DOKAZI O BOGU

''Грех је поверовати неком другом, а не Исусу Христу и поћи за неким другим, а не за Христом. Сви греси и сва безакоња могу се уписати под та два слова: неверовање Христу и неидење за Христом. Вера и владање - то двоје обухвата сав пут земаљских путника. Вера у Христа и владање по Христу представља здравље синова Божијих. Неверовање Христу и невладање по Христу представља запаљење ума и срца човечијег - болест од пакленог огња и дима.''

...Свети Николај Велимировић

Zelim im da ga i dobiju

Život je izvan vječnosti. Život je postojanje.
Životna iskustva postaju i traju a proces projekcije tih životnih iskustava je vječan.
Čovjek nije vječan. Čovjek nikada neće biti vječan.
Ljudsko iskustvo apsoluta je vječno.
Međutim, čak niti duša nije vječna, ona se rađa i umire (samorealizujući se) u trenu.
Proces samorealizacije duše je, opet, VJEČAN.
Bog NIJE vječan.
Bog je apsolut koji stvara vječnost a sam joj ne pripada. On je doživljava.
Apsolut je stoga bezvremeo, bezprostvorno biće, postojanje koje sebe doživljava i Bogom i stvorenjima.
JA JESAM... je istina kojom apsolut ukazuje na sebe u svim stvorenjima... JA-apsolut, JESAM i ono/onaj koji sam i Bog i čovjek...
Kao Bog JEDAN sam, kao stvorenja mnoštvo sam.

Tako, moj dragi ti koji (misliš da) nisi, JESI brate, jesi, da nisi ne bi sada ovdje trtljao gluposti.
Svaka glupost dolazi iz zaborava istine, a zaborav je ono što zovemo neznanje.

Tebi se još nije aktivirala niti prva i bazična istina o sebi; JA JESAM. Ne žuri... vječnost je pred tobom.

и своју немаштину намећеш свима?
е то! то је заправо проблем капитализма и генерално жеље за имањем!
то је била грешка нацистичке немачке, они су били индустријски развијени па су то хтели да намећу и другима.

а нико се рецимо није запитао "па можда друге земље неће да буду технички развијене?", "можда технички развијено није добро?"

то су исто урадили и у америци: нико се није питао "па можда је индијанцима добро и не желе промене?" - ширили демонократију другима!

Bolest......ovo sto si napisao bih mogao da okarakterisem sa vredjanje.
добро ти је написао,
ја сам то рекао једном мом другару исто се увредио а "хтео да прошири своју немаштину и на мене!" - е реко нећеш ;)
да ли он или ђаво који му је узео душу то је сад питање...

Poslednja izmena:
Postojanje dokaza o Bogu bi unizilo slavu Njegovu.

Ispostavilo bi se da čovek može da zarobi Gospoda u okove svog palog razuma i onda da ga upakovanog u ambalažu i sa uputstvom za upotrebu prometuje drugima.

Istina je da se Bog poznaje samo kroz Otkrovenje po milosti Njegovoj. Na Bogu je da li će, kada će i kako će se javiti čoveku. Može on do sutra da dokazuje svoje uobrazilje, to Boga neće prizvati (demoni se prizivaju a ne Bog).

P.S. Kant je pobio sve filozofske argumente za postojanje Boga još pre 250 godina.

Zasto ne zelis da zivis?
Zasto zelis smrt?
Zelim da zivim naravno ali smrt je lutko neizbezna, niko smrt nije izbegao a obecanjima ne verujem :)
Tako, moj dragi ti koji (misliš da) nisi, JESI brate, jesi, da nisi ne bi sada ovdje trtljao gluposti.
Svaka glupost dolazi iz zaborava istine, a zaborav je ono što zovemo neznanje.

Tebi se još nije aktivirala niti prva i bazična istina o sebi; JA JESAM. Ne žuri... vječnost je pred tobom.
Postovani apsolutu :D
ti mi znas znanje, ti znas sta su gluposti i znas sta je istina, ma ti sve znas kao da si s bogom svakodnevno u kontaktu pa se domundjavate i savetujete :lol:
E moj apsolutu.....:(

Bolest......ovo sto si napisao bih mogao da okarakterisem sa vredjanje.
P.S. Kant je pobio sve filozofske argumente za postojanje Boga još pre 250 godina.
и наташа кандић је рекла да је уран добар за нас - па није!
хм... шта је заједничко тим људима попут нк, хегела, канта... ОНИ СУ БИТИ СЕРВИС СИСТЕМА!
који је по свему судећи пирамидалан!!!
исто је зашто ја не идем (нити ћу) у цркву - јер је то сервис државе, и помаже јој у манипулацији народа!!!
тј. треба бити веран, Бога има (да ли један или више ће видимо), но тражити да Бога тумаче на разне начине (католички, православни, муслимански, протестантски.... то мислим је погрешно)

kako si se ovde nalupala
ne zeli da zivi jer ne zeli vecni zivot
normalno je da zeli decu, dom ......
cuj njoj je merilo zelje za zivotom vecan zivot :roll:
nije normalno da gledaš kako ti roditelji umiru.
još je nenormalnije kad sahraniš svoju decu.
a najgore je sahraniti i decu i roditelje.
želja za životom isključuje smrt. život je jedino logičan ako je večan.
i normalno je želeti živeti sa svojom decom i roditeljima zauvek.

Postoji opcija da život može da bude približno večan, da se bar ne umire od starenja ja sam deo tog eksperimenta i moram reći da je za sada uspešan. Imam 43, a ljudi mi retko daju preko dvadeset godina. Neki su čak i blago šokirani.

''Грех је поверовати неком другом, а не Исусу Христу и поћи за неким другим, а не за Христом. Сви греси и сва безакоња могу се уписати под та два слова: неверовање Христу и неидење за Христом. Вера и владање - то двоје обухвата сав пут земаљских путника. Вера у Христа и владање по Христу представља здравље синова Божијих. Неверовање Христу и невладање по Христу представља запаљење ума и срца човечијег - болест од пакленог огња и дима.''

...Свети Николај Велимировић

Isu Hrist je izmišljeni. Čak i da je stvaran rekao bih mu ne.

Poslednja izmena od moderatora:
Sta je sa opcijom ako npr roditelji su JS i misle da ce vecno ziveti a dete je ateista?
Normalno im je da teze ka vecnom zivotu cak i po ceni da tamo nisu sa detetom?
Bas onako deluje normalno :)

''Ми стојимо пред две могућности: или веровати да су васиона и величанствени закони и ред у њој просто резултат слепог случаја, или резултат једне интелигенције. И сад, шта ће те ви, као разумно биће, изабрати? Ја лично верујем у Божанску интелигенцију. Зашто? Јер је то простије и далеко разумније. То је у сагласности са целокупним мојим искуством. Теорија да разумна бића, као што смо ми, као и сав други разумни развојни процес у космосу, нису ништа друго до резултат неразумног слепог случаја, јесте изван мога схватања и разумевања. И зашто бих ја прихватио једну такву теорију, кад свуда око себе у природи и васиони, свакога дана, запажам доказе руководне интелигенције?''
... Михаило Пупин

Da tako je, priroda coveka zeli da zivi.
Samo mentalno bolesni ljudi zele da oduzmu zivot.
Po prirodi zivot je vecan i duhovno zdrav covek zeli da zivi.

Back