Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Samo sto se ne onesvestim kad sednem na stolicu° gledam u plafon° radio mi je popravke vise zuba°odose pare° ovaj jedan o kom pisem se malo vidi da ga nema panicim uvek zbog toga te sta cu sad° delujem sebi bas lose zato sto se to desilo medjutim sta sad.
Ove ostale sam popravljala kad sam mogla°sad kad se ovaj izvadi redovno da skidam kamenac.

Razumem te u potpunosti.
Redovno peri zube.
To za skidanje kamenca nisam sigurna koliko je zaista opravdano.
Moj zubar je bio protivnik toga.
Svaki zub mi je popravljao i gledao da ih što više sačuva.
Ne može zubar biti mađioničar ako sam zanemariš higijenu zuba.
Strah i nemar jednako proteza, bar u mom slučaju.

Razumem te u potpunosti.
Redovno peri zube.
To za skidanje kamenca nisam sigurna koliko je zaista opravdano.
Moj zubar je bio protivnik toga.
Svaki zub mi je popravljao i gledao da ih što više sačuva.
Ne može zubar biti mađioničar ako sam zanemariš higijenu zuba.
Strah i nemar jednako proteza, bar u mom slučaju.
Perem nego treba da se skida kamenac°tu je genetika tu je taj nasledni faktor° nisam ga skidala te izvadise davno dva zuba° nisam skidala te ce sad ovaj jedan° sad ima nadam se para za vadjenje ovog lekove°bice za redovno skidanje kamenca.
Kako odrzavas protezu kako se zivi sa tim° na kocice ili u casi ona sto stoji?

Oralni tus?Onaj aparatic sto vodom cisti tako?

Kakav efekat ima?

Jel' to stoji na mestu danju koja su ogranicenja?

Ma kakvi aparati izvadim protezu operem je tašom, sredstvom za sudove.
Onda je operem pastom, desni isto.
Meni stoji.
Ograničenja su da ništa tvrdo ne mogu da zagrizem, kao jabuku.
Skoro svo voće moram da sečem na kriške.
Orasi, bademi, lešnici ne pamtim kad sam ih jelaba da nisu bili samleveni ili natrenicani na rendaljki.
Zato skupi hrabrost i popravljaj zube koliko god te bio strah.
Bolje i pola sata preznojavanja i lupanje srca nego skoro ko malom detetu sve naseckano.

Ma kakvi aparati izvadim protezu operem je tašom, sredstvom za sudove.
Onda je operem pastom, desni isto.
Meni stoji.
Ograničenja su da ništa tvrdo ne mogu da zagrizem, kao jabuku.
Skoro svo voće moram da sečem na kriške.
Orasi, bademi, lešnici ne pamtim kad sam ih jelaba da nisu bili samleveni ili natrenicani na rendaljki.
Zato skupi hrabrost i popravljaj zube koliko god te bio strah.
Bolje i pola sata preznojavanja i lupanje srca nego skoro ko malom detetu sve naseckano.
Imate protezu?
Da li menjate svaku noc?

Ja sam dosla od faze totalnog straha od zubara do faze da se sad ne bojim nikako.
Nekada je bilo samo nekoliko zubara u mom gradu,radili su bez anestezije,vrlo lose su popravljali zube i uglavnom vadili bespotrebno.
Vadjenje zivca bez anestezije bi svakome izazvalo traumu,a to je bila redovna procedura.
Danas,hvala Bogu,sve se modernizovalo i specijalizovalo,ima dosta zubara,a time je veca i konkurencija,trude se da rade sto bolje.
Bolji su i materijali i apsolutno za svaku intervenciju ti daju anesteziju,sto prije nije bio slucaj.
Treba samo naci "svog" zubara i ici redovno.
Meni je žao što ovako nije bilo kad sam ja bila dijete,nego su me istraumirali samo tako.
Ici zubaru je bilo kao da ides na klanje.
Sad djeca idu sama,daju im kojekakve diplome za hrabrost,titraju i maze dok se ne opuste i ohrabre.Tako i treba.
Nista ljepse od lijepih zuba i treba se truditi da svaki svoj zub sacuvas.Nismo ni svjesni sta to znaci.
Mnogi samo zbog estetike stavljaju navlake i bruse zdrave zube, a to nijedan pravi zubar nece preporuciti.
Nema nista bolje od svojih zuba.

Ја се никада нисам бојала. А дуго и редовно идем. Колико су лепи за видети толико нису квалитетни :( Стално нешто прчкамо да их очувам.
Мој син има мање лепе, нису ни бели али су баш здрави и јаки. Куц- куц у дрво. 19 година и ни један пломбиран до сада. А мој деда је умро са 86 година, и свим својим зубима, само један поправљан. То је благо.
Очи и зуби.

Ја се никада нисам бојала. А дуго и редовно идем. Колико су лепи за видети толико нису квалитетни :( Стално нешто прчкамо да их очувам.
Мој син има мање лепе, нису ни бели али су баш здрави и јаки. Куц- куц у дрво. 19 година и ни један пломбиран до сада. А мој деда је умро са 86 година, и свим својим зубима, само један поправљан. То је благо.
Очи и зуби.
Jeste, ja sam tako moju decu naučila pa idu od malena na kontrolu, a nema ni jedna ni jedan izvadjen, a imaju po jedan blombiran, jedna ima 36, a druga 33 godine. Jako sam srećna zbog toga.

Zubar kod kog idem popravlja bez anestezije al' mu verujem kad radi°za ostale nema para lese koliko traze ako nadjem uopste nekog u ordinaciji.
Jednom sa sve ordinacije obisla da pogledaju neko nije radio neke su bile prazne negde nije bilo zubara eto tako °ovaj sto treba da se vadi skroz bila sm u panici nije.mi bila cista kosa neko je isao na operaciju tenzija do neba popucale.mi usne odem drzavno da skinu kamenac kazu sta ima za popravku°tad odem kod njega te zub po zub popravka.
Dva puta zakazala jednom zakazano ponovo nesto se pokvarilo dok je drugi put otisao imao neke obaveze°posle toga nisam mogla da idem te se razbolim te ne izlazim nigde eto.
Zub na kocic da se uradi citala sam kako moze da se paralizuje taj deo lica opasno je°pri tom ako bi bilo u redu mnogo treba da se putuje mnogo treba da se.ceka tri meseca da rana zaraste pri tom te pare ako ikad za deset dvadeset godina budem imala neko ce trebati.da bude kraj.mene da me pazi°.
Pri tom nema razumevanja za to sto idem nema glasno da pricam o tome zato sto je "mnogo para" citat te bi bila osudjena napadnuta eto.Sa druge strane imam ignorisanje mada sm za ovo do sad dala pare koje se racunaju.kao.moje.
Pri tom meni najbliza osoba ne vidi radost ni u cemu°sutira stvari ljuta je na mene°sta cu tu kad je zivot tako podelio karte da ne ide te ne ide.Mrzi sto je ovde mrzi sve ovde to tovari na mene sa drugima cvrkuce.
Sve iz proslosti mi se strovalilo na ledja°neko je godinama sa nekom dele tugu meni se javio kad je prosao sam) da me podseti kako treba da mi bude lose kad sam ga odbijala izgleda unistio me).Neko drugi se ponasa kao da ne postojim uopste ga ne zanimam°jbg.
Lakse je kad se ne vidjaju takve pojave iz proslosti al* eto ovaj prvi kad prodje kraj mene kao da me ne zna°to je najgadniji postojeci osecaj°umorila sam se od svega°.

Zubar kod kog idem popravlja bez anestezije al' mu verujem kad radi°za ostale nema para lese koliko traze ako nadjem uopste nekog u ordinaciji.
Jednom sa sve ordinacije obisla da pogledaju neko nije radio neke su bile prazne negde nije bilo zubara eto tako °ovaj sto treba da se vadi skroz bila sm u panici nije.mi bila cista kosa neko je isao na operaciju tenzija do neba popucale.mi usne odem drzavno da skinu kamenac kazu sta ima za popravku°tad odem kod njega te zub po zub popravka.
Dva puta zakazala jednom zakazano ponovo nesto se pokvarilo dok je drugi put otisao imao neke obaveze°posle toga nisam mogla da idem te se razbolim te ne izlazim nigde eto.
Zub na kocic da se uradi citala sam kako moze da se paralizuje taj deo lica opasno je°pri tom ako bi bilo u redu mnogo treba da se putuje mnogo treba da se.ceka tri meseca da rana zaraste pri tom te pare ako ikad za deset dvadeset godina budem imala neko ce trebati.da bude kraj.mene da me pazi°.
Pri tom nema razumevanja za to sto idem nema glasno da pricam o tome zato sto je "mnogo para" citat te bi bila osudjena napadnuta eto.Sa druge strane imam ignorisanje mada sm za ovo do sad dala pare koje se racunaju.kao.moje.
Pri tom meni najbliza osoba ne vidi radost ni u cemu°sutira stvari ljuta je na mene°sta cu tu kad je zivot tako podelio karte da ne ide te ne ide.Mrzi sto je ovde mrzi sve ovde to tovari na mene sa drugima cvrkuce.
Sve iz proslosti mi se strovalilo na ledja°neko je godinama sa nekom dele tugu meni se javio kad je prosao sam) da me podseti kako treba da mi bude lose kad sam ga odbijala izgleda unistio me).Neko drugi se ponasa kao da ne postojim uopste ga ne zanimam°jbg.
Lakse je kad se ne vidjaju takve pojave iz proslosti al* eto ovaj prvi kad prodje kraj mene kao da me ne zna°to je najgadniji postojeci osecaj°umorila sam se od svega°.
Komentarisacu samo ovaj dio oko zuba posto si pomenula zub na "kocic"...To nije upste komplikovano,treba samo oko tri puta otici zubaru i sve bude gotovo.Posle imas zub kao nov.
Imam osjecaj da ti sve djeluje komplikovano i da ti se tesko pokrenuti,pa trazis razloge za odlaganje.
Problem oko ovoga samo moze da bude novac.
Ali nisu ni to neke nedostizne sume.
Nema nikakvih komplikacija,nikakve paralize,nikakvog cekanja mjesecima,nikakvog zarastanja nicega.Sve se radi relativno brzo i lako uz anesteziju.Tri puta sam radila tu nadogradnju.Jeste gnjavaza,ali nista vise od toga.Ne boli,sto je najbitnije.
Budi odlucna i kreni u akciju.Misli samo na dobar osjecaj koji ces imati kad sve zavrsis.
Djelujes mi jako depresivno.
Ne gledaj u proslost,ako nema lijepih stvari tamo.
Okreni se buducnosti...za pocetak novom zubu i novom osmijehu.

Komentarisacu samo ovaj dio oko zuba posto si pomenula zub na "kocic"...To nije upste komplikovano,treba samo oko tri puta otici zubaru i sve bude gotovo.Posle imas zub kao nov.
Imam osjecaj da ti sve djeluje komplikovano i da ti se tesko pokrenuti,pa trazis razloge za odlaganje.
Problem oko ovoga samo moze da bude novac.
Ali nisu ni to neke nedostizne sume.
Nema nikakvih komplikacija,nikakve paralize,nikakvog cekanja mjesecima,nikakvog zarastanja nicega.Sve se radi relativno brzo i lako uz anesteziju.Tri puta sam radila tu nadogradnju.Jeste gnjavaza,ali nista vise od toga.Ne boli,sto je najbitnije.
Budi odlucna i kreni u akciju.Misli samo na dobar osjecaj koji ces imati kad sve zavrsis.
Djelujes mi jako depresivno.
Ne gledaj u proslost,ako nema lijepih stvari tamo.
Okreni se buducnosti...za pocetak novom zubu i novom osmihehu.
To je moguca daleka buducnost kad se bude imalo para(mastam o tome) ako se bude imalo para eto tako.Ako bi nesto poslo po losem ja bi trebala da zivim sa tim.Sad gledam polako sada sat za satom.

Ok..mada me nisu interesovale tvoje licne informacije.
Nisam te pitala gdje radis ili sta studiras da bi bilo licno.Pitanje je bilo prosto iz razloga da ti pomognem ako ikako mogu,makar savjetom.I ne razumijem...nakon cega?
Ali nema veze,lijep dan i tebi. 🙂
Pitala si me za njih° nasilje prema meni na ovom pdf-u koje ste vi dopustili za koje vas zabole zbog kog ste uklonili obavestenje o banovima gde se videlo da nikog niste dirali zbog toga te se sad pravis jos kako se nije desilo je ono zbog cega iz v.t.k.porucuju da se privatni podaci ne ostavljaju.
Ako bi mi se nesto desilo nakon ostavljanja informacija o meni ovde za koje pitas ti ne bi dosla licno da me zastitis vec bi se povukla.Ako bi se meni nekom bliskom nesto desilo ti ne bi dosla da se izvinis zasitis vec bi se pravila da se ne desava nista.
Sve najbolje°.

Pitala si me za njih° nasilje prema meni na ovom pdf-u koje ste vi dopustili za koje vas zabole zbog kog ste uklonili obavestenje o banovima gde se videlo da nikog niste dirali zbog toga te se sad pravis jos kako se nije desilo je ono zbog cega iz v.t.k.porucuju da se privatni podaci ne ostavljaju.
Ako bi mi se nesto desilo nakon ostavljanja informacija o meni ovde za koje pitas ti ne bi dosla licno da me zastitis vec bi se povukla.Ako bi se meni nekom bliskom nesto desilo ti ne bi dosla da se izvinis zasitis vec bi se pravila da se ne desava nista.
Sve najbolje°.
Izvini,ali pojma nemam o cemu ti pricas zaista.
I nije fer da me uvlacis u bilo kakve spletke ili probleme koje si imala,ako si imala, sa bilo kim drugim.
Ja nisam nikakav "vi",ni dio nikakve grupe da mi se tako obracas.
Ja govorim i pisem samo u svoje ime.
Pretpostavljam da je to samo zato sto sam moderator jer mi se vec dogadjalo da samo zbog toga budem optuzena za neke stvari za koje "ni luk jela,ni luk mirisala."
Zato,ako imas sta licno meni da se zalis zbog mene licno i mog ponasanja,reci mi.
Ostalo upucuj na neku drugu adresu.
Sad si me bas razocarala i nekako rastuzila.
Da li su ljudi postali tako nepovherljivi prema svakom da sumnjaju u svaku dobru namjeru?

Dobro veče.
Prvi dan na poslu posle odmora.
Za divno čudo, danas mi je prijalo. Lepo se obukla, lepo izgledala.
Moji nisu tu. Ona je otišla s drugaricom, on s drugom. Sama sam i uživam.
Danas sam se baš obradovala na poslu, a kolega me povezao kući. I uskoro će opet lepo vreme i ja mu se radujem. Za vikend idem na Adu.
Sad imam vremena da slušam muziku, oni će jesti van kuće oboje, ja sam jela, a i ako ogladnim, imam šta fino da jedem.
Na poslu sam se puno družila i bilo mi je stvarno ok.
Nikakve poslove večeras ne radim, samo uživam.
Toliko me je obuzela neka sreća i radost, ali ne mogu vam reći zbog čega, da moram da se proveselim uz muziku i da ili popijem rakicu ili da popijem jednu kafu ludaru. Svejedno.
Naredna dva dana radim od kuće. Tako.
Šta još da kažem. Ništa posebno. Volim kada se ovako osećam, eto.

Izvini,ali pojma nemam o cemu ti pricas zaista.
I nije fer da me uvlacis u bilo kakve spletke ili probleme koje si imala,ako si imala, sa bilo kim drugim.
Ja nisam nikakav "vi",ni dio nikakve grupe da mi se tako obracas.
Ja govorim i pisem samo u svoje ime.
Vidi ovako v.t.k.kaze da administracija radi zajedno te da je zajedno odgovorna za ignorisanje nasilja.O tome sam pisala ne zanima vas izvlacite se.Tacka na tu pricu.
Pretpostavljam da je to samo zato sto sam moderator jer mi se vec dogadjalo da samo zbog toga budem optuzena za neke stvari za koje "ni luk jela,ni luk mirisala."
Zato,ako imas sta licno meni da se zalis zbog mene licno i mog ponasanja,reci mi.
Ostalo upucuj na neku drugu adresu.
Sad si me bas razocarala i nekako rastuzila.
Da li su ljudi postali tako nepovherljivi prema svakom da sumnjaju u svaku dobru namjeru?
Vi ste ste me da ne stavljam zvezdice sad ignorisanjem vaseg posla tako da patetiku svi zadrzite za sebe nista mi ne znaci kada znate da nema iznosenja privatnog.Tacka na tu pricu.

Mozes da pomognes ako zelis time sto podelis svoje iskustvo (ne moras ako neces sto se podrazumeva) dobro jesi u redu hvala na tome.

Poslednja izmena:

Back