Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Pogledajte prilog 1203547

Ovo...bas bas deluje kao pouka za osobe u manastirima koje su zivot okrenule ka molitvi Gore...obicna sam osoba bas mi treba normalan siguran miran stabilan put da mi je dobro na njemu...
na prvo citanje citat mi se ucinio nekako pogresan.. ukoliko se ciniti dobro smatra Odlukom, onda se uklapa jer odluka je racionalna kategorija, a racionalno se onda pomislja i na posledice odluke.
ali dobrota ne dolazi iz glave nego iz srca pa je samim tim i lisena ikakvih ocekivanja

na prvo citanje citat mi se ucinio nekako pogresan.. ukoliko se ciniti dobro smatra Odlukom, onda se uklapa jer odluka je racionalna kategorija, a racionalno se onda pomislja i na posledice odluke.
ali dobrota ne dolazi iz glave nego iz srca pa je samim tim i lisena ikakvih ocekivanja
Slažem se. Dobro je samo ono djelo koje ne traži vraćanje na bilo koji način, instiktivno i spontano.

Dobro veče.
Ćerka je otišla u grad, a nas dvoje u šoping, brzo smo prežalili što su kola u kvaru i što nismo otišli na put.
Kupila sam dve haljine i farmerke. Jedna haljina je plava sa belim tufnama, sa kratkim rukavom, kratka i sa izrezom. Ta mi je za posao. Druga je pamučna na kopčanje do kraja, bebi roze sa kragnom. Ta mi je za izvođenje psa i do prodavnice. Farmerke su crvene cepkane, i savršeno idu uz šupljikavu belu bluzu. Uz sve mi idu ko Bog nove sandale. Farmerke ću nositi kao 7/8.
Mnogo sam srećna zbog kupovine. On gleda fudbal, ja sam izvela psa, pa kasnije da ubacim nama dvoma picu na kupovnoj podlozi. Popili po limunadu. Ja sam srećna ko kuče u liftu što u stvarima izgledam vitko, ne vidi mi se stomak, i što mi super stoje.
Sutra ako budem išla u neki izlazak odmah nova plava haljina i nove sandale. Inače kaže muž za moje sandale ne znam da li znaš ali tvoje sandale su najprodavaniji model u Americi. Šta ti on prati, brate.
Sad sam već i gladna, ali čekaću njega da zajedno jedemo picu.
Malo muziku da slušam.
Brzo smo prežalili što nismo otišli na put.
Sutra ću da se častim punom kadom i kupkom. Što se tiče kose, zadovoljna sam. Sada kompletno ličim na sebe, a nisam blajhana. Malo su mi se od spavanja i odmora ovih dana povukli podočnjaci. Danas spavala do jedno 12, možda malo manje, a sinoć opet zaspala sama. Vreme napolju je lepo, malo smo i prošetali.
Sada konačno imam kućne haljine za ležanje i čitanje vesti i slušanje muzike, pijenje kafe i limunade i gledanje tva. Što se tiče ribanja, za to sam ostavila stare majice i helanke i neke stare stvari. Ovo su mi stvari sad da iz papuča izađem ispred zgrade i do radnje, a izgledam fino, a ne ko da sam upravo ribala wc. Tako da sam prezadovoljna. Za novu haljinu za posao oblačim je prvi dan u kancelariji, izuzetno sam zadovoljna kako mi stoji uz kosu i kakva mi je linija u njoj.
Farmerke - toga nikad dosta na moju liniju. Pun pogodak, efektne, dobar kvalitet, sa sitnim cepkanjem na par mesta.
Sada mi se sve što imam i što sam kupila savršeno slaže uz obuću, uz nove sandale posebno.
Tako... Idem da pušim pa da stavim picu, završim limunadu i popijem nes, to uvek radim posle dobrog šopinga.
Jer mašala i sutra spavam do kad hoću 💖

Slažem se. Dobro je samo ono djelo koje ne traži vraćanje na bilo koji način, instiktivno i spontano.
Al' cinis dobro vraca ti se kamenjem na putu kao necim sto ti ne odgovara...sta je sa onim "dobro se dobrim vraca"..."cini dobro i dobru se nadaj" odakle sad da se ne vraca?

Poslednja izmena:
Al' cinis dobro vraca ti se kamenjem na putu kao necim sto ti ne odgovara...sta je sa onim "dobro se dobrim vraca"..."cini dobro i dobru se nadaj" odakle sad da se ne vraca?
Зуз, ако ниси, прочитај "Браћу Карамазове".
На многа питања која постављаш се нуди одговор.
Нпр. питање ссмртности и живота на земљи:
IMG_20220812_112330.jpg
IMG_20220812_112419.jpg
IMG_20220812_113400.jpg
IMG_20220812_113705.jpg

Pogledajte prilog 1203547

Ovo...bas bas deluje kao pouka za osobe u manastirima koje su zivot okrenule ka molitvi Gore...obicna sam osoba bas mi treba normalan siguran miran stabilan put da mi je dobro na njemu...

Meni ovaj citat deluje da ako si već odlučio da pomogneš, pomoći ćeš bez obzira da li će ti to biti uzvraćeno.
Jednog dana neko drugi će ti učiniti nešto dobro.
Takođe ne možeš očekivati ravan put u svom životu, nešto će se uvek isprečiti, na tebi je da taj kamičak ili kamenčinu pomeriš da li sam ili uz nečiju pomoć, podršku....
Nekad nije bitno kakav je put pred tobom već na koji način ćeš ga videti i reagovati na sve što ti se nađe na tom putu....
Kad daješ, daješ od srca ne razmišljaš o vraćanju a kamenje na putu života je tu, neka od tih kamenja uzećeš u ruku i sačuvati, neki ćeš šutnuti, neki preskočiti.....

Meni ovaj citat deluje da ako si već odlučio da pomogneš, pomoći ćeš bez obzira da li će ti to biti uzvraćeno.
Jednog dana neko drugi će ti učiniti nešto dobro.
Takođe ne možeš očekivati ravan put u svom životu, nešto će se uvek isprečiti, na tebi je da taj kamičak ili kamenčinu pomeriš da li sam ili uz nečiju pomoć, podršku....
Nekad nije bitno kakav je put pred tobom već na koji način ćeš ga videti i reagovati na sve što ti se nađe na tom putu....
Kad daješ, daješ od srca ne razmišljaš o vraćanju a kamenje na putu života je tu, neka od tih kamenja uzećeš u ruku i sačuvati, neki ćeš šutnuti, neki preskočiti.....
Tako je.
Ja sam uvek tvrdila da se dobro uvek dobrim vraca...samo to dobro koje se vrati ne dolazi sa strane ili od osobe od koje mi ocekujemo da sa vrati.
A ako nesto das, a ocekujes istom merom zauzvrat, onda nisi dao nego prodao.
Nije to trgovacki pazar, ili kako rekose, transakcija...gde se sve meri na kantar i od koga.
A mi od ocekivanja i razocarenja sto ismo dobili isto od osobe kojoj smo dali, ne primetimo dobro koje je nenadano stiglo u nekom drugom obliku ili sa druge strane, ili jos gore, vidimo ali nam se nekako podrazumeva

Da se vratim na postulat dobrote. Imam da kažem par stvari - da li se dobro dobrim vraća, iz mog iskustva ne. Ali mi se vrati na nekoj drugoj strani od nekog potpuno nepoznatog. Oni koji bi trebalo makar da poštuju to sve što radim za njih, nikada ni reč zahvalnosti ni brige za mene. Ne verujem u dobro dobrim se vraća. To jedino u krugu porodice. Familija, prijatelji, kolege, izneveriće te na prvom ćošku.
I ne ne gledam više da činim drugima neka dobra dela. Shvatila sam da se zapravo o sebi ne brinem dovoljno i kako treba, nema u meni više mesta za filantropiju. Dosta dugo sam živela dane mrmota i rešila da može drugačije. Usvojila sam savet jednog mudraca - dozvoliću da mi bude prijatelj samo osoba koju smatram boljom od sebe. Pakosti, laži, zloba, spletke i ljubomora nisu za mene. Takva je većina ljudi danas, nesrećna i nezadovoljna sobom. Od takvih ne očekujem dobro i ne želim da imam ikakvog dodira sa njima. I uopšte dobro i ne očekujem da mi padne samo s neba. Sve dobro u svom životu postigla sam sama sa svojom porodicom uz debeli rad, odricanje i učenje. Tuđa lažna dobrota mi ne treba. Rešila sam da prestanem da budem 'dobra' u smislu da stalno radim kako drugi žele i odričem se svega zarad drugih. E to se promenilo.
Naučila sam od pametnijih kako se to radi. Dobra sam prema onome ko je prema meni dobar.
I boli me patka što to nije dobrota. Ja budala više nisam.
Radim kako hoću kad god mogu i ne unosim više energiju u trule odnose. Ne možeš ti napraviti od majmuna čoveka. Zato živim svoj život polako i ne dam da mi ovaj svet oko mene, nesumnjivo loš, ništi sve što jesam i što sam izgradila. U mom životu nema mesta više da radim na svoju štetu i nema mesta više da podležem patetici. Jer realno bitna mi je u životu moja porodica od ljudi, oni kojima je stvarno stalo do mene, i niko više. Nema mesta nadanju da će mi išta dobro doći sem same sebe što napravim, i to je tako.

Па то да се добро добрим враћа и не значи ја теби- ти мени. То није то.
Него ја теби, ти неком другоме, тај неко трећем, трећи четвртом... У томе и јесте смисао, да ланац доброте расте.

Па то да се добро добрим враћа и не значи ја теби- ти мени. То није то.
Него ја теби, ти неком другоме, тај неко трећем, трећи четвртом... У томе и јесте смисао, да ланац доброте расте.

Izvini ali u tom lancu dobrote do mene ne dođe nikakva dobrota, samo akrepi i zlo.
Ne verujem ja u te bajke, naročito kada sam se uverila kakvi su ljudi.
Zato se uzdam samo u sebe i to je sve. Ne očekujem nikakav lanac dobrote, to je čista utopija.

Možete me smatrati zlom sada i ovako, ali iskreno, trebalo mi je mnogo vremena da shvatim da su ljudi govna. Ne verujem nikom i ne pomažem nikom. Mogu biti dobra samo prema onima koji su prema meni dobri, a takvih je malo.
Uglavnom su me najbliže osobe povređivale do najgoreg stadijuma, i posle toga, dobrota je za mene umrla. Dobra sam prema sebi i ljudima koje volim. Za sve ostalo iskreno - ne želim njihovu dobrotu, fala lepo.

Možete me smatrati zlom sada i ovako, ali iskreno, trebalo mi je mnogo vremena da shvatim da su ljudi govna. Ne verujem nikom i ne pomažem nikom. Mogu biti dobra samo prema onima koji su prema meni dobri, a takvih je malo.
Uglavnom su me najbliže osobe povređivale do najgoreg stadijuma, i posle toga, dobrota je za mene umrla. Dobra sam prema sebi i ljudima koje volim. Za sve ostalo iskreno - ne želim njihovu dobrotu, fala lepo.

Biti dobar i činiti dobra dela su dve različite stvari.
Kad primetiš da te neko iskorišćava, presečeš i ideš dalje.
Okružuješ se osobama koje ti prijaju i sa kojima deliš sve radosti i tuge.
To je prijateljstvo
Rodbina
Hm
Sa nekima budeš dobar, sa nekima na distanci
Lažne prijatelje skoro niko ne želi u svojoj okolini....

Nisam ja o tome ovde pisala i neću, suviše je bolno. Samo delić toga je da kada mi je majka umrla jedina osoba koja mi se našla je bio moj muž. Ja inače imam i sestru. Niko mi nije pomogao sem jednog dobrog čoveka, slučajno. ima tu mnogo gorih stvari ali neću da se podsećam. Ne bih da pišem o tome. Uverila sam se da su ljudi zli. I nemam ja kome da dužim više dug, osim prema sebi prema kojoj sam bila najgora ceo život. svima završavala poslove, svima pomagala...
Tome je došao kraj.postala sam stara i sebična. Jer mi se sve dobro vratilo zlom. Ne verujem u lanac dobrote. Mene nikad nije stigao. Oni koji je trebalo makar reda radi da me pitaju kako sam a ne ni zbog toga što im pomažem da ja ostanem gladna, ne zovu nikad. Kažem vam, osim njih dvoje, ja nemam nikog. Nikog ne želim, i niko mi ne treba. Lakše mi je samoj nego da imam posla sa ološem.

Ne poznajem više nijednu osobu koja nije sebična do kostiju, gramzljiva, ili zlobna. Par ljudi znam da su dobri i to je to. Ljudi su postali strašno zli. Živim svoj mali svet i dobrog mi je. Znam da sve ovo dobro što vidim sam ja obezbedila, uz njih dvoje. Roditelji su mi umrli,ja sam ničije dete. Sestra... neću o tome da pišem. Rodbina...daleko im lepa kuća. O meni se sem muža i ćerke niko ne stara. Ja se bolje rečeno staram o svima.
Ali sam priuštila sebi život kakav je ko retko prošao. Ne u smislu luksuza i putovanja, već doživljaja i događaja. Ja sam sve svoje ludosti isterala iz sebe kada i kako sam htela, uvek živela za merak i mimo pravila i toga šta ko misli, uz njihovu podršku. Mogla sam da priuštim sebi mnogo ludosti i da ih iznesem.
Sada, sada je vreme da se konačno okrenem sebi. Da vodim život onako kako želim, polako, da uživam, bez svađe, bez pakosti. Živim polako i uživam u onome što mi Bog pokloni.
Jer sam naučila da od života uzmem ono što mogu i kad mogu i da tražim i ja za sebe nešto. Suviše dugo bila sam u zapećku svih. To se sad promenilo. Nikad nije bio sporan moj autoritet, ali priznanje i uživanje meni nije nikad stizalo na red. E pa sad je došlo. A došlo je jer sam ja naučila da sam sebi prvi prijatelj, a zatim da u svoj svet pustim samo izuzetne ljude.

Inače na poslu je bila neka kriza pa sam radila. Moji su otišli u šoping. Ko šta radi mi kupujemo. Ja popila kafu pa da operem sudove od ručka, nema mnogo. Ne izlazim iz svoje nove roze duge haljine u kući. Uključila sam bojler da odem na pravo banjanje. Nigde mi se nije išlo, izlazila sam danima ko luda, non stop. Ove dane od odmora, pošto nam je put propao, uglavnom se stvarno odmaram od svega i od svih. Spavam do dva popodne. Spremam nešto najlakše. Ne pravimo neku dramu oko hrane. Družim se s njih dvoje. Ako produže u kafanu, možda se obučem i pridružim, videću. Za sad mi je lepo što stvarno ne radim ništa i uživam što sam kupila savršenih stvari i imam svega, bukvalno. Sad više ne mogu da se izgovaram da nemam šta da obučem za neko slavlje. Svega imam i stvari su mi jako lepe. Zadovoljna sam i kako izgledam. I vreme je lepo za šetnju. Sve sam već kupila, pa zato nisam išla s njima. Za večeru pečem pite s mesom. Ovih dana sem nekog brzog a lepog ručka ništa nisam pravila, a nas dve smo išle i u restoran.
Dobra stvar što nismo otišli je što će ćerka ovde da uči, kraj se približio, pa taman to ovde s mirom da izgura. A kada kao mi prođeš svuda gde si hteo, sve posle izgleda kao ponavljanje.
Koliko mi je bilo bez veze što nismo otišli, toliko sada to koristim. Spavam po ceo dan i noć. Nit gledam koliko je sati, niti mislim o bilo čemu. Odmor kod kuće. Nije mi dosadno uopšte, kad mi je dosadno dođem na forum. Imam i knjigu, nisam stigla da je otvorim.
Imam zadatak da operem dve torbe da imam za posao kad se vratim na posao. Nije hića, imam još puno dana odmora. Danas sam konkretno spavala 10 sati i ustala u dva zbog ručka. Sada osim sudova nemam neku obavezu, pa im se možda pridružim. Ili ću samo da slušam muziku, prethodnih dana nisam baš imala vremena.
Rekla sam ali neću reći sve, ugledala sam se na neke kojima je do jaja život, i ja polako sebi pravim da mi bude do jaja život. 🏖️

Kad sama ukapira da joj se uloga zrtve
Pisem kako mi je ...postavim neko pitanje...to je sve...
...ne normalno...bili bi po Elon Mask svi ovde u parama da ih ima od napisanog na forumu..
prestace da kukumavce
...pisem kako jeste sad kako ce ko to da shvati sloboda je od osobe do osobe...
i radice nesto korisno u zivotu.
...aha...
Ne moze se takvima pomoci ako sami sebi nece da pomognu.
...dobro je svako napisano slovo ovde na temi... nesto kao dnevnik na internetu...
Trpe ljudi razne budale zbog para, dece ...milion razloga i onda padaju u bedak.
..svako nesto sta je zapisano Gore...koliko god da sam htela da menjam vrati me zivot...te se prihvati sve...da uzalud ne trosim sebe...

Poslednja izmena:
Pisem kako mi je ...postavim neko pitanje...to je sve...

...ne normalno...bili bi po Elon Mask svi ovde u parama da ih ima od napisanog na forumu..

...pisem kako jeste sad kako ce ko to da shvati sloboda je od osobe do osobe...

...aha...

...dobro je svako napisano slovo ovde na temi... nesto kao dnevnik na internetu...

..svako nesto sta je zapisano Gore...koliko god da sam htela da menjam vrati me zivot...te se prihvati sve...da uzalud ne trosim sebe...
Coveka mozes da kupis samo ako mu pruzis ruku koju ti nije trazio a trebala mu je. Sve ostalo je trgovina.

Back