Dodik: Pre će nestati SAD nego Republika Srpska - BiH više ne postoji

TONOLAN

Buduća legenda
Poruka
28.144

Dodik: Pre će nestati SAD nego Republika Srpska - BiH više ne postoji​

18:00 24.05.2024 (Osveženo: 19:24 24.05.2024)
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024

© Foto : Ustupljeno Sputnjiku/ Kabinet Predsednika Republike Srpske, Borislav Zdrinja

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da sve što su Bošnjaci uradili sa sramnom antisrpskom rezolucijom o Srebrenici predstavlja istorijski sunovrat i nema nikakve veze ni sa pravdom ni sa zdravim razumom.
Jedino što su uspeli je to da ponize sve nesrećne žrtve, a najviše bošnjačke, i da sahrane BiH, jer ovo je početak kraja.
Dodik je naglasio da rezolucija o Srebrenici neće ništa promeniti, jer genocida u Srebrenici nije bilo i prema tome ne postoje ni negatori nečega što nije bilo.

Rezolucija je zakucala poslednji ekser u kovčeg BiH​

Navodeći da to dobro znaju i muslimanski politički predstavnici, predsednik Dodik je u intervjuu Srni rekao da Republika Srpska ništa ne poriče, već odbacuje laži i neistine koje nam godinama podvaljuju i na kojoj su muslimani izgradili svoj identitet.

"Juče smo bili svedoci da je Generalna skupština u potpunosti izgubila svaki kredibilitet i to se jasno moglo čuti iz poruka brojnih zemalja koje su ostale uzdržane, koje su odbile da glasaju i bile protiv ovog cirkusa. Više od pet milijardi svetske populacije odbilo je da učestvuje u politizaciji ove teme i odlučilo je da ostane izvan te lažne priče. To sve govori o Generalnoj skupštini, ali i muslimanima koji slave to što 109 zemalja od ukupno 192 nije glasalo za njihov predlog", rekao je Dodik i upitao šta bi bilo da je obrnuto.
Naglasio je da je ta histerija i antiustavno delovanje Bošnjaka zakucalo poslednji ekser u kovčeg BiH.
"BiH više ne postoji. To vidimo iz poruka svih predstavnika političkih muslimana. Euforija i likovanje što se jedan takav dokument našao u Generalnoj skupštini govori o tome šta oni hoće i koje su im namere", konstatovao je Dodik.
"To što su politički predstavnici muslimana, zajedno sa Nemcima i Amerikancima, planirali da razgrađuju Dejton neće se nikada ostvariti. Miran razlaz i svi srećni. Zajedno nećemo i ne možemo. Možemo razgovarati samo o razdruživanju i to je to", naveo je Dodik.

Pre će nestati SAD nego Republika Srpska​

Upitan da prokomentariše saopštenje Ambasade SAD da secesija ili razdruživanje Republike Srpske ne znači njenu nezavisnost niti kraj BiH nego kraj Republike Srpske, Dodik je rekao da je legalna i legitimna inicijativa o mirnom razdruživanju koju će Srpska podneti u BiH i da je neće sprečiti američka ozlojeđenost i bes isfrustriranog ambasadora Majkla Marfija.

"Sasvim je legitimno da Republika Srpska predlaže, a mi ćemo predložiti sporazum o mirnom razdruživanju. Oni izgleda kada bi se probudili i videli bilo šta što dolazi iz Republike Srpske mislili bi da se radi o secesiji", naveo je Dodik.
On je ocenio da je prisutan izopačen način razmišljanja kod stranaca, te ponovo ukazao na laži koje prate proces u vezi sa usvajanjem rezolucije s obzirom na postojanja spiska od oko 90 Bošnjaka koji su živi, a imena su im uklesana na spomen ploče u Potočarima i vode se kao žrtve.
"To je evidentna prevara o Srebrenici. Oni sada žele da tu priču pokriju sa ovom tvrdnjom kako će nestati Republika Srpska. Pre će nestati SAD nego Republika Srpska", poručio je Dodik.
Amerikanci, kaže on, samo i plasiraju laži da bi skrenuli priču s debakla u Generalnoj skupštini UN i načina organizacije sednice i zbog toga pribegavaju pretnjama.
"Nisu se udostojili da reaguju na očigledno kršenje Ustava kada je reč o pokretanju inicijative u Generalnoj skupštini, a sada bi pretili na inicijativu koju pokreće Republika Srpska. E, neće moći", rekao je Dodik.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024

Dodik je ponovo ukazao na laži koje prate proces u vezi sa usvajanjem rezolucije s obzirom na postojanja spiska od oko 90 Bošnjaka koji su živi, a imena su im uklesana na spomen ploče u Potočarima i vode se kao žrtve.
© Tanjug / AP/ Armin Durgut

Bošnjaci godinu organizovano rade protiv Srba​

Na pitanje o tvrdnji pojedinih bošnjačkih zvaničnika, koji i dalje pokušavaju da ubede domaću i svetsku javnost, da ova rezolucija doprinosi pomirenju i smanjenju očigledne podeljenosti u BiH, te da ona predstavlja lekciju onom delu čovečanstva koje, kako kažu, i dalje ne zna razliku između dobra i zla, predsednik Srpske je naglasio da Republika Srpska, a i celi svet veoma dobro znaju razliku između onoga šta vodi pomirenju i zla koje hoće da ostvari dominaciju na ovom prostoru kroz razne projekte i rezolucije.

"Bošnjaci su javno priznali da godinu dana rade u tajnosti protiv Republike Srpske. Godinu dana smišljeno i organizovano rade protiv Srba. Republiku Srpsku i Federaciju ne vezuje više ništa. Bošnjačka struktura je jednostrano delovala i izašla iz ustavnog okvira. Poruke bošnjačkih političara nakon usvajanja ove rezolucije su sramne i pokazuju da su samo naseli na huškanje Nemačke i izvisili u celoj priči. To je njihov izbor koji će da košta BiH", naveo je Dodik.
Govoreći o izjavama Denisa Bećirovića da je rezolucija, kako kaže, "šansa za katarzu" i da se na njenom usvajanju radilo više od 12 meseci, predsednik Dodik je rekao da je Bećirović svojim priznanjem da su duže od godinu dana pripremali rezoluciju protiv Srba do kraja ogolio bošnjačku unitarističku politiku koja isključivo radi protiv Republike Srpske.
"Taj čovek je čisto zlo, primitivna i frustrirana spodoba koja aktivno ruši BiH i odnose među narodima. Apsolutna laž je da oni hoće pomirenje, a sa rezolucijom su po ko zna koji put pokazali da nikada nisu odustali od svoje unitarističke politike, da se nisu odmakli od onoga što je zastupao Alija Izetbegović u 'Islamskoj deklaraciji' i od zla koje je želelo rat na ovom prostoru", istakao je Dodik.
Slušati Bećirovića kako priča o jačanju kulture mira, rekao je Dodik, uvreda je za svakog normalnog čoveka, jer je on najveći huškač koji stalno pokušava da diže tenzije i sve što radi je mimo Ustava i zakona.
"Uspeli su samo da trajno zapečate sudbinu BiH. BiH više ne postoji, ni dejtonska, ni nikakva. Nema Bećirović više šta da poručuje ni Srbiji ni Srbima, ali Srbi imaju šta da njemu kažu - nikakve odnose i nikakve veze za najvećim mrziteljem i ratnim huškačem ne želimo da imamo, niti planiramo da imamo", poručio je Dodik.

Naša snaga je u Srbiji, doći će dan kada ćemo svi biti zajedno​

Dodik je izjavio da Vlada Crne Gore, koja je donela odluku da podrži rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, nije prijatelj Republike Srpske i da sa njima neće održavati nikakve kontakte.
Dodik kaže da nema Srbina koji, uprkos ranijim najavama crnogorske Vlade da će podržati rezoluciju, nije ostao šokiran onim što je napravila Crna Gora.

"To je lekcija iz koje svi mi, Srbi moramo da izvučemo pouku i da prestanemo da budemo budale koje uvek veruju u pravdu i istinu. Vlada koja je donela ovakvu odluku nije prijatelj Republici Srpskoj i nećemo održavati nikakve kontakte s njima. Predstavnici Srba koji su zaobiđeni iz ovih procesa, ostali su dostojanstveni i pokazali su svoj odnos prema rezoluciji. Mi razumemo njihov položaj, koji je jednako težak kao i naš položaj u BiH", istakao je Dodik.
On je konstatovao da Srbi u Republici Srpskoj i Crnoj Gori nemaju drugu otadžbinu osim Srbije i da je to pokazala i ova rezolucija.
"Naša sloboda i snaga je u Srbiji i doći će dana kada ćemo i zvanično svi biti zajedno. Mi smo jedno po svim pitanjima i sve ovo što smo gledali ovih dana, kao i sramnu izdaju Crne Gore, ujedinilo nas je još više i pokazalo da su Republika Srpska i Republika Srbija jedna država", naglasio je Dodik.
https://lat.sputnikportal.rs/202405...-srpska---bih-vise-ne-postoji-1172625319.html
 
Dodik se igra vatrom...nije trenutak da se zamera preteći otcepljenjem RS...neka se strpi...ne mora on da bude taj koji će da se razdružuje...neka ostavi za nekog u budućnosti kad geopolitičke okolnosti budu povoljnije...
Baš je sad trenutak.
Neka im drma kavez ... jer je cilj cele ove farse ukidanje RS ... Zna Mile šta radi.
 

Back
Top