dolazak na posao u uniformi

• Začetnik teme Začetnik teme EiPeD
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

da li ste za dolazak na posao u uniformi VS

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Daj bože da se odustalo.
Ipak još uvek nije izvesno. Od kolege koji radi u MO sam čuo da su se jedinice mahom izjasnile protiv ali da ministar još uvek nije odbacio tu mogućnost. Nažalost u paketu sa nošenjem uniforme na posao išlo bi ukidanje plaćenog prevoza.

Човече, каква је ово војска сада... У моје време, тамо 2000-2001, колико се сећам, старешине су долазиле на посао у радној (маскирној) униформи. Па још, кад сам на стражи поред улице, старешине из војне полиције дођу ујутру и прескачу ограду, зато што их мрзи да обилазе до капије. А ја не смем да их заустављам, јер знам да неће хтети да стану, па да се не бламирам. А да убијем човека због такве ситнице не иде.

Увек сам ишао на одсуство у униформи. Па тамо у Ужицу, кад упадне у воз полиција да тражи шверцере и претреса торбе, само наместим фацу у ставу "мрш, бре", и пандур не сме ни да ме погледа, само ме ћутке заобиђе. Хе хе, а пола путника шверцери. Једна дебела ме замоли ако полиција пита за њене две торбе да кажем да су моје. "Ма, важи се, нема бриге." Никада се нисам осећао тако слободно као док сам носио униформу. Кад изађеш напоље у униформи, ти си цар, и нико ти не може ништа. Какви бре проблеми. Ако неко прави проблеме, само МИР-НО, БРЕ, и нема врдања.

мислим да нико неби имао ништа против да иде на посао у маскирној униформи, мада ни она није баш угледна.Ал је бар удобнија од свечане....

Не ради се овде само о удобности. Долазак на посао у униформи ( бар је таква идеја била са врха ) повлачио би укидање плаћања путних трошкова а војска би превозницима заузврат нешто рефундирала. Што значи (узмимо за пример београд) ГСБ би нам био џабе кад идемо у униформи али шта је са кориштењем превоза ван радног времена ( што сад имамо јер добијемо кинту за маркицу ) или би и у куповину, биоскоп у вртић итд. требао да идем у униформи. Да не причам за све оне варијанте где 3-4 колеге путују са једним аутом на посао па их испадне много јефтиније, брже и удобније. Ако ова идеја однесе превагу на све то заборавите.

Па, ако вас је срамота да носите униформу, зашто сте уопште у војсци? Зато што вам плаћа превоз? Мени би била част да увек носим униформу где год да идем. Замисли какав је понос твоме сину да дођеш по њега у вртић у униформи, да каже: "Мој тата је војник!" Или у биоскоп, или у продавницу, и сл.

Па, ако вас је срамота да носите униформу, зашто сте уопште у војсци? Зато што вам плаћа превоз? Мени би била част да увек носим униформу где год да идем. Замисли какав је понос твоме сину да дођеш по њега у вртић у униформи, да каже: "Мој тата је војник!" Или у биоскоп, или у продавницу, и сл.

Па ко ти брани да идеш у униформи? Ако не радиш у војсци лепо одеш у неки милитари шоп или на бувљак, купиш униформу и шеташ. АКо радиш у војсци онда почни да је носиш.

najnovija informacija od 01.03.2011. bice tri kompleta uniforme i to stranog proizvodjaca

Ја сам чуо 5 комплета ! Имам поуздану информацију из престонице гласина у војсци из Ниш. 3 комплета? Мало. Није ми јасно како то до тебе стижу све те проверене информације, а на крају ништа од њих? Фрљаш се неким информацијама као да водиш записнике на ти састанцима.

Па ко ти брани да идеш у униформи? Ако не радиш у војсци лепо одеш у неки милитари шоп или на бувљак, купиш униформу и шеташ. АКо радиш у војсци онда почни да је носиш.
Па какве везе имам ја, нисам ја тема? Да радим у војсци, носио бих униформу. А ако не радим у војсци, онда не могу да носим униформу.

Па какве везе имам ја, нисам ја тема? Да радим у војсци, носио бих униформу. А ако не радим у војсци, онда не могу да носим униформу.
Онда се под хитно запосли ако ти се носи (пошто видим у неким твојим претходним постовима да си био недодирљив у униформи, на прузи Београд-Бар,) или као што рекох купи неку на бувљаку или military shop-u и цепај у њој до миле воље.

Човече, каква је ово војска сада... У моје време, тамо 2000-2001, колико се сећам, старешине су долазиле на посао у радној (маскирној) униформи. Па још, кад сам на стражи поред улице, старешине из војне полиције дођу ујутру и прескачу ограду, зато што их мрзи да обилазе до капије. А ја не смем да их заустављам, јер знам да неће хтети да стану, па да се не бламирам. А да убијем човека због такве ситнице не иде.

Увек сам ишао на одсуство у униформи. Па тамо у Ужицу, кад упадне у воз полиција да тражи шверцере и претреса торбе, само наместим фацу у ставу "мрш, бре", и пандур не сме ни да ме погледа, само ме ћутке заобиђе. Хе хе, а пола путника шверцери. Једна дебела ме замоли ако полиција пита за њене две торбе да кажем да су моје. "Ма, важи се, нема бриге." Никада се нисам осећао тако слободно као док сам носио униформу. Кад изађеш напоље у униформи, ти си цар, и нико ти не може ништа. Какви бре проблеми. Ако неко прави проблеме, само МИР-НО, БРЕ, и нема врдања.

То што ниси пуцао у старешине свака ти част. Ако си био у Ужицу онда и нису морали да прескачу већ само да прођу кроз живу ограду.
А овај други део да се пандур тебе уплашио кад си се намрчио и погледом га откачо је смешан. Ко ће још у то да поверује да се пандур уплашио војничића од 19 година у маскирној униформи који покрива бакуту шверцера. То се теби момак учинило. Тако сам и ја мислио кад сам имао 19 да сам главни и да ми нико неможе ништа. Видим ја шта је теби на уму тј. зашта мислиш све да користиш униформу.

Види се момак да не разумеш многе ствари а коментаришеш их. Неради се овде о стиду већ о нечем другом. Нико није сигурно у Војсци због плаћања превоза већ због стана и добре плате.
Ради се о томе да је неко опет смислио начин да штеди преко наше грбаче. Да ми старешине парадирамо у униформама, а за узврат бесплатан превоз у градском превозу (или и у међуградском? Остало је нејасно). У ствари, превоз неби био бесплатан јер би војска у сваком случају плаћала неки паушал (ваљда свим превозницима пошто пошто људи путују са свих страна?). Тако је било и раније у БГ. Војска је издавала својим припадницима легитимације за ГСП. Е онда се неко из ГСП сетио да нема никакву контролу коме се све издају те легитимације и лепо откачио такав начин издавања (додуше са правом пошто знам да су издаване свакоме ко је добар са саобраћајцем или командантом)

Онда се под хитно запосли ако ти се носи
Па запосли ме преко везе.

Ако си био у Ужицу онда и нису морали да прескачу већ само да прођу кроз живу ограду.
А овај други део да се пандур тебе уплашио кад си се намрчио и погледом га откачо је смешан. Ко ће још у то да поверује да се пандур уплашио војничића од 19 година у маскирној униформи који покрива бакуту шверцера. То се теби момак учинило. Тако сам и ја мислио кад сам имао 19 да сам главни и да ми нико неможе ништа. Видим ја шта је теби на уму тј. зашта мислиш све да користиш униформу.
Био сам у Подгорици, касарна Морача, које више нема нажалост, иако је била историјски споменик. (23 год) Ха ха, не знаш какав сам кад се намрштим, и ти би побегао главом без обзира...

Види се момак да не разумеш многе ствари а коментаришеш их. Неради се овде о стиду већ о нечем другом. Нико није сигурно у Војсци због плаћања превоза већ због стана и добре плате.
Ух, а ја мислио због патриотизма и одбране Отаџбине.

Па запосли ме преко везе.

Био сам у Подгорици, касарна Морача, које више нема нажалост, иако је била историјски споменик. (23 год) Ха ха, не знаш какав сам кад се намрштим, и ти би побегао главом без обзира...

Ух, а ја мислио због патриотизма и одбране Отаџбине.

1. Запослићу те ако понудиш довољно пара али прво пробај сам. Било је доста конкурса до сада али ти то ниси хтео или ниси прошао неке тестове. Интелигенције ? Физичку проверу ?
2. Благо теби за Морачу. За мрштење можда бих и побегао ако си тако опасан. Више волим да радим главом а не мрштењем.
3. Стан и плата су били шала (да не кажем иронија) али то је потребно схватити.

Не могу да пробам сам, зато што сам три године старији од горње границе, па рекох да покушам преко везе. Да имам пара, онда ми не би требао посао. Чему толики увредљив тон, једноставно је незамисливо да се професионални војници жале на евентуалну обавезу да долазе на посао у униформи, и моја реакција је оправдана.

najnovija informacija od 01.03.2011. bice tri kompleta uniforme i to stranog proizvodjaca

Moje mišljenje je da niko ne može narediti ili napisati u bilo kom pravilniku ili zakonu kako će se ko oblačiti i dolaziti na posao. To mogu regulisati samo za radno mesto kao što to rade i ostale profesije: lekari, bankari, kuvari, čuvari u raznim firmama, vatrogasci, policajci, carinici i da ne nabrajam više. Ako to ministar naredi, svi oficiri i podoficiri koji to ne žele treba da se udruže i žale se (tuže) za kršenje ljudskih prava. Ako treba ići i do Strazbura. Srećno i pozdrav od vojnog penzionera.

Не могу да пробам сам, зато што сам три године старији од горње границе, па рекох да покушам преко везе. Да имам пара, онда ми не би требао посао. Чему толики увредљив тон, једноставно је незамисливо да се професионални војници жале на евентуалну обавезу да долазе на посао у униформи, и моја реакција је оправдана.

Извињавам се за увредљивији тон поруке.
Ништа није незамисливо. Нико се не жали на ношење униформе на послу и у вези посла али све остало је дисктутабилно и већ описано овде. Из твог угла је ношење униформе на посао и са посла оправдано али ти у њој нећеш долазити већ неко други. Зато прочитај претходне постове и саслушај шта имају да кажу људи који ту униформу носе. Не причамо овде о маскирној униформи коју ти спомињеш већ о службеној. Теби као пореском обвезнику је у интересу да ми не плаћаш 2-3 униформе годишње колико бих најмање морао да имам да бих изгледао пристојно. Овако јесте да их купујемо по регресираним ценама али купим једну у 5 година и то ако баш морам.

Извињавам се за увредљивији тон поруке.
Ништа није незамисливо. Нико се не жали на ношење униформе на послу и у вези посла али све остало је дисктутабилно и већ описано овде. Из твог угла је ношење униформе на посао и са посла оправдано али ти у њој нећеш долазити већ неко други. Зато прочитај претходне постове и саслушај шта имају да кажу људи који ту униформу носе. Не причамо овде о маскирној униформи коју ти спомињеш већ о службеној. Теби као пореском обвезнику је у интересу да ми не плаћаш 2-3 униформе годишње колико бих најмање морао да имам да бих изгледао пристојно. Овако јесте да их купујемо по регресираним ценама али купим једну у 5 година и то ако баш морам.

кратко и јасно.

Moje mišljenje je da niko ne može narediti ili napisati u bilo kom pravilniku ili zakonu kako će se ko oblačiti i dolaziti na posao. To mogu regulisati samo za radno mesto kao što to rade i ostale profesije: lekari, bankari, kuvari, čuvari u raznim firmama, vatrogasci, policajci, carinici i da ne nabrajam više. Ako to ministar naredi, svi oficiri i podoficiri koji to ne žele treba da se udruže i žale se (tuže) za kršenje ljudskih prava. Ako treba ići i do Strazbura. Srećno i pozdrav od vojnog penzionera.

pazi da ga neganes sa tim strazburom, pa nisu plate resili a ne dolazak u uniformi na posao

Колико знам, и полицајци долазе на посао у униформи. Такође, и неке ФТО фирме прописују својим запосленима да долазе на посао у униформи.

Извињавам се ако сам био можда мало агресивнији у наступу. То ми је неки стил писања, рецимо. И поштовање и свака част вама који сте старешине у војсци, не бих са вама никад волео да се свађам, ви ћете ми командовати у случају рата и једва чекам да послушам ваша наређења.

Дугујем детаљније појашњење за свој став. Наиме, треба узети у обзир да сам служио војни рок у Црној Гори у време када се сепаратистички покрет налазио у пуном замаху. Тамо је ситуација била другачија него у Србији. Тамо смо ми - војска - постојали као паралелна војна формација у односу на Милову полицију. Били смо у некој врсти хладног рата са њима. На телевизији су скоро свакодневно пуштали пропаганду против војске, типа како је неки припадник војске злостављао овога или онога, са питањем "када ће већ једном да оду и оставе нас на миру", као да смо окупатори. Током боравка на терену у Беранама док је Милошевић држао предизборни говор пред савезне изборе, неких петсто метара испод брда на коме смо били поставили радио-релејну међустаницу све време су стајала два џипа Милове полиције одакле су мотрили на нас. Пошто сам био присталица заједничке државе и против сепаратизма, стекао сам велику нетрпељивост према полицији у то време. Кад год бих изашао у град, имао сам обичај да прођем уличицом иза зграде владе. Тамо је био неки Милов полицајац који би одмах искочио из кућице са расколаченим очима и заузео неки одбрамбени став кад би ме угледао. Тада сам схватио шта значи моја униформа припадника војске, да моје присуство у униформи тамо на улици у Подгорици представља суверенитет и територијални интегритет савезне државе. И та чињеница ме је чинила поносним и пркосним што носим униформу, и трудио сам се да што чешће пролазим туда. Једни су ме пљували на улици зато што носим ту униформу, други су ми плаћали пиће у кафани зато што носим ту униформу. Био сам навикао на екстремне услове, и отуда мој агресивни став и према полицији у Србији у то време. Мада је војска у сваком случају и по Уставу и по ватреној моћи надређена полицији.

Дакле, присуство униформисаних војних лица на јавном месту значи суверенитет и територијални интегритет државе на сваком делу њене територије, то сам хтео да истакнем.

Ја сам чуо 5 комплета ! Имам поуздану информацију из престонице гласина у војсци из Ниш. 3 комплета? Мало. Није ми јасно како то до тебе стижу све те проверене информације, а на крају ништа од њих? Фрљаш се неким информацијама као да водиш записнике на ти састанцима.

ma jok radim na pravom mestu

Back