Dogo Argentino

• Začetnik teme Začetnik teme tango
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sta vi mislite o ovom psu? Ocene od 1 -10

• 1

• 2

• 3

• 4

• 5

• 6

• 7

• 8

• 9

• 10

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Prvo:pitam za kafortan iz razloga sto sam naisla jedino na cenu kutije od 900din pa zati prodaju po komadu za 3din zato mi to deluje skupo pa se pitam da nema negde jeftinije i Mina ti bi mogla da mi posaljes na mejl gde ti se nalazi taj pet shop ili zasto da ne reklamiraj ih malo pa napisi i ovde a drugo sto se tice hrane uzela sam joj HILL`S jer u njoj trenutno ima bas sve za potreban razvoj a za kasnije cemo videti. A sto se tice Pabla taj drugi pas ti je ljubomoran jer je provalio da ce ovaj postati gazda veruj mi sve ti oni osete jos narocito ako mu pridajes iole manje paznje nego ranije a postoji i druga varijanta ,posto je on stariji pas da mu je dosadilo grickanje i maltretiranje ovog omladinca. A gde ti spavaju oni u kuci ili napolju?

Trojanka nemoj da se nerviras da ce ti Pablo biti agresivan i ovu moju stalno maltretira mala civava koja je cini mi se vise covek nego pas pa Bela nije agresivna prema drugim kucama samo naravno treba mu i ponekad neki prijateljski pas sto bi znacilo vidimo se uskoro!:lol::lol::lol:

To je krajnje pristojna cena za cafortan(3din/kom)
Ja sam kupovala na kutije po nekoj pristojnoj ceni u onoj robnoj kuci za ljubimce u Zemunu(Star Pet), ali se ne secam koliko sam ih platila jer sam kupila jos bar 500 gluposti!!!!!
Inace se daje 3 kom. po punih 5 kg,sto znaci da psu dajete na 12 kg 6 kom i tako sve dok ne prevali preko 15 kg , tek onda dajete dodatne 3 tablete!!!!

Epa verovatno je zato i ljubomoran zamenili ste ga kao vaseg licnog cuvara mozda ti je resenje da kada pustis Pabla napolje da mozda malo zanemaris Pabla a da se igras sa njim definitivno mu treba pokazati da ga niste zaboravili ili povedi ih zajedno u setnju da shvati da vam je on i dalje bitan!

Ma jok,mozda je malo bolje. Pablo jos uvek skace da se igra,Pufi ga,doduse,ne ujeda. Ali ga nesto ni ne voli. Mislim da im treba vremena da se upoznaju.
E,videla sam za karfotan- 200 kom-500 din. Ovde prodaju u kesicama paprinim. Verovatno imaju neko veliko pakovanje,pa dele po 100 kom.
Inace je ovo moje argentinsko prase dovatilo celu kesu i pojelo jedno 25 komada,plus pola kile hrane.Kaze vetrinar nece mu biti nista,mozda ga malo boli zeludac i da mu ne dajem naredna 2.3 dana.
Inace je poceo da pravi havariju po kuci kad je sam.Ima svoje mesto,tu mu je kao kucica i sve dovlaci tu,sve sto nadje. Torbe,jastuke,novine...
Spava samnom u krevetu i svi zivi me pljuju zbog toga.Kazu da necu biti autoritet jer spava tu.
Sta si ti odlucila za dresuru? Kako gledam svaki dan kako Pablo raste,hvata me frka da li cu moci da ga obuzdam. Tek sad postajem svesna koliki ce to pas da bude.
Za ljude se ne bojim,jer mi je svaki dan puna kuca i kod svih se mazi. Ko macka je,samo se gura da ga ceskas.
Moj drug ima argentinca od 6 meseci i kaze da se nikako ne podnosi sa dominantnijim rasa- pitovima,stafordima,rotovima.. Kaze kad ih vidi u parku odma poludi,a sa ostalima se igra normalno.Znaci ovaj pas mora da slusa,kad mu kazem dodji da dodje. Kako bese,idu na dresuru sa 7,8 meseci? Jel tako bese?
Gde nam je Sara da cujemo iz prve ruke?
Mada ne mogu da povezem ovo malo slatko stene sa besnim psom:lol:
Oli,preslatke su ti slike na ovoj drugoj temi. Deca su ti prelepa,a kako sam cula na mamu su lepa:p
Ja isto tako davim Pabla:lol:

Ma nemas frke sa Pablom i Pufijem, imam dete od 18 meseci i psa od oko 13 godina koji se u pocetku uopste nisu slagali ali su svakog dana sve bolji ortaci. Docice to na svoje. A sto se tice argentinaca i njihovog odnosa prema ljudima i drugim psima, tu mogu da ti pomognem samo iz druge ruke. Ranije sam mog matoraca Gizma vodila u setnju u sumu i tamo smo par puta naletali na likove koji su u to vreme drzali odgajivacnicu, ne znam ali mislim da su i dalje aktivni. Kad smo ih jednom sreli, njihov najperspektivniji muzijak (zvao se nesto na M, nije mu bilo premca pre nego sto se pojavio Alberto, mozda si i cula za njega) je imao 8 meseci i tako se lepo izigrao sa mojim mesancem pekinezera dok je njegova majka (ako se dobro secam, Anastasija ili Anabela) skakala od besa i drala se na sav glas. Posle je komsija nabavio zenkicu koja je kao stene bila totalno blentava ali je, kako je rasla, postajala sve ostrija prema nepoznatima i uzdrzanija prema poznatima koji nisu clanovi njene najuze familije. Okej, mazile smo se nas dve kad se sretnemo u setnji ali kad sam dosla da je vakcinisem protiv besnila, na predlog njenog gazde sam prvo ispisala potvrdu, nisam je uopste mazila-kad sam krenula rukom ka njoj jos sa vrata, Petar je skocio "NE! U kuci je skroz druga prica, ovde je cuvar" i kad sam je na kraju bocnula, on je drzao dok sam ja, onako navlaceci poklopac na iglu, istrcavala napolje-na predlog vlasnika. Nekako ubrzo su se odselili i Ivu vise nikad nisam videla ali mi je ipak ostala u lepom secanju i doprinela je da jako cenim dogo argentina kao rasu. Jednostavno, rasa ima jake gene molosa i ne mozes da ocekujes da bude cica-maca. Treba im cvrsta ruka i oprez u kontaktu sa drugim zivotinjama i nepoznatim ljudima.

Bela isto tako spava sa nama na krevetu i nema sanse da je izguramo.Sto se tice te njihove dominacije prema drugim psima mogu da ti kazem da moras da se trudis da ga sto cesce,cak ako mozes i svaki dan,spajas sa drugim psima narocito muzijacima i nece biti problema jer se oni navikavaju dok su mali ali isto tako moze da bude problem ako naidje na agresivnog psa mada ti si tu da procenis tada ga odvuces na drugu stranu jer totalno je nebitno da li je muzijak ili zenka ako se jednom potuce ne mora da znaci,ali postoji mogucnost da postane agresivniji.Kad budem dosla pokazacu ti par caka kako da ga umiris i na povodniku nikako ne sme da vuce vec da ide pored tebe mirno a oni su pametni pa ce brzo ukapirati.I hvala za ono lepa deca na mamu!!! Definitivno moras da budes veliki psiholog da kad te pogleda da znas sta hoce ili sta namerava da uradi sto isto tako nije tesko samo ga pazljivo posmatraj u raznim situacijama i u igri kako prihvata sve to agresivno ili pitomo?!

A za dresuru nemam pojma videcu ima vremena tek ide sa 8-9 meseci a moze i sa godinu ako bude bilo potrebe vodicu je zasto da ne?!Sad imamo problema pocela je da grize sve redom kablove,igracke namestaj-ludnica jos nije promenila sve zube ali cudno je to sto je prilicno dobra kada je ostavimo samu kuci mada se to retko dogadja svuda je vodimo i u kolima samo spava i zacvili kada joj se piski!!!!!

Da i mi imamo zestok problem prekljuce smo uzeli krevete na sprat za deciju sobu i posto sam bas tu noc pokusala da je odviknem od daljeg spavanja na krevetu ujutru sam dobila izgrizene nogare i tako ona i dalje spava sa nama na krevetu!

Trojanka nazalost nemam iskustva sa upoznavanjem steneta sa 'gazdom' ;) kuce. Ali sam pretrazila malo i svodi se na to da oni vecinom sami uspostave svoje mesto na lestvici hijerarhije, uz grickanje, kuskanje, rezanje, prevrtanje. Upoznavanje tj. prihvatanje moze da potraje od par dana do par meseci, zavisi od rasa, starosti, dresure, itd. s tim sto ce stene u vecni slucajeva prihvatiti superiornost psa koji se vec nalazi u kuci.

Ide ti na ruku narav Dogoa, jer tokom ukrstanja pasmina, eliminisan je borbeni instinkt prema drugim psima. Imaj na umu da su muzjaci vise netrpeljivi ka drugim muzjacima.

Ne ide ti na ruku narav Pticara. Procitala sam da su ljubomorni na druge pse, sto ne mora da znaci da je slucaj sa Pufijem, narocito jer je mesanac. Isto ne ide u korist sto Pablo spava u kuci, a Pufi napolju, ali kada prihvati Pabla, prihvatice i to gde ko spava.

Kako vi mozete da im pomognete da se zavole.. nemojte ih ostavljati same sve dok niste sigurni da se slazu, u medjuvremenu uvek ih setajte i igrajte sa njima zajedno, hranite Pufija prvo da bi znao da je vodja copora.

Ako se bas ne slazu, ako jedan od njih bez povoda napada drugog, morate ih drzati odvojene.

Javi nam kako napreduju Pufi i Pablo.

:)

Cao svima,

Hvala Saro na savetima:D Nadam se da ce vremenom da se to sve sredi. Pufi jeste malo nezgodan;)
Oli, Pablo je napunio juce 3 meseca i ima 15 kila. Jede nekoliko puta dnevno,veterinar mi je rekao da mu dajem 250-300 gr granula dnevno,ali ne merim mu svaki put,tako da je moguce da on pojede i vise. Dajem mu Royal Canin za dzinovske pse i bas lepo napreduje od njih.
Danas smo isli u jednu dugu setnju po kraju. Svakih 20 metara nas je neko zaustavljao da ga mazi:lol: Igrao se sa jednom malom pudlicom,jao znate kako je bio smesan. Prvo se uplasio i stoji i gleda. A pudlica skroz luda,ko da je neko ukljucio u struju:razz: Mnogo su bili slatki,on beo a pudlica skroz crna. Zao mi sto nisam imala aparat da ih slikam.
Posle smo isli kod druga koji ima bas,bas ogromno dvoriste,da vidite tu radost kad ga pustim:-P A jos je mnogo blentav, sa jedne strane ograde rot,a sa druge pit. Laju li laju,a ovaj mali ih uopste ne konstatuje.
Bas nam je bilo lepo.
Inace prvih par puta kad sam ga vodila nije hteo da ide. Ide 5 metara,pa se ukopa. Sad se oslobodio,jedino moram da ga nosim kad prelazim ulicu na semaforu,valjda se uplasi od kola i autobusa.
Da vidite te poglede ljudi:lol: Nosim konjinu od 15 kila.
Moramo da organizeujemo neko forumasko druzenje. Sto pre:D
Pozz

Svaka vam cast!!!Naucice na automobile bez brige treba mu vremena i ova moja se ukopavala a sad nista i isto tako sa psima cak i jos uvek kad vidi psa prvo pokunji rep pa kad vidi da je ovaj ignorise ona potrci da se igra i tada igri nikad kraja!Ako budes mogla vidimo se ovih dana !!!!!!!!!:lol::lol::lol:

Da primetila sam cak u prvo vreme je bilo strasno sad i ne tako ili smo mi oguglali.Inace oni se i znoje samo na sapama ali sve se da resiti cestim pranjem meni su cak i cebici smrdeli za mesec dana sam ih dva puta prala a otkako je svaki dan izvodim u setnje pa joj time i perem sape, manje se oseca!!!!!!!Ali smesno je zar ne?!

E dogosi,ja sam primetila jednu mnogo smesnu stvar:lol::lol::lol:
Ovim nasim kucicima smrde noge:lol: Krno nista,ali noge ubijaju:lol:
Jel ste primetili to?

:lol: Da, primetila sam, nego sta. A sapice su im preslatke, narocito dok su mali. :D

Jos jedna interesantnost, i javi kada ti Pablo priredi ovo jer je navodno vise svojstveno muzjacima.. naime vole da se prave vazni i prirede malo iznenadjenje tim sto dok leskare na kaucu, iznenada sklizaju na pod potpuno 'opusteno' i bez pomicanja posmatraju frku ukucana sa smeskom na njuskici. :lol: Nemoj da se uplasis. :) Sara mi je to priredila dva puta, i veruj mi srce mi je stalo, ali procitala sam da im je to 'fora' pa joj ne pali vise.. Eh, ti dogosi.. ;)

Hehe,bas su blesavi stvarno:p
Mi smo danas bili u gradu i igrali se sa kucama. Jedan nas prijatelj uzeo malog dogoa,mali ima 2,5 meseca ali je tri puta manji od mog Pabla. I bre,ovaj mali mnogo agresivan, samo laje i napada. Okaci se Pablu za obraz i visi,nece da pusti. Ujeo ga za uvo,ima ranicu.
Ovo moje kuce je bas flegma. Kad ga bas iznervira obori ga na zemlju i ne da mu da ustane. Ovaj mali poludi.
Saro,sta ti kazes? Meni tu nesto cudno,ova rasa ne treba da bude agresivna uopste.I nisu neka lajava rasa.
Crkla mi baterija na aparatu,nisam ih slikala:-(
Igrali smo se i sa buldozima,jao kako su slatki.
Videcu sutra ako bude vlasnik dozvolio da slikam Vata. Da vidite kako je to dobar pas. Miran,stalozen,nikada ne napada prvi druge pse,ide bez povodnika, sa svima se igra.. Pravi dogo. I jos nema kupirane usi:D Volela bih da moj Pablo bude takav. To nam je uzor:D
Za Oli,jedna malecka digresija:lol:
Oli,mi smo na onim `ozbiljnim` forumima Aragon- po rodovniku. Videla sam da si mislila da su ono njegovi brat i sestra;)
Kako je Bela? Jel joj prosla alergija?
Pozdrav svima. Sutra stavljam nove slike;)

Da mislila sam da su iz istog legla. Razocarala sam se i iznenadila otkud ti tamo sa tim ljudima pokusala sam na finjaka i provalila da oni jedino psa gledaju po krvnoj liniji i po titulama sto mi se nikako ne svidja jer moj pas je moja ljubav ma kakav bio!!!:heart:To mi se nikako ne svidja moj brat ima odgajivacnicu dobermana ali nije bas tako drven kao oni tako da sam se odatle otkacila i nemam nameru da se dalje prikacinjem definitivno. Svo to agresivno izlaganje ko je bolji lepsi i ko ima BOB RCAC I CACIB mislim da je malo preterano smatram da sa kucnim ljubimcem treba uzivati i posmatrati ga bas kao neko maleno dete jer meni pas sluzi za opustanje i igru i da me nasmeje kada mi se nikako ne smeje,ne znam mozda gresim?!:PAsto se tice tog malog agresivnog stenca moje misljenje je da izbegavas Pablovo druzenje sa njim jer jednostavno neki psi se rode za nijansu agresivniji od ostalih pa je tako u Belkinom leglu bila jedna zenkica koja je isto tako sa 3 meseca hvatala njih ostale za vrat i nisam zelela da je uzmem i koliko cujem i dalje je takva verovatno joj treba cvrsca ruka!!!

Hehe,bas su blesavi stvarno:p
Mi smo danas bili u gradu i igrali se sa kucama. Jedan nas prijatelj uzeo malog dogoa,mali ima 2,5 meseca ali je tri puta manji od mog Pabla. I bre,ovaj mali mnogo agresivan, samo laje i napada. Okaci se Pablu za obraz i visi,nece da pusti. Ujeo ga za uvo,ima ranicu.
Ovo moje kuce je bas flegma. Kad ga bas iznervira obori ga na zemlju i ne da mu da ustane. Ovaj mali poludi.
Saro,sta ti kazes? Meni tu nesto cudno,ova rasa ne treba da bude agresivna uopste.I nisu neka lajava rasa.
Crkla mi baterija na aparatu,nisam ih slikala:-(
Igrali smo se i sa buldozima,jao kako su slatki.
Videcu sutra ako bude vlasnik dozvolio da slikam Vata. Da vidite kako je to dobar pas. Miran,stalozen,nikada ne napada prvi druge pse,ide bez povodnika, sa svima se igra.. Pravi dogo. I jos nema kupirane usi:D Volela bih da moj Pablo bude takav. To nam je uzor:D
Za Oli,jedna malecka digresija:lol:
Oli,mi smo na onim `ozbiljnim` forumima Aragon- po rodovniku. Videla sam da si mislila da su ono njegovi brat i sestra;)
Kako je Bela? Jel joj prosla alergija?
Pozdrav svima. Sutra stavljam nove slike;)

Slazem se s tobom, ne bi trebali nikako da napadaju druge pse, ali jos uvek je mali i verovatno nisu dovoljno radili na socijalizaciji, mada kao sto kaze Oli, u najgorem slucaju moze biti da je nasledio tu osobinu.

U pravu si - retko laju, izrazito su tolerantni i deluju odsutno i nezainteresovano, skoro pa flegmani, ali prate sve sa kraja oka. Ma opasni su. :) Da vidis samo kako se mi posmatramo. :lol: :D

Kako se ponasaju Pablo i Vat je upravo kako treba. :):)

Evo deo teksta koji delom docarava narav dogoa..

"Kao uvod u tekst o temperamentu sledi deo napisan od strane Agustin Nores Martineza a koji je objavljen u njegovoj knjizi "El Dogo Argentino":

"Video sam svog starog Koba iz pampi, lovca na brojne divlje svinje, koji se mnogo puta borio sa odraslim pumama u planinama, čija je glava i čije je telo nosilo ožiljke iz njegovih borbi koje su nekoliko puta bile i borbe na smrt, kako strpljivo podnosi najiritirajuća zadirkivanja dece, bez pokazivanja ljutnje, ili najmanje namere da ugrize."

Back