Dodik ne blefira! Udar na BiH!

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pop80

Veoma poznat
Banovan
Poruka
14.840
Juče sam izneo pogrešnu procenu da će Dodik izblefirati i da neće ispuniti obećano kad ga osude.
Jbg svaki dan slušam Vučića kako laže i preti a posle savije kičmu i dobije po ušima pa sam i pod tim uticajem pogrešio.
Naime u 4 sata je zakazana sednica R Srpske na kojoj će po svemu sudeći Dodik doneti 4 kontroverzna zakona koji maltene izbacuju Bosnu iz RS a odnosno RS iz Bosne!

https://www.euronews.rs/evropa/region/158985/dodik-najavio-donosenje-niza-vaznih-zakona/vest

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dod...-u-evo-sta-pise-u-prijedlogu-zakona/250227104

Poslednja izmena od moderatora:
Vlada Republike Srpske je uputila u skupštinsku proceduru četiri prijedloga zakona, kojima se zabranjuje rad Suda Bosne i Hercegovine, Tužilaštva BiH, VSTV-a i SIPA-e, te se propisuju kazne zatvora za osobe iz Republike Srpske koje ne napuste te institucije.

Dva prijedloga zakona se odnose na osnivanje entitetskog VSTV-a, kao i regulisanje rada NVO, koji su i ranije upućivani u proceduru za usvajanje. Međutim, upućena su i dva potpuno nova prijedloga zakona - Prijedlog zakona o neprimjenjivanju zakona i zabrani djelovanja vanustavnih institucija BiH i Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Juče sam izneo pogrešnu procenu da će Dodik izblefirati i da neće ispuniti obećano kad ga osude.
Jbg svaki dan slušam Vučića kako laže pa sam i pod tim uticajem pogrešio.
Naime u 4 sata je zakazana sednica R Srpske na kojoj će po svemu sudeći Dodik doneti 4 kontroverzna zakona koji maltene izbacuju Bosni iz RS a ondosno RS iz Bosne!

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dod...-u-evo-sta-pise-u-prijedlogu-zakona/250227104
Bilo bi dobro da vrati oduzete 83 nadleznosti RS, sa kojima se usaglasio za ovih 20+ godina vladavine.

Član 1.

Ovim zakonom propisuje se neprimjenjivanje i neizvršavanje zakona i zabrana djelovanja vanustavnih institucija BiH na teritoriji RS-a.

Član 2.

(1) Zakon o Sudu Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", br. 49/09, 74/09 i 97/09) neće se primjenjivati niti izvršavati na teritoriji Republike Srpske.

(2) Zakon o Tužilaštvu Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", br. 42/03, 3/03, 37/03, 42/03, 9/04, 35/04, 61/04 i 97/09) neće se primjenjivati niti izvršavati na teritoriji Republike Srpske.

Član 3.

Zakon o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", br. 25/04, 93/05, 48/07, 63/23, 9/24 i 50/24) neće se primjenjivati niti izvršavati na teritoriji Republike Srpske.

Član 4.

Zakon o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu ("Službeni glasnik BiH”, br. 27/04, 63/04, 35/05, 49/09 i 40/12) neće se primjenjivati niti izvršavati na teritoriji Republike Srpske.

Član 5

Zabranjuje se rad i postupanje institucija čiji rad je regulisan zakonima iz čl. 2. do 4. ovog zakona na teritoriji Republike Srpske.

Član 6.

Nadležne institucije i organi Republike Srpske obavezni su preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi obezbjeđenja sprovođenja ovog zakona.

Član 7.

Lica koja su dužna da postupaju po odredbama ovog zakona izuzimaju se od krivične odgovornosti propisane krivičnim zakonodavstvom BiH i krivičnim zakonodavstvom Republike Srpske za krivična djela u vezi sa izvršenjem ovog zakona, a nadležne institucije i organi Republike Srpske obezbijediće im i pružiti svu neophodnu zaštitu u vezi sa primjenom ovog zakona.

Član 8.

S ciljem sprovođenja ovog zakona, Vlada Republike Srpske će donijeti potrebne podzakonske propise.

Član 9.
Ovaj zakon stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srpske".

Zakon o dopuni krivičnog zakonika Republike Srpske je svojevrsni dodatak prvobitnom zakonu s obzirom na to da on propisuje kaznu zatvora do pet godina za one koji se ogluše o poštivanje zakona o neprimjenjivanju zakona i zabrani djelovanja vanustavnih institucija BiH.

(1) Službeno ili odgovorno lice u instituciji Republike Srpske ili jedinici lokalne samouprave ili bilo kojem organu jedinice lokalne samouprave, kao i službeno ili odgovorno lice iz Republike Srpske koje obavlja dužnost u institucijama Bosne i Hercegovine, koje ne primijeni, ne sprovede, ne izvrši ili na drugi način ne poštuje odluku institucija ili organa Republike Srpske ili koje spriječi, odnosno na drugi način omete primjenu, sprovođenje ili izvršenje takve odluke, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

(2) Za krivično djelo iz stava 1. ovog člana izriče se mjera bezbjednosti zabrana vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti.

Ovo znači da će uposlenici iz Republike Srpske koji ne napuste četiri navedene pravosudne institucije Bosne i Hercegovine biti krivično procesuirani i da bi ih mogla čekati kazna i do pet godina zatvora.

jim-halpert.gif

Jbg svaki dan slušam Vučića kako laže i preti a posle savije kičmu i dobije po ušima pa sam i pod tim uticajem pogrešio.
Naime u 4 sata je zakazana sednica R Srpske na kojoj će po svemu sudeći Dodik doneti 4 kontroverzna zakona koji maltene izbacuju Bosnu iz RS a odnosno RS iz Bosne!

Уставни Суд ће их прогласити неважећим а СУД БИХ покренути нове поступке против контам свих Парламентараца Скупштине РС и тако све у круг.
Нема краја... босански лонац мора да кључа.

Уставни Суд ће их прогласити неважећим а СУД БИХ покренути нове поступке против контам свих Парламентараца Скупштине РС и тако све у круг.
Нема краја... босански лонац мора да кључа.
samo da rata ne bude! nek se jbu u krug još 100 godina al da se ne puca

ima nade da jednog dana progledas..

presuda nije bila napad na dodika, vec na predsjednika RS i NSRS...samim tim napad na temelje postojanja RS...sasvim logicno je da ce NSRS odgovoriti na napade iz sarajeva...jer volja naroda is RS jeste da postoji RS...

O RS u tj Dodiku otvorio sam jednu jedinu temu i to juče.. da je osuđen... ovo je druga.. nigde ga nisam pljuvao, čak sam ga i pohvalio..
Dakle lažeš da sam otvorio toliko pljuvačkih tema
Pljujem kriminalca , lažova i izdajnika Vučića a ako ti ta dvojica idu u paketu onda je to tvoj problem jbg

Da se razumemo i za Dodika tvrdim da je kriminalac i lopina i da se nakrao i naravno to je istina i svi to znaju pa i ti samo što ja nemam problem da govorim istinu jbg

zato sto si toliko pljuvackih tema otvorio da bi te rado primili zeleni na klixu...ne znam cemu to..u RS ne postoji niko normalan iz opozicije da vodi RS, da ocuva Dejtonski sporazum i kaze NE ovima iz sarajeva...
Tako je, Dodik za RS a Vučić za Srbiju, najbolji političari u univerzumu. Oni su nezamenljivi. :D

O RS u tj Dodiku otvorio sam jednu jedinu temu i to juče.. da je osuđen... ovo je druga.. nigde ga nisam pljuvao, čak sam ga i pohvalio..
Dakle lažeš da sam otvorio toliko pljuvačkih tema
Pljujem kriminalca , lažova i izdajnika Vučića a ako ti ta dvojica idu u paketu onda je to tvoj problem jbg

Da se razumemo i za Dodika tvrdim da je kriminalac i lopina i da se nakrao i naravno to je istina i svi to znaju pa i ti samo što ja nemam problem da govorim istinu jbg
jedno je tvrditi, drugo je dokazati..sarajevo tj sud bih jos nije pronaso dokaz pa da ga sude za lopovluk, a nije da se nisu trudili...presuda jucerasnja je poltickog karaktera, ne kriminalnog...

Sve ovo je formalno zamajavanje, sve dok ovaj mandat traje i ne dodju naredni izbori.
E onda, kada se budu podnosile prijave za kandidaturu za nove izbore u CIK BiH videce se da li su ovo prazne price ili ne. Onda ce se ti izbori ili odrzati bez Dodika koji ce tako morati da prizna poraz, ili se ti izbori nece odrzati po postojecim zakonima na prostoru RS, sto ce stvoriti prave posledice.

ko da ga osudi ? sud koji nije definisan po ustavu BiH i Dejtonu a naziva sebe ''ustavnim'' sudom ? ta neustavna muslimanska institucija kao i neustavni promuslimanski zakoni su doneli do toga da muslimani biraju HRVATIMA njihovg predstavnika u predsednistvu BiH i muslimani odreda misle da je to normalno i u ''redu''
vidis te odluke mozes kao i oni da okacis znas vec gde.

nesrbine iz okoline nisa, nemoj da razmisljas puno i da nam ovde iznosis svoje zakljucke koji sa zakonima i ustavom bejha imaju veze kolko i meho puzic sa tasmanijom...

ko da ga osudi ? sud koji nije definisan po ustavu BiH i Dejtonu a naziva sebe ''ustavnim'' sudom ? ta neustavna muslimanska institucija kao i neustavni promuslimanski zakoni su doneli do toga da muslimani biraju HRVATIMA njihovg predstavnika u predsednistvu BiH i muslimani odreda misle da je to normalno i u ''redu''
vidis te odluke mozes kao i oni da okacis znas vec gde.

nesrbine iz okoline nisa, nemoj da razmisljas puno i da nam ovde iznosis svoje zakljucke koji sa zakonima i ustavom bejha imaju veze kolko i meho puzic sa tasmanijom...
A ti si Srbin odakle ?

Gde je sada ona bošnjakinja iz cirkusa koja se smejala kad sam koji sat pre donošenja presude napisao da će se desiti upravo ovo. Sad joj verovatno više nije smešno čim je nigde nema.
Nisam ja bošnjakinja, ja sam muslimanka, Bosanka. :)
Smijem se i danas, još srećnije i srdačnije!
Šta se desilo? Prijedlozi tog gubitnika koji neće biti usvojeni i koji ostavljaju bez posla Srbe u Federaciji ili će ih strpati u zatvor, to treba da mi skine osmijeh s lica? Evo, sad ću :D

Nisam ja bošnjakinja, ja sam muslimanka, Bosanka. :)
e jbg da prostis. ali tvoji sunarodnici i bakir se ubise da 1993 naprave bosnjadiju.
kolko vas ''bosanaca'' muslimana ima na poslednjem popisu u BiH ?

evo podseticu te :
Укупно становника: 3.531.159

Етнички састав:

dakle , ti spadas u ''OSTALI'' a ima vas 130 000. Tu je najvise jugoslovena a kolki je broj vas ''BOSANACA muslimanske veroispovesti'' je skoro i nebitno s obzirom da se 1.769.592 tvojih sugradjana izjsnilo kao BOSNJACI

tako da misljenje neke manjinice je apsolutno zanemarljivo.

ostaje ti da njima 1.769.592 BOSNJACIMA pricas pricu o ''BOSANCIMA''

E kad njih ubedis , onda slobodno mozes i Srbima da to pojasnis.

Back