gost 435474
Aktivan član
- Poruka
- 1.496
Ju, šta sam odabrala da gledam sa ćerkom.
Tražile smo da gledamo neku dečiju seriju.
Pustila Pundravce.
I još na početku kažu tinejdžeri mogu da dozvole roditeljima da gledaju sa njima.
Za mlađe od 12 preporučljivo je gledanje sa roditeljima.
Prva epizida Nezgodna tema.
Zaista je nezgodna tema.
Malo se smejulji na temu, malo sluša, malo pita.
Ja sam sa ćerkom vodila razgovore o škakljivim temama otvoreno ali fino upakovano da ona može da to razume i prihvati. Onda sve otvorenije kako je rasla. Danas pričamo otvoreno o svemu, o momcima, seksu, svemu.
Nije bilo lako ali su deca pametna i čitaju između redova.
Nekako je kod nas išlo glatko, kad je imala 15 otišle smo u kafanu i sećam se da sam joj potanko dala i instrukcije o izlascima, alkoholu, cigaretama, momcima, sastancima, sve ono što devojka treba da zna, sve otvoreno i bez pardona.
Hvala Bogu uspeli smo jer je i muž odradio svoj očinski deo.
Naučila sam je da se ponaša kao dama, drži do sebe u životu i poštuje i voli sebe, a mislim da je to najteže. I da bude normalna po svim pitanjima.
Ona ne puši iako smo nas dvoje pušači. Dokaz da se ne moraš na sve ugledati na roditelje, već kupiti ono što je najbolje od svih je nekako ono što dete treba da prihvati i usvoji, no da bude svesno šta jeste i šta nije dobro, te da uzima one koji su dobar primer, a ne roditelje bezuslovno ukoliko za nešto daju loš.
Sve to ide vrlo spontano i lagano, ne brini se.
Dok se okreneš, sa tobom je već čovek, koji odlično zna sve što treba o životu.
Uživaj u njenom odrastanju.

Roditelji smo ceo život, tako da svaki period roditeljstva donosi svoje radosti i uživanje.
Nema tu završetka posla nikad, čak ni kada počnu da žive sasvim svoj život. Posle dolaze unuci a onda sve ispočetka, malo drugačije, ali kreće svakako još jedan početak. Tako je to. Roditeljstvo je put, koji traje stalno i u njemu se iznova uživa, svakodnevno na nov način.
Htela sam samo da zaključim, uživaj u svemu pa i kad je po malo neprijatno, to je sve u rok službe