dolazak na posao u uniformi

• Začetnik teme Začetnik teme EiPeD
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

da li ste za dolazak na posao u uniformi VS

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Здраво људи!
Под један: радно-ратна или ратно- радна или како год на издисају је. НЕМА, нема више шта да замениш него носи шта имаш. Извињавам се Београђанима, за спец. бр. мора да буде и то је ок. Јужније је очајно тј. испод Липовачких шума.
Под два: службена може да прође, није она тако лоша, мали је проблем што се може купити само у БГ, НИ и НС. Нећу да коментаришем камионе који обилазе гарнизоне, осим чарапа, кравата, шапки итд, силне опреме нема и како ствари стоје неће је ни бити.
Под три: ако се буде долазило у службеној униформи на посао долазиће се због укидања накнада за превоз, као што рече човек уштеда преко наше грбаче као и увек. Код мене људи (нимало занемарљив број) долазе на посао са 100 и са 70 километара удаљености сваки дан. Па ионако нам је плата велика па нека се укине накнада за превоз. А и УТС и Одвојени живот шта ће нам то
И једно питање: "Осим Београда и околине где бре Ви људи радите?" "Да ли Ви знате како је ван БГ, НИ и НС?" Без зле намере.
Поздрав.

Recimo da ljudi koji rade u Vojsci i imaju istu platu kao i njihove kolege u unutrasnjosti uopste nisu u prednosti.

Sve mogu da razumem, kukanje na razliku u platama u unutrasnjosti i u Beogradu, ali kod civila. U Vojsci se plate ne razlikuju uopste, kao ni dodaci. Cemu onda ovakva pitanja za BG, NS i NI?! Bez zle namere.

ОК. Да појасним. Овде није реч о новчаним принадлежностима или ти плати, и кукању на њу, пошто је познато да су оне исте на целој територији са малим варијацијама у додацима. Такође мислим да је свима јасно да плата у БГ, НС а може се рећи и у НИ није довољна као можда у неком мањем гарнизону. Додуше нема их више толико, знате и сами где је све сад ВС па и разлике су минималне. Једино БГ по питању кирија одскаче.
Овде је реч о опреми, интендантској, о панталонама, блузама, кошуљама, чизмама и шта ти год падне на памет. Овде је реч о артиклима службене униформе које више немаш где да купиш осим у горе поменутим градовима. Овде је реч да немаш више шта да замениш јер ти је од употребе пропало већ се довијаш на разне начине да набавиш. Овде је реч о куповини чизама у продавницама јер их нема, на пијацама, јер је новија него у сервису, ИТД.Чини ми се да такве и толике проблеме око овблачења већина старешина у поменутим градовима нема, то је добро, али има нешто и испод Липовачких шума. Без зле намере!!!
И немој молим те о фоткама из Одбране, прилога са ТВ-а и осталих с.....

Poslednja izmena:
Svako u Vojsci nosi svoj teret. Neki rade u od tebe izdvojenim gradovima bez da su to trazili. I bore se za opstanak teze nego neke njihove kolege. O uniformi ne zelim da raspravljam, posebno ne o sluzbenoj. O svom izgledu razmislja covek tek kad ne brine o hrani i kad ima krov nad glavom. Lako se resi uniforma, ako si spreman i odlucan. Guras u toj sto imas dok ti ne rese drugu, i tako do penzije ako treba. Ali, tesko je biti do te mere odlucan i istrajan.

Очигледно желиш да започнеш полемику о томе где, како и на који начин неко ради где жели али неко не и како то подноси. Мислим да сам ти погрешна адреса за такву "расправу". Ја одлично знам зашто радим ово што радим, довољно сам био упознат са свиме што ме чека по завршеном образовању и где могу да радим и да завршим и нико ми није крив због тога нити се жалим на то. Свој терет носим већ више од две деценије као и још добар део колега.
Овде се не поставља питање о храни и о крову над главом, само још и то треба. Види како је то решено у другим армијама ако ти није нешто јасно. Овде се поставља питање о основним средствима за рад међу којима је и униформа, па нека буде и први предуслов мада је то сад друго питање.
Волео би да ми такви који су спремни и одлучни обезбеде, лако униформу. А ти пошто си одлучан и истрајан гурај у томе што имаш па онда након неколико година лако реши униформу.
Искрено се надам да нећеш осетити немаштину, без икакве ироније, ако хоћеш да верујеш.

Ma, ne razumes ti mene. Ja ne zelim polemiku. Aludiram na to da je za predan rad potrebna prvo mirna glava i sredjen zivot, pa tek onda 7.00 i pocetak rada. Uniforma dolazi tek nakon toga. Licno smatram, da ce, uskoro, kada pripadnici obuku nove uniforme, shvatiti da je problem kod kuce, a ne u uniformi.
Ja jesam istrajan i tvoji me problemi ne muce, mada nije sve do mene, ima i do posla.
Nadam se da niko od nas nece osetiti nemastinu. Ali nam ni nova uniforma nece resiti probleme. Posebno sluzbena, jer nosim istu vec celu deceniju. Moljci slabo rade posao.

Back