Dogo Argentino

• Začetnik teme Začetnik teme tango
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sta vi mislite o ovom psu? Ocene od 1 -10

• 1

• 2

• 3

• 4

• 5

• 6

• 7

• 8

• 9

• 10

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Super je slika:D Bas mi je drago sto si udomila ovu dobru kucu:D Ne mogu da shvatim kako neko moze da izbaci kuce na ulicu.:confused:
:lol: Vidim flasu u pozadini,jel i Bela juri flasu da se igra? Ovaj moj poludi kad dovati flasu.
Oli,sto se tice onih foruma i ja se slazem. Ne pronalazim se tamo. Ali to su uglavnom odgajivaci,njima su bitne te titule i sve to.Tako da mi je sasvim razumljivo.Ali sigurno ih vole koliko i mi:D
Nego da vas pitam jednu stavr koja je mene pocela mnogo da smara. Smaraju je komentari ljudi na ulici tipa `jel znate vi sta se uzeli da cuvate?` `Tihi ubica` `Jao,oni su mnog opasni` i te fore. Ja se ne obazirem,ali me mnogo smara. Sta me zaustavljas da mazis `tihog ubicu`???
Saro,kako se odnose ljudi prema tvom psu,s obzirom da je ona vec odrasla?

I meni je isto to smetalo u pocetku ali vise ne. Ima raznih komentara, od "A joj sunce ti!" :lol: do "Jao, vidi sto je slatka 'mala kuca'" ili "Tata, jel ovo lisica?" :lol: I raznih pogleda, prekornih, zacudjujucih i uplasenih vecinom. Sta znam to mi je cudno u najmanju ruku i bilo bi isto kao kada bih prisla nekome i rekla "Ne svidja mi se ta jakna koju nosis". :roll: Ne razumem zasto i kako ljudi daju sebi za pravo da u prolaznom susretu koji traje par sekundi donesu zakljucak i jasno pokazu negativan stav. Nemoj se obazirati, navicices se na razne komentare. Opet, ima i lepih susreta, maze je, narocito deca.. raspituju se o pasmini itd. Kao sto znas, najbitnije je da su srecni i da ih volimo kao i oni nas, sve ostalo.. ma to su neobrazovani ljudi i na njih ne treba obracati paznju. :)

Da juri sve zivo flase,kornete od jaja obozava zvecke,loptice i nas!!!A komentari kod nas idu ovim redom "Jao,kako lep pas,a koliko je star sta to bese pit bul?" "Ne, dogo argentino" a sa druge strane "hmhmaahm" u smislu "a zar to nije jos gore".Naravno ne obazirem se na to i na kojekakve komentare.Ej moram da dodam da ova moja nikako da se umori svako vece smo na Vukovom spomeniku i to po sat,dva i ona dodje kuci pije vodice,rucki i opet me smara-ONA BI DA SE IGRA PA ZAR JOS "oooooooo neeeeeeeeee"!!!Danas nas je bas neka baba smorila na Tasu diveci se Beli a da nije ni zapazila Strahinju,koji je inace spavao u kolicima pa kad se probudio bilo je "ooooooooo pa vi imate i bebu"posle 45 min smaranja pa je presla na smaranje njega sama mislim 'sto se Strahinja ne probudi ranije"sta ima veze on i ovako nema pojma, njemu je lepo kad ga neko gnjavi dok mene ubi baba posteno !!!

Mi smo danas bili na Savi i setali bez kaisa:lol:
Da smo znali dosli bi kod Vuka.
A moram jos jednom da kazem da su Olina deca prelepa.
A ujedno da sopmenem da Oli ima novi kontakt na messingeru:D

Da juri sve zivo flase,kornete od jaja obozava zvecke,loptice i nas!!!A komentari kod nas idu ovim redom "Jao,kako lep pas,a koliko je star sta to bese pit bul?" "Ne, dogo argentino" a sa druge strane "hmhmaahm" u smislu "a zar to nije jos gore".Naravno ne obazirem se na to i na kojekakve komentare.Ej moram da dodam da ova moja nikako da se umori svako vece smo na Vukovom spomeniku i to po sat,dva i ona dodje kuci pije vodice,rucki i opet me smara-ONA BI DA SE IGRA PA ZAR JOS "oooooooo neeeeeeeeee"!!!Danas nas je bas neka baba smorila na Tasu diveci se Beli a da nije ni zapazila Strahinju,koji je inace spavao u kolicima pa kad se probudio bilo je "ooooooooo pa vi imate i bebu"posle 45 min smaranja pa je presla na smaranje njega sama mislim 'sto se Strahinja ne probudi ranije"sta ima veze on i ovako nema pojma, njemu je lepo kad ga neko gnjavi dok mene ubi baba posteno !!!

:lol: :D Drago mi je da procitam ovakav post, ali i saosecam se sa tobom. :D Nikad im nije dosta setnje, igranja, lizanja.. nikad. :) Isto je i ovde, prvo pozdrav sa njom, pa sacekam da me se sete. :)

Ma covece kaze nije LAJAVA rasa ova laje na mene kad hoce da piski,kad hoce da jede a narocito kad bi da se igra sto mi najteze pada jer obicno bude u ovo neko doba kad svi spavaju ali ona naravno ne bi!!!

Pa izgleda da samo tada laju:lol:
Tako i Paki isto,kad mu nestane granula pa je frka. Onda dodje samnom u kuhinju i laje dok mu spremam klopu. Zna bre tacno da njemu kuvam i svo vreme laje:lol:

:roll:Auuuuuuu blago tebi ja cu Beli morati da uvedem diktaturu sto se tice hrane necu joj dati da jede nista drugo osim granula navadila se na kombinaciju sa mesom pa sad vise trazi meso nego granule!!

:roll:Auuuuuuu blago tebi ja cu Beli morati da uvedem diktaturu sto se tice hrane necu joj dati da jede nista drugo osim granula navadila se na kombinaciju sa mesom pa sad vise trazi meso nego granule!!

Eh, zna malecka sta valja. ;) Oli zasto ne izbacis granule umesto mesa? Nemoj joj davati to dvoje zajedno u jednom obroku jer ih ne vari istom brzinom i moze da joj smeta stomacicu. Ako mozes izostavi i jogurt, jer je na bazi kravljeg mleka koju oni ne probavljaju i ima kiselinu koja razgradjuje kalcijum. Bolja alternativa su pileca krila ili vratovi. Koliko kosta 1kg granula sa kojom je hranite?

Saro, kilogram Royala je 390 din.To mu je za dva dana,eventualno 3.
Ja bih mu i spremala nesto,ali se sve bojim da mu nece biti kompletna ishrana.Ja nisam neki strucnjak ni za ljude,a za stene pogotovu. Ne bih znala sta,koliko,kako...
Kako ti hranis tvoju lepoticu?

E a ovaj moj drug koji ima onu lepoticu cije sam slike postavila na prethodnoj strani, je iskljucivo hrani Meradogom i ekstra je zadovoljan!!!!!! Ubaci joj tu i tamo neku palentu i iznutrice ali u globalu to je to!!!!

Pa da, to je dosta povoljnije.
Aj pliz posalji,ako nije problem.
Ja se tripujem oko te hrane mnogo:lol::lol::lol: Preterujrm verovatno:lol:
Kad sam se iskolacila sto onom malom Pablovom drugu daju sarene granule,gleda me covek jel sam normalna:lol:

Saro, kilogram Royala je 390 din.To mu je za dva dana,eventualno 3.
Ja bih mu i spremala nesto,ali se sve bojim da mu nece biti kompletna ishrana.Ja nisam neki strucnjak ni za ljude,a za stene pogotovu. Ne bih znala sta,koliko,kako...
Kako ti hranis tvoju lepoticu?

Ne brini jer nisam ni ja strucnjak za svoju ishranu ali sam provela sate ispred ekrana trazeci info. o ishrani pasa, i veruj ova 'mackica' :lol: jede kvalitetnije i raznovrsnije od mene.

Sarin jelovnik izgleda ovako:
Ponedeljak - Pileca ledja,
Utorak - Junece koske ili rebra,
Sreda - Pileci vratovi,
Cetvrtak - Skusa ili sardina i pirinac,
Petak - Pileca krila,
Subota - Mleveno meso i koske,
Nedelja - Pileci bataci ili zobene pahuljice sa povrcem, cisto da odmori zeludac od mesa.

Dva puta nedeljno dobije pilecu dzigericu ili srce, i jednom nedeljno zumance. Svaki drugi/treci dan klopa zobene pahuljice ili prekuvan pirinac sa povrcem (sargarepa, cvekla, karfiol, zelena salata.. sta nadjem), kasicicu maslinovog ulja, aleve paprike, proprzen susam, samlevenu ljusku jajeta, med, sirce i beli luk. Davala sam joj kefir ali sam odustala jer po kasiku dnevno ne potrosi se pre isteka datuma trajanja i na kraju vecina se baci.

Neces verovati da nedeljno sve ovo kosta otprilike koliko granule za Pabla, ali nije u pitanju iznos vec da li i koliko se zdravo hrane, a uz to, ne bi morala da mu dajes dodatne multivitamine. Za vece pasmine kao sto je Dogo pozeljno je dok rastu da se ne razvijaju previse brzo, jer kao sto je ria&tuborg napisala na drugoj stranici moze se desiti da im iskoci rame zbog velike tezine ili da ih zadesi displazija kukova zbog nepravilnosti u razvoju. Veruj ne volim propagandu u bilo kojem obliku i nadam se da sto pisem ne lici na to ali ja sam licno uverena da dehidrat hrana nije dobra ishrana za pse i nije 'savrseno balansirana' kao sto njeni proizvodjaci tvrde. Njima je prvenstveno potrebno da zvacu kosti jer tako jacaju vilicu, misice vrata i ledja, i manje ce grickati sve ostalo sto nije za jelo po kuci. :D Oduzila sam previse post, evo u sledecem cu postaviti primer jelovnika za stence vecih pasmina.

Usput, kako se slazu Pablo i Pufi? :)

Evo ovako posto devojka bira ja je malo zavaram pa joj na granule pospem malo one vodice sto se dobije kada se peku prasici(zove se moca,evo dok pisem ide mi vodica na usta mi Cacani to volimo da jedemo,mislim mocu ne granule)onda joj dam malo mesa ona salama iz Matijevica sa hlebom i eventualno dodam jaje sa sve korom koju izdrobim i malo kal d fosa pa zatim kada je bas dosadna i hoce da se igra a naravno mene uhvati u guzvi dobije kosku koju slisti za 10 sekundi pa onda da bi bila jos mirna dobije jos jednu.Moracu da nabavim cini mi se butne kravlje kosti da bi se vise zanimala:cool:i tako to.Nego prvi put cujem za tu Meradog hranu ko je proizvodi i gde ima da se kupi?!

Meraadog je nemacka hrana i jedina koja nema onu odvratnu foru za ovo ili ono trziste, dakle SVE se proizvodi i pakuje u nemackoj i samo je jedna linija proizvodnje, dakle nema razlikovanja po trzistima!!!!!
Da ja ne bi tupila po ko zna koji put aj videcu da ti posaljem link na pp pa pogledaj!!!!
Pozz

Back