Dogo Argentino

• Začetnik teme Začetnik teme tango
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sta vi mislite o ovom psu? Ocene od 1 -10

• 1

• 2

• 3

• 4

• 5

• 6

• 7

• 8

• 9

• 10

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Evo sta mi se dogodilo veceras-precrkla sam od straha:shock:Otisli smo kao i svako vece na Vukov spomenik porodicno da se prosetamo i Beka istrci i izigra kad u jednom momentu pocinje da puca vatromet iz studentskog doma Bela i njena drugarica sa kojom se igrala prestaju sa igrom i pocinju pogubljeno da zveraju okolo sta se desava.Asja pocinje da trckara oko nas i ja kazem devojci(njenoj vlasnici)da je uzme jer jos je mala uplasice se i pobeci ce joj i dok i ja mazim Asju da se ne plasi,pre toga vidim da Beka ne reaguje preterano burno i ne obazirem se na nju a moja Bela zbrisala-nema je -dozivam je ali nista gledam okolo-nista u momentu dolazi devojka sa bokserom i kaze mi da je Belka zbrisala glavom bez obzira preko ulice ja trcim za njom i pomisljam gotovo ko zna gde je zbrisala-krecem logikom svaki pas kada se uplasi bega a da ni sam ne zna gde-medjutim to na svu moju srecu nije bio slucaj sa mojim psom-ona je dusa moja:heart:pobegla pravo kuci i stoji mukica onako izbezumljena u ulazu.Kad sam dosla tako sam je izljubila i izgnjavila da vi ne mozete da verujete!!!Ja mislim da bih odlepila kada bi mi i ona nestala ali ona je moja pametnica:heart::heart::heart:

Saro hoce devojka da pere zube-ludi su znam Beka je vec dve cetkice izgrizla Andjelini sva sreca pa je njoj to smesno inace bi bilo suza obozavam ih-kada sam se raspitivala o njima jos dok je nisam uzela jedan lik mi je rekao da su kao malo glupavi a sada sa pravom kazem-NAJPAMETNIJI I NAJPROMUCURNIJI PSI!!!

Pametnica otrcala kuci. :D Inace znam kako je kada se okrenes a njih nigde nema, ili ih zoves a oni ne vide niti te cuju, po izboru.. a pretrcava ulicu. Strasno. Priredila mi je tako nesto pre par dana dok smo se setale kejom, videla macku i trkom za njom, pa u reku i presla na drugu stranu i trk. Da znas samo kako mi je srce lupalo, a ne mogu da je stignem jer mogu samo na drugu stranu da predjem preko mosta. Nema sanse da je vise pustim sa povodnika, zao mi je ali ne treba mi tako nesto opet, i ne daj Boze da joj se desi nesto.

Jednom kad sam se vratila iz kupovine, nosila sam dosta kesa i nisam mogla da zatvorim vrata pa sam ih pritvorila nogom, i kao i obicno ona njuska po kesama da vidi ima li nesto za nju, pa mazenje, i zaboravila sam da se vratim i zatvorim. Pocela ja da raspakujem namernice, a ona je izasla i sela ispred susednih vrata i grebe. Izaslo dete i otvorilo vrata i vidi Saru kako sedi i belo je gleda. :shock: :lol::lol: U medjuvremenu Sara se vrati i sedne pored mene u kuhinji. Ja nemam pojma da je izlazila, kad dolazi nadmeni i svemoguc vlasnik titule kucni predsednik. Pa pocne prica, tvoj pas je mogao napasti, sta ako.. bla bla bla.. Da ne duzim, pametni jesu ali dresura je pod obavezno, cak i tada moze da se desi da ne slusaju napolju jer imaju jak lovacki nagon.

Ta osoba koja ti je rekla da su malo glupavi ne zna bas nista o Dogosima. Mene je neko pitao da li je imala stence, pa kaze "Cuo sam da su lose majke". :roll: Stvarno, sta sve necu cuti od ljudi.

Evo me -ziva malo se raspadam ali nista strasno znaci radim onda kad me savataju deca i Bela-uppppoooooooomoccc evo u nedelju smo iskoristili dan i otisli u jedno podugacku setnju pa evo i Belke kako je to na kraju okarakterisalaPogledajte prilog 36060"Ova moja porodica je bas resila da me izmori"inace Strahinja i Bela su spavali dok je moj djavolak Andjelina jos imala snage i trcakrala okolo!!!Belka je toliko bila umorna da je na svakom semaforu lezeci cekala zeleno za pesake!!!:P

Kako nam je Belica lepa i slatka.. i izmorena.. :D Da smo blize Oli bila bih ti bejbi siter rado. :) Primetila si sigurno kad zaspe pored nogu uvek stave glavu na stopalo, ili kad spavaju pored nas na kaucu Sara je uvek ali uvek stavljala jednu sapu na moj stomak ili grudi. :) Inace nazalost veliku pre par dana vratila se Sara svojoj kuci, obecali su mi da je nece vratiti u boks i ja joj spremam i donosim hranu nedeljno za celu nedelju. Uzasno sam tuzna jos, iako znam da je zdrava i ziva, i doboro, ali koliko se brzo stvori jaka veza i navika sa njima to je cudo.. :-( :cry: :heart:

E bas mi je zao mogu misliti koliko si se vezala ali strpi se malo kad moja Belka bude imala male dobijas jedno na poklon sigurno samo da docekamo sto se kaze da bude mama!A zar nije imalo sanse da ostane sa tobom?!

Jao pa nisam u toku. Bas mi je zao, koliko sam shvatila, njoj tamo i nije bas bilo sjajno? Umesto da je puste da dostojanstveno stari i na kraju i ode u prijateljskom okruzenju... Ne mogu ni da pretpostavim kako ti je sad. Ali bar je tebi savest cista, uradila si za nju ono sto bi malo ko.

Evo me ljudi, i ja sam u frci. Dobila sam neko malo unapredjenje na poslu,pa dok se uhodam.
Saro,bas mi je zao:-(
Kad Belka i Paki budu imali male kuce...
Inace,i ja nemam lepe vesti...Pakijevu mamu su udarila kola i morali su da je uspavaju...Mnogo mi je zao:-(

E bas mi je zao mogu misliti koliko si se vezala ali strpi se malo kad moja Belka bude imala male dobijas jedno na poklon sigurno samo da docekamo sto se kaze da bude mama!A zar nije imalo sanse da ostane sa tobom?!

Srce si Oli, i hvala ti puno na ponudi. :heart: :) Belino i Pablovo stene bih vise nego rado imala veruj.. zenkicu naravno. :) Nazalost sve dok sam u ovom stanu, ili dok se ne odseli predsednik kucnog saveta ne smem da dozvolim da imam psa. Ne jer mi on ili bilo ko to moze zabraniti vec za njihovo dobro. Dugo sam i ozbiljno razmisljala i vratila sam je.. uzasno teska scra ali sigurna sam da sam ucinila kako treba jer sam shvatila da imam posla sa mizantropom.. covekom koji mrzi sve sto dise. U mojoj zgradi, do pre par meseci bila je jedna lepa Doga, i jedan stariji i divan Samojed.. ni jedan ni drugi nisu tu zahvaljujuci njemu. Vratila sam je samo da se ne bi desilo ono cega se najvise bojim, to je da je otruje. To ne bih mogla oprostiti sebi nikada. Naisla sam na riblje koske odmah pored ulaza, skoro pa lepo slozene, pa velike koske gde ona vrsi nuzdu, mala povrsina trave koja je pregledna sa njegovog prozora i terase. Tu kosku sam sutnula u kanal ali se opet pojavila na istom mestu sutradan.. tada sam pocela razmisljati i eto, da se "mozda" ne bi desilo najgore.. njegova je pobeda. Ali i na njegovu dusu. :-( :evil:

Hvala ti opet, i ljubac za Belicu. :)

Jao pa nisam u toku. Bas mi je zao, koliko sam shvatila, njoj tamo i nije bas bilo sjajno? Umesto da je puste da dostojanstveno stari i na kraju i ode u prijateljskom okruzenju... Ne mogu ni da pretpostavim kako ti je sad. Ali bar je tebi savest cista, uradila si za nju ono sto bi malo ko.

mimi, kako sto kazu.. nemas pojma kako mi je. Vidjam je svaki ili svaki drugi dan, danas sam bila u poseti.. cetkala je, dala svezu vodu.. ali najbitnije izlizala me je ceelu, dremala mi je u krilu kao i uvek, i izigrale smo se.

Kad sam je dovela, odnela sam joj hranu, njima uputstva kako da se brinu o njoj i da je hrane, i njen krevetic i jastucic a rekli su mi danas da su je ostavili u kupatilu i da je prespavala na plocicama! :-( Za ime Boga.. :mad: :mad: Ne mogu da budem pametna, ne znam sta da radim.. ovde imam posla sa nihilistom, a tamo znam da joj nije kako treba da joj bude. Ne mogu da verujem da ljudi ne prepoznaju granice u mrznji. Deca iz ulaza koja su do juce pitala da li mogu da je pomaze pocela su da vriste u histeriji kada je vide "Vidi koliko kuce.. bezii!" Nije paranoja, veruj sigurna sam da je njegovo delo, jer mi je komsija koji je prijatelj mog oca rekao da taj isti ima nameru da zove Policiju jer "deca nisu bezbedna." Jedan i jedan samo mogu biti dva. Da dodjem u situaciju da otvorim vrata i na pragu da se nadje komad otrovanog mesa.. ne bih imala nade da reagujem pre nego sto ga pojede. To su mi najcrnje misli.

Ali najgore i najtuznije od svega? To su pogledi bivsih vlanika dok se igramo i mazimo. "Ostavi mog psa". :-( Jos prvi dan kad se vratila otrcala je do svog starog boksa, verovatno jer se jos oseca miris njenog bivseg druga, i vratila se umazna kakom. :shock: Ti ljudi jos od prosle godine nisu ocistili boks od urina i izmeta. :roll: :shock:

Nemoj mi zameriti mimi, pod velikim sam utiscima, i oduzih i ovaj post.
Kome moze da smeta ova njuskica, i kakav covek moze da je zatvori u kupatilo? :-(

P.S Uzgajivaci, pazite dobro kome prodajete ili poklanjate svoje stence.

Evo me ljudi, i ja sam u frci. Dobila sam neko malo unapredjenje na poslu,pa dok se uhodam.
Saro,bas mi je zao:-(
Kad Belka i Paki budu imali male kuce...
Inace,i ja nemam lepe vesti...Pakijevu mamu su udarila kola i morali su da je uspavaju...Mnogo mi je zao:-(

Troja cestitke za unapredjenje. :D
Eto napisala sam zasto ne bih mogla da prihvatim, ali zaista cenim vasu ponudu. Hvala puno. :) Otvorite oci i pazite kome cete ih dati. Koliko kupac ima pravo da se raspituje o stencima i roditeljima, toliko cak i vise vi imate pravo da njih ispitujete. Posetite ih pre nego sto ih udomite, ali i vodite se instinktom, jer cak dom i okruzenje moze da bude varljivo. Sarini bivsi su idealna, dobrostojeca porodica.. sta vam instinkt kaze, ja bih bar tako. A verujem da vam stalo kome ce pripasti ti lepotani. :)
Zao mi je za Pakijevu mamu. Uzasna nam je ova nedelja. :-(

:roll:O ljudi moji sta se sve izdogadjalo ja ne bih sedela tako mirna Saro kao ti imam utisak da kada bi neko moju Belu mrko pogledao da bih ga ja pojela svaka ti cast na hrabrosti a drugo moj muz bi im svima pokazao svoje mesto!Bas mi je zao za Pablovu mamu ne znam sta se ovo desava u poslednje vreme sve vise kucica nestaje ili im se dogodi tako nesto -strasno! A sto se tice stenaca kad ih budem imala dacu ih samo prijateljima i porodici bilo bi mi zao da ih prodajem koje kome niti me to interesuje smatram da cemo Trojanka i ja biti divne bake-mlade bake!Pa kako se sada ponasaju stare gazde prema Sari?!

Oli razumem vas sasvim, isto sam protektivna prema Sari ali ne mogu da dozvolim da joj se nesto desi zbog isteravanja pravde. Proganjanje traje skoro od prvog dana kada je stigla, a sreca da nisam ni malo konfliktna i objasnjavala sam mu svaki put da ne postoji ni najmanja sansa da ona povredi nekoga. Ne vredi, jer on ne shvata niti slusa, jer mu padne mrak na oci kad je vidi, lepo mu lice zacrveni i polako eskalira u histeriju. Cetiri puta me je susretao i pretio da ce me tuziti, zvati Policiju, ako hocu da imam psa da treba da idem "na selo" :roll: da se ostali stanari bune, i pohvalio se da je Samojed odveden zasluzujuci njemu.. a znam da je vlasnik bolestan.. grozno. Ali nista od tih pretnji me nije uznemirilo ni plasilo nimalo jer znam svoja prava po tom pitanju, i predlozila sam mu pre nego sto baci pare za advokata da se upozna sa Zakonom, da ako neko od stanara ima bilo sta protiv Sare da se slobodno meni javi, i prvi put sam povisila glas i rekla da se nikada vise nije usudio da me zaustavi niti da mi se obrati jer cu podneti tuzbu protiv njega za uznemiravanje. Nije mi se obratio nijednom od tada, ali znam da ne bi odustao, jer sve to radi samo iz ciste mrznje prema zivotinjama. Sad, neki bi rekli "Ma, nece.. nije niko toliko lud da naudi ili ubije mog psa." A upravo se to previse cesto desava u Srbiji, zato ja nisam spremna da to rizikujem. Da mu vidis pogled, jednostavno bi shvatila da je taj covek devijantan.

To vam je najbolje, da ih date ljudima koje dobro poznajete i kojima verujete.. a bicete super bake. ;) :D

Kako se ponasaju.. pa zovem ih vise puta dnevno da vidim kako je, sta radi, da li je jela.. razumeju jer su mi familija, i "slusaju". :) Nije katastrofalno kao sto je bilo u svakom slucaju. Jedna dobra stvar je sto imaju fantasticno dvoriste, strmo je.. kao mala suma, a ona obozava da silazi, uziva da njuska, da se penje.. to mi je utesno. :) Mislim da ce sve biti uredu. Ne smem ni da pomislim kako cu doziveti materinstvo kada ovoliko "drhtim" nad Sarom.. :shock: :lol:

Sad covek moze da napise bilo sta, znam da ti ne bi bilo lakse. Nisam imala predstavu koliko je zapravo situacija zamrsena i zasto je Sara morala da ode od tebe. Jos jednom, ne mogu ni da pretpostavim kako ti je. Zao mi je, jako.

Sad covek moze da napise bilo sta, znam da ti ne bi bilo lakse. Nisam imala predstavu koliko je zapravo situacija zamrsena i zasto je Sara morala da ode od tebe. Jos jednom, ne mogu ni da pretpostavim kako ti je. Zao mi je, jako.

Da. Svi smo bili u situaciji kad moramo sami sebe da tesimo.. zato mantram, moglo je biti i gore.. dobro je. Kao prvo i najvaznije, nije i nece biti u boksu i ima slobodu da se krece, a ostalo.. radim na tome da i dalje ima najbolje sto se moze.

Devojke nemojte me rastuzivati, ionako svaki dan pustim suzu.

Da vidimo kako je Pablo, i koliko je porastao. :) :)

ja cu samo malko da probam da razvedrim temu!!!! Naime nas adrugarica Ciara je slavila rodjendan!!!!
Ima ceeeeelllluuuuu 1 godinu!!!!!!! Slike imate na rodjendanima ali cu i ovde da vam postavim jednu da vidite kako ima ogrlicu lakiranu crvenu!!!!!!Inace Doticna gospodjica je nasa princeza i njen vlasnik je toliko mazi i razmazava da je to strasno!!!!! Inace je jako lepo vaspitana i dobra!!!!! Ma Princeza u pravom smislu te reci!!!!!!!!!!

hpim1611.jpg

Back