DOKAZI O BOGU

''Сигурно да закони природе не би били закони кад у њима не би била преточена разумност - онда би то био хаос. За мене онде где постоји разум, виши или нижи, мора постојати личност чији је то разум - не може бити безлични разум. Онде где постоји виши разум, ту мора бити и виша личност чији је то разум, а то је Бог.''
...patrijarh Pavle

Да ли јачи преживљава или нас само очи варају?

Некоме може да се чини да природа подржава ОПСТАНАК, ( јачи преживљава) Али то само неинформисанима изгледа тако, Стрес је узрок свих болести. У телу здравог човека постоје и вируси и бактерије и све оно што може да изазове болест, али имуни систем све то држи под контролом. А разбољевамо се кад нарушимо свој имуни систем, и он више није у стању да одржава хармонију у организму, Лоша хемија коју производимо када имамо лоша осећања , (љутња, гнев, бес, злоба, недостатак самопоуздања, безнадежност, недостатак смисла...) утиче на то да се Наша ДНК запертла и тако онемогућава основне процесе у ћелијама који су неопходни да би имуни систем обављао своју функцију. А када имамо лепа осећања( љубав ,радост, захвалност, милосрђе, наду) наша ДНК се распертлава и све функционише како треба , пуцамо од здравља и живота, Како то да ми верујемо да природа подржава закон јачег а да закони по којима наше тело функционише подржавају и награђују оне који живе по законима живота које промовише Христос у Библији, Љуби ближњег свога, праштај, буди милосрдан и захвалан. Како то да наше тело награђује животом оне који живе супротно законима природе( јачи преживљава)?

https://independent.academia.edu/RacaLazić

Да ли јачи преживљава или нас само очи варају?

Некоме може да се чини да природа подржава ОПСТАНАК, ( јачи преживљава) Али то само неинформисанима изгледа тако, Стрес је узрок свих болести. У телу здравог човека постоје и вируси и бактерије и све оно што може да изазове болест, али имуни систем све то држи под контролом. А разбољевамо се кад нарушимо свој имуни систем, и он више није у стању да одржава хармонију у организму, Лоша хемија коју производимо када имамо лоша осећања , (љутња, гнев, бес, злоба, недостатак самопоуздања, безнадежност, недостатак смисла...) утиче на то да се Наша ДНК запертла и тако онемогућава основне процесе у ћелијама који су неопходни да би имуни систем обављао своју функцију. А када имамо лепа осећања( љубав ,радост, захвалност, милосрђе, наду) наша ДНК се распертлава и све функционише како треба , пуцамо од здравља и живота, Како то да ми верујемо да природа подржава закон јачег а да закони по којима наше тело функционише подржавају и награђују оне који живе по законима живота које промовише Христос у Библији, Љуби ближњег свога, праштај, буди милосрдан и захвалан. Како то да наше тело награђује животом оне који живе супротно законима природе( јачи преживљава)?

https://independent.academia.edu/RacaLazić

''Мислећи о Дарвиновој теорији ми се често питамо: Како се овце одржаше у животу? Дарвин наиме тврди да су у „суровој борби за живот“ кроз дуге године времена преостале на животу само оне животиње, које су биле „јаче и окретније“ од својих суседа, док су слабије и неокретније истребљене. Саслушавши пажљиво ту теорију ми се питамо: Како се онда овце одржаше на животу? Како не бише коначно истребљене од својих смртних непријатеља вукова? Гле, вучица окоти петоро-шесторо вучића, док овца ојагњи само једно јагње годишње. Дакле: пет против једнога за једну годину! Уз то вук има снагу, нокте, зубе. Овца тога нема ниједнога. Па онда није ли вук бржи од овце, тако да се овца не може ни бекством спасти од суровог гонитеља свога? Па уз то још вук тражи овцу као најслађи залогај свој, и у стању је за један оброк заклати цело стадо. Како дакле не бише овце кроз дуге периоде времена од вукова поједене и са лица земље истребљене?

Штитио их је човек! Који човек? Нису ли и овца и вукови постали пре човека? Дарвин се у томе слаже са Библијом, то јест, да се човек јавио на земљи после осталих животиња, дакле и после оваца и вукова.

Шта има слабије, нератоборније, безодбрамбеније, ненаоружаније од овце? Пчела је мања, али има жаоку. Микроб је невидљив, али напада отровом. А вук, према овци — вук је ратник, дрзак, снажан, окретан, издржљив и добро наоружан. Како се дакле одржаше овце живећи у суседству вукова без ичије и икакве заштите? И како ми, стојећи пред тим очигледним фактом, можемо прихватити као истину тврђење да јачи и окретнији надживљује, а слабији и неокретнији гине и губи се у такозваној „борби за живот?

Никако. Искуство се противи томе. Овце сведоче против тога. А свака научничка теорија мора се управити и исправити према искуству.

Не остаје нам друго него да се држимо старе добре вере, потврђене искуством, да Промисао Божји управља светом, подржавајући слабијега, сузбијајући јачега, и одржавајући при том чудесну хармонију живота, тако да су и вуци сити и овце на броју.''

...Св. Николај Велимировић

Дарвин наиме тврди да
пусти ту будалу преварантску...
него уместо Бога мислим да има Богова. јер очигледна је разлика у креаијама рецимо инсеката, сисара, биљака, риба, птица..

а и стари народи су имали Богове.. па су после укидали политеизам као (измислили причу зашто је лоше)..

пусти ту будалу преварантску...
него уместо Бога мислим да има Богова. јер очигледна је разлика у креаијама рецимо инсеката, сисара, биљака, риба, птица..

а и стари народи су имали Богове.. па су после укидали политеизам као (измислили причу зашто је лоше)..

Pušta ga Bog, pa ga puštam i ja.
1 Bog i više bogova?
Imaš dilemu?
*
Bog je zato Bog pošto je Svemoćan.
Svemoćan, da bi bio Svemoćan, mora biti samo 1.
Nemoguće je da budu 2 svemoćna.
''Bogovi'' stoga nisu istiniti pošto nisu svemoćni.
Neistiniti, ili lažni, potiču i nadahnjuju se od oca laži koga zovemo Lukavi.
Svi kulturni narodi odbacili su politeizam - slučajno, greškom?
Ne, nego zato što su kulturni.

a mozda da ima vise bogova cisto da jedan ne bi radio sta hoce?

Bog je Onaj koji je sve stvorio, živo i neživo, vidljivo i nevidljivo.
Ni iz čega.
Ovo je teško čoveku da shvati pošto nema takvo iskustvo.
Ali... da prihvati, može.
Takav 1, Svemoćan,
kako bi u Svom Carstvu kome nema kraja,
trpeo još jednog boga da ga ograničava ''u Bogovanju''?

Hajd' reci.

Koju ste Vi vernici nazvali bog, kojoj se molite i klanjate
добро и?
ако схатиш да је тако свака коцкица у животу и природи дође на место нема више глупих питања на коју се троши време поједица типа "шта је пре настало кокошка или јаје?... или свемир је бескрајан?, шта ћемо ми овде? да ли је сутра крај света?
и не знам још која глупа питања неће пустити у етар само да заварају траг да га нема?!

једноставно када сконташ да је тако - живот постане песма,

мала исправка - нема клањања код мене, нити идем у цркву (јер је црква сервис државе и иста је банда као и држава!)
што не би могла бити 2,3..10..50 свемоћних?

Pušta ga Bog, pa ga puštam i ja.
1 Bog i više bogova?
Imaš dilemu?
*
''Bogovi'' stoga nisu istiniti pošto nisu svemoćni.
Neistiniti, ili lažni, potiču i nadahnjuju se od oca laži koga zovemo Lukavi.
Svi kulturni narodi odbacili su politeizam - slučajno, greškom?
Ne, nego zato što su kulturni.

Toliko je svemoćan da je morao da pobije one ljude u potopu? Nije mogao da ih samo izleči i to za jedan sekund?

najveći dokaz o bogu bi bilo to da se pojavi svima,javno i da kaže šta hoće,ako uopšte nešto hoće i da jednom za svagda rešimo tu dilemu.
Бог живи у сваком човеку и ако му се објављује објављује му се из њега самога, Али ти не верујеш у њега и робујеш неким предрасудама да Бог треба да дође однекуд споља . Тако нешто нећеш дочекати

Бог живи у сваком човеку и ако му се објављује објављује му се из њега самога, Али ти не верујеш у њега и робујеш неким предрасудама да Бог треба да дође однекуд споља . Тако нешто нећеш дочекати
Gde živi u čeoveku?
Ako svoje misli i osećanja prepisuješ nekom višem biću a ne lično sebi to i nije baš mnogo zdravo...
A,ako ti se čini da ti neko više biće šapuće u glavi onda treba da se zabrineš :D

Gde živi u čeoveku?
Ako svoje misli i osećanja prepisuješ nekom višem biću a ne lično sebi to i nije baš mnogo zdravo...
A,ako ti se čini da ti neko više biće šapuće u glavi onda treba da se zabrineš :D
Ако се поистовећујеш са својим мислима и осећањима и ти треба да се забринеш:rtfm:
Вероватно си чуо да наш мозак има две хемисвере које не мисле на исти начини често се не слажу у мишљењу.
Идеје које долазе из десне хемисвере интелект после преводи у нешто логично, А када неку идеју не жели да прихвати он је одбацује као глупост. Тада обично имамо мисао типа; какве све мени глупости падају на памет. Кажи ми од кога долазе те "глупости" ако су то твоје мисли?
Јел то значи да у теби постоји и неки глупи део ума?
Сваку разумну мисао коју интелект блудника не жели да прихвати, он интелект проглашава за глупост те стога тај човек временом престане да обраћа пажњу на глас разума и каже ; Па Бога нема,нико га никада није видео! Никада нисам чуо његов глас! А уствари је затворио очи свога ума да га не чује и не упозна Бога у себи.

Ако се поистовећујеш са својим мислима и осећањима и ти треба да се забринеш:rtfm:
Вероватно си чуо да наш мозак има две хемисвере које не мисле на исти начини често се не слажу у мишљењу.
Идеје које долазе из десне хемисвере интелект после преводи у нешто логично, А када неку идеју не жели да прихвати он је одбацује као глупост. Тада обично имамо мисао типа; какве све мени глупости падају на памет. Кажи ми од кога долазе те "глупости" ако су то твоје мисли?
Јел то значи да у теби постоји и неки глупи део ума?
Сваку разумну мисао коју интелект блудника не жели да прихвати, он интелект проглашава за глупост те стога тај човек временом престане да обраћа пажњу на глас разума и каже ; Па Бога нема,нико га никада није видео! Никада нисам чуо његов глас! А уствари је затворио очи свога ума да га не чује и не упозна Бога у себи.
Wtf ne znam da li pokušavaš da zvučiš kao da si mnogo intelegentan pa kao znaš psihologiju/neurologiju(neku čudnu mešavinu toga) ali samo ispada da zvuči kao da imaš neki disocijativni poremećaj kako opisuješ dva neka različita toka misli koja se mađusobno kose pa kao jedan je tvoj a drugi ti kao dolazi od boga...verovatno si zamišljao onaj kliše anđelčića i đavolčića iz crtanih filmova,ali kako si opisao stvarno zvuči zabrinjavajuće...

Moja ?
To je filozofija vernika :)
1) ако је човек чисте душе помого би том са срчком како год уме.
2) не би се хвалио тиме што је др мр.. неког система већ би делао па ако стварно вреди ови око њега би га похвалили
кажем чисте душе - ту има много човек да ради на себи да дође до овога - не знам да ли је то уопште повезано са веровањем у створитеља?

...''Исто тако и ти, погрешно говориш кад велиш: нема Бога!
Јер оно што ти немаш, не значи да нико нема, нити да нема уопште.
Или ко те овласти, кажи ми, да говориш у име целога света?
Ко ти даде право, да своју болест приписујеш свима,
и своју немаштину намећеш свима?''
...Sv.N.V.

...''Исто тако и ти, погрешно говориш кад велиш: нема Бога!
Јер оно што ти немаш, не значи да нико нема, нити да нема уопште.
Или ко те овласти, кажи ми, да говориш у име целога света?
A ko Vas postovani vernici ovlasti u moje ime da tvrdite da ga ima ?
Da ne sirimo temu za dokaze.....to je vec smaranje
Ко ти даде право, да своју болест приписујеш свима,
и своју немаштину намећеш свима?''
...Sv.N.V.
Bolest......ovo sto si napisao bih mogao da okarakterisem sa vredjanje.
A da sam ja napisao da ste Vi vernici bolesni bio bih banovan "na jedan" jer jedva se ceka moja greska :)
O kakvoj nemastini pricas ?
Pojasni :think:

Back