Dodik ne blefira! Udar na BiH!

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam Karadzica koji je otvoreno kazao da ako Bosnjaci nastave da slijede Hrvatsku i Sloveniju ima da ih nema jer ne mogu da se odbrane ako bude rat. Bolje da su Bosnjaci Karadzicevu prijetnju ozbiljnije shvatili i malo zakocili. Ali eto stari Alija htio da se junaci i ***** 60 hiljada mrtvih

Pa kakvo ti je to mešanje u to ko će da bude bošnjački lider?
Drugo, da to sleđenje Hrvatske i Slovenije nije uključivalo i Srbe, uopšte nas ne bi bilo briga što ih sledite. Bošnjaci su tim sleđenjem hteli da određuju ne samo svoju, nego i srpsku sudbinu.

Tačno, jer su otišli za duplo veću platu nego u Bosni. No, nisu muslimanski ljekari tema već ljekari iz RS-a? Da, imamo i jako puno divnih, ljubaznih, stručnih ljekara i iz Srbije, svako ide gdje mu je bolje :)
Pokretljivost radne snage, zašto praviti famu oko toga. Ako postoji između Nemačke i Bošnjakistana, zašto da ne postoji između Srpske i Bošnjakistana.

Ako vašem tržištu ne budu bili potrebni srpski lekari, će da odu na neku drugu stranu. Lekara svuda treba.

A kamo hvala RS-u i Srbiji što su ih besplatno školovali, dali im specijalizacije i sl.? :D Naši bar ne idu dok su pod obaveznim ugovorom od 5 godina, iz RS-a trče ovamo.
Imaš i doktora i medicinskog osoblja iz FBiH koji rade kod nas u Republici Srpskoj.

Stvar je sve jasnija ili ćete se na ravnopravnoj osnovi sa nama dogovarati ili ćete ostati u trokutiću okruženi Srbijom i Hrvatskom.

Pokretljivost radne snage, zašto praviti famu oko toga. Ako postoji između Nemačke i Bošnjakistana, zašto da ne postoji između Srpske i Bošnjakistana.

Ako vašem tržištu ne budu bili potrebni srpski lekari, će da odu na neku drugu stranu. Lekara svuda treba.
To je tačno, ali razvodnjavaš temi u baljezgaš usput. Mislila sam na bajine prijetnje sa kojima je počeo, prema vlastitom narodu: ko ostane raditi ide u zatvor; ko nastavi raditi mora iseliti iz RS-a.
Nije tebi to pomalo bolesno?

Ne znam šta on misli, pa bukvalno 90% ljekara iz RS-a radi u Federaciji, u Sarajevu najveći procenat. Zašto? Zato što im je plata duplo veća kod nas nego kod baje.
Zato što je Sarajevo veliki grad sa mnogo privatnih ordinacija.
U Istočnom Sarajevu samo dve privatne i bolnica. Svi lekari su iz Istočnog Sarajeva. Iz Banja Luke nema ni jedan, iz Trebinja ni jedan.
Niko od njih ne bi doveo porodicu da živi u Sarajevu. I lekari iz Istočnog Sarajeva stanuju u svom gradu, deca im idu u školu u Istočnom Sarajevu.
Lakse je raditi privatno, nema dezura, nema iskreno ni lečenja, uglavnom samo dijagnostika, što znači da nema ni odgovornosti. A plata jeste malo veća.

Pa kakvo ti je to mešanje u to ko će da bude bošnjački lider?
Drugo, da to sleđenje Hrvatske i Slovenije nije uključivalo i Srbe, uopšte nas ne bi bilo briga što ih sledite. Bošnjaci su tim sleđenjem hteli da određuju ne samo svoju, nego i srpsku sudbinu.
Dodik predstavlja politiku razbijanja drzave i kao licnost je spreman da postavi male ljude ispred sebe i u stanju je da izazove nekuu krizu koju nece moci da kontrolise i da tu nastrada veliki broj ljudi. to mora da se iśćera motkom sto prije inace cete mu vidjeti zlo

To je tačno, ali razvodnjavaš temi u baljezgaš usput. Mislila sam na bajine prijetnje sa kojima je počeo, prema vlastitom narodu: ko ostane raditi ide u zatvor; ko nastavi raditi mora iseliti iz RS-a.
Nije tebi to pomalo bolesno?
Pa mislim da se to nije odnosilo na lekare, nego one u institucijama koje je upravo ukinuo fa teritoriji Srpske.
Neće reći seljacima da ne donose kupus i krpompir sa Romanije u Sarajevo na pijac. (Ako donose, ne znam... :D)

U Istočnom Sarajevu samo dve privatne i bolnica. Svi lekari su iz Istočnog Sarajeva. Iz Banja Luke nema ni jedan, iz Trebinja ni jedan.
Niko od njih ne bi doveo porodicu da živi u Sarajevu. I lekari iz Istočnog Sarajeva stanuju u svom gradu, deca im idu u školu u Istočnom Sarajevu.
Lakse je raditi privatno, nema dezura, nema iskreno ni lečenja, uglavnom samo dijagnostika, što znači da nema ni odgovornosti. A plata jeste malo veća.
Znam, liječim se u Našoj klinici u Istočnom (privatna klinika) jer su ljubazni, povoljni, stručni. Možda nema iz BL ali ima iz Srbije posve sigurno, tatu mi liječi dr. iz Kraljeva.

I još moram dodati da ne rade u privatnim klinikama samo u Sarajevu, rade u Općoj bolnici i KSUC.

Dodik predstavlja politiku razbijanja drzave i kao licnost je spreman da postavi male ljude ispred sebe i u stanju je da izazove nekuu krizu koju nece moci da kontrolise i da tu nastrada veliki broj ljudi. to mora da se iśćera motkom sto prije inace cete mu vidjeti zlo
Pa Srbi i žele razbijanje države i da ih Dodik predstavlja na takav način. S njima treba Bošnjaci da se dogovore, da se mirno raziđu ili da naprave neku formu koja bi očuvala BiH.

Vi biste najradije da Srbe predstavlja Peđa Kojović, pa da se s njim dogovarate... :D

Back