Докторка си, не приличи ти конобар!

Да ли вам је битно образовање партнера?

• да, никад се не бих забављао/ла са неким мање школованим од себе

• не, то ми није пресудан критеријум

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Re: Докторка си, не приличи ти конобар!
Љубав не познаје границе. Моја девојка је факултетски образована девојка и заљубила се у аутомеханичара. :D Ко гледа ко је којег образовања, љубави ту нема.

Pa zato sto roditelji cesto prezasticuju decu i ulivaju im uverenje da su mnogi poslovi ispod "casti".
Nadalje, i oni i obrazovni sistem daju im lazno uverenje da su po diplomiranju izuzetni struchnjaci i da mogu da biraju poslove i postavljaju uslove. To moze jako mali broj najboljih i to iz struka koje su jako trazene.
Svi ostali moraju prosto da potrose dve ili tri godine da nesto nauce u praksi i da tek onda racunaju na neka bolja i odgovornija mesta.
Pa onda je tu i ova devalvacija sistema po kome su svi magistri, tj masteri. Pa onda smatraju da sa tom titulom treba da dobiju odmah kabinet, sekretaricu i sluzbeni auto :lol:
Imam utisak da se nigde drugde toliko ne precenjuje formalno obrazovanje kao kod nas. Ono jeste dobro i daje osnov za lepu karijeru, ali ima toliko toga sto ljudi moraju kroz iskustvo da nauce, a nazalost i premalo firmi koje nude pravo usavrsavanje u struci i lep ambijent za profesionalni napredak i pokazivanje svih kvaliteta

.........prichao mi drugar koji je radio na brodu kao konobar ,imao je drugara chileanca koji je zavrshio ekonomiju pa magistratirao ,radio godinu dana u nekoj firmi i firma mu dala predlog da odradi dva ugovora kao konobar na brodu (jednu godinu) jer su zeleli da ga unaprede na neko mesto gde mu je bilo potrebno da zna psihologiju ljudi u lancu poslovanja .......................

Ову реченицу је једној девојци која је управо завршила медицински факултет и почела да ради, рекла старија искусна колегиница :evil:
Повод је било то што се девојка забавља са момком који ради као конобар.
Наиме, стара докторка сматра да би млада требало да нађе неког ко јој је по мери, тј. ко је факултетски образован :evil:

Шта ви мислите о овоме?
Да ли код партнера гледате шта има од образовања или вам то није битно?
Да ли бисте иком допустили да вам се петља у живот и даје вам овакве савете?

Pa, ja recimo sa zavrsenim fakultetom ne bi mogao da budem sa devojkom koje nema bar srednju skolu zavrsenu. Ne znam zasto ali tako je....

Back