Dodik ne blefira! Udar na BiH!

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dok ti ne shvatiš da oni nisu sudili Dodiku već Republici Srpskoj i nama Srbima neće biti ništa od dogovora.
Ne znam kako si zakljucio ( po mojim komentarima) da ja to ne razumijem. I to ne samo sto ne razumijem vec i podrzavam i ti si mi cak i lajkovao komentar u kojem se zalazem za haos u Bosni tj kreativnu destrukciju nefunkcionalnog sistema. Jednostavno ja vjerujem da su bosanci u šoku i da vam je potrebna sok terapija da shvatite da nije vrijedno da zrtvujete buducnost vase djece zarad kvazinacionalnih t j nacionalisti Kim stremljenja.I
Osuđen je jer je potpisao ukaz koji je donijela Narodna skupština Republike Srpske a ne zbog korupcije.
Ma bitno samo da ode u zatvor. Da pokrene kolo ej. Mozda ga bude Bakir pratio ( posto vidim Dodik ga brani da nije kriminalac).
. Odlučite se jeste li njemački pijuni ili ljudi.
Čoče ja sam CG musliman nijesam Bosnjak. Ali nebitno, u ovoj situaciji svi u Bosni su pijuni i samo tenzije mogu dozvati ljude pameti da sudbinu svojih zivota uzmu u svoje ruke.

Kako je kazao, osnovna tema sjednice bili su izazovi aktuelnog političkog trenutka.

"Napravili smo presjek stanja. Ovo nije obična kriza kakvu smo često imali u BiH. Govorili smo o tome kako ovo riješiti. Želja je da se glas sa sjednice prenese tamo gdje možemo to uraditi kroz izvršne i zakonodavne vlasti. Trebamo učiniti sve da u normalnoj atmosferi jedne stabilnosti donosimo ključne odluke na svim nivoima i da time zatvorimo mogućnosti da bilo ko u ime institucija BiH donosi bilo kakve odluke. A, jednako tako da naš EU put nema alternative. Pozivat ću sve partnere vlasti u BiH da na sličan način razmišljamo. Izvor krize je da nismo dovoljno komunicirali. Ja ću posebno govoriti u ime hrvatskog naroda i potrebe da osiguramo potpunu ustavnu ravnopravnost hrvatskog naroda. To smo preuzeli kao obavezu sa sadašnjim partnerima i trebamo realizirati što prije kako bismo još jače djelovali na stabilnost unutar procesa u BiH. S partnerima iz međunarodne zajednice ćemo ovo komunicirati", kazao je.

Kako kaže, siguran je da će se naći adekvatan odgovor na krizu.

"Svjesni smo da će neki ovu krizu koristiti i u nekom drugom svjetlu. Uvjeren sam da okolnosti oko nas na globalnoj sceni daće nam za pravo da možemo osigurati mir i stabilnost", kazao je.

Komentarisao je kasnije partnerstvo s SNSD-om, ali i presudu Dodiku kojem je kazao da treba poštovati državne institucije.

"Partneri su partneri. Mi nastavljamo svoje partnerstvo. Novih partnerstava nema do daljnjeg. To i dalje slijedimo uprkos svim problemima i presudama koje imamo. Kad sam pričao s Dodikom nakon presude, rekao sam mu da BiH ne funkcioniše kao savršeno društvo, da često i nije pravna država, ali da ne možemo izuzeti se od procesa koje imamo u takvom društvu, i kad je u pitanju tužilaštvo i sud, ali i sve druge institucije BiH. Odgovor bilo koji drugi je anarhija, a nama to ne treba. Mi moramo napraviti reformu pravosuđa, zbog toga donosimo novi zakon o sudovima, o VSTV-u... Neću komentarisati presudu, prvostepena je. Postoji i drugostepena. Mi moramo iscrpiti sve aktivnosti. Na taj način se štite vrijednosti koje zagovarate. Znam da neće biti lako kolegama koje su jučer donosile različite zaključke u skupštinama. Moramo na sve to odgovoriti na primjeren način. Do tada ćemo razgovarati sa svima kako bi ovo što ja zagovaram prenijeli na druge kolege. Dakle, mir, sigurnost i evropski put i osigurati ove godine potpunu ravnopravnost svih konstitutivnih naroda", kazao je.

Kako je dodao, svi imaju privatno mišljenje o procesu Dodiku, ali "moramo zaštititi integritet osoba koje rade u tim institucijama, inače ne poštujemo društvo u kojem živimo".

"Jučer sam s partnerima iz Federacije razgovarao o toj temi. Obavit ćemo razgovor i sa predstavnicima SNSD-a. Sve što smo dogovorili prije dvije godine stavit ćemo na sto. Imamo priliku još raditi na tome i mislim da ćemo to vrijeme iskoristiti na taj način. Nema ovdje okretanja leđa bilo kome".

Onda je nešto konkretnije rekao šta misli o Dodikovom odlasku na sud.

"Znate dobro kako izgledaju aneksi Dejtona, nije se tu lako snalaziti, a često nam institucije međunarodne ne pomažu svojim odlukama. Ali, kad neko ode na sud, on je prihvatio sud, onda mora prihvatiti sve odluke te institucije. Ako neko ne radi najprofesionalnije, ne možemo zbog toga povrijediti sve one koji rade profesionalno u tim institucijama. Institucije BiH treba poštovati do kraja. Moramo ih uvažavati, bez obzira na njihovu nesavršenost. Mi zagovaramo da imamo Sud BiH", kazao je Čović.

Govoreći o zabrani djelovanja SIPA-e u entitetu Republika Srpska, kazao je:

"Kako je moguće da naši ljudi u SIPA-i ne vide o čemu se ovdje radi? Mi samo čekamo da legalno to završimo i to će biti završeno, SIPA ovdje neće djelovati. Kako ste onda mogli dvojicu ljudi da pošaljete u Sarajevo? Sram vas bilo. I vi nam onda pričate ovdje kako ste vi patriote. Niste nikakve patriote. Zbog jedne video objave, oni šalju dvojicu naših momaka da ih tamo maltretiraju po Sarajevu", kazao je Dodik.

Aludirao je na sinoćnje hapšenje Marka Plavšića i Ljubana Vukovića koji su prethodno putem video snimka prijetili sutkinji Seni Uzunović pred presudu Dodiku govoreći da se "Mile ne smije dirati".

Dodik je potom branio Plavšića i Vukovića.

"U čitavom svijetu postoje objave ljudi koji napadaju predsjednika... Oni prave svetinje od nekih ljudi koji tamo sjede. Samo njima se ne može ništa. Ti momci su potpuno opravdano, ništa tu nema nasilno ni prijeteće. I oni sinoć uzmu, da bi pokazali da su oni nešto, i kažu dovedite ih u Sarajevo. I naši asistiraju. Zamislite to. Moraju razumjeti da je prošlo to vrijeme, nećete to više raditi. Kad završim ovu emisiju, tražit ću imena tih momaka koji su to radili. Oni nama ne trebaju. Ne treba nam ta vrsta ljudi koji nemaju patriotska osjećanja. Zašto ponižavate ljude? Zašto u Sarajevo zbog jedne objave? Zar vam nije bilo dovoljno da daju izjave ako već hoćete? Živim za dan kad ćemo SIPA-u istjerati, a oni neka probaju nešto uraditi", kazao je.

- Стејт департмент је издао једну изјаву. То су у Федерацији покушали другачије представити. Они су информацију Стејт департмента гдје истичу да су информацију примили к знању хтјели представити као подршку пресуди - поручио је Додик.

Он ја истакао да су га контактирали бројни представници амбасада у БиХ, али да о томе не желе јавно говорити.

- Ја сам говорио прије неколико година да се не крши Устав а тада су се смијали. Ја немам право на емоцију. Пружена нам је прилика да се у континуитету борим за Републику Српску и захвалан сам народу што ме бирао. Мој лични комодитет није важан - истакао је Додик.

Он је рекао да у прилог Републици Српској иде и чињеница да је на сцени промјена свјетског поретка, што су саопштили званичници САД-а.

- Свијет је у цјелини окупљен око тога да треба спријечити политичке прогоне. Страни државници схватили су пресуду као политички прогон. Ми не водимо процес сецесије већ борбе за Устав - поручио је Додик.

Он је истакао да Срби треба да буду срећни што лично предводи јаку политичку структуру, за разлику од опозиционара Драшка Странивуковића, Дарка Бабаља, Небојше Вукановића и осталих.

Према његовим ријечима, сада је положај полицајца у Српској много бољи него што је полицајца у ФБиХ или у СИПА, а бољи су услови и за пензионисање.

Он је позвао све полицајце из Сипе који долазе из Републике Српске - Србе, Бошњаке и Хрвате да пређу у Полицију Српске.

- Добиће уговоре о сталном радном односу и више плате. Водићемо посебно рачуна о њима, а за ово даћемо им рок. Хоћу примарно да заштитим Србе од намјера из ФБиХ, али и Бошњаке и Хрвате који живе у Републици Српској - навео је Додик.

Он је оцијенио да Република Српска остаје мирна.

Предсједник Српске изјавио је данас да инцидената у БиХ неће бити, као ни сукоба.

- Тотално сам миран и релаксиран. Нисам оптерећен инцидентима, иако има лудака који би покушали нешто да ураде. Оно што радимо је ствар политике и њене моћи - рекао је Додик.

A lako je primati prijetnje? I djeci joj prijete. Bravo za hapšenje ovih koji su javno prijetili.
Daj Kcerko jesi vidjela kako ona dvojica debila izgledaju. Oni su za zaljenje a ne za haps. Kad se hapsi treba da se hapsi najjaci , neko sa vrha. Uhapsite Dodika koji vam sad razbija drzavu ili one sto vidu noz zive srebrenica, nekog sto pljacka veliku imovinu. A šalabajzere I sitne kriminalce koji kradu tanjire iz kuce koja gori

Daj Kcerko jesi vidjela kako ona dvojica debila izgledaju. Oni su za zaljenje a ne za haps. Kad se hapsi treba da se hapsi najjaci , neko sa vrha. Uhapsite Dodika koji vam sad razbija drzavu ili one sto vidu noz zive srebrenica, nekog sto pljacka veliku imovinu. A šalabajzere I sitne kriminalce koji kradu tanjire iz kuce koja gori
Svaku prijetnju treba shvatiti ozbiljno. Kao i vrijeđanje javno.
To kako ko izgleda ne znači da ne bi i ostvario prijetnju.

Svaku prijetnju treba shvatiti ozbiljno. Kao i vrijeđanje javno.
To kako ko izgleda ne znači da ne bi i ostvario prijetnju.
Ovu dvojicu policija treba da isamara I posalje Kuci jer je ocigledno da su oni bezopasni. Samo sluze da se paznju skrene sa pravio problema a to je da vam trenutno Mile razbija drzavu i vi tu samo gledate. Trebali ste istog casa kad je Vucic dosao da prekinete sve odnose sa Srbijom i da alarmirate medjunarodnu zajednicu. A vi hapsite dva tipa koji su zrtva sistema u kojem zive

Juče sam izneo pogrešnu procenu da će Dodik izblefirati i da neće ispuniti obećano kad ga osude.
Jbg svaki dan slušam Vučića kako laže i preti a posle savije kičmu i dobije po ušima pa sam i pod tim uticajem pogrešio.
Naime u 4 sata je zakazana sednica R Srpske na kojoj će po svemu sudeći Dodik doneti 4 kontroverzna zakona koji maltene izbacuju Bosnu iz RS a odnosno RS iz Bosne!

https://www.euronews.rs/evropa/region/158985/dodik-najavio-donosenje-niza-vaznih-zakona/vest

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dod...-u-evo-sta-pise-u-prijedlogu-zakona/250227104

Bravo za Dodika i Republiku Srpsku koji vraćaju svoje nadležnosti.!!
Ovo je odličan potez !
444781492_832346252263556_7946581459640525297_n.jpg
1608662354-1593289067-milorad-dodik-glavna-slika-za-tekst-slavise-lekica-i-960x600-i_1118x745.jpg

A Vučić je izdajnik njega ćemo da oteramo !
Čak je izdajnik Vučić i bio u Republici Srpskoj juče da nagovara Dodika da ne donesu te zakone, i da utiče na uništenje Republike Srpske jer bi priznanje BiH suda na teritoriji RS značilo da Šmitovo oduzimanje imovine Srpske prolazi, i da sledi ukidanje Republike Srpske.
8ikt.jpg
FPxu-J2WQAMah3s.jpg

Inače izdajnik Vučić sada sprema potpis za dovođenje EU graničara i EU policije između Srbije i Republike Srpske.
EU graničare je Dodik odbio VETO-m sa BiH strane, ali ih sada Vučić dovodi sa strane Srbije i prvi put u istoriji postavlja strane trupe između Srbije i Republike Srpske.

Ne znam kako si zakljucio ( po mojim komentarima) da ja to ne razumijem. I to ne samo sto ne razumijem vec i podrzavam i ti si mi cak i lajkovao komentar u kojem se zalazem za haos u Bosni tj kreativnu destrukciju nefunkcionalnog sistema. Jednostavno ja vjerujem da su bosanci u šoku i da vam je potrebna sok terapija da shvatite da nije vrijedno da zrtvujete buducnost vase djece zarad kvazinacionalnih t j nacionalisti Kim stremljenja.I

Ma bitno samo da ode u zatvor. Da pokrene kolo ej. Mozda ga bude Bakir pratio ( posto vidim Dodik ga brani da nije kriminalac).

Čoče ja sam CG musliman nijesam Bosnjak. Ali nebitno, u ovoj situaciji svi u Bosni su pijuni i samo tenzije mogu dozvati ljude pameti da sudbinu svojih zivota uzmu u svoje ruke.
Jedini način da uzmemo u svoje ruke jeste da se dogovorimo. Neće nam ništa pomoći stranci.

E sada bez zezancije kakvo je kod vas stanje, kod nas niko ne priča o ratu čak naprotiv pričaju se vicevi na temu rata.Možda smo stvarno sazreli kao društvo pa da ne rješavamo sve probleme ratovima.
Tako nekako i kod nas.
Valjda smo mi mlađi naučili nešto iz grešaka starijih. Sigurna sam da od rata ništa nema :)
Inače, na poslu i van posla sam ja ta koja najčešće spominjem rat, loš uticaj foruma.

Jedini način da uzmemo u svoje ruke jeste da se dogovorimo. Neće nam ništa pomoći stranci.
Dogovor trazi kompromise to jest zrtveno jagnje.umjesto da se svrstavate uz Dodika, Prinesite ga oltaru kao uslov svih uslova za dogovor . Ja ne znam kako bi bosnjacka strana trebalo ja to da uzvrati ali sam siguran da bi reagovala krajnje pozitivno i optimisticno. Vjeruj da biste momentalno dobili punu ekonomsku i drugu podrsku medjunarodne zajednice koja je zeljna da vidi makar jedan projekat uspjesnim- to su stranci ili te vide normalnim pa te guraju da uspijes ili te vide ko divljaka pa ti nametnu mjere kontrole.

Dogovor trazi kompromise to jest zrtveno jagnje.umjesto da se svrstavate uz Dodika, Prinesite ga oltaru kao uslov svih uslova za dogovor . Ja ne znam kako bi bosnjacka strana trebalo ja to da uzvrati ali sam siguran da bi reagovala krajnje pozitivno i optimisticno. Vjeruj da biste momentalno dobili punu ekonomsku i drugu podrsku medjunarodne zajednice koja je zeljna da vidi makar jedan projekat uspjesnim- to su stranci ili te vide normalnim pa te guraju da uspijes ili te vide ko divljaka pa ti nametnu mjere kontrole.
Ne postoji međunarodna zajednica. Zaboravi Dodika, nije Dodik problem, on je za vraćanje na izvorni Dejton.

Imaš li ti neki primer da su Srbi, pa i Hrvati, pokušavali da određuju Bošnjacima uz koga treba da se svrstavaju i ko treba da ih predstavlja?

Govoreći o zabrani djelovanja SIPA-e u entitetu Republika Srpska, kazao je:

"Kako je moguće da naši ljudi u SIPA-i ne vide o čemu se ovdje radi? Mi samo čekamo da legalno to završimo i to će biti završeno, SIPA ovdje neće djelovati. Kako ste onda mogli dvojicu ljudi da pošaljete u Sarajevo? Sram vas bilo. I vi nam onda pričate ovdje kako ste vi patriote. Niste nikakve patriote. Zbog jedne video objave, oni šalju dvojicu naših momaka da ih tamo maltretiraju po Sarajevu", kazao je Dodik.

Aludirao je na sinoćnje hapšenje Marka Plavšića i Ljubana Vukovića koji su prethodno putem video snimka prijetili sutkinji Seni Uzunović pred presudu Dodiku govoreći da se "Mile ne smije dirati".

Dodik je potom branio Plavšića i Vukovića.

"U čitavom svijetu postoje objave ljudi koji napadaju predsjednika... Oni prave svetinje od nekih ljudi koji tamo sjede. Samo njima se ne može ništa. Ti momci su potpuno opravdano, ništa tu nema nasilno ni prijeteće. I oni sinoć uzmu, da bi pokazali da su oni nešto, i kažu dovedite ih u Sarajevo. I naši asistiraju. Zamislite to. Moraju razumjeti da je prošlo to vrijeme, nećete to više raditi. Kad završim ovu emisiju, tražit ću imena tih momaka koji su to radili. Oni nama ne trebaju. Ne treba nam ta vrsta ljudi koji nemaju patriotska osjećanja. Zašto ponižavate ljude? Zašto u Sarajevo zbog jedne objave? Zar vam nije bilo dovoljno da daju izjave ako već hoćete? Živim za dan kad ćemo SIPA-u istjerati, a oni neka probaju nešto uraditi", kazao je.

Plata u SIPI ocito bitnija od bajinog svakodnevnog palamudjenja.

Imaš li ti neki primer da su Srbi, pa i Hrvati, pokušavali da određuju Bošnjacima uz koga treba da se svrstavaju i ko treba da ih predstavlja?
Imam Karadzica koji je otvoreno kazao da ako Bosnjaci nastave da slijede Hrvatsku i Sloveniju ima da ih nema jer ne mogu da se odbrane ako bude rat. Bolje da su Bosnjaci Karadzicevu prijetnju ozbiljnije shvatili i malo zakocili. Ali eto stari Alija htio da se junaci i ***** 60 hiljada mrtvih

Imam Karadzica koji je otvoreno kazao da ako Bosnjaci nastave da slijede Hrvatsku i Sloveniju ima da ih nema jer ne mogu da se odbrane ako bude rat. Bolje da su Bosnjaci Karadzicevu prijetnju ozbiljnije shvatili i malo zakocili. Ali eto stari Alija htio da se junaci i ***** 60 hiljada mrtvih

Znači, po tebi, ako jedan od supružnika u braku želi razvod treba ga ubiti?

Back