabštabnom pukovniku
gospodinu Dragoljubu Mihajloviću
U vezi usmenih pregovora Vaših poverenika sa mojim predstavnikom od 28. i 29-10. 41. bilo bi poželjno da Vi dođete u moj štab u Beogradu. Bez Vašeg ličnog p r i s u s t v a bespredmetni su svi dalji pregovori.
Ovim aktom ja Vam istovremeno svojom vojničkom čašću jamčim za Vašu ličnu sigurnost i pri dolasku i pri povratku - bez obzira na rezultat koji bi ovim pregovorima bio postignut.
S druge strane, Vi jamčite meni Vašom vojničkom čašću i ličnom odgovornošću da će ovaj dokument ostati u najstrožijoj tajnosti sve dok pregovori ne budu privedeni kraju.
U slučaju bezuspešnih pregovora ovaj dokument mora biti vraćen.
Sef generalštaba
po ovlašćenju
[nečitak paraf]
potpukovnik
Arhiv VII, NAV - N - T - 314, r. 1457, s. 1240,
Zbornik XIV, 1, str. 860

Dokumenti Nemačkog rajha
http://www.znaci.net/00001/114.htm

Али да се вратимоми теми.
За мене је ђенерал Михаиловић један од оних ликова који ми због својих људских , професионално војничких и моралних вредности предстаља узор.
Драго ми је што сам за живота дочекао дан када је то и у држави Србији признато и званично.
Жао и је само што то нису дочекали мој отац и деда.
Историја је показала да сва мржња, блаћење, огромна негативна пропаганда једне државе и њених моћника, као ни сав данашњи труд њихових наследника, нису ни за седмдесет година успели да упрљају његов лик.

Нису прошла ни три дана, таман толико да ујка-Дража састви писмо на немачком језику и брже-боље пошаље свом будућем газди.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BR. 4

DRAŽE MIHAILOVIĆA NEMCIMA
prevod
Vojnim komandantima Srbije u Beogradu
Primio sam vaše pismo uz (usmeni) izveštaj moga pregovarača. Pošto iz toga proizilazi da su bez mog ličnog prisustva isključeni svi dalji razgovori, odgovaram da sam u interesu dobrobiti moga naroda spreman da se odazovem vašem pozivu i lično dođem u Beograd.
S obzirom na stvarnu situaciju u zemlji, koju već nekoliko dana karakterišu borbe većih razmera koje moje jedinice vode protiv komunističkih elemenata i koje se verovatno pretvaraju u opšti sukob, u ovom momentu je neophodno da ostanem na svom mestu dok se situacija ne raščisti. Ove borbe se vode u rejonu Užice - Požega - Kosjerić i Ivanjica.
U vezi s napred izloženim neophodno je da vaše jedinice ne preduzimaju nikakve akcije na tom terenu.
Tačan dan mog dolaska u Beograd javiću preko mog pregovarača.
3. novembar 1941. Pečat Gorskog štaba
četničkih odreda jugoslovenske
vojske
Komandant - generalštabni pukovnik
pot. Dragoljub M. Mihailović
Za tačnost prevoda, kao zakleti sudski tumač
Mati
kapetan
Arhiv VII, NAV-N-T-314, r. 1457, s. 1338, Zbornik XIV, 1, str. 862.
Dokumenti Nemačkog rajha
http://www.znaci.net/00001/114.htm

Али да се вратимоми теми.
За мене је ђенерал Михаиловић један од оних ликова који ми због својих људских , професионално војничких и моралних вредности предстаља узор.
Драго ми је што сам за живота дочекао дан када је то и у држави Србији признато и званично.
Жао и је само што то нису дочекали мој отац и деда.
Историја је показала да сва мржња, блаћење, огромна негативна пропаганда једне државе и њених моћника, као ни сав данашњи труд њихових наследника, нису ни за седмдесет година успели да упрљају његов лик.

I ne samo za tebe Vučiji,već za SVE poštene i čestite Srbe koji se nisu odrekli svojih predaka,Slavske sveće i Boga zarad ostataka sa stola kojima su bili hranjeni od hrvatskog antihrista!
Bogu hvala da je postojao u srpskom narodu neko kao hrabri čiča,koji je voleo svoj srbski narod a ČESTIT narod ga je cenio i voleo kako onda tako i danas!

Draza-Mihajlović 1944.jpg

draza mihajlovic.jpg

I samo da se podsetimo proročkih reči Svetoga vladike Nikolaja izrečenih još davne 1954 godine:
''Draža Mihailović bio je legendarna ličnost i za vreme svoga života, no njegova mučenička smrt stvorila je oko njegovog imena oreol svetog ratnika. S vremenom taj će oreol bivati sve svetliji, a ime Dražino sve slavnije!''

Poslednja izmena:
I ne samo za tebe Vučiji,već za SVE poštene i čestite Srbe koji se nisu odrekli svojih predaka,Slavske sveće i Boga zarad ostataka sa stola kojima su bili hranjeni od hrvatskog antihrista!
Bogu hvala da je postojao u srpskom narodu neko kao hrabri čiča,koji je voleo svoj srbski narod a ČESTIT narod ga je cenio i voleo kako onda tako i danas!

Pogledajte prilog 401009

I samo da se podsetimo proročkih reči Svetoga vladike Nikolaja izrečenih još davne 1954 godine:
''Draža Mihailović bio je legendarna ličnost i za vreme svoga života, no njegova mučenička smrt stvorila je oko njegovog imena oreol svetog ratnika. S vremenom taj će oreol bivati sve svetliji, a ime Dražino sve slavnije!''
На овој скулптури (од дрвете или чега је) ујка-Дражу сте обули у неко уско одело британског пилота осим шајкаче.
Колико су британска пилота уморена а одеће присвојена? О томе сам већ писао о Воји Пожаревцу и признању на суђењу у Зајечару.

На овој скулптури (од дрвете или чега је) ујка-Дражу сте обули у неко уско одело британског пилота осим шајкаче.
Колико су британска пилота уморена а одеће присвојена? О томе сам већ писао о Воји Пожаревцу и признању на суђењу у Зајечару.

Ово је Добро Дошли чак и од тебе превише ниско. Такав пост није чак ни за пријаву, само за гнушање и презир и треба овде да остане да се види:bljak:

Погледај мало како је чича био обучен током рата, па ако можеш застиди се и обриши сопствени пост , а било би људски и да се извиниш.

gA8teQN.jpg

Ово је Добро Дошли чак и од тебе превише ниско. Такав пост није чак ни за пријаву, само за гнушање и презир и треба овде да остане да се види:bljak:
Погледај мало како је чича био обучен током рата, па ако можеш застиди се и обриши сопствени пост , а било би људски и да се извиниш.

Četniči s njemačkim vojnicima u nepoznatom selu u Bosni nakon
povlačenja iz Srbije krajem 1944.

Ako су четници (ЈВуО) овако били униформисани, зашто би ујка-Дража носио енглеске блузе и панталоне. Обучен је као неки шипарац.
Униформа ваљада је у свим војскама иста и за старешине и војнике. Разлика је у еполетама са чиновима а остало је исто..
Уосталом, прикачи унуформу ЈВуО, па да упоредимо!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Poslednja izmena od moderatora:

Pomešao si nešto,hrvatska kukavica sa njegovim ustašama je ubijala američke pilote,ovde lepo piše,ali kako vi titoisti da imate srama kada ste pretke izdali,stidite se Slavske sveće a Boga se ne bojite!
tito ubica američkih pilota!!
americki piloti 2.jpg

Ako су четници (ЈВуО) овако били униформисани, зашто би ујка-Дража носио енглеске блузе и панталоне. Обучен је као неки шипарац.
Униформа ваљада је у свим војскама иста и за старешине и војнике. Разлика је у еполетама са чиновима а остало је исто..
Уосталом, прикачи унуформу ЈВуО, па да упоредимо!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

То је била народна војска Добро Дошли , па је тако била и обучена.

Боље од мене ће да ти одговори Српска вила која је прешла српске горе, све од мора до Тополе и каже да лепа је свака гора, ал најлепша Равна Гора и она је на њој била одмарала своја крила и видла је Горску гарду у Дражином главном штабу.
У штабу су млади момци, Краља Петра Равногорци
На њима је роба фина од сељачка сукна сива
Јуначко им лице младо, прекривено густом брадом
А низ плећи бујне косе , Дражинићи сви то носе
Шубара им боје црне , што душманин пред њом трне.
Са поносом они зборе, за кога се млади боре.
За слободу и за Краља и за Дражу ђенерала.

Ut8MG1j.jpg

" Јелек, антерија , реденици - по томе се знају сви четници

Poslednja izmena:
Pomešao si nešto,hrvatska kukavica sa njegovim ustašama je ubijala američke pilote,ovde lepo piše,ali kako vi titoisti da imate srama kada ste pretke izdali,stidite se Slavske sveće a Boga se ne bojite!
tito ubica američkih pilota!!
Не лупетај! Ево ти један запис са суђења четнику Војиславу Рајчићу-Пожаревцу који је детаљно описао како је заклао два енглеска пилота.
Тако су четници и радили: једног спасили, десет заклали (нису имали затворе да их чувају) а одећу и обућу закланих поделили међусобно. А оно одело на слици ујка-Драже, коју радо приказујеш, је највероватније скинуто са неког енглеског омањег мршавка пилота па ујка-Дража изгледао као сеоски ђилкош.

Ubistvo engleskih pilota

Prema zapisima u Okružnom sudu u Zaječaru Požarevacje ovako pisao istražnom sudiji Radojici Nikoliću kakoje ubio dvojicu engleskih pilota:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Njima je u Sikolu održanosuđenje. Osuđeni su na smrt. Pročitana im je smrtna presuda,ali zbog čega su osuđeni -na smrt, nije mi poznato.
Po obavljanju smrtne presude ova dva engleska pilotasu ostala u Sikolu još nekoliko dana, a onda sam ja od kapetana Đoke i sudije Makse, kao i Gandića, dobio naređenjeda ih likvidirani.
štaba na jednoj utrini. Prvo sam ubio manjeg, a zatimvećeg. Ova ubistva sam izvršio klanjem, kao i ranije. Menisu u tome pomagali Ljuba Koljač i Bosanac.
Engleskog pilotanižeg rasta zaklao sam dok je bio u stojećem stavu. Držalisu ga Ljuba i Bosanac.
Kada su potom doveli onog višegrasta, mi smo ga naterali da sedne i ja sam onda prišaootpozadi i prerezao sam mu grkljan. I jednom i drugomruke su bile vezane pozadi.
Znam da su oni neprekidno govorili:»ingliš, ingliš« i slično. Oni nisu odmah izdahnuli. Onajviši rastom duže vreme se koprcao i trzao. Kada su izdahnuli,ja sam obrisao kamu i njihovi su leševi ostali na tommestu. Po povratku u štab, raportirao sam Đoki kapetanu dasam izvršio zadatak. Hajduković mi je potom dao engleskubluzu manjeg engleskog pilota, koju sam nosio i u kojoj samse slikao.Na kraju dodajem da su od padobrana ovih engleskihpilota u Salašu šivene košulje za četnike. I ja sam dobiojednu košulju koja je sašivena od engleskog padobrana...
http://www.znaci.net/00001/304_8.pdf

quote_icon.png
Оригинал поставио Добро дошли

То је била народна војска Добро Дошли , па је тако била и обучена.

Ut8MG1j.jpg

" Јелек, антерија , реденици - по томе се знају сви четници
Па на сликама су две различите ,,униформе''. Па која је ,,униформа'' радна а која свечана ( парадна)?

Vidi ta vaša ustaško komunistička povjest u kojoj ste izjednačili borce za slobodu sa zverima ustašama i u kojoj ste satanizovali Srbe koliko god i kad god ste mogli uz pomoć falsifikata i laži je čista boleština i više nikog normalnog to ne pogađa!
Ajde skoncentriši se i obrati malo pažnju na sliku sto puta sam je postavljao,više nema tite pa da se bojiš da vidiš pravu istinu!!
Ako si glup za engleski evo ti prevoda:”Titova propaganda kaže: `Mihailović me je ubio!` U stvari on me je spasao”.
индекс.jpg

- - - - - - - - - -

PARTIZANI UBIJALI SAVEZNIČKE PILOTE?

Priču o spašavanju savezničkih pilota komunisti su koristili na različite načine, kako im je kad trebalo. Najpre su, tokom procesa đeneralu Draži, govorili da su četnici ubijali savezničke pilote. Naveli su čak i četiri imena navodno ubijenih avijatičara, ali oni su se odmah oglasili iz Amerike
Međutim, do sada nije pridavana pažnja jednom od transparenata koje su nosili spašeni američki piloti. Na transparentu je pisalo: ”Tito – ubica američkih pilota”.
U ovom članku ekskluzivno objavljujemo dva dokumenta o ubistvima američkih pilota od strane Titovih partizana 1944. godine.

http://avijacija.com/?p=449

Vidi ta vaša ustaško komunistička povjest u kojoj ste izjednačili borce za slobodu sa zverima ustašama i u kojoj ste satanizovali Srbe koliko god i kad god ste mogli uz pomoć falsifikata i laži je čista boleština i više nikog normalnog to ne pogađa!
Ajde skoncentriši se i obrati malo pažnju na sliku sto puta sam je postavljao,više nema tite pa da se bojiš da vidiš pravu istinu!!
Ako si glup za engleski evo ti prevoda:”Titova propaganda kaže: `Mihailović me je ubio!` U stvari on me je spasao”.
Pogledajte prilog 401113

- - - - - - - - - -

PARTIZANI UBIJALI SAVEZNIČKE PILOTE?

Priču o spašavanju savezničkih pilota komunisti su koristili na različite načine, kako im je kad trebalo. Najpre su, tokom procesa đeneralu Draži, govorili da su četnici ubijali savezničke pilote. Naveli su čak i četiri imena navodno ubijenih avijatičara, ali oni su se odmah oglasili iz Amerike
Međutim, do sada nije pridavana pažnja jednom od transparenata koje su nosili spašeni američki piloti. Na transparentu je pisalo: ”Tito – ubica američkih pilota”.
U ovom članku ekskluzivno objavljujemo dva dokumenta o ubistvima američkih pilota od strane Titovih partizana 1944. godine.

http://avijacija.com/?p=449

I u cemu je problem ?

Zar americki piloti nisu bombardovali Beograd (a ne ustaski i fasisticki Zagreb) i ubijali nevin svet?

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Тема је о ујка-Дражи а не о партизанима! Толико имаш потребу да замаглиш истину са тим безвезе лупетањем јер ти се коментар очгледно не уклапа у причу.
Али не може се без типично нео-четничких одговора и коментара. Све што вам се не свиђа, прогласите фалсификатима и лажима а ти ту предњачиш. Очигледно да су те тако натемпирали.
Ово суђење Војиславу Рајчићу-Пожаревцу одржано је у Зајечару у новембру 1980 г. и нема никакве везе са твојим лупетањем о усташко-комунистичком историјом (а не повјест, твој омиљени израз).
На крају ево ти поново ЛИНК па прочитај суђење у целости: http://www.znaci.net/00001/304_8.pdf

Samo me živo zanima dali se vi vjernici titove ustaško crvene sekta i dalje plašite mrtvog hrvatskog antihrista pa zbog toga ne smete istini da pogledate u oči!?

Lično sam istinu doživeo pogotovu sa Titom,i ko zna kolko bi mnogi platili da ga kloniraju.Mnogima treba otvoriti oči ljudi smo majkomu to samo medvedi spavaju čitave zime ali sada nije zima.

Lično sam istinu doživeo pogotovu sa Titom,i ko zna kolko bi mnogi platili da ga kloniraju.Mnogima treba otvoriti oči ljudi smo majkomu to samo medvedi spavaju čitave zime ali sada nije zima.

Mnogi su lično doživeli istinu pogotovo sa Hitlerom,i ko zna koliko bi mnogi platili da ga kloniraju.Mnogima treba otvoriti oči ljudi smo majkomu to samo medvedi spavaju čitave zime ali sada nije zima.
Inače je Hitler tvorac nemačkog privrednog čuda tridesetih godina prošlog veka.Napravio je u nemačkoj puteve,izvukao ju je iz recesije,dao je ideju da se napravi najprodavaniji auto na svetu,kasnije poznat kao VW buba,prvi na svetu je uveo radnička odmarališta itd,itd

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back