ДРАГОЉУБ ДРАЖА МИХАИЛОВИЋ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Нису само четници спасавали пилоте

Аутор: Б. Билбијанедеља,
Славко Поповић (Фото Р. Крстинић)
Генерал-мајор Славко Поповић (86), председник Субнора у шест мандата,
http://www.politika.rs/scc/clanak/156247/Nisu-samo-cetnici-spasavali-pilote

Jedino postoje dokumenta da su partizani spasavali svoju braću ustaše!
Jesu partizani spasavali američke pilote ali od života,lepo piše na transparentu:Tito je ''heroj'' koji je ''spasavao'' američke pilote!
americki piloti 2.jpg

Ma vi poklonici titove sekte bolje znate i od samih pilota ko ih je spasavao :hahaha:,idi begaj!!
U stvari vi titini sektaši ste sve bolje od svih znali,jedino niste znali da sačuvate domovinu od par slovenačkih lovaca na prepelice!!:per:
A naslov je:''Нису само четници спасавали пилоте'',.Koliko do juče su ti isti sektaši kmečali da su četnici bili saradnici okupatora a vidi sada priznanja ko je pre svih spasavao saveznike!!

Poslednja izmena:
Не разумем како неко после толико година од Другог рата још увек не разуме разлику између борбе за ослобођење земље и њено коришћење за идеолошку и политичку борбу Банди.
Текст из Њујорк Тајмса уопште не говори о идеологији, како га ти тумачиш.

- - - - - - - - - -

Марко све они и од свакога боље знају, али не знају зашто је Чича добио онај орден за спашавање савезничких пилота, а не Тито:per::hahaha:

Не разумем како неко после толико година од Другог рата још увек не разуме разлику између борбе за ослобођење земље и њено коришћење за идеолошку и политичку борбу Банди.

Ja ne rzaumem da neko posle toliko godina nije shvatio da se Draza NIKADA nije borio za oslobodjanje, vec protiv Srba levicara i islamista.

Gde je neko video njegove okrsaje sa Italijanima, Madjarima, Nemcima, ustasama.....? Koliko su ih cetnici izbacili iz stroja za 4 goidine rata? 3? 7? 15?

Nigde TOGA NEMA osim u cetnickim fantazijama i lazima.

- - - - - - - - - -

Марко све они и од свакога боље знају, али не знају зашто је Чича добио онај орден за спашавање савезничких пилота, а не Тито:per::hahaha:

Dopbio je on glavni orden posle rata od pilota koje je spasao i Engleza ....:per:

Ja ne rzaumem da neko posle toliko godina nije shvatio da se Draza NIKADA nije borio za oslobodjanje, vec protiv Srba levicara i islamista.

Gde je neko video njegove okrsaje sa Italijanima, Madjarima, Nemcima, ustasama.....? Koliko su ih cetnici izbacili iz stroja za 4 goidine rata? 3? 7? 15?

Nigde TOGA NEMA osim u cetnickim fantazijama i lazima.

- - - - - - - - - -

Dopbio je on glavni orden posle rata od pilota koje je spasao i Engleza ....:per:

Од авијатичара - тешко, а од Британца је добио највећи могући поклон - државу на тацни. Али ово није тема о њему.

Што се тиче онога како се Чича није борио за ослобођење ту проговара твоја идеолошка искључивост и нетрпељивост. Хоћеш ли ти тиме да нам кажеш како ти, као велики војни експерт, сматраш фа је читав савезнички концепт за ослобођање европских држава од окупације био погрешан ?
Што се тиче тврдње како се борио против "Срба левичара и исламиста " !!!! , коментар је непотребан. Шта је др. Живко Топаловић радио у Чичином штабу, Блајби ? Ко су ови људи око Чиче Блајби ?

hWglCSd.jpg

Poslednja izmena:
Од авијатичара - тешко, а од Британца је добио највећи могући поклон - државу на тацни. Али ово није тема о њему.

Nisi mi odgovorio nista o slavnim bitkama cetnika sa Italijanima, Madjarima, Nemcima, ustasama....?

Jesu li oni bili u ratu?:think:

- - - - - - - - - -

Pitao sam sta je DRAZA dobio na kraju rata od Engleza i ZASTO je to dobio?

Sto je bio iskren saveznik Engleske, Amerike i Rusije u borbi protiv fasizma?

- - - - - - - - - -

uvek su pokojnici dobijali ordenje sa zakašnjenjem, pitanje je zašto mu nisu taj orden dali za života ili još bolje, zašto mu taj orden nisu dali u sred sudjenja za izdaju svog naroda i saradnju sa okupatorom????

- - - - - - - - - -

kao i sam što gore navodiš, i taj orden je bio deo tadašnje političke borbe izmedju amera i tita...

- - - - - - - - - -

a i gde bi mu zakačili orden u zatvoru?

DM.JPG

- - - - - - - - - -

vidiš kakva mu je neuredna uniforma ..

uvek su pokojnici dobijali ordenje sa zakašnjenjem, pitanje je zašto mu nisu taj orden dali za života ili još bolje, zašto mu taj orden nisu dali u sred sudjenja za izdaju svog naroda i saradnju sa okupatorom????
.

Pitanje je sto ga saveznici Amerikanci, Englezi, Rusi, Jevreji i ostali nisu spasli od streljanja....??? Svakako da su to mogli SAMO DA SU HTELI.

Ali, oni su najbolje znali KO JE ON I KAKAV JE BIO U RATU....

Zato su i ostvaili da ga Tito fusilira.:rtfm:

Nisi mi odgovorio nista o slavnim bitkama cetnika sa Italijanima, Madjarima, Nemcima, ustasama....?

Jesu li oni bili u ratu?:think:

- - - - - - - - - -

Pitao sam sta je DRAZA dobio na kraju rata od Engleza i ZASTO je to dobio?

Sto je bio iskren saveznik Engleske, Amerike i Rusije u borbi protiv fasizma?

Извини , мислио сам да алудираш на вашег врховног командата, који је од Брутанаца добио државу на тацни.
Ниси ми одговорио за Др, Живка Топаловића и фотографију са муслиманским првацима , Блајби. А они нису били " исламисти " и ту си у праву, они су били муслимани.

- - - - - - - - - -

Не господо, то нису питања. Основно је питање зашто је ваш Тито читавог рата истицао да му је главни непријатељ Чича и четници и борба против њих.

Не господо, то нису питања. Основно је питање зашто је ваш Тито читавог рата истицао да му је главни непријатељ Чича и четници и борба против њих.

Pa odgovor je u tome da se Draza celog rata (osim na samom pocetku) NIJE BORIO PROTIV NEPRIJATELJA vec iskljucivo protiv partizana...

- - - - - - - - - -

kao i sam što gore navodiš, i taj orden je bio deo tadašnje političke borbe izmedju amera i tita...

- - - - - - - - - -

a i gde bi mu zakačili orden u zatvoru?

Pogledajte prilog 403149

- - - - - - - - - -

vidiš kakva mu je neuredna uniforma ..

па французи му дали сред рата. а брозу?

Pojedinim forumašmai koji su ponosito pogazili zakletvu titi&co bi bolje bilo da se drže teorija ljudi guštera :hahaha:
Kukavice i diktatori mogu samo za sami sebe odlikuju najvišim odlikovanjima

Орден Суворова је био високо совјетско одликовање уведено током Великог отаџбинског рата, указом Врховно савета СССР-а од 29. јула 1942. године
До 1992. године укупно је додељено 7.267 ордена

то није тачно. орден суворова је добило пре СЕДАМ ХИЉАДА људи. у преводу, делио се шаком и капом.

него, шта је броз добио у току рата?

Итекако се делило Милице, али ми није јасно зашто избегавају да кажу, КАДА га је добио:lol:

то није тачно. орден суворова је добило пре СЕДАМ ХИЉАДА људи. у преводу, делио се шаком и капом.
него, шта је броз добио у току рата?
Јосип Броз Тито је добио рат а Дража ордење и пресуду на име ратног злочинца.
Добијао је Дража ордење нпр. зато што је научио бугарски језик.

Poslednja izmena od moderatora:
kad god da je dobro je, pobednik je dobio orden, a poraženi je dobio sud i presudu na osnovu koje je streljan na način kako su tada i drugi saradnici okupatora svuda u svetu streljani da im se ni grob ni dan danas ne zna....

Пошто вама не прија из неких разлога да кажете када и од кога и зашто рећу ћу ја:
Септембра 1944.године је објављен указ Президијума Врховног савета СССР, према коме је маршал Јосип Броз Тито, због " изванредних успеха и спровођењу војних операција против заједбичког непријатеља Совјетског Савеза и Југославије - фашистичке Немачке" добија орден Суворова. 46 генерала и официра НОВЈ добија највиша одликовања СССР - а, међу њима Иван Гошњак, Коча Поповић, Раде Хамовић, Пеко Дапчевић.....

Poslednja izmena:
kad god da je dobro je, pobednik je dobio orden, a poraženi je dobio sud i presudu na osnovu koje je streljan na način kako su tada i drugi saradnici okupatora svuda u svetu streljani da im se ni grob ni dan danas ne zna....

па победник је русија, не броз. то прво. друго, суд и пресуда, монтирани су колико знам - поништени. а да, сараднику окупатора павелићу се зна гроб. и није стрељан. али ах, поштедео је броз своје сараднике ;)

па победник је русија, не броз. то прво. друго, суд и пресуда, монтирани су колико знам - поништени. а да, сараднику окупатора павелићу се зна гроб. и није стрељан. али ах, поштедео је броз своје сараднике ;)

Znas li ti Micika da je Broz pobio vise ustasa po svetu POSLE RATA nego cetnici u 4 godine rata?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back