Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Dobar dan odn jutro meni je jutro, do 1 sam spavala.
Kako Zauz priča o grejanju kod njih, duša mi se već ledi. To je već pitanje pitanja zašto takvim domaćinstvima država ne pomogne na neki način, kao i penzionerima za zimu. Njih dve imaju nas i imaju određenu imovinu, a onaj ko nema, jedino mu ostaje da se smrzava. Teška nepravda vlada na ovom svetu. Teška. Ko nije spremio drva do sada za zimu, mislim da mu neće biti lako. Ogrev je užasna stavka ako nemaš cg koje je najskuplje na svetu a loše al bar ga plaćaš uz Infostan pa to i planiraš. A plan da uštediš 2.000 evra za drva sa penzijom od 30.000 din je bajka.
Mi smo se navikli da je naše cg ravno nuli a plaća se basnoslovno, pa kad je hladno pustim klimu. Šta da se radi. Inverter nismo kupili, pare su otišle na druge stvari, a nas dvoje se složili da i sa ovom klimom i uljanim sa malo dogrevanja možemo izdržati. Ja sam se već spremila da će mi ove zime biti hladno. Kupila sam krznene nepromočive čizmice pa napolje neće biti problem. U stanu ću se kao i uvek zabiti u ovu moju sobu gde je toplo. Imam još da nakupujem termo čarapa za sve. Spremila sam džempere za po kući za sve. Grejanje je godinama svake godine sve gore. Bar me raduje što će njima dvema biti toplo, imaju novi kotao, imaju drva i ugalj. Nas troje u Bg ćemo kao i svake zime, sedenje u džemperu i termo čarapama. Ali razlika je što sam sada spremna na to, prvi put do sad.
Otkud 2000 eura za drva?
Kod mene za kucu treba maksimum 10 do 12 metara,a to je oko 500 eura po sadasnjoj cijeni
I to da se sve grije.
A koliko razumjeh i kod tebe su dvije osobe u pitanju.
 
Otkud 2000 eura za drva?
Kod mene za kucu treba maksimum 10 do 12 metara,a to je oko 500 eura po sadasnjoj cijeni
I to da se sve grije.
A koliko razumjeh i kod tebe su dvije osobe u pitanju.
20 kubika. S tim da u njihovom kraju cena je 80-100 evra kubik. Bez šale. U Bg je 60 al niko neće da tera. Toliko ti treba za kuću i lokal, 20 kubika.
 
Toliko treba ako će da idu u kratkim rukavima. I kad je kriza i muka onda se greje najviše 2 prostorije, ona gde se boravi ceo dan i ona malo gde se spava. To kad se plaća iz svog džepa, a kad ti plaća neko drugi hbg onda možeš i da se bahati sta te briga kad imaš budale. Joj zivote ne bi od mene videle ni potpalu, a ne 20 kubika drva, pa bi se malo zislile, takve sebicne i samozive.
 
Htela sam da podelim sa vama da sam bila jako ponosna prošlog meseca kada je prošla poslednja rata za naš šporet, ovaj električni. Nismo ga menjali 20 godina, i posle mnogo peripetija imamo šporet i hvala Bogu sve je u redu. Kad otplatimo nešto srce mi je puno. Ćerka će sad da riba šporet i pošto je samo malo zanrljan, posle njene ruke biće ganc nov. Hvala Bogu ona je pedantna do detalja svih mogućih i kada nešto radi to je do savršenstva.
 
Toliko treba ako će da idu u kratkim rukavima. I kad je kriza i muka onda se greje najviše 2 prostorije, ona gde se boravi ceo dan i ona malo gde se spava. To kad se plaća iz svog džepa, a kad ti plaća neko drugi hbg onda možeš i da se bahati sta te briga kad imaš budale. Joj zivote ne bi od mene videle ni potpalu, a ne 20 kubika drva, pa bi se malo zislile, takve sebicne i samozive
Pazi ima istine, ne sporim.
Pričao ne pričao sa budalama ne možeš. Pokušali smo bezbroj puta. To ti je. Kad ne budemo mi imali da im pomognemo, snaći će se kako znaju. A ja volim da imamo uvek daj Bože. Bolje je tako hvala Bogu.
 
Noćas umalo da nam strada Aki tj juče. Njih dvojica su se poklali oko hrane, veliki ga je malo povredio. Preživeo je miš i u redu je, ali nije sav svoj. Napao je velikog dok jede a nas dvoje ih nismo razdvojili, to je bio sekund. Srećom živ je i može se reći dobro, osim što na svoje bolesti je u stanju traume. Naša je greška. Nismo mogli da pretpostavimo da će slep i gluv i bez njuha da dođe do ovoga koji jede, i još da ga napadne. Mator mator ali lud. Jbg. Živ je.
 
Meni država sa ogrevom da pomaže ne treba, ja nemam odzak, a i da ga imam ako sta mrzim to je lozinke vatre, pepeo, "miris" drva i uglja, fuj. Ne postoji stvar koju mrzim više od šporeta smederevca, čuj snederevac u 21 veku, celu fabriku bi digla u vazduh.
U parama Afro u parama :lol:
100 evra bar da da penzionerima. Gde je sad? 🤔
 
Meni država sa ogrevom da pomaže ne treba, ja nemam odzak, a i da ga imam ako sta mrzim to je lozinke vatre, pepeo, "miris" drva i uglja, fuj. Ne postoji stvar koju mrzim više od šporeta smederevca, čuj snederevac u 21 veku, celu fabriku bi digla u vazduh.
Dobro dođe smederevac za spremanje zimnice. Paprika se najbolje ispeče na smederevcu.
Ja sam moj izbacila, nemam ga više, ali nedostaje u jesen.
Inače sam veliki protivnik loženja u prostoriji u kojoj se boravi. Em koliko god pazio uvek ima otpadaka od drva, prašine od pepela, em treba svake godine krečiti.
 
Dobro dođe smederevac za spremanje zimnice. Paprika se najbolje ispeče na smederevcu.
Ja sam moj izbacila, nemam ga više, ali nedostaje u jesen.
Inače sam veliki protivnik loženja u prostoriji u kojoj se boravi. Em koliko god pazio uvek ima otpadaka od drva, prašine od pepela, em treba svake godine krečiti.
Negde napolju neki stari za papriku i bozepomozi inače za sve ostalo nabrojano ga mrzim ko nemce, strasno...
 
2000 eura da se griju dvije osobe?
Bolje im uplati hotel u Egiptu preko zime.🙂
Ako zaista toliko placate,to je previse.
To je zaista previše. Ne znam koliku površinu greju, ali dve osobe ni ne treba da žive u 200m2.
Takođe, ako je kotao za CG mnogo je bolja kombinacija drva + ugalj, nego samo drva. Smanjuju se troškovi, a bolje greje ugalj nego drva.
Mi mnogo para damo za ogrev, ali nas je petoro u 220m2, i dve odvojene kuće su, ne jedna.
 
Samo da pojasnim ne plaćamo toliko. Obezbedili smo i to je bitno. Ne ništa nismo ukrali hvala Bogu :lol:
Naravno da je mnogo. Za sledeću godinu ne znam šta ćemo, moraćemo uskoro da mislimo. Ali šta je tu je. On je uvek našao rešenje kada ja ostanem bez rešenja. Svekrva je razočarana što sad nećemo doći, ali ne možemo, doći ćemo kad treba.
Aki se ušinuo, nije mogao da pomera glavu, ni da jede ni da pije. Zvali veta, reko daj mu osminu movalisa što i jesmo. Na kraju smo ga hranili pilećim prsima seckanim u usta i pojeo je sve, a vodu je uspeo da pije kriveći glavu. Daću mu ponovo vode, napunim činijicu i držim mu pod glavom i on je nekako pije. Srce malo. Malo je bolje, vraća mu se pokret u glavu i šeta po stanu. Spasili smo ga. Mislim da je ovo preživeo hvala Bogu.
Moji su otišli na kolače, ja na kraju nisam htela jer me mrzi da idem do Ada mola i ne sviđa mi se šta imam da obučem za ovo vreme, sve je za posao, takođe ne volim mnogo kolače i hoću da budem malo sama. Tako da sledeći put a sad malo sama da uživam.
Ako se ćerka zaposli uskoro, daj Bože, svakako ne bismo mogli kod njegovih zbog njenog posla. Videćemo. Cukov je dobro, a ja konačno da slušam muziku i uživam u svom nesu, bolji od svakog kafića. Sutra pravimo sutlijaš, pošto im se išlo na kolače.
Ja i inače ako sumnjam da mi neće biti top u izlasku i želim da se odmaram kod kuće taj dan, izaberem ko što znate da se kući zabavim. To je do mene.
A dešava se i da me povuku nešto što uopšte nisam planirala. Ja sam prilično takva, prema trenutnom raspoloženju. Ne volim ništa da radim što mi ne paše u slobodno vreme, ako ne moram. Ali to sam već pričala ranije. Uživam sama, imam more načina za zabavu, a i da samo dremnem, ma ful.
 
Dobro veče.
Izvela sam cukova, malo je bolje. Daće mu ćerka opet malo vode.
Njih dvoje su došli brzo i doneli nam svima po somersbi od jagode i limete, koji je bezalkoholan, i koji muža podseća na klaker, koji ja nisam pila u životu, ali on kaže da je to bilo najjače piće ikad. Lepo smo nazdravili za njene uspehe.
Ja sam slušala muziku i uživala, ispekla pite njemu za večeru, ona je jela sendviče sa prsima. I kupila je sebi neke makrobiotske galete. Lego mi ovaj 'klaker' ko Bog.
Pričamo o njenim planovima, koje vam neću otkrivati. Ona me uvek iznenadi sjajnom idejom. Muž je lansirao jedan novi trend, srećom niko ga još ne kopira, samo čekam kada će. Ona je oprala svoje fensi pidžamice. Glupe mene. Ako sutra hoće na piće, obući ću svoju omiljenu tufnastu crnu haljinu svih namena, oprala sam je, i što da ne. Uvek tako zaboravim da ipak imam šta da obučem. Mogla sam i crnu Zara haljinu, ali je krucijalno što sam lepo zaboravila šta sve imam u ormanu. Ništa. Eto. Dobar razlog da izlazak ponovimo, na banana split, mada su rekli da je bio očajan. Ma snaći ću se već. Treba samo da pogledam da imam šta da obučem i obujem, toliko o tome. Mada. Glavno je bilo to što mene mrzi. A kada čujem da je posluženje bilo loše, znam da mi je moja kafa bila par ekselans.
Legla mi je hrana danas, a ovaj somersbi posebno, stvarno je lep, i nekako je veče proteklo da mi se vratio osećaj odmora. Na tv je neka bljutava trač emisija, sve asocira na odmor. To je pravi vikend. 🍹
 
Ne spava mi se, a i ne sluša mi se muzika. Možda nešto jede, ali ne nešto preterano. Mogu i bez večere. Ionako sam liniju koju sam bila sredila skoro, ponovo upropastila. Jedan dan sam baš obukla jednu totalno neobičnu varijantu, bila sam hrabra kao u dobra stara vremena. Niko mi to nije ni predložio, niti dao ideju, potpuno sam se sama tako obukla. Imam ja ispade svoje vrste. Malo mi je glupo i da kažem, mislim nije ni vulgarno ni ništa, čak nije ništa posebno, ali je za mene bio izlazak iz zone komfora i dosadnog i viđenog i prijalo mi je. Nije sada više ni važno, bilo je smelo a da nimalo nisam bila nepristojna, a moj gaf nije bio primetan. To je svakako bolje nego da ti pukne odeća na poslu ne daj Bože a dešavalo se mnogima. Sandale su mi opet pukle, ali će ih komšija opet opraviti, mnogo ih ali mnogo volim, kao i ove čizmice sad. Nisam još isprobala uz šta ću da ih nosim, nove braon čizmice. Uz bež vunenu haljinu sigurno. I uz prugaste zimske pantalone i beli kratki džemper. I uz zelenu trikotaža haljinu, i uz melirane štofane pantalone i sako. Imam jedne još lepše čizmice, kožne, do gležnjeva, stare jedno 6 godina, na malu štiklu, ali ih ne nosim, neudobne su. To mogu da se žrtvujem jedino ako mi budu dolazili stranci, mada i za to imam duge braon kožne ravne čizme. Brojim šta imam od obuće za zimu. Štikle otpadaju. Imam i one čizme marsovke, crvene i crne patike i naravno zlatne, koje ne skidam. Moram da proverim cipelarnike. Tako sam ladno danas zaboravila da imam dve haljine za ovo vreme. Sigurno ću otkriti još nešto. Koliko stare obuće, demode, imam u garaži, ne znam ni sama. Obuća mi je uvek problem. Uvek. Strašno se brzo razjebe i retko šta mi traje. Štikle ne mogu da nosim posle problema koje sam imala. Ove čizmice upale su mi ko kec na 11, jer su vrlo otporne i naložene, a i slatke. Sad ću da vam ih pokažem. Ja sam moje platila 3990.
 

Prilozi

  • Screenshot_20220911-003015.jpg
    Screenshot_20220911-003015.jpg
    60,6 KB · Pregleda: 34

Back
Top