Dogo Argentino

• Začetnik teme Začetnik teme tango
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sta vi mislite o ovom psu? Ocene od 1 -10

• 1

• 2

• 3

• 4

• 5

• 6

• 7

• 8

• 9

• 10

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Upravu si ria, poslati pp.. da ne bi tupili previse i pretvorili temu u chat o ishrani.

Da se vratimo na Dogose, Sara je postala netrpeljiva prema velikim psima, bez obzira da li je muzjak ili zenka. Male kuce obozava, skakuce kad ih sretne, voli i mace ali kada je u blizini veceg psa laje, pokazuje zube, skace na zadnje noge. :roll: Jako je cudno jer nije se desavalo do nedavno. Obicno bi ih njuskala, i u retkom slucaju da joj nisu interesantni krenula bi dalje, inace uvek je bila raspolozena da se igra sa velikim psima cak i kada laju. Brine me ta promena u njenom ponasanju.. da li neko zna kako i zasto dodje do toga?

Koliko sam ja upucena,ona to domerava snage. Kazu da psi nikad ne napadaju manje od sebe,jer se ne osecaju ugrozenim. Ovako kad su veci,onda vole da pokazuju dominaciju.To ja iz literature:lol:
Pablo i Pufi,paaaaaa...Ok su,dok Pablo ne pocne da ga smara da se igraju. Onda ga ovaj otera. Mator je on. Inace ga ne napada.
Ali se Pablo zdruzio sa mojim macorom. Obojca mi dodju u krevet,jedan sa jedne strane,drugi sa druge. Ne mogu da se okrenem od njih. Pablo ga bas voli. Al je smesan sto ga udara sapom,ko da je kuce da se igraju. Pa ga onda celog izlize:lol:
Inace Pablo dobija pegice po kozi. Kako raste sve vise i vise.
I tata i deda su mu pegavci,pa ce i on verovatno biti pegavo prase:lol:
Znam da je Bela skroz bela.A kakva je Sara?

Koliko sam ja upucena,ona to domerava snage. Kazu da psi nikad ne napadaju manje od sebe,jer se ne osecaju ugrozenim. Ovako kad su veci,onda vole da pokazuju dominaciju.To ja iz literature:lol:
Pablo i Pufi,paaaaaa...Ok su,dok Pablo ne pocne da ga smara da se igraju. Onda ga ovaj otera. Mator je on. Inace ga ne napada.
Ali se Pablo zdruzio sa mojim macorom. Obojca mi dodju u krevet,jedan sa jedne strane,drugi sa druge. Ne mogu da se okrenem od njih. Pablo ga bas voli. Al je smesan sto ga udara sapom,ko da je kuce da se igraju. Pa ga onda celog izlize:lol:
Inace Pablo dobija pegice po kozi. Kako raste sve vise i vise.
I tata i deda su mu pegavci,pa ce i on verovatno biti pegavo prase:lol:
Znam da je Bela skroz bela.A kakva je Sara?

Najverovatnije da je to u pitanju, i cini mi se da sto se vise druzi tim je i postala vise izbirljiva sa kojim kucama zeli i sa kojim ne. Inace zazirem od ljudi koji kazu "Nece on/ona nista.." ali sam do nedavno mogla to da kazem bezrezervno jer sam bila sigurna da zaista ne bi napala.. ali sada vise ne. Mozda ja i preuvelicavam koliko je sve to ozbiljno ali me je iznenadila. :|

Hej nisam znala da ima Dogoa koji nemaju pigmentaciju. :) Sara ima crne flekice, najvise sa strane i na stomaku. Slikacu je i postavicu sliku da je vidis. :) Kada imas priliku uslikaj Pabla i Pufija u igri, inace najbitnije je da su nasli zajednicki jezik. Drago mi je. :D Isto ovde, budi me u isto vreme svako jutro.. lize, gura glavu, mase repom.. :lol: Pusa za tvoje dve maze. :D

Izvini, ja tek sad vidim, imas i macora. :) Pusa za sve tri maze hehe :D

Saro desava se evo ova moja malo kidise od cupavih pasa valjda joj je cudno sto imaju toliko "kose" i resenje,procitala sam negde.bi moglo biti da kada ste zajedno a pridje vam veliki pas da pomazis ti prva tog psa da ona vidi da je dobar i da joj nece nauditi pa onda pomazis nju-ne znam probaj.A Bela jeste skroz bela kada je kupam pod kozom se naziru dve crne tackice i jednu jedva primetnu ima iza uveta mozda joj se tek pojave ne znam ni ,ako ce se pojaviti, kada se otprilike javljaju do kog perioda?!I stvarno bi mogla da postavis Sarine slike da vidimo to cudo tvoje malo! ceka te pp.

Bas tako Oli, izgleda da oni odluce koga vole iz nekih svojih razloga. Vidis, znala sam za to ali nisam to radila, prvo jer nisam ni imala razlog do sada a kada se desilo prvo mi je bilo da je ukorim, i nisam se ni setila. Stvar je sto svo vreme mase repom, usi su joj dignute, raspolozena je da ih njuska i odjednom zarezi i vuce povodac svom silom. Cudno. Da li se Bela linja? Kako izlazis na kraj sa tim? Ja mislim da sam izgubila bitku sa dlakama. :-o :cry:

Evo par slikica.. :)

Ovde smo malo vezbali 'sedi' i 'cekaj' pa smo koncentrisani i mnogo ozbiljni.. :lol:

Evo je, spremna da me budi ali sam je preduhitrila.. ;)

Taj njihov 'ozbiljan' i blentav izraz obozavam. :D Nisam je jos slikala napolju ali cu sigurno i postavicu jos koju slikicu. :)

Bila sam sigurna da je po standardu umerena pigmentacija prihvacena.

http://www.dogo.org/message_boards/topic.asp?TOPIC_ID=10549&whichpage=1

Ali ovde sam nasla da pisu suprotno, da ako su bez pigmentacije da je veca verovatnoca da budu gluvi. Takodje je Augustin napisao da Dogosi sa pigmentacijom nisu pozeljni za dalje parenje, jer ako se ukrstaju psi sa izrazenom pigmentacijom moze negativno da utice na temperament stenadi. :roll: Nista mi nije jasno.

Ako se pojavljuju tackice, najverovatnije da ce nastaviti, i Sara ima tackice iza levog uva. :)
Evo opet pogledah standard, i pise da koza treba da ima sto manje pigmentacije, tako da rekla bih Bela je savrsen primer. :)

Pa koliko ja znam,po standardu smeju da imaju fleke po kozi.
Fleke na dlaci su dozvoljene samo u predelu glave,i to da ne prelaze 30% ukupne povrsine.
A to sam temperamentom steneta i tackicama mi je totalno nelogicno.

A jeste,sto manje flekica to bolje.
Nego da ne postanemo mi ko oni titualasi,kompleksasi:lol: na drugim forumima:mrgreen:
Nego bre,da proverimo da nemamo iste pse u rodovniku,kakve ce forumaske bebe da nam budu:lol:

A jeste,sto manje flekica to bolje.
Nego da ne postanemo mi ko oni titualasi,kompleksasi:lol: na drugim forumima:mrgreen:
Nego bre,da proverimo da nemamo iste pse u rodovniku,kakve ce forumaske bebe da nam budu:lol:

:lol: Dobro zapazanje.. Ma kakvi, vlasnici Dogoa ne spadaju u titulase. Dogosi su retki na nasim prostorima i mislim (nadam se) da svako ko ih ima je se odlucio za tu pasminu prventsveno iz ljubavi. :)

Nas slucaj je ipak malo drugaciji, iako se poznajemo od ranije, udomila sam je u Januaru, i tek od tada i zahvaljujuci njoj upoznajem pasminu.. i nikada je ne bih menjala za bilo koju. :)

Nazalost Sara je pretrpela infekciju reproduktivnih organa zahvaljujuci hladnoci, i odavno ne moze da ima stence. :-(

Evo link na kojem mozes da vidis roditelje, dedove i pradedove Aragona - Pabla. Osim podataka koje sigurno imas u rodovniku, mozes da potrazis par generacija unazad. :)

http://eng.argentino-dogo.ru/dogs/search

Sarina linija ima vise nego impresivan pedigre, ali ona je nazalost do nedavno zivela u boksu. :( No, sada u svakom slucaju ima sve sto joj je potrebno. :)

JOOOOOOOOOJ prelepa je!!!:heart:Pravo da vam kazem to za pigmentaciju nemam pojma prvi pit cujem da to moze da ima veze sa karakterom,mislim da je glupost.A bas mi je zao sto ne moze da ima stence nego mi smo zato tu jer vidis mi smo Pabla rezervisali za muza nadam se da ce biti primeran otac!!!Saro bas mi je zao sto nam nisi blize da se druzimo organizovacemo nesto kad ja budem isla za Cacak!
Naravno da smeju da imaju pigmentaciju ali sto manje to bolje nego meni to nije bitno pravo da vam kazem ja bih Belu samo jednom uparila i sve bih stence poklonila cak vec imam rezervisano dvoje mada jos je rano za pricu.I moram da dodam-gledaju li vasi psi TV ova moja kad vidi da nesto leti na ekranu skace na tv sva sreca pa nemam plazmu inace bi do sad milion puta eksplodirala sta ces kad devojka voli crtace :?:i Saro ti bas imas mirno budjenje ova moja skace po meni i dere se kao lujka da je izvedem dok jos malo poraste mislim da ce poceti i komsije da dolaze da je vode napolje koliko je dosadna a ja koma spavam kao top!

JOOOOOOOOOJ prelepa je!!!:heart:Pravo da vam kazem to za pigmentaciju nemam pojma prvi pit cujem da to moze da ima veze sa karakterom,mislim da je glupost.A bas mi je zao sto ne moze da ima stence nego mi smo zato tu jer vidis mi smo Pabla rezervisali za muza nadam se da ce biti primeran otac!!!Saro bas mi je zao sto nam nisi blize da se druzimo organizovacemo nesto kad ja budem isla za Cacak!
Naravno da smeju da imaju pigmentaciju ali sto manje to bolje nego meni to nije bitno pravo da vam kazem ja bih Belu samo jednom uparila i sve bih stence poklonila cak vec imam rezervisano dvoje mada jos je rano za pricu.I moram da dodam-gledaju li vasi psi TV ova moja kad vidi da nesto leti na ekranu skace na tv sva sreca pa nemam plazmu inace bi do sad milion puta eksplodirala sta ces kad devojka voli crtace :?:i Saro ti bas imas mirno budjenje ova moja skace po meni i dere se kao lujka da je izvedem dok jos malo poraste mislim da ce poceti i komsije da dolaze da je vode napolje koliko je dosadna a ja koma spavam kao top!

Hvala Oli. :) :) A Pablo i Bela, pa kazem ja da su savrsen par. ;) Javi kada budes dolazila, nije Cacak daleko, docicemo sigurno. Jao to za TV mi je interesantno, smesni su, imala sam pudlu koji je gledao i prilazio ekranu na zvuk kuca, ptica.. ova mala ne haje za TV nimalo. Ako mozes slikaj je u akciji sa TV-om. :D Kakvi mirno budjenje Oli, sve je osim mirno. Na slici gore sam joj skretala paznju da bi je umirila da je slikam. ;) Prvo lize ako treba do iznemoglosti, pa ruku gura njuskom, i ako to ne pali skoci na krevet i posmatra par sekundi pa opet lizanje i njuska pod glavu :lol: pa se baci na ledja i uvrce i pusta neke cudne zvuke. :lol: Zna se, svako jutro se izigramo i izmazimo sve dok se ne umiri pa onda ustajanje. :)

Kako je dobra Sara:D
Bas mi je zao kad cujem kako su je cuvali. Hladnoca i cuvanje kuce iz boksa:(
Sad mi jos draza,kako je dobra i mila kuca...:D Naviknu se oni na ljubav,samo im to treba:(
Velik,veliki pozdrav za vas dve:D
Oli,rekla mi Maki za ciniju i krenula sam da mu dizem. Jao,kakve cemo bebe da imamo:lol:
Dodala sam Pabla na onaj sajt i malo gledala babe,dede,pradede.
E, Oli kako je Beli pravo ime? Hocemo i nju da dodamo?
P.S. Onaj komentar za ozbiljan i blenatv pogled me odusevio:lol: Da,da...Tako i mi gledamo.
Znate sta ja jos obozavam kod njih? Njihova,kkao ja kazem pileca prsa:lol::lol::lol:
Mnogo mi se svidjaju grudi kod Dogoa. Kao neka sunkica:lol:

PAZZZZZZIIIIIIIIIIIII SNIMA SEEEEEEEEEEEPogledajte prilog 35482

Pogledajte prilog 35483na repertoaru su inace bile koke i pilici naravno Baby kanal koji se kod nas gleda po ceo dan!A za rodovnik znam da se zove Cayena i da je Deusova unuka od majke Karmen del Tango i oca Bagzija ali im ne znam bas prava imena po rodoslovu jer rodovnik jos nismo uzeli a pravo da vam kazem ne znam ni da li su ga ljudi uradili zvacu ih pa cu vam javiti da i nju stavimo!:heart:

Kako je dobra Sara:D
Bas mi je zao kad cujem kako su je cuvali. Hladnoca i cuvanje kuce iz boksa:(
Sad mi jos draza,kako je dobra i mila kuca...:D Naviknu se oni na ljubav,samo im to treba:(
Velik,veliki pozdrav za vas dve:D
Oli,rekla mi Maki za ciniju i krenula sam da mu dizem. Jao,kakve cemo bebe da imamo:lol:
Dodala sam Pabla na onaj sajt i malo gledala babe,dede,pradede.
E, Oli kako je Beli pravo ime? Hocemo i nju da dodamo?
P.S. Onaj komentar za ozbiljan i blenatv pogled me odusevio:lol: Da,da...Tako i mi gledamo.
Znate sta ja jos obozavam kod njih? Njihova,kkao ja kazem pileca prsa:lol::lol::lol:
Mnogo mi se svidjaju grudi kod Dogoa. Kao neka sunkica:lol:

I ja mislim, ljubav im najvise treba. U boksu je skroz nehuman nacin cuvanja psa, ali moglo je biti i gore, ipak. Evo prljave njuskice kad je stigla, bila je tuzna jer joj je drug uginuo i vecinu vremena je provodila spavajuci, ali da je vidis.. skace, non-stop mase repom, vesela je, i zacude se kad cuju da ima devet godina.

Verujes li da sam se malo i plasila da je primim, jer uvek sam imala male pse i nisam nista znala o naravi i temperamentu Dogoa, a uz to poveliki su i jaki, i s obzirom da je dugo bila zatvorena brinula sam kako ce reagovati na mene i novu okolinu. Ali, na nasu srecu sve tece u najboljem redu. :)

Jedini problemi su ti sto ima jako nisku toleranciju na toplo vreme, a ja ne volim klima uredjaje, mada i to cemo srediti, i sto se linja za deset pasa. Cini mi se da sam se najela dlaka za tri zivota. :o :lol: Ali i to ce proci. :)

Slazem se, imaju lepa prsa, ma od sapica do usiju su preslatki. :heart:

PAZZZZZZIIIIIIIIIIIII SNIMA SEEEEEEEEEEEPogledajte prilog 35482

Pogledajte prilog 35483na repertoaru su inace bile koke i pilici naravno Baby kanal koji se kod nas gleda po ceo dan!A za rodovnik znam da se zove Cayena i da je Deusova unuka od majke Karmen del Tango i oca Bagzija ali im ne znam bas prava imena po rodoslovu jer rodovnik jos nismo uzeli a pravo da vam kazem ne znam ni da li su ga ljudi uradili zvacu ih pa cu vam javiti da i nju stavimo!:heart:

:D:D Oli prva slika je najjaca. Medeni su. :D Bela je luda za TV a Sara za pastom za zube. :lol: Njuska i skace na lavabo i skoljku dok cetkam zube, pa u jednoj ruci je cetkica a drugom je smirujem i mazim... samo da vidis taj prizor, i to uzbudjenje. :D

Back