dolazak na posao u uniformi

• Začetnik teme Začetnik teme EiPeD
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

da li ste za dolazak na posao u uniformi VS

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Nije bas tako BG ti je sa kraja nakraj grada sa periferijama i do 50km. Lako je bilo u vojnim busevima ali sada je dosla demokratija pa moramo gradskim na posao. Jes JNA bila status i ugled al kada se zaratilo 90. ih pocelo je sranje i tada su i skinute uniforme da ne bi bili provokacija, ali vremene se menjaju pa tako se i uniforme vracaju na ulice, posto sada nema vojnika bar oficire i podoficire da gledamo.

Samo da mi je da vidim kolege kako dolaze u uniformi na posao,...e_biga imate trupni dodatak..:mrgreen:
sta je za profesionalca vojske Srbije,vrucina,sneg ,kisa,znoj...probijanje u autobusu..kako bi napadali neki bunker....:mrgreen:
salu na stranu...nosenje uniforme su ukinuli zbog napada na vojna lica 94...posto sad cveta med i mleko u demokratiji ..oficiri imaju dobre plate..a podoficiri sredjuju krug....vratili ugled u narodu barem tako misli ministar...:mrgreen:

ovo je ispravna odluka samo bi trebala neka nova uniforma...boja...novi kroj...model...dosta je bilo te sivomaslinaste partizanske boje..;)

Mislim da je to dobar predlog i da treba raditi na tome da one budu besplatne, da staresina barem u dve godine dobije sluzbenu uniformu u koju ce nositi po gradu, i tako uzdizati ovu sluzbu / znam ja da je plata najbolji marketing, ali sada se o tome ne diskutuje /,i nekada se nosila uniforma i nije nikome bilo tesko, e sada se ti ljudi odvikli, a mladi nisu to ni doziveli, pa izgleda tesko. Za kratko vreme navicice se sve staresine na uniformu, i morace da promene ponasanje, a to ce im najteze pasti, iiiii na kraju zakljucak --- nosenje uniforme nije neki problem, za sve postoji vreme..ono leci sve...

Мало сам збуњен за "променити понашање". Како се то понашају па да се морају прилагодити? Наравно увек има изузетака али генерализовати "понашање"!?

Mislim sve je to lepo ali kao sto je par vas reklo prvo treba promeniti uniformu onda obezbediti da ona bude besplatna i da joj je resurs na 2 godine a trece i najglavnije ova drzava treba da odluci da li smo mi manekeni ili vojnici. Sve je ovo pro forme da bi foteljasima bilo bolje a sto ne razmisle da one trule Tam110 ili polomljene stolice na kojima sedimo i budjave kancelarije u kojima radimo a i na odrzavanje sredstava.Generalno ova vojska je otisla u aut tako da nam ta uniforma na ulici nece dici neku reputaciju a naravno i poboljsati uslove rada nego ce svi s*****ni dolaziti na posao sa razmisljanjem da ce morati 5 puta dnevno u toku radnog vremena da se preoblaci.

Prvo ne mogu da verujem da civilno odelo koje neko nosi iduci na posao i obrnuto nosi i po kuci, presvlacenje je priblizno...ako je to neki problem, a ako neko ne razume promenu ponasanja, to je... ne moze da se nose kese kada ste u unifirmi, kisobran i salevi raznih debljina i obelezja kada je zima,....uglavnom ponasanje se menja i prilagodjava pravilu sluzbe, na to sam mislio..onda urednost uniforme je na vecem nivou u odnosu na civilnu odecu, na pr, mozes sada doci sa prljavim patikama na posao,za neke je to cak i in, ali sa prljavim cipelama se ne ide kada se nosi uniforma.. i slicno, cak sta vise u civilnom odelu jedan broj staresina nosi mindjuse, to nece moci u uniformi, nije po pravilu i ne prilici uz uniformu... i tako dalje na takvo ponasanje sam mislio...

Ти очигледно немаш искуства са ношењем службене униформе.
Кажеш не може кеса и кишобран. како онда да водим клинца у обданиште? Да и њему купим актовку а не шарени ранац- извини сине тата не сме да носи кишобран уз униформу тако да ћеш данас, а и сутра , мало да покиснеш....

А што се тиче прљавих патика и минђуша- па у томе и јесте суштина, кад после 1500 изађем из касарне тада сам грађанин исто као и сви остали и никога не треба да инересује где и шта радим... Или смо ипак грађани 4.реда ?
Оће ли нам плаћати прековремени +2 сата за време које проводимо у униформи ван радног места.

Идеја је дефинитивно лоша, само што се људи плаше да коментаришу на форуму.......

Bas tao sto prece prolaznik ( da te tako nazovem,nadam se da nesmeta ) neka nam onda uracunaju dolazak i odlazak sa posla u radno vreme ili nam plate to sto pravimo reklamu nekog koje kakvog naduvenka iz fotelje. Sve je to lepo sinak ne kazem ja da je to losa stvar ,lepo je to za onog ko dolazi na posao svojim autom i parkira se ispred zgrade gde radi a kako je za one smrtnije koji su u sred kukuruza ili od grada na 30 km tj putuju po 50-60 km dolazeci na posao a da pri tom se drnda javnim prevozom. To moze samo da spusti reputaciju u vojsci a da ne spominjem koliko ce njih dolaziti i odlaziti bas tako kako si naveo u prljavim cipelama ili pantalonim,bluzi itd. Jedan primer preko leta kada dva puta zavuces ruke u dzep ili dodirnes kosulju posle pola sata rubovi su ti crni od prljavstine i znoja pa vidi kako bi to izgledalo od ponedeljka do petka? A sigurno vecini ne pada na pamet da od svoje jadne crkavice nekih 32000 din odvoji 4000 i kupi jos jedan komplet uniforme sto mu je namesteno da je plati.
Barem koliko sam upoznam u Zakone i Pravila oblacenje i obelezje je duzna da obezbedi ustanova ,pa neka onda ispruze kese i daju svima 3 kompleta osnovne varijane za dz pa neka se nosi.Ja prvi necu dati jer imam te novce u pametnije svrhe da potrosim pa makar dao deci na winx slicice i neke tamo kineske igrackice al zto ne dam. Kao sto neko rece to je izmislio neki foteljas koji vec radi i cast mu je da bude u kravati zato sto misli da je tako neko i nesto i da ce nesto pametno uraditi u vojsci ali cvoljak.
Moj zakljucak je da je sve to uzaludno.Neka oni daju starijem vodniku platu 60000,normalne uslove za rad i dobru tehniku i tako ce da naprave reputaciju i autoritet vojske a ne na ovakav nacin da ga ubijes skroz.Ne das mu da napreduje,plata janda i bedna,nema krov nad glavom a trazis mu da prestavlja tamo neku da tako nazovem modernu i manekensku vojsku. Zar mi nismo vise svesni da od Vojske nema ni V a kamo li ostalo.Tu smo zato sto mora da postojimo da ne moramo ne bi nas ni bilo.Sve u svemu pusti ljude da zive u patnji i brizi da li ce imati sutra leba da jede i da li ce mu gazda reci da mu je od sutra skuplja kirija za 50%,kad ne mozes da mu pomognes nemoj mu ni otezati.Pozz

У праву си!
Једноставно ситуација последњих двадесет година није таква да се оваква идеја оствари, на обострано задовољство, а гледајући и на наредних двадесет не видим ништа боље.Ова иницијатива би имала смисла у уређеном друштву тј В, јер толико проблема има да ово дође као некаква шала и губљење времена. Ако је онима горе, који су "препознали" шта би то Ш волео да би још подигао рејтинг ВС, циљ да још беже од проблема и да се замајавају не сумљам да ће изгурати ношење униформе. У сваком случају, да се не лажемо, лепо је прошетати у униформи али у ово време нерешених суштинских проблема око свега па и око униформе не иде.

@onako u prolazu cega da se plase pa demokratija je odavno stigla tako da bar javno mozemo da diskutujemo i iznosimo svoje nagomilane probleme koje nadlezni ne mogu ili nece da nam rese. mislis da neko cita ove nase diskusije, a i da cita sta nam moze, dosta mi je vise onog testa o moralu svakih sest meseci i sta smo dobili time, nista se nije desilo godinama, a najavljenu povisicu od 3 % uplaticu na racun ministarstva pa neka ulazu u oktavije i druga viozila cime ce guzonje dolziti u uniformi na posao. samo napred

Које повећање ? Па планирају да нам смање плату - зато што је основица мања. Ал ако повећају немој њима да уплаћујеш, увредиће се , њима је то мало....
Грдно грешиш ако мислиш да неко по службеној дужности не чита и наше умотворине на форуму.

О повишици може само да се сања и не знам колико би она морала да износи пошто су ПГ смањене (тј повећане) за једну до две, осим у МО и ГШ, па кад то претвориш у новац то је у просеку мање за пар хиљада динара на ионако "велику" плату. Толико о било каквој повишици и бризи о статусу професионалних припадника ВС. Само речи и ништа више од кога је и то је превише.
Што се тиче читања од стране "надлежних" или ти по службеној дужности мрка капа, за већину је ово виша математика.

Prijatelji,braco,kumovi pa i neka citaju sta se ovde slagalo? Sve je ovo jedna puka istina o stanju u VS i njihovim pripadnicima.naravno da ima neko ko sve ovo cita ili po sluzbenoj duznosti ili druka a to je opet njihova licna stvar i sve ovo mogu shvatati iz vise uglova.Cinjenica je da ovako kako jeste. Iz svih tih SVL koji u proteklih nekoliko godina izlaze nista nisu nama kao kolektivu ili ti pripadnicima doneli dobro osim pojedincima koji su pri vrhu ovog sistema.Sve u svemu kada smo pocinjali da radimo pricali su nam da cemo raditi u belim rukavicama a posle par godina 1-3 dok si na dezurstvu gledao film kako sam sistematski unisten do idiota pronasao sebe i sav smisao tvog postojanja u vojsci.
Sto se tice povecanja plata pa bice ol u imlekovoj mlekari tako kazu a kod nas ?????????????????? Tj hoce po ovom SVL koji nisam gledao a pricao mi covek bice povecanja plata ali NGS sa 1 PG -zamenik 2 PG i tako redom komandir cete (kapetan (sa 6 godina velikog iskustva) po FM)15 PG,a sv ili sk ( sa iskustvom od 12-20 god) 20 PG a pre toga je imao 18-19.E toliko o povecanju , ipak ce biti kako kome kao i uvek. A naravno ne gledaju da stub vojske nisu nacelnici u GS i ostali oko njih nego oni poslednji u nizu i da cela ustanova zavisi iskljucivo od rada tih starijih vodnika .Zastavnike da ne spominjem to je trenutno u VS vrsta u izumiranju.
I da se vratimo na naziv teme da ipak ne odemo predaleko sa svim ovim.Koliko sam nacuo pored ovog uvodjenja dolaska na posao u sluzbenoj uniformi ( svecanoj ) u planu je posle ukudanje i naplate prevoza za dolazak i odlasak sa posla jer ce GSP u BG biti besplatan za uniformisana lica tj ovi nasi sklapaju dil da GSP da bude besplatan prevoz za nas uniformisane i na taj nacin ti ukune prevoz a ti dali radis u BG a zivis u okolini , nebitno Mladenovac , Obrenovac, Pancevo,NS moraces iz svog dzepa izdvajati za dolazak na posao.
Da li je jos neko cuo nesto o tome ?
Unapred hvala i pozdrav braco

Tooo ,uniforma nego sta ! ! ! Da se razlikuju budale od normalnog sveta!
Ma ajde sve vam tesko, a nije vam tesko da primate dobru platu za nerad , nemoj samo da kukumavcite ,boze sacuvaj kakvi ste ko pekmezi a ne VOJSKA BRE! Vojsci nista nije tesko!
Evo malo da se razveselite , opa-cupa sa sve uniformom i cokulama :D

Poslednja izmena:
Урликао бих од муке колико ствари могу да укину а да ми не можемо ништа осим овога писања. Додуше ношење униформе дође му и као нешто што је нормално поред разних идиотлука које им падају на памет. Најжалосније је што ће и разне друге глупости да уведу или ти да нешто што је добро укину. Докле ће то тако не знам имам утисак да је то све смишљено и намерно. Неки нормалан разлог не могу да нађем. Од када су увели подофицирски кор подофицирима никад горе и све је грђе, почевши од сече чинова и платних група и сијасет других права. Главни поф ко да су беле мечке додуше колико и раде и труде се и јесу, част изузетцима. Неко је жестоко побркао лончиће. Ови новопечени и остали којима је енглески језик једина светла тачка у каријери и једино што знају треба да схвате да плату не примају због тога већ треба нешто да се зна о томе чему служи униформа и због чега се носи. Није све у војном "туризму" и блејању по иностранству зарад да се види света. Опет част изузетцима. Мука ми је.

zlivili, podpuno si u pravu, poznajem ljude koji su u ratu plakali od straha, cutali i savijali glavu od straha, a danas fizicku proveru urade za 10 i oni su uzorne staresine, istrci mars od 10km, i on je idol, a kada je bio rat plakao je kao dete i opet ce od straha, to me boli, a ti prvi podoficiri u kovu i imaju neki smisao, ali u vazduhoplovstvu nikakav, nisu oni predstavnici, jer za taj posao su se sami prijavljivali, niko ih nije predlagao, drugo oni nemaju nikakav uticaj, a nista i ne zele da rade, jer da su radnici ne bi bezali od posla u te prve podoficire za koje znaju da ih niko nista i ne pita, nosenje uniforme nije problem uz neke promene, recimo sinjel, ali kako promeniti ostalo, da necije iskustvo, ili SKOLA od na pr 30 godina manje vredi nego akademija od 4-5 godina...to je zamazivanje ociju, UNIFORME, pa sta , to nije problem...

Ja sam ZA uniforme!
Što da ne!
Čak bi naredio da pripadnici
padobranskih jedinica,kad dolaze na
posao nose ruksake sa padobranima
(zbog iznenadne uzbune),
tenkisti-na tenkovima,
BT formacije - sa topovima 82 mm,
vezisti - sa sve onim kalemovima na leđima....
jedino bi bilo malo nezgodno
za pripadnike avijacije.....
ali, i tu bi se dalo nešto smisliti....
Kada bi se ovako postupilo,
građani bi uvek mogli da vide
svoju zaštitu (neba,zemlje i vode) ,
dok bi pripadnici Vojske uvek
bili spremni za odbranu
otadžine,jer NIŠTA NAS NE SME IZNENADITI,
a neprijatelj - vreba li vreba.....

Poslednja izmena:
Униформа! Ако ће од ношења на посао и са посла да буде боље свима па и спаваћемо у њој. Ако је то један од важних проблема који муче, свестране прегаоце и ствараоце, у МО онда дај да решимо то и тако нам буде боље. Ако нема десетине важнијих и суштинских проблема него је ово за нашег Ш приоритет онда ајде, носимо. Додуше хтели не хтели када се нареди крај. Да је само ово!?

Ma da mogu oni narediti ali nam na taj nacin prave jos jednu muku.Oni sto su to izmislili ,boli ih uvo.Dolaze privatnim ili sluzbenim autima na posao i imaju 100000 platu.Ja zeni nesmem da kazem da cu joj jos i tu uniformu donositi na pranje. Je..... cvorka. Vise mene ce da pere nego decu.
Sve u svemu bruka i sramota o cemu oni razmisljaju.
A i ako nam prevoz ukinu onda ce tek biti lepo.

Кад само помислим на пеглање свечаних кошуља........

nego sta cete da perete i ribate ,nego ima i da peglate i usivate , a ne da dembelishete dok vam nove oznake VS ushivaju regruti na odecu...i da, ukidanje prevoza bi bila velika usteda koju gotovo svi zloupotrebljavaju . kome se ne isplati da dolazi nek nadje novi poso. pare se moraju ustedeti za novu opremu- jel jasno! jer bez novih mts-va ovo je igranje vojske.

Back