Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

U vezi sa tim dobila sam ja pomoć katkad od raznih ljudi. Ali uvek je to bilo zato što sam za tu pomoć pitala. Jedine osobe koje su nam pomagale nenadano i bez pitanja su roditelji. Svekrva više ne može, dok je mogla, pomagala je. Ima muž ljudi koji mu pomažu bez mnogo pitanja itd. Ja ih nemam, takvog kakvog Adriana pominje. Ako me pitate zašto ne verujem u lanac dobrote, mogu samo reći da je suviše zla u ljudima da bih verovala u tu bajku.
Ja u Boga verujem da se razumemo i trudim se da živim koliko mogu u skladu sa tim.
Samo par puta sam dobila nenadanu pomoć i to od stranaca ili od firme. Oni koji je trebalo da mi pomognu nisu bili nigde.
Ja ne mislim da čovek treba da odustane od Boga zato što je vreme loše i ljudi su poludeli.
Ali u isto vreme, mora da nauči da sebe čuva i da sebe stavi na prvo mesto. Ne verujem u hrišćanske vrednosti da ja ispaštam da drugima bude dobro. To nije moj Bog.

Coveka mozes da kupis samo ako mu pruzis ruku koju ti nije trazio a trebala mu je.
https://solidarnakuhinja.org/ ima takvih za mnogo osoba skupili su se gradovima (glavni grad uz dva veca severnije)...eto verujem da oni u Beogradu Novom Sadu Somboru ako se tacno secam pomognu koliko mogu...nemaju nista od toga verovatno dobri zivoti te kao neki izraz zahvalnosti onome Gore sto im je to omogucio...
Sve ostalo je trgovina.
. . . svet u kome smo je tako napravljen?...

Poslednja izmena:
Meni ovaj citat deluje da ako si već odlučio da pomogneš, pomoći ćeš bez obzira da li će ti to biti uzvraćeno.
Jednog dana neko drugi će ti učiniti nešto dobro.
...ne vidim da to vracanje radi...da ponavljam to kao pricu postoji nada nego kao boli kad se ne desi...
Takođe ne možeš očekivati ravan put u svom životu, nešto će se uvek isprečiti, na tebi je da taj kamičak ili kamenčinu pomeriš da li sam ili uz nečiju pomoć, podršku....
Nekad nije bitno kakav je put pred tobom već na koji način ćeš ga videti i reagovati na sve što ti se nađe na tom putu....
...volela bih miran siguran put...ovo do sad je kao da sam se lomila po Himalajima...da li cu se smrznuti od hladnoce ... upasti u provaliju...visinska bolest...stalno neki siljak koji probada...
Kad daješ, daješ od srca ne razmišljaš o vraćanju a kamenje na putu života je tu, neka od tih kamenja uzećeš u ruku i sačuvati, neki ćeš šutnuti, neki preskočiti.....
...to moze da se daje tako zivotinjama mackama psima lutalicama voda hrana...jezevima (ako nemaju hranu tamo gde se pojavljuju)...ima kada u sumi pored kuca stave kucice za ptice gde je hrana...eto tako...sta kad lavina okruzi te nema ni makac sta kad zatrpa...

Bila sam do prodavnice po mleko, neku gricku njoj i nešto slatko. Bila je gladna posle doručka. Vrlo sam zadovoljna sladoledom što sam kupila i baš smo se obe lepo najele. Uzela sam i super toalet papir za 30 dinara po rolni. Sreća što ona jutros nije videla poruku na papiriću pa sam ja otišla do radnje i sve kupila na nekim akcijama koje ona nema ili ne bi uzela. Nas dve se dopunjujemo. Ona je najbolji izvršilac tipa piše to i to kupi to i to. Ja sam najbolji šunjač za super proizvode po dobroj ceni. Baš smo skoro muž i ja pričali, ja u toj svojoj kupovini ne pravim kompromise. Pričali smo o tome da u životu ne treba spuštati kriterijum i prihvatati kretenske stvari. Što se tiče moje kupovine, rekla sam mu, ne pravim trule kompromise, jer ne želim da bacam hranu. Nismo toliko bahati.
Ćerka uči pa večeras izlazi.
Ja za večeru pravim komplet lepinje. Ja ću jesti sa vratom. Komšija nam je opet u selu inače bi dobio večeras jednu vruću lepinju. Nikako da se potrefimo, ja uvek vikendom pravim nešto a on je u selu.
Sutra ću da pravim kolač s malinama, danas me mrzi, imamo i sladoled i medeno srce i čips.
Uživam ovih dana ne radeći ništa i stvarno se odmarajući kod kuće, ručak mi nije neki problem.
Ovde je pala kiša i prijatno je napolju, taman za moju roze haljinu.
Idem da dovršim nes i pušim, ručka imam, kuhinju sam juče sredila, a danas nema pranja jakni zbog vremena. Popodne bih konačno mogla da čitam knjigu i pogledam neki film, a ima i Zvezda.
A tu je i muzika, mogla bih malo da skidam neke nove pesme, obično nemam vremena za to, pogledam fejs, očistim telefon.
Sve to uglavnom ne stižem.

Tako je.
Ja sam uvek tvrdila da se dobro uvek dobrim vraca...samo to dobro koje se vrati ne dolazi sa strane ili od osobe od koje mi ocekujemo da sa vrati.
A ako nesto das, a ocekujes istom merom zauzvrat, onda nisi dao nego prodao.
Nije to trgovacki pazar, ili kako rekose, transakcija...gde se sve meri na kantar i od koga.
...dobro...
A mi od ocekivanja i razocarenja sto ismo dobili isto od osobe kojoj smo dali, ne primetimo dobro koje je nenadano stiglo u nekom drugom obliku ili sa druge strane, ili jos gore, vidimo ali nam se nekako podrazumeva
...ocekivala sam da mi osoba sama vrati ono sto sam dala...nista nista nista...tek kad sam obavestila da po zakonu treba da vrati inace ima ko ce time da se bavi...
tek tada je vraceno...
To mozda nije ovo o cemu se piše nego su dani davanja bez ocekivanja nazad nekako za one koji imaju mnogo (njima to ide uz umanjenje poreza)...

...ona sustinska promena na izvanredno kad ce da se desi...

https://solidarnakuhinja.org/ ima takvih za mnogo osoba skupili su se gradovima (glavni grad uz dva veca severnije)...eto verujem da oni u Beogradu Novom Sadu Somboru ako se tacno secam pomognu koliko mogu...nemaju nista od toga verovatno dobri zivoti te kao neki izraz zahvalnosti onome Gore sto im je to omogucio...

. . . svet u kome smo je tako napravljen?...
Da, svet je tako napravljen i to je ok. Bezuslovnu ljubav mozes da dobijes samo od roditelja.

Da, svet je tako napravljen i to je ok. Bezuslovnu ljubav mozes da dobijes samo od roditelja.
Hajde sad tako je kako je....
...babe dede neko od rodbine zavisi sa kim se bude plus neki nemaju oca majku nekima majka otac odu da imaju malo vise pare bolje danas nekada se udaju ozene ponovo ostave decu nekome od rodbine sta vec...Ponovo to bez uslova nije da bas postoji ima cesto ocekivanja da se uradi ono sto oni nisu...bas je rec nekako koja ne znaci nista ...

Poslednja izmena:
@Zauz kod davanja nije bitno koliko neko ima već koliko mu ostane kad da, ako već govorimo o materijalnoj pomoći
...Tacno zato najvise pitaju ove srecne ruke u zivotu pod srecnom zvezdom sto su otisli iz inistranstva ako zele zato sto to sitno njima nista ne znaci ovamo dosta pomaze...
...Ima Srbi za Srbe...ima Solidarna kuhinja...ima kada vole nesto na jutubu da gledaju te daju pare kako bi bili bolji mikrofoni kako bi putovali ti sto rade da snime gde gledaoci zele...

Uglavnom su me najbliže osobe povređivale do najgoreg stadijuma, i posle toga, dobrota je za mene umrla.
Ako je to rodbina bar imas taj jasan stav nisu dobri daleko ih bilo...kod mene su mladi rodjaci nestali...mahom redom kao da ih nije ni bilo...
Ne postoje u mom zivotu videla sam neke gluposti na fejsbuku to je takmicenje ko vise para ima ko je vise dao kome je zivot lepsi bolji sjajniji....ne ide da objasnim okruzenju koliko me ne zanimaju niti koliko me price o njima ne zanimaju...nemam nista od toga osim tuge sto meni to nema ko da da sto je njima dato..

Ako je to rodbina bar imas taj jasan stav nisu dobri daleko ih bilo...kod mene su mladi rodjaci nestali...mahom redom kao da ih nije ni bilo...
Ne postoje u mom zivotu videla sam neke gluposti na fejsbuku to je takmicenje ko vise para ima ko je vise dao kome je zivot lepsi bolji sjajniji....ne ide da objasnim okruzenju koliko me ne zanimaju niti koliko me price o njima ne zanimaju...nemam nista od toga osim tuge sto meni to nema ko da da sto je njima dato..

Mozda ti pomogne, ja sam puno razmisljala na tu temu.
Zakljucila sam da je dobrota opozit nanosenju zla.
Ukoliko ljudima ne cinis zlo vec si na dobrom putu.
Pomozi sebi kao sto bi pomogla najblizem i najvoljenijem. Ljudi su cesto nauceni da sire ruke prema drugima ali za sebe ni mrvicu ne zele da uzmu. I posle se osecaju porazeno a onda se ulazi u ranu dublje, da li imamo ili nemamo prava tako da se osecamo.

Pokusaj da ne uzimas od drugih, da u usta ne stavljas ljude ali sebe pazi.
Znas sta meni pomaze, posto ja nemam primarnu porodicu a muz je uvek muz, ne zna me od pelena, sestru necu da opterecujem i onda razgovaram sa sobom kao dupla Freya. Jedna emotivna, preplasena, teska na odluke a druga kao da je starija, da gleda sa strane i ona me tera, kao majka sto bi me terala.
Znaci, izlaza mahom ima, na tebi ili meni, svima nama, je da ga nadjemo.
Najmanji promenjen korak u dnevnoj rutini je vec odvajanje od starih rituala. Pa drugi, pa treci, pa ces da se okurazis...i pustaces od sebe polako jednu po jednu povredu kako budes sama sticala samopouzdanje.
Kada se promene nataloze, skinuce ti se koprena sa lica i videces sebe i svet drugacije.

Slažem se sa Freyom.
Moramo sebi pomoći.
@**Freya** predivno napisano i tako tačno.
Možda je to neki kurs, hobi ili ljubimac, ali ako iz porodice nemamo sreće možemo je naći u nečemu drugom. Nikada se ne zna kuda život nosi. Ako verujemo u sebe i volimo sebe, zdravo, bez sebičluka, ali gledamo da ne budemo loši prema drugima, to je već nešto, po meni ono zrnce sreće da će neko to videti i shvatiti. Ne mora to da bude porodica. Možda će to biti neko potpuno stran ko će razumeti našu dušu.
Treba da pokušaš @Zauz da nađeš sebi nešto što će te činiti srećnom izvan porodice. Dodatni posao, hobi, ljubimca, ili neku veštinu uz pomoć koje ćeš znati, a sigurno je imaš, da si baš zbog toga nečega tako posebna i jedinstvena.
Jer svako od nas je poseban i jedinstven zbog nečega i na neki svoj poseban način.

Dobro jutro ili dobar dan.
Pitanje dobra i sreće mislim da nije ni toliko ni komplikovano ni jednostavno. Nekada nam je za sreću ili nesreću potrebno jako malo. Uvek prvo kažem sebi, pre nego što zahvalim Bogu na svemu što imam, da je najvažnije život, zdravlje, da smo dobro. Ustati i biti dobro je već mnogo razloga za sreću. 🌷 I da su nam oni koje volimo takođe dobro.
Jer život na žalost ne piše samo lepe stvari ali ne piše ni samo ružne. Za svoju sreću donekle smo ipak i sami odgovorni. Kažem donekle, jer ne zavisi sve u životu od nas. Ali ako se ponašamo odgovorno, smireno, ako smo ljubazni i ne zavidimo nikom, ako smo skromni i radujemo se jednako i velikim i malim stvarima, i znamo da se ophodimo, šanse da budemo srećniji su veće.
U životu možeš upoznati mnogo ljudi. Neki od tih ljudi doneće ti sreću koju možda nisi imao sa nekom svojom porodicom ili u nekom periodu života. Važno je da biramo svesno pametne i dobre izbore za sebe. Da u životu, citiraću, ne živimo 'jeftino' nego hodamo kao čovek. Jedno poimanje sebe kao nekog koji ima neku svrhu kroz nešto pomaže nam da se osećamo vredno. Za nekog je to neko humano delo, za nekog porodica, za nekog posao koji voli, za nekog je dovoljno da brine lepo o svom životu i ne smeta drugima. Kako god. Ali ako osećamo i znamo svoju neku svrhu, razlog svoje ljubavi prema životu, bićemo uslovno rečeno srećni. Ne ono skakati do neba. Već zadovoljni sobom, a to je neka kako ja mislim lična sreća.

Ja sam se noćas mučila kao pas. Nikakvog spavanja, košmari, mučila sam se celu noć. Toliko sam ružno sanjala da sam ustala bez ikakve volje, kao prazno telo. Pomislila sam je bote bolje mi je da ustanem ako ću ovako da se mučim ko da imam groznicu. Bukvalno.
Tako da sam ustala prilično nesrećna, rekla bih. Ali to je trivijalan razlog naravno :lol:
U svetlu poremećenog društva danas, sa svim što se dešava oko nas, biti normalan je već velika sreća, pored toga da si zdrav. Biti svestan u vreme kolektivne nesvesti po meni je već velika sreća. A zašto?
Zato što si svestan šta je stvarno dobro a šta ne u moru laži u kojima živimo. Takva privilegija u životu daje jednu dozu duševne zrelosti, pa ma kako i koliko živeli, živimo kao ljudi, a to je ne mali razlog za sreću, ili bar osećaj lične vrednosti u potpuno poremećenom društvu, pričam o celom svetu, jer to je tako.

Dobar dan.
Ne mogu da pišem u kafani, suviše sam opširna, to sam već obrazlagala, zašto pišem ovde. Mnogo pišem i gušim kafanu, a ovo meni dođe kao jedina tema gde mogu da se raspišem, bez veze ili ne, nebitno je.
Sjebala sam nogu. Udarim se u krevet i sad me boli skočni zglob na levoj nozi. Pošto ćerka nije bila tu nekako sam otišla do prodavnice. Sve osim ručka ostaviću. Namazala sam sprej. Uostalom ništa neće pobeći. Za ručak sam uzela batake i samo ih ubacim u rernu, sreća pa sam danas sve kupila za brzinsko spremanje.
Kupila sam šljive i zamrzla da imam kad ih nestane da pravimo knedle.
Za sandale koje su pukle ne znam šta da radim, verovatno ću dati da se poprave jer su mi potrebne, ne treba mi novac nazad, trebaju mi sandale.
Danas ne idem nigde zbog noge.
Juče smo nas dvoje izašli i popili po plazma šejk, obukla sam novu haljinu, sredila se.
Lepo je biti na odmoru, čak i kod kuće, kao mi sad. Mogu da se dovoljno odmorim i naspavam i nemam nikakav presing. Pored toga, ćerka mora da uči, da smo otputovali, knjige ne bi videla, ali dobro.
Ćerka večeras izlazi, u toku dana uči.
Ja uživam u nekim sitnim radostima i družim se sa njih dvoje, puno pričamo i smejemo se, jesmo zajedno kada se radi, ali nije isto. U toku odmora imamo vremena da izlazimo i uživamo i da budemo neopterećeni običnim stvarima, svakodnevnim, te pričamo i družimo se mnogo lepše nego inače.
Osećaj da imam vremena u toku dana, i da sam konačno odmorna i relaksirana, ovoga puta mi je više vredeo nego da smo otišli na put. Nikad mi nije uslovno rečeno propao odmor, sada jeste, ali meni zapravo nije. Više nego ikad stvarno radim šta hoću.

Taman smo rekli zaustavljamo šoping jer smo preterali i imamo svega stvarno, onda je on kupio Zvezdin šorts i Waikiki majicu.
Ja sam rekla šoping više niks.
Govorio sam, govorio, pričao, pričao... :lol:
Ćerka ide sad na rođendan.
Ja za večeru za nas dvoje imam više varijanti: juneću supu koja je kao čorba, pršuta, pavlaka, kačkavalj i paradajz, ili hleb i pretop i jogurt. Meni je lako a muž neka na kraju jede šta hoće, ona će jesti na rođendanu. Ja sam počela malo manje da jedem, mašala, i da se malo smanjujem, mašala.
Danas smo imali po meni najlepši ručak, juneći rinflajš, povrće i ren. To su dani kada presečem nešto ultra zdravo i zasitno, a da nije teško.
Našla sam tri recepta koja ću uvrstiti u svoj meni - pileći gulaš, pogačice i teleću čorbu restoransku. Sutra da iskoristim supu, pržim šnicle i krompir.
Dan sam mahom provela u prodavnici i uz šporet, kao i oko pasa. Mazila sam ih obojicu danas. Sad sam tek slobodna.
Čeka me pranje sudova ali to ću kasnije. Oko večere se ne brinem. On je jeo s apetitom, imamo neke slatkiše i sokove, do večere će biti dobra i supa 🍲 a ima i štošta drugo.
Mnogo mu je lep šorts, a i majica. Čekam da popodne da komšiji da mi popravi sandale. Bukvalno ću kad ih popravi stalno da ih nosim i nek traju ovu sezonu ali da sam ih iznosala. Jedva čekam da ih popravi.
Muž je otišao do garaže da nešto radi, ona ode na rođendan, sad sam sama i baš mi je fino.
Možda siđem kasnije po hranu za sutra da utrošim nešto sa kartice. U stanu je vruće od kuvanja, ali nas je promaja spasila.
Ili da prvo dremnem i pripalim jednu s mirom. Imam muziku, knjigu i internet, mnogo sadržaja da se opustim, ali sam trenutno umorna malo.
Večeras ću ponovo da napunim kadu i relax. 🌷

Možete me smatrati zlom sada i ovako, ali iskreno, trebalo mi je mnogo vremena da shvatim da su ljudi govna. Ne verujem nikom i ne pomažem nikom. Mogu biti dobra samo prema onima koji su prema meni dobri, a takvih je malo.
Uglavnom su me najbliže osobe povređivale do najgoreg stadijuma, i posle toga, dobrota je za mene umrla. Dobra sam prema sebi i ljudima koje volim. Za sve ostalo iskreno - ne želim njihovu dobrotu, fala lepo.
pa ima i toga, ali pravo pitanje je zasto se tako ponasaju? povredjeni, unistavani, sto objektivno, sto subjektivno dozivljeno.. ima zaista mnogo varijacija na temu sta to dovede coveka do stadijuma - dobar i budala su braca :(
ali bas u toj kategoriji, kategoriji ljudi koji iz raznoraznih razloga mantraju pomenutu recenicu, nalazi se dosta dobrih dusa koje se daju prevesti u armiju dobrih, samo kada osveste svoje razloge koji su ih odveli na suprotnu stranu.
i to bi bio neki nas zadatak, konvertovanja ka dobrom i zbog samih ljudi koji su krenuli stranputicom i zbog sveta koji ostavljamo nasoj deci.

pa ima i toga, ali pravo pitanje je zasto se tako ponasaju? povredjeni, unistavani, sto objektivno, sto subjektivno dozivljeno.. ima zaista mnogo varijacija na temu sta to dovede coveka do stadijuma - dobar i budala su braca :(
ali bas u toj kategoriji, kategoriji ljudi koji iz raznoraznih razloga mantraju pomenutu recenicu, nalazi se dosta dobrih dusa koje se daju prevesti u armiju dobrih, samo kada osveste svoje razloge koji su ih odveli na suprotnu stranu.
i to bi bio neki nas zadatak, konvertovanja ka dobrom i zbog samih ljudi koji su krenuli stranputicom i zbog sveta koji ostavljamo nasoj deci.
Ponasaju se tako zato sto ocekuju isto zauzvrat. Kad pomazes ljudima i cinis dobra dela cistog srca ne ocekujes nista zauzvrat i nikad ne mozes biti razocaran. Prosto.

Ponasaju se tako zato sto ocekuju isto zauzvrat. Kad pomazes ljudima i cinis dobra dela cistog srca ne ocekujes nista zauzvrat i nikad ne mozes biti razocaran. Prosto.

Nije baš tako prosto kod tih međuljudskih odnosa, naglasak stavljam na bliske osobe ili one koje to mogu postati.
Ako pričuvaš poznanici dete jednom, dva put, tri put, svaki dan, na neki način očekuješ da će i ona tebi pričuvati dete kad ti zatreba ili jednom ne učiniš odmah si loša osoba.
Takve odnose kad primetiš da nije obostrano prekidaš.
Malo je teže sa rodbinom tu tek ima nijansi i tu treba postaviti određene granice.
Od većine ne očekujem previše.
Trebalo mi je vremena da ih upoznam i mogu reći da znam šta otprilike mogu da očekujem od tih osoba ili je možda bolje reći da znam kako će postupiti ili odreagovati.

Mozda ti pomogne, ja sam puno razmisljala na tu temu.
Zakljucila sam da je dobrota opozit nanosenju zla.
Ukoliko ljudima ne cinis zlo vec si na dobrom putu.
Pomozi sebi kao sto bi pomogla najblizem i najvoljenijem. Ljudi su cesto nauceni da sire ruke prema drugima ali za sebe ni mrvicu ne zele da uzmu. I posle se osecaju porazeno a onda se ulazi u ranu dublje, da li imamo ili nemamo prava tako da se osecamo.

Pokusaj da ne uzimas od drugih, da u usta ne stavljas ljude ali sebe pazi.
Tri srca za ovo°uvek sam isla tako ispunjavala njima°niko nije zadovoljan dala sam sve od sebe°dobijam lose reci dobijam napade losim gestovima°ta rana treba da zaraste ja da prihvatim kako imam pravo da ispunim sebi sta treba mislim na sebe.
Znas sta meni pomaze, posto ja nemam primarnu porodicu
°Bolje da je nemas nego da boli sto imas°.
a muz je uvek muz, ne zna me od pelena, sestru necu da opterecujem i onda razgovaram sa sobom kao dupla Freya. Jedna emotivna, preplasena, teska na odluke a druga kao da je starija, da gleda sa strane i ona me tera, kao majka sto bi me terala.
Videcu ovo°.
Znaci, izlaza mahom ima, na tebi ili meni, svima nama, je da ga nadjemo.
Zanima me gde je° nemam osecaj da postoji gusim se dan za danom°trazim ga znam da je potreban stigli su me udarac za udarcem gde god da sam ocekivala izlaz zatvorena vrata.
Najmanji promenjen korak u dnevnoj rutini je vec odvajanje od starih rituala. Pa drugi, pa treci, pa ces da se okurazis...i pustaces od sebe polako jednu po jednu povredu kako budes sama sticala samopouzdanje.
Kada se promene nataloze, skinuce ti se koprena sa lica i videces sebe i svet drugacije.
Shvatila sam gde sam zbog ispunjavanja drugima°umesto lepih reci prihvatanja dobih "to je tvoj izbor"° premda nije vec sam tu zbog ispunjavanja drugima.
Razocarana sam mnogo tuzna mnogo°menjam ono sitno sto je moguce mislim malo po malo vise na sebe°kad god pitam sta je izlaz sad odgovor izostaje.

Poslednja izmena:
Znaš šta je izlaz? 🤔
Izlaz je da prestaneš da činiš drugima i činiš sebi ono što želiš. Da - SEBI!
U večitom nastojanju da budemo dobri pređemo granicu da budemo sebi dobri.
Malo po malo, počni da menjaš stvari.
Idi za početak kupi sebi nešto novo, uzmi neku knjigu i napravi svoje omiljeno jelo.
Ne mora čovek stalno da živi u diktatu drugih.
Kada to budeš shvatila, da prvo SEBI valjaš, pa drugima, stvari će se promeniti.
I još jedan koristan savet - kada nešto želiš uradi ga po svom. Jer najvrednije što dajemo jeste da budemo ono što jesmo i radimo ono što nas čini srećnim.

To vazi za donacije Srbi za Srbe°solidarna kuhinja°vazi za vodu hranu zivotinjama na ulici° ko nesto od toga moze.
Kad se radi o bliskim osobama treba da bude uzvraceno°oni sa kojima si u stanu° rodbina°ko kako koliko moze da uzvrati sto bi u humanom svetu bilo podrazumevano dok u ovom treba negde da se malo naglasi.

Dobar dan.
Da ni odmor do kraja ne može da bude odmor uvek se nešto pobrine. Sutra moram da radim na kratko, a i imam jedan privatni problem da rešavam.
Bilo kako bilo, odoh popodne u šoping za svoju dušu, ne kupovinu stvari, toga imam svega, već odoh u nabavku hrane po svojoj volji. I idem da šetam. Od pića danas ništa, on radi, a ona izlazi sa drugaricama, a moja ortakinja nije tu. Svejedno.
Imam još 4 dana da provedem u ovom blaženom dokoličarenju.
Inače sam malo smršala, neznatno, i to me baš obradovalo.
Danas oprala svoje haljine za po kući, pa sam obukla onu tufnastu crnu koju sam pre bila oprala.
Idem da pijem kafu, pušim i kao i svih ovih dana odmaram posle ručka, do večeri, a onda i uveče.
Večeras ima fudbal.
Ja ću nastaviti u svom ritmu da ne radim ništa ovih dana koliko još ima, a sve brige neka čekaju.
Uostalom, sve se reši. Život je sada i ovde i tako ga treba i uzeti. Dok ne počneš da činiš malo više sebi na plezir, a malo manje drugima, ne shvatiš da sve može drugačije, mnogo lakše i uopšte sa mnogo manje stresa, po sebe.

Dobro veče.
Da se pohvalim - popravljene su mi sandale i mnogo sam srećna 💫
Ostaće mi i za sledeću sezonu, a možda i duže. Kažu da će i septembar biti lep, taman da ih iznosim.
To koliko su mi drage i koliko ih volim vam ne mogu opisati. Tako mi se slažu uz sve, pa i uz one duge haljine Zara, moje drage, i uz novu plavu haljinu, i nove crvene farke, ma uz sve. Samo da je suvo, eto mene da ih iznosim uz gušt. A vidim da će preživeti ovo leto. Hvala mom komšiji na popravci 💖
Bila sam u kupovini. Spasila sam sebe spremanja večere, kupila sam grožđe i šljive i limun, našla jedan od svojih omiljenih slatkiša na akciji, nisam sve našla šta sam htela, ali sam uzela sve mnogo lepo i na popustu.
Večeras ću da večeram malo pršutice, paradajza i šljive. Počela sam da uvodim izmene u svoju večeru, koja je moj najveći neprijatelj. Njima spremam večeru, sebi jok. Ja ću jesti voće za večeru.
Od juče se konačno osećam laganije i manje jedem i manji mi je apetit. Pijem i manje kafe i manje slatku, ne prija mi. Ne pokušavam ja nešto da smršam koliko da se osećam bolje i da malo smanjim stomak i budem malo svežija po pitanju unutrašnjeg osećaja. I da ne dozvolim više da loše spavam zbog večere i kafe. To su male izmene ali mi prijaju.
Što se tiče sandala, mnogo sam srećna. Sada, a svi to znamo koliko ja to volim, mogu da se obučem kao car svaki dan na poslu i osećam se onako kako volim, viđeno i da sam ja srećna u svojoj garderobi.
Nisam ništa kuvala ovih dana posebno novo, ali skupljam recepte koji će mi trebati. Ništa hobi ovog odmora. Ovo je stvarno samo pravi odmor.
Za cipelke sam kao dete evo ovako :zaljubljena:

Back