Драгољуб Дража Михаиловић

Госн. Вујадине не обраћајте пажњу. Тај исти Блајбингер који успут везе није имао да ми објасни шта су партизани са 2 корпуса радили 3 године на 30 км од Јасеновца и који не разликује Дражине и Пећанчеве четнике не треба да вас брине.
Он је живео у Србији уређеној по дахијском систему само луду ђецу оставити у којој је све што је могло да представља проблем побијено или отерано у затвор и када није смело да се прича да не мислиш исто као и партија и када ни у 4 ока ниси смео да се исповедиш јер си сумњао да је саговорник удбаш. А што се тиче његових смешних глупости да Дража није никада имао упориште у народу, само му треба рећи да су источно од Дрине господарили четници док се комунисти нису ни примећивали. Србија осим Срема, Топлице и Јабланице, Црна Гора до краја 1943. , Источна Херцеговина, Македонија, Романија, Озрен, Мајевица, Требава, Мањача, Вучјак, Динара, Мотајица су на његову жалост биле чисте четничке.
Тако да само он и слични њему могу да балаве да је мртав Дража растурио Југославију, а не живи Титови генерали и политичари.
Што се тиче глупости да је Дража позитиван захваљујући енглеским изворима, нешто га нисам видео да се жалио на те исте енглеске изворе када су он и његови истомишљеници користили енглеске изворе који су говорили супротно о Дражи. Нек се мало запита што се тиче сарадње са Немцима, ко је Немцима обећао заједничку борбу у случају савезничког искрцавања и ко је са истима потписао споразум јула 1944. о ненападању.
И за крај, он и његови истиомишљеници уопште немају никакво право да се позивају на Русију и да су наводно против Запада, јер им је управо тај исти Запад пружио помоћ у оружју и муницији да се домогну туђих кућа и зато што је та послератна Југославија била далеко ближа управо том истом Западу.
Према томе, Срби су поражена страна у Другом светаком рату. Управо су Срби изгубили највише, а да притом нису добили ништа. То што је он затрован комунизмом па то не види, то је његов проблем.

Poslednja izmena:
А за тих 40 година колико си Срба упитао шта мисле о Дражи? И које су то 40 година?

Pa sta ti mislis, kojih su to 40 godina?

Ti mislis da se onda nije pricalo o 2. sv ratu?

Ti mislis da ja nisam imao MNOGO rodjaka koji su u tom ratu ucestvovali?

Sta ti mislis, da su o Titu svi lepo pricali izmedju sebe?

Ali NIKAD, od NIKOG nisam cuo da je Draza bio NESTO POZITIVNO!

Cak ni od onih koji ni Tita nisu gotivili!

Госн. Вујадине не обраћајте пажњу. Тај исти Блајбингер који успут везе није имао да ми објасни шта су партизани са 2 корпуса радили 3 године на 30 км од Јасеновца и који не разликује Дражине и Пећанчеве четнике не треба да вас брине.

Evo ovako stoji stvar gosp. Nenade:

Meni su svi cetnici ISTI. Medju njima ne vidim nikakvu razliku jer su svi ubijali ISKLJUCIVO SRBE.

Niti se upostam u BEZNACAJNE DETALJE, tipa "pricam ti pricu, sada je bilo ovo, sad ono..."
To je ajko tesko dokazati, iako se vi napinjete, moram priznati...Gazde ce vam nagraditi napor....

Он је живео у Србији уређеној по дахијском систему само луду ђецу оставити у којој је све што је могло да представља проблем побијено или отерано у затвор и када није смело да се прича да не мислиш исто као и партија и када ни у 4 ока ниси смео да се исповедиш јер си сумњао да је саговорник удбаш.

Ja sam ziveo u Srbiji KAKVA ONA VISE NIKAD NECE BITI!

Ja sam ziveo u SRECNOJ ZEMLJI ciji je Srbija bila deo!

Nisam ziveo u u zemlji koju 90% zemalja u svetu gledaju neprijateljski.

Danas deca samo mogu DA SANJAJU vremena u kojima je moja generacija odrastala u Srbiji.

А што се тиче његових смешних глупости да Дража није никада имао упориште у народу, само му треба рећи да су источно од Дрине господарили четници док се комунисти нису ни примећивали. Србија осим Срема, Топлице и Јабланице, Црна Гора до краја 1943. , Источна Херцеговина, Македонија, Романија, Озрен, Мајевица, Требава, Мањача, Вучјак, Динара, Мотајица су на његову жалост биле чисте четничке.

To sto ti ovde pises su VESTI IZ NESVESTI!

Zasto se Draza borio u Bosni kada je u Srbiji bio tako omiljen?

U Vojvodini, koja je dobar deo Srbije, uopste nije bilo NI JEDNOG CETNIKA (partizana je bilo jako mnogo), a za Drazu vecina nisu bili ni culi sve dok nije odveden na sudjenje.

Тако да само он и слични њему могу да балаве да је мртав Дража растурио Југославију, а не живи Титови генерали и политичари.
Што се тиче глупости да је Дража позитиван захваљујући енглеским изворима, нешто га нисам видео да се жалио на те исте енглеске изворе када су он и његови истомишљеници користили енглеске изворе који су говорили супротно о Дражи. Нек се мало запита што се тиче сарадње са Немцима, ко је Немцима обећао заједничку борбу у случају савезничког искрцавања и ко је са истима потписао споразум јула 1944. о ненападању.

NIkakve engleske podatke ne gotivim, jer su svi napravljeni da zavadjaju Srbe.

Nikakve dileme nema da su cetnici saradjivali sa Nemcima i da se protiv njih uopste nisu borili.

Ima suvise slika i dokumenata o tome, tako da u te detalje necu da zalazim. Vec je sve receno.

I Nemci i Rusi su rekli kakva snaga su bili cetnici - nikakva.

И за крај, он и његови истиомишљеници уопште немају никакво право да се позивају на Русију и да су наводно против Запада, јер им је управо тај исти Запад пружио помоћ у оружју и муницији да се домогну туђих кућа и зато што је та послератна Југославија била далеко ближа управо том истом Западу.

Bla-bla-bla-bla-bla.....

Према томе, Срби су поражена страна у Другом светаком рату. Управо су Срби изгубили највише, а да притом нису добили ништа. То што је он затрован комунизмом па то не види, то је његов проблем.

Ovo boldovano je sustina sta se vi UPIRETE DA DOKAZETE: da je Srbija, zajedno sa Nemackom, Italijom i Japanom BILA GUBITNIK u drugom svetskom ratu!

Fuj! :bljak:

Poslednja izmena:
I jos nesto gospon Nenade:

Cetnici danas, skoro vek posle, nikome vise nisu potrebni...Srbima - apsolutno.

Englezi i Amerikanci su ih pustili iz mraka istorije kada su hteli da sruse Jugoslaviju.

Posto su taj posao obavili, vise nikome ne trebaju..

Mogu jos malo da TRUJU SRBE medjusobno sa njima, a posle ce ih vratiti tamo odakle su ih i izvukli.

Znaci, vreme vasoj prici je pri kraju.....

Vec ste prilicno smesni ogromnoj vecini Srba.

Barem onima koji nesto misle.

Meni su svi cetnici ISTI. Medju njima ne vidim nikakvu razliku jer su svi ubijali ISKLJUCIVO SRBE.

Niti se upostam u BEZNACAJNE DETALJE, tipa "pricam ti pricu, sada je bilo ovo, sad ono..."
To je ajko tesko dokazati, iako se vi napinjete, moram priznati...Gazde ce vam nagraditi napor....

То је најглупља могућа теза, да су четници убијали искључиво Србе. А ко је чинио четнике, него Срби? Како то да је четника било толико ако су убијали сопствени народ?

Danas deca samo mogu DA SANJAJU vremena u kojima je moja generacija odrastala u Srbiji.

Титов план: мала Србија-јака Југославија. Тито је гледао да што више одузме Србима, па тако је Барања прикључена Хрватској, забрањен повратак 60.000 српских породица на Косово, под образложењем да су сарадници окупатора. Дакле, Срби који су били протерани од стране шиптара су издајници. Браво.

U Vojvodini, koja je dobar deo Srbije, uopste nije bilo NI JEDNOG CETNIKA (partizana je bilo jako mnogo), a za Drazu vecina nisu bili ni culi sve dok nije odveden na sudjenje.

Слушај га вести из несвести. За већину тврдњи постоје извори, документи... Шта хоћеш више? Ако се не слажеш са изнетим тврдњама то је ок, али да тако све одбијаш под образложењем да су глупости, је доказ да немаш аргумената за расправу.

У Војводини није било пуно партизана, знам јер живим на територији покрајине. Није било услова за развој икаквих покрета отпора, из простог разлога што терен није погодан за герилско ратовање. На територији Војводине није ни било борби све до отварања Сремског фронта.

Nikakve dileme nema da su cetnici saradjivali sa Nemcima i da se protiv njih uopste nisu borili.

Ima suvise slika i dokumenata o tome, tako da u te detalje necu da zalazim. Vec je sve receno.

Неки можда јесу, али да су сви-не. Поједини Енглези и Американци су једноставно били незадовољни тиме што је приказана лажна слика о Дражи, те су хтели да у својим мемоарима опишу истину.

Појам сарадње је веома сложена тема, и захтева доста проучавања, и непристрасности. Основни ваш проблем је тај што чим видите на слици четника и Немца, а то може бити и четник Косте Пећанца и други, одмах то декларишете као колаборацију? А шта ако је баш тај четник жртвовао свој образ да би спасао своју породицу, своје село? По вама је 100% четника олош, и ниједан није имао осећања.

Деспот Стефан Лазаревић је био турски вазал, па је донео тиме добро Србији. Да ли игде пише да је он издајник и сарадник окупатора??????? Да постоји његова слика са Турцима и то би декларисали као колаборацију.

Основни проблем је што се Србија увек налазила на удару великих сила, и што су Срби морали да калкулишу, час буду за једне час за друге.
Bla-bla-bla-bla-bla.....

Не буди детињаст.

Ovo boldovano je sustina sta se vi UPIRETE DA DOKAZETE: da je Srbija, zajedno sa Nemackom, Italijom i Japanom BILA GUBITNIK u drugom svetskom ratu!

Fuj!

Морам да кажем да је ово глуп закључак, и то веома глуп. Да си написао овако:

Ovo boldovano je sustina sta se vi UPIRETE DA DOKAZETE: da je Srbija BILA GUBITNIK u drugom svetskom ratu!

Било би тачно. Али стављати Србију у исти ранг са Немачком, Италијом и још Јапаном, је глупо. По теби, сви који су поражени у Др. светском рату су били на истој страни и били су фашисти? Шта ћемо са националним покретом отпора Боре Комарског у Пољској, који је исто прошао као ЈВуО? Борили се против окупатора, и онда сви заробљени и поубијани јер нису комунисти.

Не користиш се аргументима, смета ти све што је српско... Класичан паранојични шовиниста, који не зна да води редовну историјску расправу.

Да само то исто не важи и за руководиоце комунисте, а још мање за КПЈ.

upravo tako. To je ono sto on ne moze nikako da shvati. naravno da ne govorimo o Srbima, koji su prisli partizanima upravo da bi se borili protiv ustasa, ne razmisljajuci mnogo kome prilaze, vec govorimo o KPJ...a dokazi njene saradnje sa ustasama jos mnogo pre rata, kao i u toku, su neoborivi...

_________-

Blajvi ajd prestani da lupetas, keve ti...zatupljujes temu i dosadan si...

Poslednja izmena:

Bla-bla-bla-bla-bla.....

Fuj! :bljak:

Боже, колико глупости и неистина.
Прво, никада ми ниси одговорио зашто партизани за 3 године ништа нису урадили по питању Јасеновца иако су на само 30 км од њега имали 2 корпуса.
Друго, по чему је то било боље у време комунизма? Не кажем да је данас боље, али који су арументи да је тада било боље?
Треће, блебетање да се Дража наводно борио само у Босни и да у Војводини није било четника доказује колико ништа не знаш по питању тематике Другог светског рата. У Војводини су постојали четнички Сремски летећи корпус и Банатски корпус.
Први је имао 600, други око 300 четника. Са друге стране, две партизанске војвођанске дивизије, 16. и 36. су се налазиле у Источној Босни.
Четврто, ако не готивиш енглеске податке значи да не готивиш ни оне који су писали у корист партизана у шта ти не верујем.
Пето, да видим доказ да се четници нису борили против Немаца. Имам поприлично много аргумената, докумената и података који доказују супротно.
Шесто, Србија није губитник у Другом светском рату као наводни савезник Немачке, Италије и Јапана, јер то није ни била, него је победила прохрватска, антисрпска и антисловеначка комунистичка струја. Да је Дража победио, биле би Велика Србија, Велика Словенија и мала Хрватска. Овако, добили смо БГ пашалук.
Ти докажи супротно.

I jos nesto gospon Nenade:

Cetnici danas, skoro vek posle, nikome vise nisu potrebni...Srbima - apsolutno.

Englezi i Amerikanci su ih pustili iz mraka istorije kada su hteli da sruse Jugoslaviju.

Posto su taj posao obavili, vise nikome ne trebaju..

Mogu jos malo da TRUJU SRBE medjusobno sa njima, a posle ce ih vratiti tamo odakle su ih i izvukli.

Znaci, vreme vasoj prici je pri kraju.....

Vec ste prilicno smesni ogromnoj vecini Srba.

Barem onima koji nesto misle.

Да ти ја кажем једну ствар.
Није мртав Дража ратурио Југославију, већ живи Титови генерали и политичари.
Управо је Запад и довео твог Црвеног усташу на власт, ради коначног докусуривања Срба што је он и урадио прво цртањем граница па Уставом из 1974. којим су границе међу републикама постале границе међу државама.
Само ви што сте се нафатирали после 1945. отимањем туђег можете тако да булазните и да са себе кривицу пребацујете на мртвог човека.

То је најглупља могућа теза, да су четници убијали искључиво Србе. А ко је чинио четнике, него Срби? Како то да је четника било толико ако су убијали сопствени народ?

Majore, slazes li se da su cetnici u svojoj borbi ubili 90% Srba islamske veroispovesti i Srbe levicarske orijentacije?

Hrvate nisu dirali jer je posle rata ponovo trebalo graditi Jugoslaviju (Draza je bio general JUGOSLOVENSKE, a ne SRPSKE vojske).

Nemce NISU NI OGREBALI, a kamoli ubili nekog.

To ne moras da mi objasnjavas, jer sam GODINAMA prijateljevao i nocima uz rakiju i peku pricao sa jednim od najpoznatijih majevickih cetnika iz Krepsica kod Brckog koji je cudnom igrom slucaja ostao ziv posle rata. (Poginuo je sa sinom u ovom zadnjem ratu).

Титов план: мала Србија-јака Југославија. Тито је гледао да што више одузме Србима, па тако је Барања прикључена Хрватској, забрањен повратак 60.000 српских породица на Косово, под образложењем да су сарадници окупатора. Дакле, Срби који су били протерани од стране шиптара су издајници. Браво.

Karakteristicno srpsko nacionalisticko IZVRTANJE CINJENICA.
NIKADA, ni pre ni kasnije, Srbi nisu ziveli NA VECOJ TERITORIJI nego u vreme Tita.
I ziveli su SVI U JEDNOJ DRZAVI.
A kako zive danas?

Drugo, tada se gradila JUGOSLAVIJA, a Srbija je bila samo JEDAN NJEN DEO.
Normalno je da je Tito MORAO da pravi kakvu takvu ravnotezu da bi drzava opstala.
Kralj je isto to morao da radi.
U svakoj FEDERATIVNO UREDJENOJ DRZAVI politika tezi da uspostavi HARMONICAN RAZVOJ SVIH DELOVA.
Sto se tice zabrane povratka Srba na Kosvo i favorizovanje Albanaca - to su NACIONALISTICKE NEBULOZE.

Слушај га вести из несвести. За већину тврдњи постоје извори, документи... Шта хоћеш више? Ако се не слажеш са изнетим тврдњама то је ок, али да тако све одбијаш под образложењем да су глупости, је доказ да немаш аргумената за расправу.

Te sve dokumente, koji su se pojavili u zadnjih 25 godina - MOZES OBESITI MACKU O REP!

To su SVE SAMI FALSIFIKATI.

To su dokumenti koje su DOTURILE strane obavestajne sluzbe svim stranama da bi IZAZVALE SUKOB.

To je isto toliko verovatno kao kada bi SADA Amerikanci nasli u Iraku sredstva za masovno unistenje zbog kojih su obesili Sadama.

Ko bi im danas poverovao u to?

Gde su ti svi dokumenti bili 60 godina?

Zasto ih Englezi i Amerikanci ONDA nisu objavili, nego sada?

У Војводини није било пуно партизана, знам јер живим на територији покрајине. Није било услова за развој икаквих покрета отпора, из простог разлога што терен није погодан за герилско ратовање. На територији Војводине није ни било борби све до отварања Сремског фронта.

E rode moj, vidi se koliko ti malo od istine znas...

MOJ RODJENI UJAK je bio partizan u Vojvodini koji je poginuo kao heroj u Beceju u okrsaju sa madjarskim fasistima.

U Vojvodini je SVAKO SELO imalo partijsku celiju, a svaki salas baze gde su se skrivali partizani....

Raspitaj se ti o tome malo bolje...

Неки можда јесу, али да су сви-не. Поједини Енглези и Американци су једноставно били незадовољни тиме што је приказана лажна слика о Дражи, те су хтели да у својим мемоарима опишу истину.

Amerikancima i Englezima stalo DO ISTNE o Drazi??? :hahaha:

Da li si stvarno toliko naivan, prosto ne mogu da poverujem...

Ti dobri Englezi i Amerikanci, istinoljubci....:rotf:

Ta njima je toliko stalo do istine da vec pocinju da tvrde da su oni dobili 2. sv. rat, a da su Rusi igrali neku beznacajnu, marginalnu ulogu...

To su NJIHOVE ISTINE....

I ti majore NASEDAS NA TO?

Појам сарадње је веома сложена тема, и захтева доста проучавања, и непристрасности. Основни ваш проблем је тај што чим видите на слици четника и Немца, а то може бити и четник Косте Пећанца и други, одмах то декларишете као колаборацију? А шта ако је баш тај четник жртвовао свој образ да би спасао своју породицу, своје село? По вама је 100% четника олош, и ниједан није имао осећања.

Cetnici su PROSLOST, istorija...I tako treba da ostane.

Naravno da se trebaju proucavati, ali NE I NAMETATI KAO NESTO PRESUDNO, ZNACAJNO, sto je nesto sasvim drugo.

Jer od takvih "istina" i nametanja, samo ce se stvoriti problemi i rascepi u srpskom bicu.

Деспот Стефан Лазаревић је био турски вазал, па је донео тиме добро Србији. Да ли игде пише да је он издајник и сарадник окупатора??????? Да постоји његова слика са Турцима и то би декларисали као колаборацију.

Despot Stefan Lazarevic je bio tolika turska podguzna muva da je i svog rodjenog brata zbog Turaka ubio!

Основни проблем је што се Србија увек налазила на удару великих сила, и што су Срби морали да калкулишу, час буду за једне час за друге.

Tako je.

Tu treba ostati mudar.

Морам да кажем да је ово глуп закључак, и то веома глуп. Да си написао овако:

Било би тачно. Али стављати Србију у исти ранг са Немачком, Италијом и још Јапаном, је глупо. По теби, сви који су поражени у Др. светском рату су били на истој страни и били су фашисти? Шта ћемо са националним покретом отпора Боре Комарског у Пољској, који је исто прошао као ЈВуО? Борили се против окупатора, и онда сви заробљени и поубијани јер нису комунисти.

Pa vi sami svojom borbom za rehabilitaciju Draze gurate Srbe na fasisticku stranu!

Rusi, pobednici u ratu su Drazu osudili za kolaboraciju sa Nemcima.

I tu nema nikakvih dilema. Tito njega u tim vremenima ne bi ni smeo streljati da Rusi nisu namugnuli.

Znaci, svrstavati se uz Drazu, znaci da dajemo Rusima znak da prelazimo na drugu stranu.

Zato nas ni ne zovu na dan Pobede, a zovu cak i clanice NATO-a koje su bila na strani pobednica.

Не користиш се аргументима, смета ти све што је српско... Класичан паранојични шовиниста, који не зна да води редовну историјску расправу.

Nikako moj majore, nikako....Ja sam Srbin 100% ciji su svi preci bili ratnici i junaci iz vremena Marije Terezije, pa do 2. sv. rata....

Samo sam malo lukaviji pa vidim sta se iza brda valja, sta se zeli sa povampirenjem Draze..

Zeli se da se Srbi dograbe za vratove....

Pa da onda oni dodju da razdvajaju...

To je sve...

Razmisli... :bye:

Blajvi iznosis velike neistine i to iz nekog razloga uporno radis....naravno za to sto iznosis nemas apsolutno nikakve argumente, niti je moguce da ih imas...ili se svode na ''pricao mi prijatelj uz rakijicu''....prilicno neozbiljno za istorijsku disusiju...ja iskreno ne kapiram sta ti trazis na ovoj temi, ma uopste na pdf Istorija sa ovakvim postovima...ima masa drugih tema u zivotu kojima bi mogao da se posvetis, a o kojima eventualno nesto i znas, zar ne?

kako mislis da te neko ozbiljno shvati kad pises stvari tipa Nemce NISU NI OGREBALI, a kamoli ubili nekog., i slicne notorne gluposti i neistine...

dakle, mozes ti da besedis u nedogled, time nista neces postici, niti uticati na ono sto je do sada izneto na ovoj temi....

takodje, tesko mi je da poverujem u to da si Srbin 100%...ja sam recimo bio ubedjen da si Hrvat, sto je svakako bitno za diskusiju na ovoj temi...uglavnom sigurno da si obican spamer i provokator, tu nema greske...

I te kako ce se otkrivati istina o Drazi i njegovim cetnicima, kao i zlocinima komunista, i ti tu nista ne mozes :)

Poslednja izmena:
Majore, slazes li se da su cetnici u svojoj borbi ubili 90% Srba islamske veroispovesti i Srbe levicarske orijentacije?

Hrvate nisu dirali jer je posle rata ponovo trebalo graditi Jugoslaviju (Draza je bio general JUGOSLOVENSKE, a ne SRPSKE vojske).

Nemce NISU NI OGREBALI, a kamoli ubili nekog.

To ne moras da mi objasnjavas, jer sam GODINAMA prijateljevao i nocima uz rakiju i peku pricao sa jednim od najpoznatijih majevickih cetnika iz Krepsica kod Brckog koji je cudnom igrom slucaja ostao ziv posle rata. (Poginuo je sa sinom u ovom zadnjem ratu).

Ја не знам кога су највише убијали, све зависи да ли гледаш војнике које су убили или рачунаш ту и жртве злочина? На жалост, да, убили су највише Срба, ''бошњака'' и комуниста.

Karakteristicno srpsko nacionalisticko IZVRTANJE CINJENICA.
NIKADA, ni pre ni kasnije, Srbi nisu ziveli NA VECOJ TERITORIJI nego u vreme Tita.
I ziveli su SVI U JEDNOJ DRZAVI.
A kako zive danas?

Drugo, tada se gradila JUGOSLAVIJA, a Srbija je bila samo JEDAN NJEN DEO.
Normalno je da je Tito MORAO da pravi kakvu takvu ravnotezu da bi drzava opstala.
Kralj je isto to morao da radi.
U svakoj FEDERATIVNO UREDJENOJ DRZAVI politika tezi da uspostavi HARMONICAN RAZVOJ SVIH DELOVA.
Sto se tice zabrane povratka Srba na Kosvo i favorizovanje Albanaca - to su NACIONALISTICKE NEBULOZE.

А шта је са Краљевином Југославијом? Тамо Срби нису били у једној држави.
Погледај мало боље како су Срби прошли у СФРЈ. Ако су Војводина и КиМ имали аутономију, зашто то исто нису имали нпр. Босанска Крајина или Книнска Крајина?
Забрана повратка Срба на Косово није небулоза, питај Србе са Косова да ли је тако. Не знам ни како те није срамота да то кажеш. Тито је донео декрет у којем је образложио да им је забрањен повратак јер су сарадници окупатора.

Te sve dokumente, koji su se pojavili u zadnjih 25 godina - MOZES OBESITI MACKU O REP!

To su SVE SAMI FALSIFIKATI.

To su dokumenti koje su DOTURILE strane obavestajne sluzbe svim stranama da bi IZAZVALE SUKOB.

To je isto toliko verovatno kao kada bi SADA Amerikanci nasli u Iraku sredstva za masovno unistenje zbog kojih su obesili Sadama.

Ko bi im danas poverovao u to?

Gde su ti svi dokumenti bili 60 godina?

Zasto ih Englezi i Amerikanci ONDA nisu objavili, nego sada

Не, та документа постоје још од краја рата, али нису нам била доступна због тога јер је комунистичка власт била тоталитарна, и није било дозвољено да се објави ишта позитивно о четнцима.Какве стране обавештајне службе, претерујеш...

E rode moj, vidi se koliko ti malo od istine znas...

MOJ RODJENI UJAK je bio partizan u Vojvodini koji je poginuo kao heroj u Beceju u okrsaju sa madjarskim fasistima.

U Vojvodini je SVAKO SELO imalo partijsku celiju, a svaki salas baze gde su se skrivali partizani....

Raspitaj se ti o tome malo bolj

Мислио сам да већих борби није било, сем локалних окршаја. Да, партизани су имали више успеха у Војводини, али су њихове јјединице углавном биле слате у Босну да се боре против четника.

Amerikancima i Englezima stalo DO ISTNE o Drazi???

Da li si stvarno toliko naivan, prosto ne mogu da poverujem...

Ti dobri Englezi i Amerikanci, istinoljubci....

Ta njima je toliko stalo do istine da vec pocinju da tvrde da su oni dobili 2. sv. rat, a da su Rusi igrali neku beznacajnu, marginalnu ulogu...

To su NJIHOVE ISTINE....

I ti majore NASEDAS NA TO?

Намерно погрешно тумачиш моју реченицу. Написао сам ПОЈЕДИНИМ АМЕРИКАНЦИМА И ЕНГЛЕЗИМА, А МИСЛИО САМ НА ОНЕ КОЈИ СУ БИЛИ У ШТАБУ ЈВуО. Па, и они су људи, и код њих је било поштених.

Cetnici su PROSLOST, istorija...I tako treba da ostane.

Naravno da se trebaju proucavati, ali NE I NAMETATI KAO NESTO PRESUDNO, ZNACAJNO, sto je nesto sasvim drugo.

Jer od takvih "istina" i nametanja, samo ce se stvoriti problemi i rascepi u srpskom bicu.
И партизани су прошлост и историја. Нико не жели да створи расцеп. Комунисти су ти који су упрљали српску историју и испрали патриотизам из Срба. Зато треба просветлити народ, и рећи му истину ко се борио за њега а ко за свој џеп.

Despot Stefan Lazarevic je bio tolika turska podguzna muva da je i svog rodjenog brata zbog Turaka ubio!

А зашто онда 99% историчара у Србији тврди да је за његово време Србија доживела велики економски и културни процват? Србија се налазила између Угарске и Турске шта је друго могао да уради, него да покуша да се стави привремено на страну једних или других? Можда да се ''јуначки'' бори па да целу Србију сравне са земљом и раскопају.

А је л' и Милош Обреновић издајник што је 1814. угушио Хаџи-Проданову буну, сматрајући је превременом?

Tako je.

Tu treba ostati mudar.

Кажеш ово и онда тврдиш за Деспота Стефана Лазаревића да је ''турска подгузна мува''.

Pa vi sami svojom borbom za rehabilitaciju Draze gurate Srbe na fasisticku stranu!

Rusi, pobednici u ratu su Drazu osudili za kolaboraciju sa Nemcima.

I tu nema nikakvih dilema. Tito njega u tim vremenima ne bi ni smeo streljati da Rusi nisu namugnuli.

Znaci, svrstavati se uz Drazu, znaci da dajemo Rusima znak da prelazimo na drugu stranu.

Zato nas ni ne zovu na dan Pobede, a zovu cak i clanice NATO-a koje su bila na strani pobednica.

Образложи ту твоју тезу, да тражењем рехабилитација ми сврставамо Дражу у фашистички табор?!

Какве сад везе имају Руси са свим тим? Ако су га они прогласили за издајника не значи да је то и био. Па и Хашки суд је ослободио Насера Орића а сви знамо шта је он.

Nikako moj majore, nikako....Ja sam Srbin 100% ciji su svi preci bili ratnici i junaci iz vremena Marije Terezije, pa do 2. sv. rata....

Samo sam malo lukaviji pa vidim sta se iza brda valja, sta se zeli sa povampirenjem Draze..

Zeli se da se Srbi dograbe za vratove....

Pa da onda oni dodju da razdvajaju...

To je sve...

Razmisli...

Ако си толики Србин, зашто пљујеш сопствену историју, све личности из ње и сврставаш се на страну комуниста, на страну једног Тита који је толико тога одузео Србима? Буди онда патриота и величај своју историју и осуди грешке свог народа. А овако, ти, кисел и остала дружина само још више доприносите сатанизацији свега српског на сајут.

Pa sta ti mislis, kojih su to 40 godina?

Ti mislis da se onda nije pricalo o 2. sv ratu?

Ti mislis da ja nisam imao MNOGO rodjaka koji su u tom ratu ucestvovali?

Sta ti mislis, da su o Titu svi lepo pricali izmedju sebe?

Ali NIKAD, od NIKOG nisam cuo da je Draza bio NESTO POZITIVNO!

Cak ni od onih koji ni Tita nisu gotivili!

Па има разлике од првих 40 година или последњих 40 година диктатуре у којо је слобода изражавања била на ниском нивоу. Па било како било требао би избегавати да говориш у име Србије ако ниси за то овлаштен. То што ти од никога ниси чуо не можеш приказивати као да ни нико други није чуо. То испада као да си једини ти био задужен да у целој Србији прислушкујеш да ли неко негде говори позитивно о Дражи. Да ли видиш како се може разумети кад тако нешто напишеш и према томе колико то може бити веродостојно.

Poslednja izmena:
Edit: ljuba miljkovic

Bez obzira na animozitet prema odredjenim ideologijama i ličnostima koje su ih prihvatile, nije dozvoljeno na Forumima Krstarice bilo kakvo vredjanje na ideološkoj osnovi.

Ovo pogotovo što ima mesta gde se ovaj borac poštuje.
Друже Љубо,ја нисам нигде написао ништа погрдно,већ само изнео чињенице да је дотични (хрват) дошао у Србију да убија Србе и да убија Немце да би намерно изазивао одмазде окупатора над Србима и да му није падало на памет да у својој хрватској пуца по Немцима да не би изазивао одмазде над својим хрватима,а на своје усташе му тек није падало на памет да пуца. Јел то вређање па мора да се едитује или је просто изношење чињеница:cool:?
Једини комуниста на форуму са којим се може цивилизовано дискутовати (само на форуму:D),а да не почне одмах да псује је "Црвени вампир".Сви остали форумски комунисти одмах крећу са псовањем и вређањем чим се помену Недић и Љотић и никад не добију казну,а љотићевци увек добијају казне од про-комунистичких модератора за најобичније изношење чињеница без вређања иког.
Ухваћен је од стране Пећанчевог војводе Тешмановића. Има у књизи Крвава листа комунистичких злочина. Исти је према истој књизи секао главе људима, он и Хинко Мајер су у Дивцима претестерисали среског начелника Веселина Петровића.
Хвала на информацији,значи ипак нису равногорци:lol:.

Нису Срби, него Краљевина Југославија. Краљевина Југославија је била у рату на страни савезника и они су је морали предати комунистима на захтев Стаљина. Све друго су последице тог договора на Јалти.
Ненаде на крсти није уобичајено ословљавање, па није ни потребно. Сви смо ми форумаши, и то анонимни.

Poslednja izmena:
Ако си толики Србин, зашто пљујеш сопствену историју, све личности из ње и сврставаш се на страну комуниста, на страну једног Тита који је толико тога одузео Србима? Буди онда патриота и величај своју историју и осуди грешке свог народа. А овако, ти, кисел и остала дружина само још више доприносите сатанизацији свега српског на сајут.

Majore, zadrzacu se samo na ovom zadnjem, da ne idemo previse u sirinu, sad ce utakmica....

Ja ne pljujem na srpsku istoriju, daleko bilo. (Nije pljuvanje sve ono sto se ne poklapa sa tvojim misljenjem).

Samo, gledam na nju iz drugog ugla od tebe.

Ne vidim ni kneza Lazara, ni Drazu Mihajlovica ni Ratka Mladica ni jos mnoge GUBITNIKE kao nesto znacajno sto Srbi treba da slave...Na protiv, ne gotivim ih...

Ali, veoma mi se dopadaju car Dusan, M. Obrenovic, Misic, Putnik, major Gavrilovic, Drapsin koji JESU BILI junaci i POBEDNICI.

Ja ne slavim poraze i porazene nego samo pobednike, to mi je u karakteru.

A Tita veoma postujem. Imao sam sa Titom detinjstvo i mladost takvo da bih mogao SAMO POZELETI mladima danas u Srbiji.

A "sta bi bilo da je bilo i sta bi bilo da nije bilo........" - mene ne zanima.

SAVREMEN sam i PRAKTICAN Srbin.

I zelim Srbiju da GLEDA U NAPRED, a ne da se stalno spotice o proslost i luta u onom cuvenom Kusturicinom tunelu, dok ceo svet nekuda odmice.....

U redu je to. Pobednike treba slaviti kao što su danas Španci postali svetski prvaci. Zamisli da su svoj gol dali rukom. Da li bi ih onda slavio. Da li bi slavio Miloša da je likvidirao učene, proterao imućne, itd... Po tebi je u redu slaviti Lenjina i da je Hitler pobedio ti bi slavio Hitlera jer je to ,kako ti reče, "u tvom karakteru". Manjka ti filozofija za jednu malu stavku : sposobnost da razmisliš o posledicama svojih izjava.
Miloš Obrenović jeste bio pozitivna ličnost naše istorije ali ako malo dublje pogledaš u istorijske spise videćeš da sve to nije mogao da postigne bez svog kuma. Svaki pobednik ima svoju crnu senku bez koje ne bi mogao da bude to što jeste. Da bi bio pobednik moraš da zgaziš preko nekoliko glava, da izgubiš nekoliko prijatelja i da napraviš kompromise koji se kose sa tvojim viđenjem morala. Problem u našem društvu je što ovu zadnju stvar isuviše elastično shvatamo. Danas se gazi i preko onih koje treba i koje ne treba ali to je priča za neku drugu temu.

Majore, zadrzacu se samo na ovom zadnjem, da ne idemo previse u sirinu, sad ce utakmica....

Ja ne pljujem na srpsku istoriju, daleko bilo. (Nije pljuvanje sve ono sto se ne poklapa sa tvojim misljenjem).

Samo, gledam na nju iz drugog ugla od tebe.

Ne vidim ni kneza Lazara, ni Drazu Mihajlovica ni Ratka Mladica ni jos mnoge GUBITNIKE kao nesto znacajno sto Srbi treba da slave...Na protiv, ne gotivim ih...

Ali, veoma mi se dopadaju car Dusan, M. Obrenovic, Misic, Putnik, major Gavrilovic, Drapsin koji JESU BILI junaci i POBEDNICI.

A Tita veoma postujem. Imao sam sa Titom detinjstvo i mladost takvo da bih mogao SAMO POZELETI mladima danas u Srbiji.

A "sta bi bilo da je bilo i sta bi bilo da nije bilo........" - mene ne zanima.

SAVREMEN sam i PRAKTICAN Srbin.

I zelim Srbiju da GLEDA U NAPRED, a ne da se stalno spotice o proslost i luta u onom cuvenom Kusturicinom tunelu, dok ceo svet nekuda odmice.....

О боже. Каква је то теорија да треба само славити победнике? Ако је неко ''губитник'' не значи да је лоша личност. :think:

Поштујеш Тита. Поштујеш човека који се борио против српске војске у Првом св. рату, чија је јединица чинила злочине над Србима у подрињу. Тита који је забранио повратак на Косово 60.000 српских породица, Тита који је примао усташе у своје редове и да не набрајам...

Без коментара.

U redu je to. Pobednike treba slaviti kao što su danas Španci postali svetski prvaci. Zamisli da su svoj gol dali rukom. Da li bi ih onda slavio. Da li bi slavio Miloša da je likvidirao učene, proterao imućne, itd... Po tebi je u redu slaviti Lenjina i da je Hitler pobedio ti bi slavio Hitlera jer je to ,kako ti reče, "u tvom karakteru". Manjka ti filozofija za jednu malu stavku : sposobnost da razmisliš o posledicama svojih izjava.
.

Thunder, sasvim sam dovoljno zrela licnost da sam itekako svestan onoga sto kazem.

I da je danas Spanija gol postigla rukom, ili iz ofsajda kako mnogi tvrde da jeste, ja bih opet slavio, jer SUDIJA JE TAMO da kaze da li je bilo ruka ili ofsajd ili nije. Nije moje da ja o tome razmisljam.

Da Milos nije bio onakav kakav je bio - ne bih ga slavio. Slavim ga zato sto je bio takav kakav je bio.

Po meni je u redu slaviti Lenjina jer je pokzao da svet moze biti i drugaciji od kapitalizma, a Hitlera ne gotivim jer je jedan psihopata koji se docepao vlasti i uz to i gubitnik.

Poslednja izmena:
О боже. Каква је то теорија да треба само славити победнике? Ако је неко ''губитник'' не значи да је лоша личност. :think:

Ne znaci da je gubitnik uvek losa licnost. Slazem se.

Ali ja ne cenim tu osobinu da je neko gubitnik, pa moze da bude dobar koliko hoce.

Поштујеш Тита. Поштујеш човека који се борио против српске војске у Првом св. рату, чија је јединица чинила злочине над Србима у подрињу. Тита који је забранио повратак на Косово 60.000 српских породица, Тита који је примао усташе у своје редове и да не набрајам...

Без коментара.

Postujem Tita.

I uopste NE VERUJEM u to sto ti tvrdis za njega.

Smatram to za banalnu politicku izmisljotinu i klevetu.

To se NIKAKO ne moze dokazati.

Ali, moze se dokazati da Srbija I DAN DANAS jede od onoga sto je Tito ostavio.

I za mene je to JEDINA ISTINA.

Ево и мене поново, домогао сам се Драже 15 малог и ево и како су комунисти испали фалсификаторски имбецили по питању наводног Дражиног писма Степинцу.

1. На Дражино питање да ли су да ли су нађена у његовој, Павелићевој или Степинчевој, или било којој другој архиви Минић је одговорио одречно.
2. Дража је рекао да потпис може да буде његов, а његов адвокат Ђоновић је показао документ на којем је потпис сличан али не исти. Према томе и потпис је фалсификат.
3. И тужилац и суд су признали да је потпис фалсификован како би наводно избегли анализу других, или елиминисали вредност свих бланко потписа. Била је пракса да Дража шаље бланко потписе у великом броју, нарочито удаљеним јединицама за потребе унапређивања, давања овлашћења, унапређења итд.
4. Сад долази моје омиљено. У стенографским белешкама факсимил је на једној а у Зборнику докумената на две странице. У другој верзији разликују се места адресе и датума, као и последњега пасуса који је прешао на другу страну и натписа Врховна команда. :hahaha::mrgreen: То доказује да суу исто писмо написали два пута и да су заборавили да униште једено, а потом и да су објавили ово друго.:worth::hahaha:
Ниједно од њих(као ни наводно овлашћење адвокату Брашићу за преговоре са Павелићем) нема карактеристичан меморандум Врховне команде, печат, ни број под којим су заведена.
5. У свим писмима Дража је потписан као генерал а он се потписивао као Ђенерал.
6. Фалсификатор је био Хрват, јер је остало неколико кроатизама: комунистички вал, хрваткога простора, задатцима, а напосе хрватскога народа...
7. Има доста неписмених реченица попут: Са своје стране ја изражам своју наду или у писму Брашићу срдачно вас поздравља Ваш генерал(па име и презиме), а у пиму испод Ваш се не потписује титучла већ само име. У Дражиним оригиналним писмима таквих грешака нема.

О чему се заправо радило?
У питању је у ствари Дражино тражење везе са Мачеком, ради формирања сеоских стража и стављања истих под Дражину команду. У ту сврху Дража је за преговоре са Мачеком одредио 2 делегата: генерала Ранка Брашића и Владимира Предавеца(касније је послао и генерала Ђукића који је имао задатак како он сам пише да ухвати везу са Савезниицма и да испита могућност придобијања Павелићеве војске, што је једно са другим контрадикторно. Ако је Дража заиста рекоа Ђукићчу да му је задатак да обезбеди прелазак кроз НДХ, онда је то скривање праве намере и заваравање трага, јер Дража није ни мислио да иде из земље, већ да настави борбу.). Иста делегација је потом ухапшена и спроведена до Павелића. Павелић у својим мемоарима тврди да је генерал Ђукић од њега тражио наводно слободан пут за четнике до Италије. Међутим,. чињеница је да Дража уопште није хтео да иде из земље, већ да настави борбу, тако да је ово или лаж или је(што је далеко вероватније.) Павелић помешао Дражине и Ђуришићеве људе. Такође, када су наводно Павелић и Предавец разговарали у 4 ока, Предавец је наводно рекао да је Светосавски конгрес одржан пре неколико месеци, а не јануара 1944., да је председавао Дража, а не Топаловић, да му је Дража пренео утиске, а учествовао је на Конгресу(Предавец), и на крају да је одлучено формирање Краљевине Србије, а не Југославије са Великом Србијом унутар ње. Све ово показује да је Павелић лажов.
Љотићевски историчар Боривоје Карапанџић у својој књизи Грађански рат у Србији(у којој између остало тврди и да је Калабић командовао Бранденбуршким пуком:mrgreen:), прихвата Павелићев запис и Ђукићеве мемоаре(избацујући кључне речи). Први доказ да Карапанић лаже је што не зна име генерала Ђукића(Светислав, а не Светомир. Иначе у њега Дража и четници нису имали поверења јер је био на гласу као лопов), друго Карапанџић прескаче део када се генерал Ђукић изненадио када је видео Брашића код Павелића, што је уочио адвокат Радоје Вукчевић и написао у својој књизи На страшном суду, јер да су заједно послати не би се изненадили један од другог.
Према томе, најреалнија верзија је она из Предавчевог писма Топаловићу: да је мисија тражила Мачека, а да су је усташе ухватиле и спровеле до Павелића.
Према, Вукчевићу, Брашић се представио као преговарач да би извео живу главу и домогао се Италије(што се може узети као тачно).
Клисолдова верзија да је Дража тражио сарадњу са Павелићем, али да је Павелић дозволио само пролазак кроз НДХ, а не и сарадњу нема документовано ,покриће, као ни тврдња да су у Загреб путовали Рачић и Недић, ради преговора са генерал пуковником Лером.

Ne znaci da je gubitnik uvek losa licnost. Slazem se.

Ali ja ne cenim tu osobinu da je neko gubitnik, pa moze da bude dobar koliko hoce.

Postujem Tita.

I uopste NE VERUJEM u to sto ti tvrdis za njega.

Smatram to za banalnu politicku izmisljotinu i klevetu.

To se NIKAKO ne moze dokazati.

Ali, moze se dokazati da Srbija I DAN DANAS jede od onoga sto je Tito ostavio.

I za mene je to JEDINA ISTINA.

Ти си луд или шта? Иди мало на Косово и Метохију, па попричај са људима, или погледај филм ''Отето Косово''. Ја и лично сам знам пар Срба са Косова који су ми причали како је Тито њиховим дедовима забранио повратак на Косово после рата.
Друго, Тито је дао аутономију Косову и Војводини, што је само поставило темеље за оно што се данас догодило са Косовом и за оно што неки желе да ураде са Војводином.
Треће, зашто није дао аутономију Србима у Босни и Хрватској?
Четврто, Тито је радио на рушењу националног јединства Срба, створивши црногорску и босанску нацију.

Србија је данас у таквом положају управо због тог твог Тита. Причаш за себе не подлежеш лажима и обманама а сам си под обманом Титових бајки о браству и јединству.

Ти си луд или шта?

Ja znam da ti nisi lud, samo si ZAVEDEN LUDOSTIMA. :D

Kruzi danas po Srbiji jedna fina izreka, koju mnogi znaju i u kojoj ima mnogo istine, a ona glasi: "Pa mi danas ne mozemo NI DA OKRECIMO, A KAMOLI NAPRAVIMO ono sto nam je Tito ostavio!"

Jesi li cuo nekda za nju?

Jesi li video ovde, na Krst jednu veliku anketu na kojoj je velika vecina ucesnika odgovorila da se NIKAD U SRBIJI nije zivelo bolje nego u vreme Tita? Naravno, oni koji se tih vremena secaju, a ne oni kojima su samo pricali takvi kao ti i Koca...

Zamisli tu anketu u narodu, pa jos tajnu! Najmanje 70% bi glasalo da je Srbija najbolja bila u vreme Tita!

I da znas, kako kriza napreduje, sve vise ce se secati Tita i u potaji plakati za njim!

Zasto u potaji?

Pa zato sto se narod BOJI vas AROGANTNIH, PREPOTENTNIH i AGRESIVNIH nacionalista koji cim neko kaze nesto sto vasem uvu ne prija proglasite ga za PLJUVACA srpske nacije i pocinjete da ga progonite. Nemate ni trunke demokraticnosti u sebi, to nadomestate agresivnoscu i diskvalifikacijama.

Sto bi se reklo ukratko - malo vas je, al ste besni.

Jedno je moj majore ono sto je BILO, a drugo je ono sto je MOGLO BITI...

Poslednja izmena:
Уопште нисам причао о томе што си ти сада написао, али хајде. Мислио сам на нешто друго.

Majore, stvar je u tome da ti tvrdis da je Tito sve radio prepredeno i podmuklo, samo da napravi Srbima sto vecu stetu, a Hrvatima korist (Hrvati tvrde dijemetralno suprotno)...

A ja tvrdim da to uopste nije tako...

Svi srpski nacionalisti polaze od HEGEMONISTICKE PREDPOSTAVKE da je Srbija trebala biti u Jugoslaviji NAJJACA republika.

Na TAKVOJ BAZI Jugoslaviju nije moglo graditi niti je ona kao takva mogla opstati!

A Jugoslavija nije TITOV IZUM, vec onih pre njega - velikosrpske oligarhije.

Ni Draza Mihajlovic nije napadao Hrvate da ne bi ostavio nakon rata oziljak koji ne bi mogao da zaraste izmedju Srba i Hrvata.. (To je bila njegova velika strateska greska...A mozda je od kralja i dobijao takva naredjenja?)

Jugoslavija je jedino mogla da opstane na bazi RAVNOMERNO RASPOREDJENIH SNAGA svih republika, a ne da Srbija strci dva koplja napred! I tako kako je bilo Srbija je bila bolje uhlebljena od svih republika izuzimajuci Sloveniju.

Tito se borio za Jugoslaviju, i za Srbiju unutar nje.

I ZA SVE narode u Jugoslaviji je stvorio jednu DOBRU I UGLEDNU DRZAVU U SVETU.

E sad, sto velesile i unutrasnje oligarhije nisu bile zadovoljne i resile da rasture ono sto je stvoreno, DESET GODINA nakon Titove smrti, to nije Tito kriv.

Lepo je govorio bezbroj puta: "Cuvajte bratstvo i jednstvo kao zenicu oka svog!"

Niko to nije slusao....Jedni su poceli mahati Drazom, drugi Pavelicem, treci zelenim zastavam islama....I sve je MORALO otici do djavola...A sve iz licnih interesa i neke fiktivne, populisticke "istine" koja nit postoji nit ce ikada postojati.

Sad su svi na svome, sa kreditima na ledjima koje NIKADA nece ni njihovi unuci otplatiti

Sad mogu slaviti i Drazu i Tita i Pavelica i Izetbegovica - to im nista nece pomoci: kad stigne faktura, morace svetu platiti kredit, pa ostalo za hranu nesto njima ili ne...

Poslednja izmena:

Back