Spremamo se za put. Idemo kod njegovih. Pakovanje, raspremanje, trči oko kola, pa daj ručak, danas baš u poslu.
Ali ćemo tamo odmarati. Nekoliko dana ću pobeći iz ove gradske gužve i vrućine.
Spakovala se, preparkirala sam kola. Imam još ručni prtljag da spakujem, hranu i vodu, istuširam se i spremim ručak na brzinu. Jedva smo zatvorile torbu, ali sam za divno čudo spakovala skoro sve što sam htela. 3 varijante u kući, i 4 izlazne. I 4 pari obuće. Jedino neku jaknicu nemam gde, jedino u torbu kod mene, ili jednu rolčicu. Spakovala sam i torbu sa hranom. Poneli smo hranu za pse odavde. Treba i komp da nosim. Još da pogledam jednu posudu od sladoleda, i da ne zaboravim hleb da ubacim posle ručka. Ja sam uglavnom sve svoje izlazne varijante ponela, nove. Ćerka je ponela knjige da uči, prijavila je ispite.
Muž je poneo stvari kao da će ostati mesec dana

Sad malo da se odmorim pa pod tuš i da spakujem moju ručnu torbu.
Posle da ručamo.
Komšija će obilaziti stan i cveće dok nismo tu.
Nešto sam se i umorila malo. Poneću komp ako produžimo boravak za koji dan, da mi ne ustreba.
Malo sam se od jutros sabrala oko puta pa mi je lakše. Nismo na trkama, taman da ne idemo po vrućini. Moram još nazuvice za put da nađem.
A kakav je to odmor ako negde malo ne odskitaš. Vreme će biti promenljivo, od kupanja ništa, to kad se vratimo ovde, ali ići ćemo malo u skitnju i izlaziti, svako veče naravno, jer je muž tamo izvestan selebriti u svom mestu, pa se moramo jeli pokazati. Orman kao da je mrav počešao, toliko sam malo stvari ponela, ali dovoljno obuće, to je bitno. Ćerka nikad manje stvari nije ponela, manje i od mene.
Samo da ne bude hladno. Ja ništa za hladnije vreme nisam ponela sem trenerke. Videću da dodam nešto ako bude moglo. Tuš ću brzinski, sređena sam, samo pred put. I ručak brzinski i sudove. Imam dosta stvari u svoju torbu, to ću na kraju.